pokrivená špz a stratený malý technický

Aktuálne témy
Moje fórum: Dnes je 20. apríl 2024, 14:16

Autor
Správa

25 prispevkov
#1. pokrivená špz a stratený malý technický (11. september 2014, 15:28)

Ahojte,

po nehode sa mi pokrivila a odpadla predná špz, čo všetko mi treba u policajtov aby mi vydali novú špz. Určite budem platiť správne poplatky to viem ale neviem či mi dajú nahrádnú špz alebo obe nové ?

Ďakujem.

1 3
Nahlásiť

368 prispevkov Spišská Nová Ves
#2. RE: pokrivená špz a stratený malý technický (20. september 2014, 01:11)

Máš dve možnosti- 1. opraviť -vyklepkaním a šikovnym prestrekom alebo 2. nove za 33€_neviem presne a stare vratit. K strate nedošlo, mal si nehodu.

0 0
Nahlásiť

25 prispevkov
#3. RE: pokrivená špz a stratený malý technický (30. september 2014, 10:21)

problém vyriešený, vyklepali mi to v odťahovke počas opravy

0 0
Nahlásiť

25 prispevkov
#4. RE: pokrivená špz a stratený malý technický (30. september 2014, 10:21)

sorry za duplicit blbne net mozte

0 0
Nahlásiť
HTML 139 prispevkov Zahraničie - ostatné #5. RE: pokrivená špz a stratený malý technický (30. september 2014, 21:00)

Takže fabia je už v poriadku ? Haha

0 0
Nahlásiť

25 prispevkov
#6. RE: pokrivená špz a stratený malý technický (2. október 2014, 15:00)

už je na dvore, kompletne opravená, zase bude horor znova po mesiaci jazdiť lebo som PN a s 3 týždne oprava tak to je už mesiac :D

0 0
Nahlásiť

725 prispevkov
#7. RE: pokrivená špz a stratený malý technický (28. december 2014, 10:59)

hvezdarik, neodvážil by som sa prestriekať evidenčné číslo, hrozí to prúserom - odobratie tabuliek tabuliek na ceste policajtom a volaním taxíka, aby Ťa odviezol domov plus správne konanie a policajt si môže dovoliť zhabať auto, či nebolo za účelom expertízy, či neboli pozmenené identifikátory, alebo či po vozidle nebolo vyhlásené pátranie, alebo s ním nebol vykonaný iný prečin.. Evidenčné číslo je potiahnuté odrazovou fóliou, ktorú prestrikaním zničíš - najmä v noci by to bolo viditeľné.

Zákon č. 8/2009

Evidenčné číslo

§ 123

(1) Každé vozidlo podliehajúce evidencii musí mať pridelené evidenčné číslo.

(2) Evidenčné číslo pridelí a tabuľku s evidenčným číslom vydá orgán Policajného zboru, kde držiteľ vozidla prihlasuje vozidlo do evidencie vozidiel.

(3) Tabuľka s evidenčným číslom môže byť vyrobená: a) zo zliatin ľahkých kovov alebo b) zo zmesi polykarbonátu a polyesteru vyžarujúcej svetlo pri zapnutom osvetlení vozidla.

(4) Držiteľ vozidla je povinný vydanú tabuľku s evidenčným číslom bezodkladne pripevniť na vozidlo. Tabuľka s evidenčným číslom nesmie byť pripevnená spôsobom, ktorý narušuje jej celistvosť a znemožňuje jej čitateľnosť alebo identifikáciu. Ak boli vozidlu vydané dve tabuľky s evidenčným číslom, držiteľ vozidla je povinný bezodkladne pripevniť na vozidlo obe tabuľky.

(5) Bez pripevnenej tabuľky s prideleným evidenčným číslom alebo s nečitateľnou alebo poškodenou tabuľkou sa vozidlo nesmie používať v cestnej premávke ani nechať stáť na ceste.

(6) Na tabuľke s evidenčným číslom ani v jej blízkosti na vozidle s výnimkou poznávacej značky Slovenskej republiky alebo značky s písmenami CD alebo CC nesmú byť umiestnené nijaké nápisy ani označenia, ktoré by bránili riadnej čitateľnosti evidenčného čísla.

(7) Držiteľ vozidla je povinný bezodkladne odovzdať orgánu Policajného zboru tabuľku s evidenčným číslom, ak bolo vozidlu pridelené nové evidenčné číslo alebo ak je tabuľka s evidenčným číslom poškodená. Odcudzenie tabuľky s evidenčným číslom je držiteľ vozidla povinný bezodkladne oznámiť najbližšiemu orgánu Policajného zboru.

http://www.minv.sk/?vymena-tabuliek-s-evidencnym-cislom tu je postup a správne poplatky pri výmene evidenčného čísla. Za 33 eúr to nebude.

Takže číslo vyklepať a pri klepaní nepoškodiť.

Mimochodom - ak prídeš na STK, EK, tak sa na kameru zaznamenáva evidenčné číslo. Softvér sám rozpozná evidenčné číslo. V prípade, že sa tak nestane, auto je nespôsobilé a auto tým pádom neprejde STK.

2 0
Nahlásiť
Trucker4 2 prispevkov Veľké Dvorany #8. RE: pokrivená špz a stratený malý technický (6. január 2016, 01:15)

ja som najazdil s jednou značkou desatisice kkilometrov a zistil som to až pri náhodnej kontrole že tam nieje.zelenač sa len zasmial a povedal aby som si vybavil duplikaty ale to bolo na ťahači kamionu zadna s osobakom sa mi to zatial nestalo

0 1
Nahlásiť
Prejsť na fórum:
Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Fórum / Všeobecná diskusia / pokrivená špz a stratený malý technický