Audi A4

Aktuálne témy
Moje fórum: Dnes je 29. apríl 2024, 19:37

Autor
Správa
Robiking 4 prispevkov Matúškovo #1. Audi A4 (11. jún 2013, 00:57)

ja by som mal dve otazky na audi a4 s line.....chcem sa spytat keby som chcel dat vymenit vzduchovy filter na sport to sa da? viete aby to auto mal lepsi zvuk taky sportovy...a ked sa da tak za kolko to viete spravit? druha otazka zas na elektrony,kolkatka mi vyjde natoto auto max 18-ka? a nato aku pneumatiku navrhnete?nechcem velmi nizky profil na tie cesty ale zas chcem aby to auto vyzeralo tak idealne ako sportova verzia..... navrhnite mi ze kolkatku elektron a aj pneumatiku nato ze podla vas co je to idealne take sportove....

0 1
Nahlásiť

robec_ic
1666 prispevkov Žilina-Bytčica
#2. RE: Audi A4 (11. jún 2013, 20:08)

Jasne ze sa da vymenit filter za sportovy ... Ono podla mna vzdy staci mat filter cisty a menit ho pravidelne raz rocne klasicky a auto ide ako hodinky. Sportove filtre co sa predavaju zvysuju vykon zanedbatelne skor povedane vobec.

Ale ak to chces kvoli zvuku, urcite. Pozor vsak na to ze lacne sisky co sa predavaju maju hrube dierovanie a potom sa zanasa klapka na motore. Preto ak chces filter sportovy odporucam K&N znacku.

Vyrabaju v podstate dva druhy, Jedny su filtre sportove ktore su ako nahrada za klasicky filter a pasuju presne do vzduchoveho boxu auta namiesto papieroveho. Alebo sa robia sisky alebo konusy ku ktorym si musis zabezbecit aj nadstace pre nasavanie vzduchu ktore ti umoznia dat sisku na miesto kde je to vhodne.

Na kazdy model auta sa predavaju taketo veci. Staci sa popozerat po eshopoch.

Take priklady:
Siska ...
http://www.autobazar.sk/4331604/vzduchovy-filter-streamairfilter-red-chrome/

K&N nahrada za origo ...
http://www.autobazar.sk/4347599/kn-sportovy-vzduchovy-filter/

uvedene filtre nie su konkretne na tvoje auto, su len ukazkove ...


A co sa tyka diskov, tak neviem ake ti tam max vlezu a ake su vhodne, ale odporucam ti dat si zapisat novy rozmer do technicaku. V pripade nehody alebo kontroly policajtami s tym mozes mat problem.


Alfa Romeo ... cuore sportivo ...
0 0
Nahlásiť
seliga.matej 696 prispevkov Žilina inzerátov #3. RE: Audi A4 (12. jún 2013, 08:53)

ako pise robec, filter si kup aky ti vyhovuje.

Co sa kolies tyka tak si 2x rozmysli ci chces nizky profil, ja nepoznam cloveka ktory by na nizky profil na Slovensku nenadaval. Ale to uz je o preferenciach ci chces aby auto vyzeralo alebo pohodlne jazdilo. Nehovoriac o tom, ze pri tvrdych profiloch trpi cele auto. To ake kolesa mozes mat si pozri v technicaku alebo na nalepke pod dverami. Mal by si tam mat vypisane vsetky povolene priemery.


Life is too short to remove USB safely
0 0
Nahlásiť
Robiking 4 prispevkov Matúškovo #4. RE: Audi A4 (12. jún 2013, 20:13)

diky pekne a inac ked bratranca mam automechanika tak on by to vedel spravit,myslim nato ze ci to nemusim zobrat do audi servisu kvoli elektronikam,stym nic nespravime ked to vymenime zeby nejaka kontrolka by svietilo ci nieco take podobne veci,nic sa tam nedeje ked vymenime my sami vzduchovy filter?

0 0
Nahlásiť
Robiking 4 prispevkov Matúškovo #5. RE: Audi A4 (12. jún 2013, 20:42)

a podla teba ktory je vhodny filter aby to auto mal sportovy zvuk,staci len tu nahradu za orgi ci lepsie je ta siska,samozrejme nechcem aby to hucalo ale ked pridam tak aby sa dalo nieco aj pocut :) lebo ako vidim nahradu len vymenim ale so siskou bude babracka ci viac roboty

0 0
Nahlásiť

robec_ic
1666 prispevkov Žilina-Bytčica
#6. RE: Audi A4 (15. jún 2013, 10:51)

Takto ... ono najlepsie budu tie K&N filtre. Najmenej sa narobis s origo nahradou. Auto dostane viac vzduchu a bude o trosilinku sviznejsie. Siska tiez pusti viac vzduchu. Nejaka menej kvalitna okrem toho aj kusky prachu a bordelu. To sa potom prejavi na zanesneje klapke.

Vymenis to sam s jednym srobovakom :-) to nie je problem. Ziadna kontrolka svietit nebude.

Ono vzduchovy flter je na to aby tahal vzduch bez bordelu do motora z casti v motorovom priestore kde nie je teply vzduch. Preto su tam tie hadice a rozne kolena a podobne aby bol privod vzduchu z miesta kde nejde teply vzduch od motora. Vacsinou je to zvedene az priamo do predu k predku auta kde to taha priamo zvonka.

Origo nahradu len vymenis a pouzivas stavajuce potrubie na privod vzduchu.

Siska sa montuje na zaciatok privodneho potrubia, nie na koniec do boxu ako u nahrady. Cize ak by sa relativne dalo, stacilo by otvorit box na vzduchovy filter. Vybrat ho von. A na koniec kde nasava potrubie vzduch uchytit sisku. Len otazka je ci tam mas miesto a vojde sa ti. Vacsinou sa nevojde a musis dat preto druhe potrubie na privod vzduchu.

Tvar potrubia a dierkovanie na filtry sposobuju prave zvuk ktory ty chces dosiahnut.

Mal som kedysi filter sisku (konusovy) lebo mi to nedalo, chcel som to vyskusat. Na benzinaku. Auto malo sportovejsi zvuk. Len po pol roku bola klapka taka zasrata ze som ju musel koplet rozobrat a cistit.

Pre zvuk je najjednoduchsie vymenit koncovy diel vyfuku.


Alfa Romeo ... cuore sportivo ...
0 0
Nahlásiť

725 prispevkov
#7. RE: Audi A4 (23. jún 2013, 21:25)

je nutné si uvedomiť, že "športový" filter má hrubiu porozitu oproti sériovému predpísanému. Laicky povedané, aby motoru pustil viac vzduchu, má väčšie sito, cez ktoré prejdú väčšie prachové častice, ako cez štandardný filter. To spôsobuje zanášanie škrtiacej klapy, ale čo je horšie, mikročastice prachu vo valcoch pôsobia ako brúsny papier.... má to nezvratné následky na stav valcov a piestnych krúžkov....

4 1
Nahlásiť

robec_ic
1666 prispevkov Žilina-Bytčica
#8. RE: Audi A4 (23. jún 2013, 21:50)

plne suhlasim imro2t ... tiez som zastanca nazoru ze radsej menit castejsie klasicky filter ako tam ma ist a ked chcem sportovy zvuk spravim to vyfukom ...


Alfa Romeo ... cuore sportivo ...
2 0
Nahlásiť

2 prispevkov
#9. RE: Audi A4 (15. júl 2013, 11:24)

Dobrý deň, tenisové tipy s informáciami - https://www.facebook.com/teennistips . Stačí ma kontaktovať správou. Tipy so slušným profitom a už skoro rok zadarmo. :)

0 0
Nahlásiť

1 prispevkov
#10. RE: Audi A4 (17. júl 2013, 21:49)

Nadávam...

0 0
Nahlásiť
Robiking 4 prispevkov Matúškovo #11. RE: Audi A4 (18. júl 2013, 18:53)

viem o com sa rozpravate, ja tiez mam vytuningovane auto ale ked kupim nove ci novsie auto audi a4 tak natomto urcite nebudem vymenit vyfuk,to mi bere casu aj peniaze.....preto som myslel na sport filter lebo ja co mam teraz v honde to ma perfektny zvuk aj keby som odmontoval vyfuk ale samozrejme ze vyfuk urobi hlavne ale ja uz nechcem taky velkyzvuk len aby sa dalo nieco ocut ked uz som nato zvyknuty :)

0 0
Nahlásiť

robec_ic
1666 prispevkov Žilina-Bytčica
#12. RE: Audi A4 (18. júl 2013, 21:40)

Rozumiem .. Súhlasim

No skor by som isiel asi do tych K&N ... mozno zozenies aj sacie potrebie druhe pre vzduch a jeho tvar dokaze spravit iny zvuk


Alfa Romeo ... cuore sportivo ...
0 0
Nahlásiť
Prejsť na fórum:
Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Fórum / Osobné a úžitkové autá / Audi / Audi A4