alfa romeo 147 1.6 T.S. progression navi lpg

Aktuálne témy
Moje fórum: Dnes je 24. apríl 2024, 20:11

Autor
Správa
dawides 1 prispevkov Prešov #1. alfa romeo 147 1.6 T.S. progression navi lpg (14. august 2014, 09:39)

Zdravím,

čo by ste mi povedali k tomuto autu?

http://www.autobazar.sk/5484828/alfa-romeo-147-1-6-t-s-progression-navi-lpg/

Chcel by som to využívať na klasické vozenie a pri tom neplatiť veľa za PHM.
Dajú sa zohnať náhradne diely na tento typ alebo je to ťažšie?
Aké máte s alfou 147 skúsenosti?

Diky

0 0
Nahlásiť

robec_ic
1666 prispevkov Žilina-Bytčica
#2. RE: alfa romeo 147 1.6 T.S. progression navi lpg (14. august 2014, 21:32)

Ahoj mam tuto Alfu 147 ale s motorom 1.9 JTD. K motoru sa nebudem vyjadrovat len tolko poviem ze som chcel 147cku a mam rad benzin ale po precitani par for a recenzii som sa rozhodol pre diesel. Diesel JTD patri medzi ovela spolahlivejsie agregaty ako TwinSpark. Prave TwinSparky z tychto rokov robili Alfe zlu povest. Pocitaj s tym ze je to TwinSpark a to znamena dvojite zapalovanie kazdeho valca, cize motor ma 8 sviecok a k tomu aj cievky a rozvodovu ramou, ktora nie je prave najspolahlivejsia.

Ale radsej k veciam podla vlastnej skusenosti. Ked si do auta sadnes je to radost. Alfa sa kupuje srrdcom a nie rozumom. Kazdy spravny milovnik aut musi mat aspon raz v zivote Alfu. Interier je nestarnuci, krasny, masivny, citis sa ako v tanku, zvnutra nic nevidis a ani zrkadielka ti nepomozu. S Alfou sa jazdi dopredu :-). Prevodovke chyba 6ty stupen na dialnice. Napriklad moj 1.9 JTD taha 2900 otacok pri 130 rychlosti a nasledne za to aj pyta palivo. Lepsou volbou bol 1.9 16V ktory ma 150 koni a 6stupnovu prevodovku. Co sa tyka elektriky este som nemal ziaden problem. Akurat svietila kontrolka airbagu ale to som opravil, vypadaval kontakt pod sedadlom spolujazdcca. Precistene, zafixovane a bez problemov. Auto ma vybornu hudbu uz v zaklade. Bose audio je ese lepsie. Byva problem este s antenou ze ma zly signal. Je to problem anteny, treba ju vymenit, je aktivna a je to taka aku maju aj seaty, volksewageny ci skodovky.

Podvozok je kapitola sama o sebe. Auto je tvrde a pri prejazde nerovnostami to dava jasne najavo strpanim a tvrdymi ranami, hlavne na 17 palcovych kolesach. Na 16 palcovych je to lepsie a na 15 este lepsie (vsetky som vyskusal). Podvozok dlho nevydrzi na to sa treba pripravit. Kazda druha Alfa 147 vrzga od podvozku. Treba sa o neho prikladne starat. Zadne zavesenie je nezavisle a ma 2 stabilizatory. Auto sedi ako priklincovane. Inak okrem podvozka vidiet aj ze su niektore veci slabsie zapracovane a velmi zalezi od majitela alfy ako sa ku nej staral.

Pravidelna vymena filtrov a oleja (Selenia, ktora prave nie je najlacnejsia) vyrazne ovplyvnuju stav motora.

Klucky su nestastne riesene (tie chromove), videl som vela Alf ktore ich maju utrhnute v pante. Dvere sa vedia v dorazoch vybuchat a potom to skripe ked sa otvaraju.

Cena servisu je porovnatelna s Mercedesom alebo s Audi. Suciastky su drahsie.

Pri kupe si davaj pozor na to ake auto kupis. Ja som obehol az tri kym som si vybral. Pozri si hlavne podvozok, vela ich je zospodu zozzutych. Ja mam Alfu zo Svajciarska, tam sa nesoli a vidiet to aj na mojom podvozku. Pozor na prevodovku, pozeral som jednu z Talianska a paka mala gumeny chod a ani si nevedel co tam davas. Pozor na servoriadenie a pozri ci nie je motor utrhnuty zo silentblokov. Aj to som videl na jednej z Cadce.

Takze vela zdaru pri kupe. Ale mat Alfu je krasne. Ludia co maju Alfy sa na cestach zdravia, mavaju a blikaju na seba. Sme taka rodina :-)


Alfa Romeo ... cuore sportivo ...
0 0
Nahlásiť
Prejsť na fórum:
Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Fórum / Osobné a úžitkové autá / Alfa Romeo / alfa romeo 147 1.6 T.S. progression navi lpg