Hyundai Matrix - omylom benzin k nafte

Aktuálne témy
Moje fórum: Dnes je 26. apríl 2024, 18:07

Autor
Správa
postupuj 1 prispevkov Zahraničie #1. Hyundai Matrix - omylom benzin k nafte (29. jún 2016, 09:55)

[link][/link] Nepodarilo sa načítať obrázok Zdravím všetkých ! Je mi doplaču
Ako som v strese a prazdnej nadrži (ponahlal som sa na pohreb a mal som za sebou už 150 km ) nebudem opisovať do detajlov - hlavne že som na OMW - benzinke na kraji DS - dal omylom 12 litrov benzinu do dizloveho hiundaja. Pritom som sa na tej pumpe zastavil u pumy - maju tam dvojvyvody - teda dvoj trubkovej najbližšej ku kase a z jednej strany bol pisany benzin a označený zelene a na druhej bol fuel extra - či čo - čiernym - aj dvakrat som si prezrel - že je jedna strana zelena a druha čierna - ale bez oznacenia benzin - tak som rychlo natankoval (preto iba tolko kedze som na karte z OMW mal uz iba obnos na cca 12 - 13 litrov)
Po 200 metroch mi auto zastalo a konec. Musel som si preorganizovať cely deň. Braško ma nakoniec vzal na pohreb -ale musel som riešiť auto. Po troch hodinách som sa vrátil a na radu priateľa doplnil nadrž naftou do ful.
Auto išlo ale po nejakom čase cca 3 km zastalo. ˇMal som vyskušany trik ak nechcel štartovať - pridal som do sania vzduchu rychloštart plyn sprey - a auto naskočilo. Takto som to riešil. Jazdil som takto dva týždne ale iba cez vykendy -cez tyzdeň auto stálo. Po 30 - 50 km vždy zastalo. Vždy som pridal sprey a išiel ďalej. Po minutí cca 10 litrov som vždy tankoval a doplňoval až do krajička nech sa už ten benzin konečne nejak premieša. Prišli tie neskutočne horučavy a ja som bol zasa daleko od domu a tak som autom musel zasa isť ale už sa mi zastavovalo čim ďalej tým častejšie -už aj po 5 km. Teda čo s tým ? poradili mi najprv dať do paliva AD6 olej - aj to som vyskušal - trocha to pomohlo - zasa zastavoval - dalšia rada vymeniť palivo aj filter na palivo - ale z časovej nudze sme vymenili iba filter - a auto naskočilo pomocou spreja a nechal som ho isť na mieste min. Všetko ok - až ďalší štart - nie a nie naskočiť.
Vyzerá to - že sa tlakový snímač alebo regulátor (neviem ako sa nazyva ) zaniesol špinou a počitač nedovoli prietok nafty.Takže chcem vymeniť toto čidlo ale nikde ho nemaju - lebo zhaňam použité - nové stojí vyše 200 eur - take nechcem - resp. myslim že použite z havarovaneho by mi stačilo - len ho neviem nájsť. Moja otázka k znalcom alebo by pasovalo čidlo aj z Kie? Na mojom nie je žiadne čislo a pán na telefone si pýta číslo - lebo má len čidlo z KIE Obtelefonoval som kopu bazarov a šrotovisk - nikde hyundaj matrix ... a kde bol tam už bez motora.Kto vie nech poradí - ďakujem . Tento prispevok som sem dal na výstrahu ostatným - aby sa z neho poučili... www.www.face ... book.com

0 0
Nahlásiť

725 prispevkov
#2. RE: Hyundai Matrix - omylom benzin k nafte (2. júl 2016, 21:46)

Spravil si veľa chýb, pritom sa to dalo zachrániť. Nejde o špinu, ide o zadretie v palivovom systéme. Ak to bude len regulatorom tlaku, tak máš obrovské šťastie. Vymontuj ho a kúp podľa čísla, ktoré je na ňom vyrazené.

0 0
Nahlásiť
Prejsť na fórum:
Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Fórum / Osobné a úžitkové autá / Hyundai / Hyundai Matrix - omylom benzin k nafte