kupa auta - dochadzanie do prace + dlhe cesty

Aktuálne témy
Moje fórum: Dnes je 30. apríl 2024, 17:59

Autor
Správa

2 prispevkov
#1. kupa auta - dochadzanie do prace + dlhe cesty (3. február 2016, 23:54)

Zdravim,

potreboval by som poradit s kupou auta, lebo uz si neviem dat rady, resp. mozno by som potreboval iny pohlad na problematiku.

Ucel kupy: dochadzanie do prace 4x tyzdenne cca 60 - 70 km (niekedy dialnica, inokedy okresky), cestovanie Svajciarsko Slovensko a podobne cesty asi 4-6 krat rocne

Vedlajsi ucel: vikendove cesty do okolia (50-200) s nabalenym bicyklom, mozno obcasne prespanie v aute pocas cestovania po europe (2 osoby)

Auto bude kupene vo Svajciarsku, takze nakupna cena je vyssia ako na Slovensku, no na druhej strane odpada problem s pretacanim kilometrov, skrytymi vadami a pod. Rozmyslal som investovat cca 10 - 20 000 € (aby sa to lahsie ratalo, tak si dajme stred 15 000 €), rezervu na pripadne servisy a dalsie vydavky do toho rozpoctu nezaratavam.

Rozmyslal som o kombi, asi automat, popripade mensie SUV alebo cross-over (od coho ma zrejme odhovorite), najpravdepodobnejsie diesel, aj 4x4 sa sem tam hodi kvoli lyzovackam (kde sa treba dostat neupravenym terenom do prirody, ale len velmi obcasne). Sportoveho ducha auto mat nemusi, jeden sportiak uz vlastnim.
Do mojho vyberu som zahrnul nasledovne auta:
Skoda Octavia kombi 2.0 TDi RS, Skoda Superb kombi 2.0 TDi, Honda Accord tourer 2.2, Opel Insignia sport tourer 2.0 CDi, Ford Focus combi 1.6 benzin alebo 2.0 diesel, Ford Mondeo combi, Mazda 6 station wagon, CItroen C5, BMW X3, Audi Q5, Volvo XC60, Mazda CX-5

Viete mi poradit nieco, co by splnilo moj ucel asi najlepsie bud z vyssie napisanych aut, popripade si necham rad poradit aj nieco ine.Vdaka moc.

0 0
Nahlásiť

725 prispevkov
#2. RE: kupa auta - dochadzanie do prace + dlhe cesty (4. február 2016, 18:24)

ja som odchovaný na japoncoch, ja by išiel do accorda... 2,2 diesel od hondy jeden z najlepších - nasjpoľahlivejších moderných dieslov ak nie najlepší a najspoľahlivejší. volvo je zase o komforte. mal som v70, bolo to perfektné auto, na ktorom otočil republiku a nebol som dolámaný.

0 0
Nahlásiť

2 prispevkov
#3. RE: kupa auta - dochadzanie do prace + dlhe cesty (5. február 2016, 15:34)

To volvo XC-70 sa mi dizajnovo vobec nepaci, ale vdaka za tip.
O tej honde tiez podobne informacie pocuvam, ze spolahlivost vynikajuca.
Tu u nas (Svajciarsko) je ich zial v ponuke dost malo (momentalne 2 kusy vyhovujuce poziadavkam), ale pockam este, ci sa nejaky kusok neobjavi, co by zaujal.

0 0
Nahlásiť
Prejsť na fórum:
Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Fórum / Kúpa vozidla / kupa auta - dochadzanie do prace + dlhe cesty