Ako je to s odtiahnutim? Ake ma pravo mestska policia?

Aktuálne témy
Moje fórum: Dnes je 23. apríl 2024, 20:04

Autor
Správa

1 prispevkov
#1. Ako je to s odtiahnutim? Ake ma pravo mestska policia? (20. august 2013, 19:10)

Poradi mi niekto ako je to s pravnym stavom, co sa tyka odtahovanie aut? Stala som na mieste, ktore sa da oznacit ako chodnik..je to vedla sukromneho pozemku a vedie to od zvodidiel na prijazdovu cestu na dialnicu. Takze som 1,5m neriesila a hlavne vsetci tam rovnako parkuju. Ale jeden den odtiahli mna a dalsie dve auta...mestska policia a odtah vykonal dopravny podnik BA... odtah som odmietla zaplatit, lebo som trvala na tom, ze som priestupok nespachala. Riesila som to s mestskym policajtom, ktoremu som podpisala papiere, ze odmietam tvrdenie, ze som spachala priestupok. BP BA mi odmietol vydat auto bez zaplatenia za odtah. Statna policia mi oznamila, ze auto som nemala ukradnute, ale odtiahnute a mam si to riesit tam... Kedze mi odmietli vydat auto, podpisala som uznanie zavazku, ze dlzim za odtah, ale dopisala som tam, ze mam vyhradu a zavazok uznam, v pripade, ze som spachala priestupok a ja som si sluzbu odtahu neobjednala. Teraz mi prisla faktura za odtah a ked nezaplatim, asi to pojde na sud...
Kto ma pravo dat odtiahnut auto? Mestska policia? Neviem, ci zaplatit odtah a aky je vlastne pravny status a ako sa branit, ked nebolo rozhodnute, ze som priestupok spachala. Mestsky policajt mi povedal, ze ich zavolal uvedomely obcan a jemu sa to ako chodnik javilo, tak ma dali odtiahnut. Dakujem za rady a informacie.

0 0
Nahlásiť
seliga.matej 696 prispevkov Žilina inzerátov #2. RE: Ako je to s odtiahnutim? Ake ma pravo mestska policia? (22. august 2013, 16:02)

Co ja viem tak je to takto: policajti majú právo ti odtiahnuť auto. Ale podľa zákona ti musia auto vydať bez toho, aby si zaplatila akýkoľvek poplatok. Obzvlášť ak požiadaš o posunutie prípadu na správne konanie.

Odťahovka teda nemôže držať tvoje auto dovtedy pokiaľ nezaplatíš poplatok. Jedná protiprávne. O právoplatnosti odtiahnutia a teda aj priestupku sa bude pojednávať na správnom konaní, o ktoré si požiadala.

Ak je to s odťahovou spoločnosťou tak ako u policajtov, tak zaplatením súhlasíš s uznaním priestupku. Ale nejedná sa o policajtov, čiže ak sa na správnom konaní dokáže, že si chybu neurobila máš podľa mňa právo žiadať peniaze späť.


Life is too short to remove USB safely
0 0
Nahlásiť

725 prispevkov
#3. RE: Ako je to s odtiahnutim? Ake ma pravo mestska policia? (22. august 2013, 22:21)

aké sú tam značky?

že tam parkujú iní vodiči, neznamená, že parkujú správne

0 0
Nahlásiť

2 prispevkov
#4. RE: Ako je to s odtiahnutim? Ake ma pravo mestska policia? (6. september 2013, 15:31)

SLIEPKE volant do ruky nepatri!!!!! Nesúhlasim Som nahnevaný

0 1
Nahlásiť

mato1943
77 prispevkov Nitra
#5. RE: Ako je to s odtiahnutim? Ake ma pravo mestska policia? (6. september 2013, 16:41)

a debilovi tiež nie

1 0
Nahlásiť

725 prispevkov
#6. RE: Ako je to s odtiahnutim? Ake ma pravo mestska policia? (7. september 2013, 06:44)

navrhujem moderátorovi, aby posledné 3 príspevky (tento môj a mato1943 a vajcovy_prd) zmazal, nemusíme si predvádzať svoju inteligenciu osočovaním.

0 1
Nahlásiť

mato1943
77 prispevkov Nitra
#7. RE: Ako je to s odtiahnutim? Ake ma pravo mestska policia? (7. september 2013, 21:15)

asi tak to bude najlepšie Haha

0 0
Nahlásiť
Prejsť na fórum:
Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Fórum / Polícia a dopravné predpisy / Ako je to s odtiahnutim? Ake ma pravo mestska policia?