Kedy prezúvate svoje auto na zimné obutie?

Aktuálne témy
Moje fórum: Dnes je 5. november 2025, 18:50

Prieskum: Kedy prezúvate na zimné pneu?

Autor
Správa

durana.tomas
7 prispevkov Žilina
#1. Kedy prezúvate svoje auto na zimné obutie? (20. november 2013, 10:24)

Názov témy je jasný, tak sa pochváľte, či šetríte zimné pneumatiky a obúvate ich až pri prvom snehu, alebo neriskujete a dáte prezuť auto už pri dlhodobejšom ochladení pod 7° ako sa všeobecne odporúča?

+ môžete uviesť aké máte zimné obutie.
Ja som tento rok stavil na víťaza testu ADAC - Continental ContiWinterContact TS 850

0 0
Nahlásiť

robec_ic
1666 prispevkov Žilina-Bytčica
#2. RE: Kedy prezúvate svoje auto na zimné obutie? (20. november 2013, 23:28)

Tak prezuvam ked vyjde cas (kedze mozem iba cez vikend) a podla predpovede pocasia vyzera ze by to malo byt uz zle :-)

inymi slovami tento vikend ma to caka

Alfa Romeo ... cuore sportivo ...
0 0
Nahlásiť
Odin-16 19 prispevkov Poprad #3. RE: Kedy prezúvate svoje auto na zimné obutie? (1. december 2013, 12:39)

ja pred 1 novembrom kedze jazdim aj po rakusku, podla mna je blbost šetrit zime ak mate kvalitne zimne vydrzia vam tie 4 roky a potom su uz aj tak stare a tvrde

0 0
Nahlásiť

10 prispevkov Liptovský Mikuláš
#4. RE: Kedy prezúvate svoje auto na zimné obutie? (3. december 2013, 07:36)

nikdy hahhaha

0 0
Nahlásiť

KozmerT
35 prispevkov Galanta
#5. RE: Kedy prezúvate svoje auto na zimné obutie? (6. december 2013, 23:14)

Ahoj. Ja obúvam zimné pneumatiky vždy v priebehu Novembra takže veľa krát je aj relatívne teplo! A ešte som ani jednu sadu nezodral za menej ako 4roky! Potom už sú aj tak staré a tvrdé tak sa ich neoplatí šetriť! A má to aj výhodu, že sa nemusím dopredu objednávať,alebo hľadať voľný pneuservis keď v hodine 12tej začne každý hromadne prezúvať Výborne

0 0
Nahlásiť

mesias4
178 prispevkov Piešťany
#6. RE: Kedy prezúvate svoje auto na zimné obutie? (12. december 2013, 12:00)

Zasadne prezuvam auta koncom oktobra...vzdy..zial mne sada viac ako jednu sezonu nevydrzi, ale to bude zrejme tym ze po sezone ma za sebou cca 35 tis km po kadejakych povrchoch...napriklad na jedno auto vobec letne nedavam, kedze jazdi vela aj po nespevnenych cestach, a tym padom kupim kazdy rok len jednu sadu zimnych pneu...inak mi pneu vydrzia maximalne dva roky vseobecne..

0 0
Nahlásiť

368 prispevkov Spišská Nová Ves
#7. RE: Kedy prezúvate svoje auto na zimné obutie? (21. január 2014, 01:34)

Napisem vam svoj pribeh. Stalo sa to 23 novembra 2012. Ako vodic a zamestnanec som si dovolil upozornit zamestnavatela a vlastnika vozidla, ze je potrebne prezut. V ten den som iba zaskakoval, aj to som nastupil poobede a za dazda, nejazdil som periodicky. Tvrdil mi, pred tym, ze prezuje a ja som mu kamaratsky doveroval. Po dopravnej nehode v noci na 24 novembra, som zistil, ze kolesa menil iba zadne a predne boli letne a navyse jak sliky. Otec majitela ma obvinoval, ze som musel ist 130 ked som dostal auto na strechu. Fakta boli ale ine.....no nic, Dostal som od kamratov pokutu a musel som odovzdat vodicak, nevzpieral som sa, kazdy ma poznal ako dobreho vodica a tato skvrna sa dala uniest. A majitel? Ten papierovo zrusil auto cez poistku, fyzicky ho opravil a dal svojmu bratrancovi a odo mna chcel nahradu skody. Dostal figu borovu, samozrejme. Jedno vsak na zaver - s vlastnym vozom by sa mi to nestalo, pretoze prezuvam si sam. A ten pocit neprajem nikomu, ked odrazu stratite kontrolu nad vozom a nepomahaju ani osvedcene techniky...ak by som nebol duchapritomny, s autom by to dopadlo este horsie a mozno i so mnou...

0 0
Nahlásiť

368 prispevkov Spišská Nová Ves
#8. RE: Kedy prezúvate svoje auto na zimné obutie? (21. január 2014, 02:06)

Pre mesias4:
Zimne gumy su v lete tiez katastrofa...Na mokrej vozovke raz v auguste 2007 som viezol na hatapke partiu robotnikov zo SNV do Levoce. Pred obcou Harichovce sa schadza dolu kopcom seriou zakrut. Pred jednou som sliapol na dobrzdenie trosku dlhsie - v momente, ako som bol kolesami na viac vlhkej vozovke nas bralo do smyku. Chlapi v aute stuhli, a to som mal 40km rychlost zo 60ky. Tiez to bolo 'sluzobne vozidlo'. Aj ked som sa postazoval majitelovi, ten na to zvysoka kaslal, mimochodom to bol iny majitel ako v prispevku vyssie. S vozom a s gumami drobenymi teplom som musel este jeden mesiac takto fungovat ....Tak fesaku, len si jazdi, setri a rob sa hrdinom. Uz som dokazal pred 12 rokmi zvladnut na letnych celych 24 mesiacov po sebe s najazdom viac ako 50 tis.km bez buracky a to len preto, lebo som sa mylne domnieval ze su celorocne. Vtedy som bol fakt ucho Výborne

0 0
Nahlásiť
Prejsť na fórum:
Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Fórum / Osobné a úžitkové autá / Všeobecná diskusia / Kedy prezúvate svoje auto na zimné obutie?