a6 1999 2,8 quattro - zdochyna po nastartovani

Aktuálne témy
Moje fórum: Dnes je 5. november 2025, 12:09

Autor
Správa

3 prispevkov
#1. a6 1999 2,8 quattro - zdochyna po nastartovani (2. november 2016, 10:50)

Ahojte,
po dlhsej dobe bez poruchy zacal moj tank zase hnevat. Raz za cas (za poslednych 20 sadnuti do auta asi 2x) sa mi stane, ze motor po otoceni klucom krasne naskoci - a krasne zhasne. Nahle, bez kaslania trhania, ako keby som otocil klucom. Mozem to skusit v tej chvili x-krat, spravi stale to iste. Staci vsak pocas tych 1-2 sekund ked bezi pridat plyn, auto zaprdi ako rallye special a uz ide. Ked potom vypnem motor a startujem uz je vsetko v pohode. Stalo sa mi to so studenym motorom, aj teplym. Ine zmeny (vyraznejsie kolisanie otacok, zdochynanie na krizovatkach, trhanie za jazdy...) som nezaznamenal. Auto ma LPG, ale klasicky startuje na benzin. Mam podozrenie na skrtiacu klapku, ale matie ma, ze to auto nerobi pravidelne, ale iba sem-tam.
Vdaka za radu!

0 0
Nahlásiť

40 prispevkov Nová Dubnica
#2. RE: a6 1999 2,8 quattro - zdochyna po nastartovani (3. november 2016, 12:10)

mohla by to byt aj ta klapka ale takto na dialku je tazko povedat lebo je manej ludi co maju lpg takze skor skoc asi za niekym sikovnym osobne nech vies na sto percent na com si

0 0
Nahlásiť

725 prispevkov
#3. RE: a6 1999 2,8 quattro - zdochyna po nastartovani (4. november 2016, 08:32)

kedy si naposledy menil palivový filter? keď ide auto na benzín, netrhá? odporúča by som skontrolovať tlak čerpadla paliva a ako rozprašujú vstrekovače.

sviečky si naposledy kedy menil?

benzín máš čerstvý?

0 0
Nahlásiť

lmarosl
69 prispevkov Banská Bystrica
#4. RE: a6 1999 2,8 quattro - zdochyna po nastartovani (8. november 2016, 13:40)

na kontroly lpg chodis tak casto ako ti v servise odporucali?

0 0
Nahlásiť

3 prispevkov
#5. RE: a6 1999 2,8 quattro - zdochyna po nastartovani (8. november 2016, 16:07)

na LPG chodim raz rocne, do dielne ktora ma dobre referencie (mam od nich uz dve prerabky), sviecky maju cca 2-3 roky, s cerpadlom som mal svojho casu problem, ale uz je nove (asi rok), vstrekovace neviem ako su na tom. benzin doplnam cca raz za mesiac. palivovy filter veru neviem. ale okrem tohto obcasneho zablbnutia pri starte je chod bezproblemovy aj na benzin aj na lpg. chod na volnobeh nie je niekedy uplne ok, otacky vedia sem tam zakolisat, ale tak sa deje uz cca 4 roky a nezhorsuje sa to, tak som to nejak neriesil.
no nic, budem to asi musiet dat pozriet odbornikom, len sa obavam ako si poradia, ked ta chyba nie je replikovatelna a vznika celkom nahodne. to "zdochnutie" je nahle a bez nejakeho kaslania, pride mi to ako keby sa uplne odstavil privod paliva, alebo sviecky prestali davat iskru, ale vzhladom k tomu, ze to "vylieci" sliapnutie na plyn tak to vidim skor na ten palivovy system.

0 0
Nahlásiť

3 prispevkov
#6. RE: a6 1999 2,8 quattro - zdochyna po nastartovani (8. november 2016, 16:09)

na LPG chodim raz rocne, do dielne ktora ma dobre referencie (mam od nich uz dve prerabky), sviecky maju cca 2-3 roky, s cerpadlom som mal svojho casu problem, ale uz je nove (asi rok), vstrekovace neviem ako su na tom. benzin doplnam cca raz za mesiac. palivovy filter veru neviem. ale okrem tohto obcasneho zablbnutia pri starte je chod bezproblemovy aj na benzin aj na lpg. chod na volnobeh nie je niekedy uplne ok, otacky vedia sem tam zakolisat, ale tak sa deje uz cca 4 roky a nezhorsuje sa to, tak som to nejak neriesil.
no nic, budem to asi musiet dat pozriet odbornikom, len sa obavam ako si poradia, ked ta chyba nie je replikovatelna a vznika celkom nahodne. to "zdochnutie" je nahle a bez nejakeho kaslania, pride mi to ako keby sa uplne odstavil privod paliva, alebo sviecky prestali davat iskru, ale vzhladom k tomu, ze to "vylieci" sliapnutie na plyn tak to vidim skor na ten palivovy system.

0 0
Nahlásiť

725 prispevkov
#7. RE: a6 1999 2,8 quattro - zdochyna po nastartovani (9. november 2016, 07:38)

vymeň palivový filter, na začiatok. čerpadlo - hoci má rok, neznamená, že už to môže mať za sebou.škrtiaca klapka by možno chcela vyčistiť

0 0
Nahlásiť

Paziciak
48 prispevkov Trenčín
#8. RE: a6 1999 2,8 quattro - zdochyna po nastartovani (10. február 2017, 14:28)

Tiez mam podobny problem, preto sa chcem spytat, ze kolko stoji filter a kde by som ho zohnal.?

0 0
Nahlásiť
felixon 34 prispevkov Nitra #9. RE: a6 1999 2,8 quattro - zdochyna po nastartovani (21. február 2017, 10:42)

no tak skus sa opytat v servise, ci nevedia o niejakom lacnejsom a kvalitnejsom zaroven, oni ti najlepsie poradia

0 0
Nahlásiť

4 prispevkov
#10. RE: a6 1999 2,8 quattro - zdochyna po nastartovani (22. február 2017, 12:35)

ved ale nam trosku upresni aky filter chces a na ake auto?

0 0
Nahlásiť
Prejsť na fórum:
Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Fórum / Osobné a úžitkové autá / Audi / a6 1999 2,8 quattro - zdochyna po nastartovani