Kúpa auta do 2000€

Aktuálne témy
Moje fórum: Dnes je 5. november 2025, 18:34

Autor
Správa

4 prispevkov
#1. Kúpa auta do 2000€ (29. máj 2014, 10:13)

Ahojte
Som vodič začiatočník,chcel by som si kúpiť nejaké prvé auto ktoré nemá velkú spotrebu,aby bolo motoricky na slušnej úrovni,čo najmenej poruchové+lacný servis.
Chcel by som aby aj dobre vyzeralo(nie ako napr. Ford KA),zaujíma ma aj na koľko výjdu ďaľšie investície po kúpe auta.
Auto potrebujem na cesty do práce(denne cca +-60km) cez mesto aj mimo mesta a aj príležitostné víkendové výlety,chcem aby bolo aj trochu priestranné vzhľadom na moju výšku a váhu(190cm/110kg).
Rozmýšľam nad Felíciou,ale tu sa obávam toho všeobecne známeho neduhu hrdzavenia a vzhľadom na to že nemám garáž tak tej korózie sa obávam dvojnásobne.
Poradíte mi prosím s výberom?,Ďakujem

0 0
Nahlásiť

368 prispevkov Spišská Nová Ves
#2. RE: Kúpa auta do 2000€ (29. máj 2014, 11:40)

- úplne stačí, ak si prejdeš príspevky v starších témach s podobným obsahom :-) . Konkretne pri tvojej fyzickej dispozícii by som uvažoval skôr o oktávii a nie felícii.

0 0
Nahlásiť

4 prispevkov
#3. RE: Kúpa auta do 2000€ (29. máj 2014, 14:39)

O Octávii by som aj uvažoval,ale do 2000€ sú k dispozícii len Oktávie 1. generácie a tým po prečítaní niekolkých recenzii moc nedôverujem

0 0
Nahlásiť

#4. RE: Kúpa auta do 2000€ (29. máj 2014, 16:01)

To je tak, že vozidlo do 2000€ je z kategórie starších. Budeš si musieť asi vybrať medzi kompromisom v technike, alebo kompromisom vo financiách. Prvý kompromis rieši veľkost, vek a celkový stav, údržbu + ľahkosť servisovania; druhý či hotovosť, úver, pomoc rodiny, odklad kúpy apod. Každý bežný Slovák sa tým bortí. Mnohí spoja tieto dva kompromisy do jedného, kúpia iba ''lacno'', no a nie vždy to potom dopadne dobre.
Trochu ma zaráža, že felcka je z toho istého obdobia ako octavia prvej gen, nad felckou uvažuješ a octavku vylučuješ. Hľadaj aj v tých ''vodách''. Nie každý kus máva také problémy, ako sa tu píše. Ale zo skúsenosti viem, že na dieslovom treba vedieť jazdiť uvedomelejšie. To je zásadná vec podľa mňa. Predal som vo februari octaviu 1.9 TDI 2007 94000km, bez chyby na motorickej časti, po dosť precíznej STK a EK, nemali sme na nej poruchy, a nedavno mi volal nový majiteľ že má pokazené turbo.

0 0
Nahlásiť

22 prispevkov
#5. RE: Kúpa auta do 2000€ (29. máj 2014, 19:37)

Nerad som poslom zlych sprav ale do 2000 euro velke auto bude mozno problem. Felicia je jednoduche a spolahlive auto ale povrchova uprava je zla. Takze v dnesnej dobe bude uz vacsina kusov hrdzava. Octavia 1 by sa nejaka s benzinovym motorom dala najst no nad nou neuvazujes. Jej nemecke derivaty ako Golf IV a Leon ci Toledo za tie peniaze asi nebudu v najlepsom stave, ak vobec nejake budu na predaj.

Takze aky vyber ostava? Na zaciatok treba povedat ze vacsie auta za tu cenu budu mat cez 200 000 km. Ale ak maju jasnu servisnu historiu a 1 alebo 2 majitelov tak by som sa toho nebal. Napriklad spolahlive auta boli Nissan Primera P10 alebo P11. Taktiez Hondy Accord aj Civic a Toyoty Corolla aj Camry, Carina. Starsie Volva S40 idu tiez za prijatelne ceny. Celkom v pohode bola aj prva Audi A3 s motorom 1,6. Tu by si mozno aj nasiel v rozpocte do 2000 eur.

Francuzske auta za tu cenu budu v horsom stave, talianske detto. Rozumnejsie bude asi v tej cene pozerat len benzinove auta.

0 0
Nahlásiť

4 prispevkov
#6. RE: Kúpa auta do 2000€ (30. máj 2014, 06:48)

Včera som vyskúšal kolegynin Peugeot 206 1.4 benzín,celkom sa mi páči.Na pohľad sa zdá krpaté,ale bol som prekvapený keď som si do neho sadol,vôbec som sa v ňom necítil stiesnený Fajn .Dosť ma prekvapilo aké je to auto živé,čo myslíte,oplatilo by sa kúpiť to auto?,do 2000€ ich je celkom dosť na predaj.

Neviem ako je to so servisnými nákladmi(náhradné diely) a servisom u nás všeobecne

0 0
Nahlásiť

22 prispevkov
#7. RE: Kúpa auta do 2000€ (30. máj 2014, 08:08)

Mas pravdu Gusto, tych Peugeotov 206 je dost na predaj. Niekedy na nich blbne elektrika a zadna naprava je dost chulostiva. Obecne plati cim novsie tym lepsie. Ak pozeras aj taketo male auta tak pre porovnanie si pozri aj Ford Fiesta, Nissan Micra, Opel Corsa, Renault Clio, Seat Ibiza/Cordoba, Toyota Yaris.

0 0
Nahlásiť

#8. RE: Kúpa auta do 2000€ (30. máj 2014, 11:27)

Odporúčam preštudovať
http://autorubik.sk/kupujem-ojazdene-auto/peugeot/peugeot-206-1998-2010-recenzia-a-skusenosti/
Istý čas som 'poškuľoval' po kombíku 206SW, ale rozmyslel som si to. Toyota Corolla alebo Honda Civic je výhodnejšia voľba.
Francúzske auto sa dá držať, ale treba k tomu aj skúseného mechanika , a lacného! Samozrejme, pežotík je atraktívnejší ako felcka.
Aby som nezabudol, to sa nikde v recenziách bežne nepíše - Aj do malého vozidla sa dá nasadnút a ak je ergonómia interiéru vyhovujúca tak aj prijemne cítiť, lenže s nárastom počtu km sa ten pocit postupne vytráca. S tým treba rátať.

0 0
Nahlásiť

4 prispevkov
#9. RE: Kúpa auta do 2000€ (31. máj 2014, 10:51)

Po dlhom zvažovaní a čítaní recenzii som ochotný priplatiť (max. 1000€) a kúpiť Fábiu 1.4 16V 55kW.Podla recenzii je táto fábia po motorickej stránke najspolahlivejšia,dosť podstatný je aj fakt že náhradné diely a servis sú u nás(SK) dostupné všade.
Chcem aby mi ojazdené auto vydržalo čo najdlhšie a bez zbytočných obáv,kde pri prípadnej poruche zoženiem náhr. diely a servis.Máte niekto osobné skúsenosti,alebo by ste za 3000€ doporučili niečo lepšie?

0 0
Nahlásiť

22 prispevkov
#10. RE: Kúpa auta do 2000€ (31. máj 2014, 15:57)

Fabia s tou motorizaciou je asi pre teba najlepsia volba. 3000 eur je uz lepsi rozpocet. Vsetko dolezite si sa uz asi dozvedel z recenzii. Len tam davaj kvalitny olej a pravidelne ho vymienaj.

0 0
Nahlásiť

#11. RE: Kúpa auta do 2000€ (31. máj 2014, 16:05)

Na českú škodovku sú najlepšie české recenzie, napriklad:
http://forum.skodahome.cz/topic/115589-koupit-fabia-14-mpi-nebo-14-16v/
Ja som si našiel porovnavanie fábie a toyoty corolly - dokonca staršej! , ale ak je výhodné pre iných servisovať fabku, nemám k tomu nič proti. Toyoty nie sú za každým rohom a zlý výber pri kúpe japonca je väčšia katastrofa ako pri omyle so škodkou.

1 1
Nahlásiť

32 prispevkov Zvolen
#12. RE: Kúpa auta do 2000€ (17. marec 2015, 02:27)

lacnejšie na prevádzku a nadobúdaciu cenu a spotrebu ako Felicia s LPG nebude pravdepodobne nič ... sú na ňu najlacnejšie diely a vymeníš si ich aj sám a na rozdiel od octavie a fabie sa na ňu už asi nikto neulakomí, zo zlodejov, nakoľko nemáš garáž
postupom času zmeníš za niečo lepšie, no zbytočne vyhadzovať kopu peňazí do auta, je podľa mňa oničom, pokiaľ si začiatočník

0 0
Nahlásiť
Prejsť na fórum:
Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Fórum / Kúpa vozidla / Kúpa auta do 2000€