Zapojenie auto zapaľovača --- zasuvky 12V

Aktuálne témy
Moje fórum: Dnes je 5. november 2025, 21:24

Autor
Správa
simson11 18 prispevkov Humenné #1. Zapojenie auto zapaľovača --- zasuvky 12V (1. august 2013, 21:20)

Potrebujem radu : Ako mam správne zapojit zásuvku auto zapalovača v interiéry na škode favorit lebo nemám to zapojené, lebo chcem si tam zapojiť Gps na dobíjanie počas jazdy. Za rady vopred zakujem Peter Ukážka na web stránke. http://www.autodoplnkyfro.cz/zasuvky-zastrcky-do-auta/4576-zasuvka-zapalovace-12v.html

0 2
Nahlásiť

robec_ic
1666 prispevkov Žilina-Bytčica
#2. RE: Zapojenie auto zapaľovača --- zasuvky 12V (1. august 2013, 23:59)

No ten valec obal okolo je kostra a ten kolik co z toho trci je zivy ...

Cize na ten pliesok co je na obale pripojit na minus a ten kolik co trci na +12V. Idealne to napojit za poistku preistotu. Tak odporucam to napojit na privod elektriky k autoradiu napriklad.

Alfa Romeo ... cuore sportivo ...
0 0
Nahlásiť

304 prispevkov Malacky
#3. RE: Zapojenie auto zapaľovača --- zasuvky 12V (2. august 2013, 11:15)

Zapojenie ti popísal robec_ic. Ale ja by som to nenapájal zo žiadneho spotrebiča. Kúp k tej zásuvke aj poistku z paticou /10 A/ a doveď do zásuvky prúd od spínacej skrínky. Je to hrubý kábel a prúd doň ide iba pri zapnutom zapalovaní. Poistku použi medzi tento kábel a +12V na zásuvke.

0 0
Nahlásiť

robec_ic
1666 prispevkov Žilina-Bytčica
#4. RE: Zapojenie auto zapaľovača --- zasuvky 12V (3. august 2013, 01:29)

Ano aj to je riesenie ... Súhlasim

Alfa Romeo ... cuore sportivo ...
0 0
Nahlásiť
simson11 18 prispevkov Humenné #5. RE: Zapojenie auto zapaľovača --- zasuvky 12V (3. august 2013, 14:53)

Je to tak spravene ako ma bit, tak zeby to nezatazovalo elektkoinštalaciu auta nič nehrozí Dakujem

0 0
Nahlásiť

304 prispevkov Malacky
#6. RE: Zapojenie auto zapaľovača --- zasuvky 12V (4. august 2013, 14:48)

Len pri zapájaní daj pozor aby si niekedy nepreťažil niktorý okruh. Býva to najčastejšia príčina požiarov auta. Ale ak tam bude naozaj len GPS, tak by to nemal byť problém.

0 0
Nahlásiť

6 prispevkov
#7. RE: Zapojenie auto zapaľovača --- zasuvky 12V (10. august 2013, 15:10)

skôr by som si to dal cez relátko . ovládanie relátka cez spínaciu skrinku . skúsim pozrieť na nete či sa nedá najsť presná schéma zapojenia . myslím že to ide cez relátko v poistkovej skrinky .

0 1
Nahlásiť
Prejsť na fórum:
Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Fórum / Osobné a úžitkové autá / Škoda / Zapojenie auto zapaľovača --- zasuvky 12V