Fiesta ťažké radenie

Aktuálne témy
Moje fórum: Dnes je 5. november 2025, 05:10

Autor
Správa

3 prispevkov
#1. Fiesta ťažké radenie (10. jún 2013, 15:00)

Vedel by niekto poradiť? Po dlhšej jazde bez potreby radenia mi stuhne radiacia páka, že ledva dokážem preraďovať stupne. Ide to veľmi ťažko. (cca 30km po diaľnici) Upraví sa to až po krátkej prestávke s vypnutým motorom. . Vie mi niekto poradiť? Zažil niekto niečo podobné? Radenie zostáva plynulé a presné, iba pohyb s pákou je ako by na nej bolo odspodu zaviazané ešte 30 kg závažie. Na krátke vzdialenosti to zatiaľ nerobí...
Ďakujem. (fiesta 2007, 1,4 TDCi)

2 1
Nahlásiť
seliga.matej 696 prispevkov Žilina inzerátov #2. RE: Fiesta ťažké radenie (12. jún 2013, 09:02)

skus premazať preradzovací mechanizmus pri prevodovke, prípadne prejsť radiaci systém od páky smerom k prevodovke, čo spôsobuje problém. Zaujímavé je, že to robí zahriate auto keď už je olej v prevádzkovej teplote, lebo hustý olej spôsobuje, že sa môže ťažšie radiť.. ale toto je úplne opačný problém, prešiel by som mechanicke časti páky

Life is too short to remove USB safely
0 1
Nahlásiť

robec_ic
1666 prispevkov Žilina-Bytčica
#3. RE: Fiesta ťažké radenie (12. jún 2013, 10:27)

mozno by som tipoval na malo oleja v prevodovke ... ale kludne aj nejaka mechanicka cast v sustave

Alfa Romeo ... cuore sportivo ...
0 0
Nahlásiť

725 prispevkov
#4. RE: Fiesta ťažké radenie (12. jún 2013, 16:27)

prekontrolovať všetko - silentbloky, stav oleja v prevodovke ako i riadiaci mechanizmus.

0 0
Nahlásiť

3 prispevkov
#5. RE: Fiesta ťažké radenie (13. jún 2013, 02:44)

prvé čo mi napadlo - vymeniť olej v prevodovke, ale doterajší servisáci mi to odmietli - lebo v tomto aute je prevodovke doživotná náplň. Tak a teraz budme múdri... Inak môj názor na doživotnú náplň je taký, že čo sa hýbe, točí a trie, nie je možné aby to vydržalo stále bez nejakej údržby. ALE hádajte sa s profíkmi.

1 0
Nahlásiť

77 prispevkov
#6. RE: Fiesta ťažké radenie (13. jún 2013, 14:42)

Nič nie je doživotné

1 0
Nahlásiť

robec_ic
1666 prispevkov Žilina-Bytčica
#7. RE: Fiesta ťažké radenie (15. jún 2013, 10:55)

Ono 150tis pre ten olej nemoze byt problem. Ale nove je nove, cize vymena oleja v prevodovke je podla mna dobra volba. Ja som menil teraz pri 130tis. Servisak povedal ze bol uz prepaleny. Ze je lepsie to vymenit.

Alfa Romeo ... cuore sportivo ...
0 0
Nahlásiť
Svvatos 2 prispevkov Levice #8. RE: Fiesta ťažké radenie (17. jún 2013, 16:14)

caw. ak to este nemas v cajku, tak ak si uz mal dole ten plastovy kryt na prevodovke, pod ktorym su tiahla tak je tam take hnede rameno. problem je v nylonovej vlozke, na ktorej sa to rameno otaca. tzn pri stahovani ramena z toho kolika by to malo ist tazko. je treba malinko zvacsit ten otvor v nej.

5 0
Nahlásiť

3 prispevkov
#9. RE: Fiesta ťažké radenie (18. jún 2013, 11:38)

vyskúšam, dík za radu. Svvatos.

0 0
Nahlásiť

nubira18
1 prispevkov Ostatné krajiny
#10. RE: Fiesta ťažké radenie (20. jún 2013, 21:25)

nejlepšie dať do šrotu , , tak sú stavané dnes auta 200 000 k, a do šrotu hodiť, lebo ked si začne pýtať peniaze tak to bude čím dalej viac a viac problémov

0 3
Nahlásiť

1 prispevkov
#11. RE: Fiesta ťažké radenie (20. jún 2013, 21:57)

Nazdar, ja mam taky istý problém ako ty. Mam ford fiestu ročník 2008, 1,25 benzín, 155 000 km , prevodovka po 40 km začne tuhnúť a veľmi ťažko sa mi preradujú rýchlosti, ak je motor studený ide pekne hladko a žiadne zvuky nepočuť. Dal som to technikovi, povedal mi že dolial olej že tam bol len na minime, mesiac išlo auto v pohode a potom to začalo opäť tak neviem čo s tým? dik

0 5
Nahlásiť

2 prispevkov
#12. RE: Fiesta ťažké radenie (19. apríl 2016, 12:21)

Ahoj, mám tiež ten istý problém, že mi začne po pár km na dialnici tuhnut prevodovka...ako sa Ti to podarilo doriešiť?

0 0
Nahlásiť

2 prispevkov
#13. RE: Fiesta ťažké radenie (19. apríl 2016, 12:23)

Ahoj, mám tiež ten istý problém, že mi začne po pár km na dialnici tuhnut prevodovka...ako sa Ti to podarilo doriešiť?

0 0
Nahlásiť

martinputerka
3 prispevkov Krásna Ves
#14. RE: Fiesta ťažké radenie (15. november 2020, 13:31)

Presne ten istý problém. Oprava jednoduchá a zaručená. Platí aj pre Fusion aj Fiestu rovnaké motory, rovnaké prevodovky.
Krok 1: Treba dať dole plastový kryt z prednej strany prevodovky.
Krok 2: Odpojiť oba lanovody od tiahel. (dva guláčiky)
Krok 3: Odstrániť závlačku z čepu ktorý drži mechanizmus radenia.
Krok 4: Ťahaním a pohybom z jednej strany na druhú tento mechanizmus vysunieme z čepu.
Krok 5: Ak vám išiel s veľkou námahou dať dole už ste z polovice vyhrali lebo to je príčina ťažkého radenia (hľavne po zahriaťí)
Krok 6: Mechanizmus má v sebe plastové púzdro ktoré prečistíme (ideálne jemnučko s 12mm vrtákom)
Krok 7: Čep očistíme od zvyškov plastového púzdra (najlepšie jemným šmirglíkom)
Krok 8: Skladáme v opačnom poradí ako sme rozoberali len s tým že na všetky pohyblivé očistené časti nanesiem kvalitnú vazelínku
Krok 9: Vozíme sa ďalej.

1 0
Nahlásiť

martinputerka
3 prispevkov Krásna Ves
#15. RE: Fiesta ťažké radenie (15. november 2020, 13:44)

Treba vyčistiť a premazať čep na ktorom sa otáča to hnedé rameno

0 0
Nahlásiť

304 prispevkov Malacky
#16. RE: Fiesta ťažké radenie (15. november 2020, 17:44)

Môže to byť púzdro radenia na prevodovke. Alebo ti popraskala plastová vrstva na radiacich lankách.Tie lanká by som typoval ako prvé. Už som to raz robil na Punte.

0 0
Nahlásiť

martinputerka
3 prispevkov Krásna Ves
#17. RE: Fiesta ťažké radenie (15. november 2020, 18:47)

Lanká idú krásne lahunko. Po odpojení od mechanizmu od lanovodov nekládla radiaca páka žiaden odpor. A navyše by išlo ťažko radiť neustále ale nie len pri zahriatí ako napr jazda po diaľnici. Je to to jedno púzdro na ktorom sa otáča to hnedé rameno. Je totiž zo silónu a tepelná roztiažnosť robí svoje. Vyčistené premazané a radí presne a s najmenšou ľahkosťou.

0 0
Nahlásiť

kejo25
19 prispevkov Liešťany
#18. RE: Fiesta ťažké radenie (9. december 2020, 13:46)

to by som tiez povedal, ze skor lanka, zaujimave, ze je to inak

0 0
Nahlásiť
Prejsť na fórum:
Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Fórum / Osobné a úžitkové autá / Ford / Fiesta ťažké radenie