Arogantná jazda

Aktuálne témy
Moje fórum: Dnes je 19. apríl 2024, 00:36

Autor
Správa

PimpoLLo3
1 prispevkov Bratislava - Petržalka
#1. Arogantná jazda (5. máj 2013, 13:58)

Dobrý deň. Dnes, po prvý krát čo mám vodičský preukaz, som sa z križovatky rozbiehal s ""plným "" plynom. Takže som aj zagumoval. Boli nafarbené prechody, takže zagumovať tam nebol problém. Ako hovorím, urobil som to 1x, a stačilo mi.

Na to ma zastavili policajti, a že to bola arogantná jazda. Moja otázka je: ako je definovaná arogantná jazda, a čo tam všetko zapadá? Pretože keď ma zastavil, išiel som asi 20. Tak hneď, že ak mu to vysvetlím, prečo so tom robil, tak ma nechá ísť, samozrejme doklady som mu dal všetk,y boli v poriadku.

Je vôbec táto definícia niekde k nazretiu? Inak som poctivý vodič, tak ma prosím nesúdte kvôli jednej tejto blbosti. Nezdá sa mi, že by som si kvôli jednému rýchlejšiemu štartu ( na križovatke som bol len ja, a ten policajt za mnou ), takže som nikoho neohrozil.

Snáď si o mne nepomyslíte, že som totálne debil, aj keď takú kravinu už fakt nepotrebujem skúšať. Ďakujem za odpovede

0 0
Nahlásiť
seliga.matej 696 prispevkov Žilina inzerátov #2. RE: Arogantná jazda (10. máj 2013, 10:13)

každému sa občas stane, že sa potrebuje prudšie rozbehnúť bez ohľadu na to, že to robí zámerne alebo nie. Pokiaľ viem tak zákon nevymedzuje priamo čo sa považuje za arogantnú jazdu a čo nie, ale existuje hromada iných "neurčitých" pravidiel, ktoré držia zelených na koni.

Kľudne sa môže odvolať na to, že nebola dodržaná plynulosť a bezpečnosť cestnej premávky, prípadne že vodič ohrozil bezpečnosť premávky a podobne "všeobecné" záväzné pravidlá.

Ja mám taký dojem, že odvolávať sa na spravodlivosť je po zdvihnutej policajnej packe už len ústny dohovor s policajtom. Ak sa rozhodne uložiť poriadkovú pokutu je úplne jedno či právom alebo neprávom.

Dôležitým právom vodiča ak nesúhlasí s jednaním policajného príslušníka je požiadať o neskoršie prejednanie priestupku na príslušnom policajnom zbore, ktoré musí príslušník akceptovať. Čin sa neskôr prejedná na policajnom zbore či skutočne došlo k porušeniu poriadku.

Otázka je len v tom, či nám to stojí za siahnutie do peňaženky alebo ďalšie starosti..


Life is too short to remove USB safely
1 0
Nahlásiť
1.2.3.Nezmar 2 prispevkov Košice - Staré Mesto #3. RE: Arogantná jazda (13. máj 2013, 00:02)

Jednoznačne toto nebola arogantná jazda, pokiaľ nebol ohrozený žiaden účastník cestnej premávky, rovnako predpokladám, že aj ustanovenie o nadmernom hluku neobstojí, takže páni policajti ťahajú za kratší koniec. Toto nie je ani hrubé porušenie, skôr naopak, v prípade arogantného správania policajta je dôvodné podozrenie zo zneužitia právomoci verejného činiteľa.

0 0
Nahlásiť

725 prispevkov
#4. RE: Arogantná jazda (14. máj 2013, 21:04)

za normálnych okolností nie je dôvod gumovať... a keby si negumoval, tak by Ťa nezastavili.

jednoducho policajti robili svoju prácu - pokiaľ si nešiel predbiehať, mohli mať podozrenie, že budeš pokračovať v divokej jazde a prekročiť napríklad maximálnu povolenú rýchlosť, prípadne mohli mať podozrenie, že máš vypité atď...

každopádne, ich zákrok bol len preventívny a keďže Ti nedali pokutu, chceli len "vychovávať" a presvedčiť sa, že si v poriadku (alkohol, drogy)

bol som 2 roky v írsku, kde 80 % nehôd zapríčinia jazdci s vodičákom do 2 rokov. takže rozumiem, prečo policajti sa zameriavajú na mladých vodičov.

Neber to ako ponižovanie, alebo buzeráciu. Ber to ako poučenie... spravil si niečo, čo šofér bežne v premávke nerobí a tým si vyskočil z radu.

Keď Ti raz mladík zrazí dieťa, pretože nezvládol hrabanie kolies pod 300 koňmi, tak sa budeš na to pozerať ináč. K nehode stačí len málo.

Moja svokru zrazil šofér, ktorý sa hral s mobilom... následky? Je do konca života odkázaná na opatrovanie a nie je schopná samostatne existovať. Bol to len moment...., ktorý zmenil život 3 generáciám ľudí.

Sám som už bol pri viacerých dopravných nehodách a viem, čo to je, keď Ti niekto pri poskytovaní prvej pomoci umrie priamo pod Tvojimi pod rukami len kvôli frajerine niekoho iného, prípadne jeho netolerancii k ostatným účastníkom cestnej premávky.

3 1
Nahlásiť
hooligans913 1 prispevkov Ladomerská Vieska #5. RE: Arogantná jazda (16. máj 2013, 21:52)

kiez mne by sa tak lahko dalo gumovat na 4x4 staly nahon tak lahko gumovat neda jeh Haha Haha Haha

0 0
Nahlásiť
Prejsť na fórum:
Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Fórum / Všeobecná diskusia / Arogantná jazda