Kúpa Octavia I.

Aktuálne témy
Moje fórum: Dnes je 5. november 2025, 18:42

Autor
Správa

Nibelung
12 prispevkov Púchov
#1. Kúpa Octavia I. (8. október 2013, 21:49)

Zdravím, riešim dilemu. Idem si kupiť ojazdenú jednotkovú octavku ale nviem sa rozhodnut medzi benzínom 1,6 1,8 a tdi 1,9 .... niekto tvrdí že 1,8 je lepšia ako 1,6 vo všetkom, iný zas že tdi zo všetkych naj... aj na moje vozenie po meste max na chatu alebo do roboty čož je 10km a tak... žiadne dlhé trate. skôr také približovatko rodinneho typu... len viem že dieslak trpí pri takých tratiach ale vraj ak sa oň dobre stará no problem...

klôkjkl
0 0
Nahlásiť
seliga.matej 696 prispevkov Žilina inzerátov #2. RE: Kúpa Octavia I. (8. október 2013, 22:04)

ak 1.9 TDi tak 81kW - ten motor vydrzi vsetko, ak to chces na vikendove vozenie tak 1.6 sli pekne v Octaviach, inak neviem

Life is too short to remove USB safely
0 0
Nahlásiť

Nibelung
12 prispevkov Púchov
#3. RE: Kúpa Octavia I. (9. október 2013, 14:58)

to je to že každy ma iný názor,... iny na 1,6 aj nadavaju... a nmie len víkendy ale aj v týždni jazdim aj do roboty a tak..

klôkjkl
0 0
Nahlásiť

368 prispevkov Spišská Nová Ves
#4. RE: Kúpa Octavia I. (21. január 2014, 00:08)

Z ekonomickeho hladiska je vyhodnejsie mat TDI. Ma to vsak podmienku - pravidelne asi do kazdych 1000 km je treba vozidlo prehnat na dlhsej trase. Tiez treba dbat o kontrolu olejovej hadice do turba, aby nekarbonovala. Je to dost casta porucha turba u dizlakov. Vymena rozvodov u benz je kazdych 90tis, u diesel okolo 160tis.. No a v poslednom co chcem spomenut je sila - krutiaci moment. S TDI sa mi nestane, ze do kopca potrebujem podradzovat nizsie ako 4ku, 5kou jazdim skoro vsade, to s benzinom nejde.

0 0
Nahlásiť

2 prispevkov
#5. RE: Kúpa Octavia I. (26. február 2014, 20:36)

...na tvoju potrebu by som odporucal 1,6-tku al. i 1,4-ku.
diesel (je jedno, ci SDI alebo TDI) sa na 10 km ani nestihne zohriat. bude to iba trapenie motora + nutnost skratenia intervalu vymeny oleja o cca 40-50% (vycerpana TBN).
predpokladam, ze nie si pretekar. na bezne - pracovne vozenie bude benzinak celkom postacovat.... .
kazdopadne pozor na stocene km, buracky a "odbornikov" - poradcov... = su to tvoje peniaze....

0 0
Nahlásiť
Prejsť na fórum:
Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Fórum / Osobné a úžitkové autá / Škoda / Kúpa Octavia I.