LPG - Namontovat alebo predat?

Aktuálne témy
Moje fórum: Dnes je 24. apríl 2024, 01:18

Autor
Správa

hector256
70 prispevkov Veličná
#21. LPG - Namontovat alebo predat? (2. apríl 2017, 13:50)

Imro lenze ked uz ma clovek vybraty system aj servis tak potom sa tie ceny lisia pri autach v zavislosti od poctu valcov. Pre teba je to mozno nepodstatna vec, ale viem to aj podla seba ze pred prestavbou sa zaujimame o vsetko aby sme sa nejako neoklamali alebo aby sme neurobili nejaku chybu, ktora by nas neskor mrzela ;)

0 0
Nahlásiť

725 prispevkov
#22. RE: LPG - Namontovat alebo predat? (3. apríl 2017, 22:27)

Riesi sa tu malé auto. Ma v ponuke trojvalce a štvorvalce. Cenový rozdiel je maličký.

Naozaj je dôležitejsie diskutovať o tom, ktorá dielňa je špičková a nie riešiť 100 eur, ktoré sa v prípade blbej montáže niekoľkonásobne predražia.

Poznám autá, ktoré v priebehu roka absolvovali montáž LPG 2x. Veru, majitela vyšla montáž na dvojnásobok. Chcel ušetriť 200 eur. Preplatil 2000 eur. Nakoniec vyhodil drahy LPG systém a šiel do iného,ktorý mu v inej dielni namontovali kvalitné a dobre vyladili.

1 0
Nahlásiť

exo777
132 prispevkov Banská Bystrica
#23. RE: LPG - Namontovat alebo predat? (4. apríl 2017, 18:53)

imro presne tak posledné dva tvoje príspevky vystihujú podstatu problematiky.. Súhlasim

0 0
Nahlásiť

marcello959
41 prispevkov Trenčín
#24. RE: LPG - Namontovat alebo predat? (9. apríl 2017, 19:54)

Imro tak toto akoze som nie moc milo prekvapeny tym co si napisal. na jednej strane poslednu dobu pocuvam ze LPG je v dnesnej dobe velmi dobre volba. ale teraz ked citam co si ty pisal ze to moze vyjst raz tolko tak mam az zimomriavky. pretoze ako sa vie clovek takehoto problemu vobec vyvarovat?

0 0
Nahlásiť

hector256
70 prispevkov Veličná
#25. RE: LPG - Namontovat alebo predat? (10. apríl 2017, 15:16)

Marcello je to dobra volba. Myslim, ze to ti povie snad kazdy, ktory sa na LPG dal a komu prestavba dopadla v pohode. Taky clovek ako Imro pisal, ze potom musel montaz LPG podstupit este raz, tak ten asi moc nadseny nebude. Ale treba si uvedomit, ze tam nebol problem ani v systeme ale v samotnej montazi, ktora nebola spravne odvedena ako mala byt, cize to nie je problem LPG ale toho servisu, preto je dobre sa povenovat vyberu servisu Súhlasim

0 0
Nahlásiť

marcello959
41 prispevkov Trenčín
#26. RE: LPG - Namontovat alebo predat? (11. apríl 2017, 10:29)

Hector rozumiem. len mam obavu aby som nedopadol podobne ak sa na tuto cestu vidam. predsa len toto je smer v ktorom nemam absolutne ziadne skusenosti. len ma tesi fakt ze by som mohol nejake tie peniaze usetrit. kedze dost jazdim tak by som prijal keby som tolko neutracal za benzin. len tie obavy tam proste su.

0 0
Nahlásiť

hector256
70 prispevkov Veličná
#27. RE: LPG - Namontovat alebo predat? (12. apríl 2017, 13:55)

Preto aby si sa takymto veciam vyhol si vyberas servis podla toho ako sa ti pozdava. Ci uz podla serioznosti, ako na teba v servise posobia, aka je s nimi komunikacia, ake ceny maju, aky system ponukaju. No podla toho na com chces stavat podla toho si vyberas servis a potom sa to odzrkadli aj na tej montazi. Ak servis ma uz dlhorocne skusenosti tak myslim ze sa niet coho bat ;)

0 0
Nahlásiť

radnon
71 prispevkov Bratislava IV - Devín
#28. RE: LPG - Namontovat alebo predat? (18. apríl 2017, 14:47)

@manuchjaro tak nenasiel som zatial nejaky problem, ktory by mi vadil az teda na to kolko to zerie, aj ked mi je jasne, ze su auta, ktore zeru ovela viac, ale ja osobne nemam chut byt otrokom svojho auta a robit len na to aby som sa potom mohol do prace vozit. Chapes mam pocit, ze je to taky kolobeh, ktory nema konca. Preto by som rad urobil mu razny koniec :)

0 0
Nahlásiť

matats
56 prispevkov Bratislava V - Petržalka
#29. RE: LPG - Namontovat alebo predat? (24. apríl 2017, 12:27)

Je to tak, ze vacsina ludi v dnesnej dobe otroci a viac menej zaraba len na to aby mohli uzivit auto, ktorym najcastejsie chodia len do prace. Presne ako si napisal je to zacarovany kruh, z ktoreho sa da dostat von, len ked zacnes uvazovat inak, ekonomickejsie, potom je moznost na nejaky posun sa v zivote tym smerom aby si nemal pocit, ze si otrokom. Na tvojom mieste by som sa poobzeral po moznostiach na Slovensku, kto ponuka talianske systemy, ake su to, kde to montuju a tieto vecicky

0 0
Nahlásiť

radnon
71 prispevkov Bratislava IV - Devín
#30. RE: LPG - Namontovat alebo predat? (26. apríl 2017, 10:42)

@matats ved to je presne o tom co som pisal aj ja. Nechcem tiez tak fungovat. Takze by som do toho isiel. Ako teda zacat postupovat? Servis, system? Akym smerom mi odporucate to zacat riesit? Ceny teda riesit nejako nebudem, ale budem sa prevazne na kvalitu a tieto veci zameriavat avsak ako si zistim, kde montaz prebehne bez toho aby nasledne nastali nejake problemy?

0 0
Nahlásiť

8 prispevkov
#31. RE: LPG - Namontovat alebo predat? (26. apríl 2017, 17:08)

Tiež sa teraz rozhodujem či prestavať auto alebo nie.. každý mi povie inak či sa mi to oplatí alebo nie. Ono z dlhodobého hľadiska by to asi bolo lepšie ale zase treba do toho naraz zainvestovať veľa peňazí

0 0
Nahlásiť

86 prispevkov Zázrivá
#32. RE: LPG - Namontovat alebo predat? (27. apríl 2017, 09:06)

Každý ti povie inak pretože každý si myslí niečo iné je to o tom, že sú ľudia, ktorí sú za lpg a sú ľudia, čo nie sú za. Ide v podstate o to akú ma kto skúsenosť s lpg. Registroval som v istom období tiež viacero aj pozitívnych aj negatívnych reakcií na takúto prestavbu, ale odkedy som sa rozhodol k takejto prestavbe a odkedy fungujem s lpg s tartarini systémom, tak som zahodil za hlavu všetky tieto reči a začal som sám na sebe zisťoval aké rozhodnutie som urobil a urobil som dobré aspoň teda ja to tak vnímam. Na začiatku je investícia proste potrebná bez toho sa človek nikam nepohne.

0 0
Nahlásiť

reklama.archiv
35 prispevkov
#33. RE: LPG - Namontovat alebo predat? (7. máj 2017, 20:16)

Mas na vyber dve moznosti. Bud svoje peniaze "vrazis" jednorazovo do svojho auta alebo niekolkokrat rocne do pumparovho vrecka a budes zavidiet tim ktori natankuju plnu nadrz (LPG) za 20-30 EUR Haha

0 0
Nahlásiť

86 prispevkov Zázrivá
#34. RE: LPG - Namontovat alebo predat? (8. máj 2017, 15:13)

Reklama.archiv a toto je presne vec, ktorú je potrebné si uvedomiť. Prečo by som mal míňať toľko peňazí úplne zbytočne, keď môžem jazdiť viditeľne lacnejšie. Najmä je to viditeľnejšie v mojej peňaženke a na účte. Ale presne je to o tom, že ľudia majú strach z tej prvotnej investície.

0 0
Nahlásiť

matats
56 prispevkov Bratislava V - Petržalka
#35. RE: LPG - Namontovat alebo predat? (15. máj 2017, 09:23)

Radnon je potrebne vybrat si vhodny servis. Ked si vyberies dobry servis, nemusis mat nejake obavy alebo nieco. Prva vec, ktoru si musis ujasnit, ze nie kazdy servis montuje aj kazdy, baraky system. U mna to bolo tak, ze najskor system a potom sa rozhodnes, kde chces aby ti ho namontovali ;-)

0 0
Nahlásiť

manuchjaro
76 prispevkov Zvolen
#36. RE: LPG - Namontovat alebo predat? (22. máj 2017, 07:32)

Jasné, že sú autá, ktoré žerú viac, avšak asi ich majitelia nemajú nejaký problém ich živiť alebo čo. Tiež som si myslel, že živiť auto nebude až taký problém, ale časom a vekom som prišiel na to, že tie peniaze čo dávam do živenia auta, na benzín, tak že by som ich mohol investovať a využiť lepšie, preto som sa aj rozhodol, že by som do prestavby na LPG išiel, lebo podľa toho, čo som povedal to vie ušetriť pekné peniaze najmä časom Že aha

0 0
Nahlásiť

mesias4
178 prispevkov Piešťany
#37. RE: LPG - Namontovat alebo predat? (7. jún 2017, 19:53)

takto..odkedy som vymenil "lokomotivy" za benzin/LPG, konecne jazdim a neriesim DPF, FAP a kadejake ine "zazraky" doby apokaliptickej...do aut n.drbu stovky kravin kvoli emisiam, ale to ze najviac do ovzdusia ide z lodi, nikoho netankuje..som zvedavy, kto im da emisne normy a kedy...

ale k veci..montaz LPG robi aj v TN jedna firma, a robia to kvalitne..zial nie lacno, no ako uz bolo spomenute, tu treba pozerat na viacero veci, nie len na cenu..k tym systemom..vazeni, uvedomme si, ze dnes su takmer vsetky kopiami tych druhych..ja mam v japoncoch polske systemy, a bolo mi hovorene ze to je kravina, vraj len BRC funguje na ne a podobne...hlupost..vsetko je najma o tom, kto montuje system do auta, a ake ma skusenosti...a to najst dnes uz nie je problem...problemom pre LPG je skor priamy vstrek...to casom tento system uplne vyradi z obehu..a este COx...oxidy uhlika...

0 0
Nahlásiť

47 prispevkov Trnava
#38. RE: LPG - Namontovat alebo predat? (8. jún 2017, 11:53)

mesias4 je to zmena. Euforia z dieslov zacala upadat, ked si clovek zacne uvedomovat ake rozne nastrahy diesel vlastne ma, ze na oko to vyzera ako dobra volba, ale casto to niekde krachuje, pokrivkava. Radsej benzin v kombinacii s plynom. Ale moj nazor je, ze je lepsou volbou dat si namontovat do auta system, o ktorom som ja ako majitel auta presvedceny, ze je kvalitny. System moze byt skvely neviem ako, ale co z toho ak niekde v servise ho zle namontuju.

0 0
Nahlásiť

725 prispevkov
#39. RE: LPG - Namontovat alebo predat? (10. jún 2017, 07:59)

montáž je dôležitá, ale záleží aj od motora.

jazdil som na accorde 2,4 vtec s poľským splynovačom a nebola to žiadna sláva - auto štartovalo, zrýchľovalo, ale... najmä hore bolo cítiť, že tá mapa nie je dobrá, pretože na benzíne bol rozdiel.

BRC mám na svojom štvrtom japonskom aute a nie je cítit žiadny rozdiel.

1 0
Nahlásiť

mesias4
178 prispevkov Piešťany
#40. RE: LPG - Namontovat alebo predat? (12. jún 2017, 19:18)

imro ja som mal presne toto auto donedavna, navyse v automate.....

prave s polskym splynovacom, akurat vstreky boli ceske...a slapalo ako das..ked sme porovnavali mapy, boli takmer identicke..takze zrejme je to aj o vhodnom odladeni komponentov...a chlap co mi to robi, je fest dobry..

mal som aj subaru outback, 2,5i, a rovnako polsky splynovac, a rovnako spokojnost...

netvrdim ze je to najlepsie...isto nie..ale chcem len poukazat na to, ze aj tu sa da najst dobre riesenie..teraz riesim jaguara, S Type..osemvalec, s krasnym zvukom..znova davame polske komponenty..dam vediet, ako to dopadlo..ale zatial v kazdom aute okrem volva ( brc ), som mal polske systemy, a slapali ako hodiny

0 0
Nahlásiť
Prejsť na fórum:
Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Fórum / Alternatívne pohony / LPG - Namontovat alebo predat?