auta AWD

Aktuálne témy
Moje fórum: Dnes je 5. november 2025, 18:30

Autor
Správa

Dj_Smajlik
4 prispevkov Košice - Juh
#1. auta AWD (29. september 2013, 12:42)

Zdravim,
pozeram v poslednom case po novom/jazdenom aute (este neviem aky bude konecny rozpocet, takze preto pozeram aj nove aj jazdene). Ide o to, ze chceme auto s AWD (teda auto ktore pri kazdej rychlosti pohana obe kolesa, ci uz sa to bude dat uzamknut pri 4WD, alebo to bude symetricke AWD - napriklad Subaru).
Hlavny problem je, ze sa mi nedari ziskat informacie o takychto autach. Tie ktore maju znacenie AWD su jasne (aspon mali by byt). Subaru sa asi ako jedine chvali symetrickym AWD, ten by bol najidealnejsi. Dalsia znacka ktora ma AWD je Volvo, ostatne znacia svoje 4x4 vozidla rozne a vobec sa v tom nevyznam. Pri 4WD je problem, ze vasinou je rezim lock obmedzeny maximalnou rychlostou (Kia 40km/h, Dacia Duster 90km/h). Ako to maju ostatni vyrobcovia (napriklad BMW xDrive, Audi Quattro, Mercedes 4matic, VW 4motion, Mitsubishi,...)?
Napriek tomu, ze som hladal na internete zoznamy AWD aut, realne som velmi ziaden nenasiel (bud povazuju za AWD aj 4WD, alebo je to len nieco ako TOP 10 AWD aut). Ja by som si teda chcel vytvorit zoznam co najviac AWD aut a nasledne z neho vybrat (podla konecneho rozpoctu) najlepsie auto. Ak teda o nejakom AWD aute viete, alebo viete o clanku, kde je viacero AWD aut (kludne v anglictine) napiste mi to prosim. Vopred dakujem za pomoc.
A nezaujimaju ma auta, ktore sa vyrabaju len ako sedany s AWD, idealne combi, alebo SUV, mozte vsak pridat aj nejake hatchbacky.

Zatial: Subaru Forester,
Subaru Outback,
Volvo (vsetky s AWD - napriklad XC70,..)

0 0
Nahlásiť

77 prispevkov
#2. RE: auta AWD (30. september 2013, 17:29)

Moja otázka je budeš to potrebovať alebo na čo to budeš používať

0 0
Nahlásiť

Dj_Smajlik
#3. RE: auta AWD (30. september 2013, 19:52)

Zoznam pouzijem na vyber auta, ktore kupim. A AWD naozaj vyuzijem, naopak pripajatelny pohon nie (riesil som to na inom fore, nechce sa mi celu diskusiu prepisovat).
Sucasny stav zoznamu (? - nie som si isty ci vie fungovat ako AWD):
Subaru Forester
Subaru Outback
Subaru XV
Subaru Legacy
Volvo V40 XC
Volvo V60 AWD
Mitsubishi Outlander?
Nissan Rougue?
Nissan Juke?
Nissan Quashqai?
Jeep Compas
Jeep Patriot
Jeep Grand Cherokee
BMW xDrive (ale az 0:100/100:0)
Audi Quattro
Mercedes 4matic
VW Tiguan 4motion?
Chervolet Captiva AWD?

0 0
Nahlásiť

725 prispevkov
#4. RE: auta AWD (1. október 2013, 09:14)

výborné štvorkolky má aj mercedes, kombinácia výborného automatu a stálého pohonu 4x4 s označením 4matic

0 0
Nahlásiť

1 prispevkov
#5. RE: auta AWD (2. október 2013, 11:06)

jeden forester na predaj je v mojej garaži

0 0
Nahlásiť

Dj_Smajlik
#6. RE: auta AWD (4. október 2013, 15:14)

Co si myslite o novom Suzuki SX4 S-Cross? Za 19000€ 1.6i, vybava Premium, 4x4. V rezime Snow by malo fungovat ako AWD, akurat nedeli krutiaci moment v pomere 50:50 ale nejakom inom.

0 0
Nahlásiť

77 prispevkov
#7. RE: auta AWD (4. október 2013, 18:55)

akurát dnes som v tom sedel takže dojmy z interiéru z prvej ruky Fajn priestor a nasadanie je veľmi dobré cítil som sa veľmi pohodlne problém pre mňa v interiéry bolo materiáli výzor a ergonómia ďalej kufor je dosť vysoko

0 0
Nahlásiť

10 prispevkov Liptovský Mikuláš
#8. RE: auta AWD (7. október 2013, 07:35)

odporucam ti tuto webku, tam sa dozvies vsetko: http://www.awdwiki.com/en/home/ . osobne mam vw golf 4 4motion, ktory pouziva medzinapravovu spojku haldex na pripojenie pohonu zadnej napravy. vseobecne plati asi u vw, skoda, audi: motor pozdlzne - pouziva medzinapravovy diferak torsen (pracuje stale) motor priecne - pouziva haldex (pripaja zadnu napravu pri preklze prednych kolies). toto plati bez ohladu na oznacenie syncro, 4motion quattro. pripadne si este pozri stranku autorubik, tam to mas vysvetlene ako tieto systemy funguju po slovensky

0 0
Nahlásiť

Dj_Smajlik
#9. RE: auta AWD (7. október 2013, 08:53)

Vdaka za link. O tom torsen/haldex som sa docital, ale netusim ako z popisu auta prist na to ci tam je motor priecne, alebo pozdlzne :/.

0 0
Nahlásiť

725 prispevkov
#10. RE: auta AWD (7. október 2013, 19:35)

najjednoduchšie tak,že pozriem pod kapotu a vidím....

0 0
Nahlásiť

Coudyxx
2 prispevkov Dubnica nad Váhom
#11. RE: auta AWD (19. október 2013, 04:59)

ja mam volvo xc60 awd 5D 2010 a tato ma bmw x3 xdrive20d 2011 a je to podla mna uplne porovnatelne ci uz na snehu alebo v blate alebo na namrznutej ceste ... zalezi na ake jazdenie chces to auto .... ci ti staci suv alebo by to chcelo offroad ....volvo je odost vatsie od x3 aj vo vnutri je viac miesta aj kufor ma odost vatsi inac je to rovnaka uroven spotreba cca rovnaka okolo 8,5 litra

0 0
Nahlásiť

mesias4
178 prispevkov Piešťany
#12. RE: auta AWD (11. november 2013, 11:21)

momentalne este stale v porovnavani stvorkoliek na trhu vedu auta s permanentnym pohonom, ziadne pripajanie formou tou, ci onou...pravdou vsak je, ze je to trosku menej komfortne jazdenie aj ked dnes to uz skoro necitit, ale spotreba to jasne dokaze...

napriek tomu si myslim ze subaru stale vedie...aj preto mam dve doma...ale do mesta idem kludne na fabii...

0 0
Nahlásiť
Prejsť na fórum:
Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Fórum / Osobné a úžitkové autá / Všeobecná diskusia / auta AWD