Kamera do auta

Aktuálne témy
Moje fórum: Dnes je 20. apríl 2024, 05:58

Autor
Správa

3 prispevkov
#1. Kamera do auta (31. august 2015, 20:21)

Zdravím,
plánujem kúpiť kameru do auta, videl som ich už na pár autách a zaujalo ma to. Najlepšia by bola taká, ktorá zaznamenáva trasu kadiaľ ide auto. Mám problém so zamestnancami a potrebujem kontrolovať trasy kadial jazdia. A hlavne mať zdokumentované udalosti ktoré sa počas služobnej jazdy môžu stat (niekoľko krát mi nesedeli výkazy so spotrebou, tuknuté auto a podobne). Viete mi poradit niekto nejakú odskúšanú?

1 0
Nahlásiť

2 prispevkov
#2. RE: Kamera do auta (31. august 2015, 21:17)

Ahoj my takuto kameru mame, priatel ju kupil do auta pretoze po prvej havarii nemal ziaden dokaz ze ju nesposobil. Zaznamenava trasu aj rychlost akou ide auto a zatial sme spokojni. Uz sme ju raz aj pouzili pri dokazovani, pretoze pred nami sa zrazili dve auta a policajti si vsimli ze mame kameru. Pre kontrolu zamestnancov to moze byt tiez fajn.

1 0
Nahlásiť

3 prispevkov
#3. RE: Kamera do auta (31. august 2015, 21:58)

a ak sa ťa môžem opýtať akú kameru konkrétne maš?

0 0
Nahlásiť

2 prispevkov
#4. RE: Kamera do auta (31. august 2015, 22:54)

Vraj tuto: http://www.truecam.sk/kamery-do-auta-truecam/truecam-a5/
Priatel chcel do druheho auta kupit vyssi model s lepsim rozlisenim, akurat sa k tomu este nedostal. Som sa z nej vytesovala v noci, ked na ceste nebolo skoro nic vidno a kamera to paradne nahravala a ja som si to potom pozerala. Vela krat sme videli aj lisku pri ceste, co sme si volnym okom nevsimli. A tiez ked sme sli pri lese tak som pomaly dostavala epilepticky zachvat z toho ako slnko svietilo cez stromy,a kamera s tym problem nemala.

0 0
Nahlásiť

3 prispevkov
#5. RE: Kamera do auta (31. august 2015, 23:10)

Ďakujem, pozriem si ju. Je tu ešte niekto kto by mal aj iný typ? Nech mám čo porovnať :)

0 0
Nahlásiť

725 prispevkov
#6. RE: Kamera do auta (6. september 2015, 08:43)

Ahoj, s tou kamerou to nie je také jednoduché. V prvom rade si prečítaj zákon na ochranu osobných údajov, pretože podľa tohto zákona je nasnímaná tvár inej osoby osobný údaj, na základe ktorého možno danú osobu identifikovať.

Potom sú tam pravidlá, ako dlho môžeš uchovávať záznam.

Sú tam pravidlá registrácie. Je niečo iné, ak si kameru dá niekto za sklo, a každú hodinu kamera premaže záznam a je niečo iné, ak chceš záznamy zbierať a uchovávať.

Tvoji zamestnanci Ti musia podpísať, že s takým niečim súhlasia...., ak by si nemal súhlas a bonzli by Ťa, tak pokuta jak hrom...

V tomto ohľade kľudne kontaktuj Úrad na ochranu osobných údajov, bezproblémovo Ti spravia školenie pre Teba aj vodičov (obsluha kamery). My sme to vo firme takto urobili, šli sme na to oficiálne a nemáme žiadny problém.

Čo sa týka probémov - ťuknuté auto - pokiaľ zamestnanec má podpísanú hmotnú zodpovednosť, tak nie je o čom, zosobníš mu opravu. Na druhej strane, zosobnňovať parkovacie gebuziny.... je iné, ak nieto odtrhne nárazník a je iné, ak sa spraví ryha, či preliačinka pri vykladaní tovaru... je to aj o riziku podnikania a kalkulovania takéhoto niečoho do ceny za prepravu.

Sme výrobná spoločnosť a dopredu rátame, že keď nakúpime 100 surovin, tak vyrobíme len 90 kíl kvalitného produktu a zvyšných 10 kíl je medziprodukt a odpad vznikajúci pri nábehu produkcie, pri konci produkcie, pri poruche... tých 10 kíl nepodarku je samozrejme zakalkulovaných v 90 kíl dobrého výrobku.

A nesediace výkazy a spotreba? Jediný spôsob, ako odkontrolovať spotrebu exaktne je namontovať prietokomer. Ten meria množstvo paliva, ktoré čerpadlo z nádrže vytlačí a množstvo paliva, ktoré sa do nádrže vracia.

0 0
Nahlásiť

pabol
31 prispevkov Zvolen
#7. RE: Kamera do auta (6. máj 2017, 10:21)

Chcel by som spýtať, či keď mám namontovanú kameru a havarujem a druhý vodič sa chce so mnou silou mocou hádať, že to bola aj moja vina, zoberie mi polícia ten môj záznam normálne ako dôkaz?

0 0
Nahlásiť

8 prispevkov
#8. RE: Kamera do auta (6. máj 2017, 17:07)

Podľa mňa môžeš keď je tam všetko vidno ako sa stalo a aj napríklad značky áut, máš tam čas a podobne tak nevidím dôvod prečo by ti to nemali uznať keď inak nepôjde zistiť ako sa to stalo

0 0
Nahlásiť

fronto
23 prispevkov Prievidza
#9. RE: Kamera do auta (8. máj 2017, 13:27)

normalne to uznaju ked to tam je dobre vidno a mas tam ten datum a cas, im to len ulachci robotu takze to budes moct pouzit keby sa cosi take stalo

0 0
Nahlásiť

5 prispevkov
#10. RE: Kamera do auta (30. november 2017, 15:20)

čaute chlapy, chcem si urobiť na vianoce radosť a kúpiť si kameru do auta viete mi dať nejakú radu ? Súhlasim

0 0
Nahlásiť

krepcik
14 prispevkov Gajary
#11. RE: Kamera do auta (15. december 2017, 11:59)

aké máš požiadavky na tú kameru? a cenový strop?

0 0
Nahlásiť

dzunas
7 prispevkov Dunajská Lužná
#12. RE: Kamera do auta (21. december 2017, 11:17)

keď nevieš tak si kúp tú z teleshopingu Smiech

0 0
Nahlásiť
Prejsť na fórum:
Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Fórum / Všeobecná diskusia / Kamera do auta