Kedy prezúvate svoje auto na zimné obutie?
Aktuálne témy| Prieskum: Kedy prezúvate na zimné pneu? |
|---|
| durana.tomas 7 prispevkov Žilina |
#1.
(20. november 2013, 10:24)
Názov témy je jasný, tak sa pochváľte, či šetríte zimné pneumatiky a obúvate ich až pri prvom snehu, alebo neriskujete a dáte prezuť auto už pri dlhodobejšom ochladení pod 7° ako sa všeobecne odporúča?
|
| robec_ic 1666 prispevkov Žilina-Bytčica |
#2. RE:
(20. november 2013, 23:28)
Tak prezuvam ked vyjde cas (kedze mozem iba cez vikend) a podla predpovede pocasia vyzera ze by to malo byt uz zle :-)
Alfa Romeo ... cuore sportivo ... |
Odin-16
19 prispevkov
Poprad
|
#3. RE:
(1. december 2013, 12:39)
ja pred 1 novembrom kedze jazdim aj po rakusku, podla mna je blbost šetrit zime ak mate kvalitne zimne vydrzia vam tie 4 roky a potom su uz aj tak stare a tvrde |
| 10 prispevkov Liptovský Mikuláš |
#4. RE:
(3. december 2013, 07:36)
nikdy hahhaha |
| KozmerT 35 prispevkov Galanta |
#5. RE:
(6. december 2013, 23:14)
Ahoj. Ja obúvam zimné pneumatiky vždy v priebehu Novembra takže veľa krát je aj relatívne teplo! A ešte som ani jednu sadu nezodral za menej ako 4roky! Potom už sú aj tak staré a tvrdé tak sa ich neoplatí šetriť! A má to aj výhodu, že sa nemusím dopredu objednávať,alebo hľadať voľný pneuservis keď v hodine 12tej začne každý hromadne prezúvať |
| mesias4 178 prispevkov Piešťany |
#6. RE:
(12. december 2013, 12:00)
Zasadne prezuvam auta koncom oktobra...vzdy..zial mne sada viac ako jednu sezonu nevydrzi, ale to bude zrejme tym ze po sezone ma za sebou cca 35 tis km po kadejakych povrchoch...napriklad na jedno auto vobec letne nedavam, kedze jazdi vela aj po nespevnenych cestach, a tym padom kupim kazdy rok len jednu sadu zimnych pneu...inak mi pneu vydrzia maximalne dva roky vseobecne.. |
| 368 prispevkov Spišská Nová Ves |
#7. RE:
(21. január 2014, 01:34)
Napisem vam svoj pribeh. Stalo sa to 23 novembra 2012. Ako vodic a zamestnanec som si dovolil upozornit zamestnavatela a vlastnika vozidla, ze je potrebne prezut. V ten den som iba zaskakoval, aj to som nastupil poobede a za dazda, nejazdil som periodicky. Tvrdil mi, pred tym, ze prezuje a ja som mu kamaratsky doveroval. Po dopravnej nehode v noci na 24 novembra, som zistil, ze kolesa menil iba zadne a predne boli letne a navyse jak sliky. Otec majitela ma obvinoval, ze som musel ist 130 ked som dostal auto na strechu. Fakta boli ale ine.....no nic, Dostal som od kamratov pokutu a musel som odovzdat vodicak, nevzpieral som sa, kazdy ma poznal ako dobreho vodica a tato skvrna sa dala uniest. A majitel? Ten papierovo zrusil auto cez poistku, fyzicky ho opravil a dal svojmu bratrancovi a odo mna chcel nahradu skody. Dostal figu borovu, samozrejme. Jedno vsak na zaver - s vlastnym vozom by sa mi to nestalo, pretoze prezuvam si sam. A ten pocit neprajem nikomu, ked odrazu stratite kontrolu nad vozom a nepomahaju ani osvedcene techniky...ak by som nebol duchapritomny, s autom by to dopadlo este horsie a mozno i so mnou... |
| 368 prispevkov Spišská Nová Ves |
#8. RE:
(21. január 2014, 02:06)
Pre mesias4:
|