VW Golf IV Otáčky

Aktuálne témy
Moje fórum: Dnes je 7. máj 2024, 13:06

Autor
Správa
MarTinQ0o 4 prispevkov Žilina #1. VW Golf IV Otáčky (30. máj 2014, 13:49)

Zdravím, kúpil som toto auto s motorom 1,4 55kw , rok výroby 98 a problém je ten, že to auto v prvych minutách (15 min) jazdy ide v pohode nič sa nestane no postupne mi klesaju otačky motora. Ja viem je to pochopitelne lenže tu ide o to že jakmile vchádzam do križovatky a stlačim spojku tak tie otačky mi klesnu na 500 a následne sa vrátia na pôvodne hodnoty. V tomto by tiež nebol žiadny problém lenže o pár minut neskôr sa to začne zhoršovať a stále viac klesať až to niekedy klesne ku 200 otačkam až motor občas skape. Naposledy sa mi proste stalo, že ked som sa chcel otočiť s autom tak pri každom stlačení spojky to zdochlo a musel ho znova naštartovať. Len znova podotýkam , že na začiatku tie otačky tak neklesaju ba sa krásne daju rovno na tu hodnotu kde stoja na volnobehu cca 900. Jakmile to začne robiť na voľnobehu mám 700cca. Len pre info včera cca 10 stupnov mohlo byť tak za necelych tych 15 min jazdy mestom som mal teplotu 90 stupnov motora. Tak ma napadlo či to nemôže mať nejakú súvislosť. Vopred ďakujem za každú radu :)

0 0
Nahlásiť

368 prispevkov Spišská Nová Ves
#2. RE: VW Golf IV Otáčky (30. máj 2014, 14:56)

1. Teplota - OK
2. Spojka - prvá možnosť, asi je 'zodrata' ( otačky su nevyrovnane, nereaguje spojka na akcelerator..)
3. Tesnenie - niektori to tu uz v starších diskusiách spomínali ( išlo o ford fiesta, si spomínam), tak tiež to možno bude kvôli tomu; ale to by si mohol mať aj mix vody s olejom, ak povolilo tesnenie hlavy valcov.
4. Jednoznacne ťa čaká návšteva tvojho budúceho mechanika. Predom si vyhladaj, čo stojí komplet spojka, po komponentoch, čo stojí tesnenie + olej a dest voda, filtre - preventivne, aby si bol v obraze pri jednaní s človekom, ktory rovno vysype cenu...
Urob tak čo najskôr, lebo vozidlo máš v zlom technickom stave.

0 1
Nahlásiť
MarTinQ0o 4 prispevkov Žilina #3. RE: VW Golf IV Otáčky (30. máj 2014, 16:24)

Tak to auto som kupil veľmi lacno a bolo mi jasne že ma čaká investícia. Ceny som si už predbežne pozrel. Čo sa týka tej spojky tak zaberá dosť vysoko. Aj tak díky moc hneď ho dám niekomu kto sa tomu rozumie.

0 0
Nahlásiť
HTML 139 prispevkov Zahraničie - ostatné #4. RE: VW Golf IV Otáčky (1. jún 2014, 20:56)

Neviem či si to už vyriešil, alebo nie, ale to čo opisuješ na spojku teda vôbec nevyzerá. To, že zaberá vysoko s týmto podľa mňa nemá nič spoločné, to čo opisuješ skôr vyzerá na vadnú váhu vzduchu, alebo máš niekde dieru a dostáva sa ti tam falošný vzduch. Spojka aj keby bola "zodratá" tak tá s kolísaním otáčok nemá nič. Spojku ak zošliapneš tak ti otáčky padnú na voľnobeh, ale to je všetko, ona nemá vplyv na jeho kolísanie

0 0
Nahlásiť
MarTinQ0o 4 prispevkov Žilina #5. RE: VW Golf IV Otáčky (2. jún 2014, 12:57)

Ešte som ho nevyriešil servisy su plne aut tak auto zatial stoji pred domom. To už som tiež dostal ako typ na možnu vadu tie hadice a váha vzduchu. S tou spojkou som len napísal ako to je. Do tohto sa moc nerozumiem a radšej napíšem ozaj všetko. Len podotýkam že ked naštartujem (je jedno kedy) tak otačky držia svoju hodnotu +-.

0 0
Nahlásiť
MarTinQ0o 4 prispevkov Žilina #6. RE: VW Golf IV Otáčky (6. júl 2014, 11:45)

No auto bolo napíchnute na PC a tam písalo problem s Lambda sondou. Objednana - vymenená lenže stále to robí to iste aj ked mám pocit, že to vydrži dlhšie teraz. No bola zároven aj vyčistena škrtiaca klapka. A ten mechanik mi vravel, že to môže byť aj nou. Tak ma napadlo, že ked to bolo vyčistene a teraz to neskape tak skoro ako predtym či to neni predsa len tou klapkou. Radšej sa tu spytam ako vyhodiť zbytočne 200 €.

0 0
Nahlásiť

prst70
304 prispevkov Malacky
#7. RE: VW Golf IV Otáčky (8. júl 2014, 20:26)

Ak ti čistil škrtiacu klapku a robí to stále, nech ju skúsi nastavť. Ak to nebude v poriadku ani potom, budeš ju musieť vymeniť.

0 0
Nahlásiť
Prejsť na fórum:
Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Fórum / Osobné a úžitkové autá / Volkswagen / VW Golf IV Otáčky