škoda- octávia1- nefungujúca ručná brzda
Aktuálne témy| TANATALIA 3 prispevkov Zahraničie - ostatné |
#1.
(7. február 2018, 20:56)
Dobrý večer, prestala mi fungovať ručná brzda, pred 2 rokmi zaberala na 2 zub, dnes sotva na 5 zub, aj to reaguje iba pri cúvaní, dopredu sa dá isť bez problémov aj so zaťiahnutou ručnou, a jediné čo na ňu upozorní, je kontrolka ...keď odparkujem, vypnem, mám zatiahnutú ručnú aj so zaradenou jednotkou, počujem s pod auta zvláštne zvuky, akoby sa chcelo auto pohnúť, ale nejde mu to |
| 304 prispevkov Malacky |
#2. RE:
(8. február 2018, 09:17)
V prvom rade treba skontrolovať lanká ručnej brzdy. Budú pravdepodobne poškodené. Ale táto práca je pre servis. Auto musíš mať zdvihnuté aby sa dalo dostať pod auto. |
| strako515 89 prispevkov Bratislava V - Petržalka |
#3. RE:
(8. február 2018, 12:39)
toto ty ani nerieš, daj to hneď do servisu, nech sa na to pozrú |
| TANATALIA 3 prispevkov Zahraničie - ostatné |
#4. RE:
(9. február 2018, 19:37)
ďakujem pekne za radu...automechanik sa na to ,,kuk,, ale len z vnutra auta a vraj je to zvlastne,jedno lanko je volnejsie a ze asi na niektorom kolese vyskocilo....takze ide automechanikovy, ktorý ho môže zdvihnut :) |
| munch87 8 prispevkov Bratislava IV - Devín |
#5. RE:
(10. február 2018, 08:16)
najlepsie a v podstate aj jedine riesenie |
#6. RE:
(10. február 2018, 10:00)
To lanko nevyskočilo. Je poškodené a nechodí. Preto ti brzdí iba jedno koleso na ručnej brzde. A tým sa mení aj pohyb páky ručnej brzdy. V každom prípade to musíš zdvihnúť , rozobrať a vymeniť.. |
| TANATALIA 3 prispevkov Zahraničie - ostatné |
#7. RE:
(11. február 2018, 14:50)
prst70 ono totiž nebrzdí ani jedno koleso, keď idem a počas jazdy zatiahnem ručnú v jazde to nepocítim, iba mi zasvieti kontrolka a pípne.. |
#8. RE:
(12. február 2018, 07:15)
To je mi jasné , že ručná nebrzdí. Keby sa teraz mechanik snažil nastaviť ručnú brzdu , tak bude brzdiť iba jedno koleso. Lebo jedno lanko je zadreté a tým celý mechanizmus zle chodí. |
| 26 prispevkov Poltár |
#9. RE:
(12. február 2018, 09:16)
Treba to zo spodu pozriet ;) |
také akoby škŕkanie ... viete mi poradiť prečo to tak je, čím to je? ďakujem pekne za odpoveď