znova riešim kúpa auta - prosím o radu

Aktuálne témy
Moje fórum: Dnes je 5. november 2025, 16:12

Autor
Správa

5 prispevkov
#1. znova riešim kúpa auta - prosím o radu (16. august 2013, 10:40)

Dobrý deň. Potrebujem poradiť pri kúe auta. Idem kúpiť druhé auto a nechcem urobiť nejakú chybu. prvé auto som kupovala v náhlivosti. Nemala som dosť času na to, aby som si o nom zistila všetko. Okrem veľkej spotreby, ktorú auto má, nemám voči nemu žiadnu výtku. Je to Kia Sportage r.v. 1999, nafta, 4x4.
Teraz sa obzerám po niečom podobnom, akurát nechcem japonské auto, nie naftu, novšie a najlepšie 4x4, lacné ND, nie drahé do cca 2000 €.

Poradíte mi????

0 0
Nahlásiť

mesias4
178 prispevkov Piešťany
#2. RE: znova riešim kúpa auta - prosím o radu (16. august 2013, 15:01)

Ten cenovy strop ktory mas je dost chaby...mimo toho ze nechces japonske auto, vela motznosti nemas, aj ked teda teraz mas korejske, nie japonske...Auto s pohonom 4X4 bude vzdy zrat viac, ako dvojkolka, to proste vychadza z konstrukcie toho vozidla...A v tejto cenovej relacii naozaj kupis skor auta dost vycvachtane...

Skus pozriet Renault Scenic vo verzii 4x4...mam pocit ze tam sla aj benzinova 1,6i....ale isty si nie som.

Hlavne ide o to, ci pozeras prioritne SUV, alebo ide skor o ten pohon...

0 0
Nahlásiť

77 prispevkov
#3. RE: znova riešim kúpa auta - prosím o radu (16. august 2013, 18:41)

mňa okrem toho renaultu napadajú už iba autá ako Lada niva alebo samurai takže podľa mňa nemožné a noviše scénic RX4 do 2 000 to bude vydojení šrot na čo to vôbec potrebuješ

0 0
Nahlásiť

5 prispevkov
#4. RE: znova riešim kúpa auta - prosím o radu (18. august 2013, 23:10)

mesiaš4- Strop som uviedla podľa svojich možností. Nepotrebujem sa kôli autu zadlžiť. Potrebujem spoľahlivé auto, aj do terénu a s menšou spotrebou, aj ked počítam s tým, že ak bude 4x4, tak bude spoptreba zákonite vyššia.. Skúsim zajtra pozrieť na Renault, ktorý si spomínal. Aký je rozdiel medzi SUV pohon 4x4, ked už sme u toho???

0 0
Nahlásiť

5 prispevkov
#5. RE: znova riešim kúpa auta - prosím o radu (18. august 2013, 23:13)

mato1943 - nechcem ani nivu ani suzuki. Ak suzuki, tak ignis alebo sx4, no tam je cenová relácia vyššia, ako ten môj strop.
Bývam mimo mesta a mimo dediny, tak preto potrebujem 4x4. Aby mi slúžilo aj do mesta a aby som sa v zime napr. dostala aj domov. :o))

0 0
Nahlásiť

77 prispevkov
#6. RE: znova riešim kúpa auta - prosím o radu (19. august 2013, 16:52)

niekde na Lazoch alebo kde ? ja bývam tiež na dedine to neznamená že hneď potrebujem v zime 4x4 ale niečo také za 2 tisíc nikdy nezoženieš

0 0
Nahlásiť

mesias4
178 prispevkov Piešťany
#7. RE: znova riešim kúpa auta - prosím o radu (19. august 2013, 19:55)

poviem to inak...za 2 tis je naozaj problem zohnat nieco take, ako zhanas..najma kvoli tomu, ze proste su tieto auta drahsie..a este ked napises, ze novsie, tak to uz vobec nie..zial...mrzi ma ze neviem poradit lepsie..mozno by si mohla pozriet este subaru, ale teda tiez zrejme starsie rocniky, okolo rv 98-00..neviem ake velke auto potrebujes, subaru justy by do toho voslo..ale teda je uz starsie..

no a co sa tyka toho renaultu, je vyssie, ma pohon 4x4...cenova relacie je v zahranici radovo okolo 1800 eur, niekedy menej, zalezi podla stavu..plus dovoz..

SUV a ich pohon 4x4 je u kazdej znacky istym sposobom odlisny podla pouzitej technologie nahonu, ale to je uz trosku zlozitejsie na vysvetlovanie a primarne pre Teba nedolezite...

0 0
Nahlásiť

robec_ic
1666 prispevkov Žilina-Bytčica
#8. RE: znova riešim kúpa auta - prosím o radu (19. august 2013, 22:15)

No napriklad ja by som skusil pozriet aj staru Subaru Impreza s pohonom 4x4.

Aky je rozdiel medzi SUV a 4x4? SUV je typ auta, ako mas sedan, kabriolet atd tak mas SUV.

SUV = Sport(s) Utility Vehicle, volne prelozene ako automobil pre voľný čas. Je to kategória vozidiel, ktoré vedia prekonať náročnejšie podmienky, ktoré bežný osobný automobil nezvládne. Má zväčšenú svetlú výšku a zvládne jazdu ľahkým terénom. Do náročnejšieho terénu by sa však púšťať nemal, keďže nemá prídavnú prevodovku a ani dostatočne tuhú konštrukciu.

4x4 je typ pohonu, teda ze nahon maju vsetky 4 kolesa. Teda kludne zozenies SUV 4x4 (tiez oznacovane ako 4WD alebo AWD) alebo SUV s prednym nahonom iba, cize 2WD.

Alfa Romeo ... cuore sportivo ...
0 0
Nahlásiť

5 prispevkov
#9. RE: znova riešim kúpa auta - prosím o radu (20. august 2013, 11:04)

mato1943 - mimo mesta, mimo dediny - do kopca, tak preto 4x4, používam to len v zime, alebo ak idem do lesa a zapadnem, lebo je blato.

mesiaš4 - pozerala som renault scenic, celkom sa mi páči, doteraz som si také auto ani nevšimla :o), našla som jeden, aj ked ročník 2000, ale cena je dobrá. Myslím že si mi dal dobrý tip. Určite sa dá niečo zohnať do 2000 €, aj ked to nebude novšie. Subaru? aké konkrétne?
Auto pre 4 osoby potrebujem.
Pýtam sa na rozdiel medzi označením SUV a, 4x4 - či je to to isté, alebo na čo sa ja vlastne mám sústrediť.

robec_ic - ďakujem za vysvetlenie, čo sa týka suv a 4x4. moje terajšie auta je teda zrejme SUV 4x4.
Subaru impreza sa mi nepáči. nie je to môj typ.

ďakujem Vám všetkým :o)

0 0
Nahlásiť

mesias4
178 prispevkov Piešťany
#10. RE: znova riešim kúpa auta - prosím o radu (20. august 2013, 23:34)

pozri si napriklad subaru outback okolo roku 97-98..to je stvorkolka a lepsi pohon zatial nebol vymysleny..kazdopadne scenic rx4 je aj posed vyssi...prejazdnost neviem, nikdy som v nom nesedel, neviem posudit..myslim v terene..ale tych co ho maju, nesklamal, a chvalia si ho..len tam je davany vacsinou motor s objemom 2,0i....tiez to cosi potiahne..

0 0
Nahlásiť

77 prispevkov
#11. RE: znova riešim kúpa auta - prosím o radu (21. august 2013, 19:13)

no rozdiel medzi SUV a 4X4 je podľa mňa značný SUV znamená ak sa nemýlim Sport Utility Vehicle teda "športovo" úžitkové vozidlo a 4X4 je auto ktoré má poháňané všetky 4 kolesá to môže byť sedan hatchback komby jednoducho všetko SUV je v podstate auto ktoré sa podobá na teréniak aj keď väčšinou terén vidí keď parkuje na tráve vôbec nemusí mať 4X4 a žeby to bolo nejaké delo na ceste teda športové sa tiež povedať nedá

0 0
Nahlásiť

725 prispevkov
#12. RE: znova riešim kúpa auta - prosím o radu (22. august 2013, 22:20)

pokiaľ to môže byť aj menšie auto, ale podmienkou je 4x4 pozri si:

fiat panda 4x4, do 2000 eúr kúpiš v pohode, to auto ide v teréne slušne
suzuki swift 4x4
subaru justy 4x4 (sú to rovnaké autá, len iná značka)
toyota corolla kombi 4x4
citroen ax 4x4

sú to všetko autá do 2000 eúr a s relatívne lacným servisom

Ak chceš terénne auto, tak samuraj s motorom 1.0, maličká spotreba

spomínaný scénic - veľmi korodujú zadné lemy a veľký pozor na most pod sedadlami, veľmi často a silno koroduje

subaru impreza 4x4 nepozeraj, zvyčajne tie motory to majú za sebou, žerú benzín a aj olej, justy už nemá boxer motor

0 0
Nahlásiť

304 prispevkov Malacky
#13. RE: znova riešim kúpa auta - prosím o radu (22. august 2013, 22:46)

Scénic od roku 2000 nekoroduje. Lebo má pozinkovanú karosériu a z toho aj záruku na karosériu 12 rokov. Čiže tohto sa báť nemusíš. Viac si daj pozor na zadný kardan a uloženie prednej nápravy. Keďže je to len upravená cestná verzia. Až tak veľa sa od náhonu na 2 kolesá nelíši.

0 0
Nahlásiť

5 prispevkov
#14. RE: znova riešim kúpa auta - prosím o radu (3. september 2013, 13:29)

imro2t - dakujem za info, z tých čo si uviedol sa mi najviac páši suzuki swift, no v tej cene, ako hľadám ja som nič nenašla.

1 0
Nahlásiť

mesias4
178 prispevkov Piešťany
#15. RE: znova riešim kúpa auta - prosím o radu (4. september 2013, 01:46)

Zrejme pozeras rocniky trosku vyssie, ako mal Imro na mysli...tie o ktorych pise on, su tak okolo 96-02 rv...

0 0
Nahlásiť

mesias4
178 prispevkov Piešťany
#16. RE: znova riešim kúpa auta - prosím o radu (4. september 2013, 01:47)

kazdopadne by som ti odporucil aby si si zobrala niekoho, kto sa vyzna v danej znacke..to je dolezite...

0 0
Nahlásiť

1 prispevkov Žilina-Solinky
#17. RE: znova riešim kúpa auta - prosím o radu (4. september 2013, 08:13)

ja osobne odporucam prvu seriu imprezy. rocniky okolo 96 sa daju bez problemov zohnat do 2000e v dobrom stave. subaru ma najlepsie stvorkolky a impreza sice je osobne auto ale je vyssia nez bezne osobaky, svetla vyska okolo 18cm. da sa s tym v pohode jazdit aj po horach aj po snehu. zapadnut s tymto autom je naozaj problem. A ak mozem odporucit, tak verziu combi, lebo ma redukciu ..co sa da velmi dobre vyuzit v terene alebo pri tahani. a vyhodou je, ze spodok imprezy je rovny a nic tam zbytocne netrci, takze sa da aj suchnut po terene, ked je treba.

2 0
Nahlásiť
Prejsť na fórum:
Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Fórum / Kúpa vozidla / znova riešim kúpa auta - prosím o radu