Škoda Fabia Combi

Aktuálne témy
Moje fórum: Dnes je 5. november 2025, 03:57

Autor
Správa

20 prispevkov
#1. Škoda Fabia Combi (10. apríl 2013, 16:42)

Dobrý deň chcel by som sa opýtať vlastním fabiu a mám s ňou takýto problém keď idem po diaľnici nejakú dlhšiu trasu tak mi raz za jazdu padnú a hneď naskočia otáčky motora ako keby vynechal a hneď v okamihu aj naskočil , niekedy to robí aj keď jazdím po meste. Bol som s tým v servise a tam mi povedali že snímač kľukovky tak by som sa chcel opýtať či to nemôže nejako uškodiť motoru či by som mal zvažovať nad výmenou súčiastky alebo čo by ste poradili .
Vopred ďakujem za odpovede .

1 0
Nahlásiť

304 prispevkov Malacky
#2. RE: Škoda Fabia Combi (10. apríl 2013, 18:42)

Prečo si ten snímač už nevymenil? Keď vieš kde je chyba, tak ju treba odstrániť. Alebo čakaj až ťa to nechá niekde na ceste. Ten snímač nie je až taká položka.

0 0
Nahlásiť

20 prispevkov
#3. RE: Škoda Fabia Combi (10. apríl 2013, 19:35)

Normálne sa to asi volá snímač otáčok kľukového hriadela ? alebo sa mýlim ?

0 0
Nahlásiť
seliga.matej 696 prispevkov Žilina inzerátov #4. RE: Škoda Fabia Combi (11. apríl 2013, 16:10)

súhlasim s technikmi, padave otacky sposobuje najskor snimac na klukovom hriadeli, este sa ti nestalo ze by ti auto uplne skapalo? lebo sa to stava pri tejto chybe

Life is too short to remove USB safely
0 0
Nahlásiť

20 prispevkov
#5. RE: Škoda Fabia Combi (11. apríl 2013, 21:48)

Áno , raz sa mi to stalo keď som šiel z BB tak po dialnci som šiel cca 120 a zhaslo mi to , rozsvietila sa mi kontrolka elektroniky motora a mazanie . tak som auto na 5 minút nechal a znova išiel, na druhy deň som šiel do servisu a tam mi povedali túto diagnózu (popísanú vyššie ) . Inak auto šľape perfektne nežerie veľa a ide ticho problém môže iba toto.

0 0
Nahlásiť

725 prispevkov
#6. RE: Škoda Fabia Combi (14. apríl 2013, 07:33)

snímač kľukového hriadeľa je súčiastka, ktorá buď funguje, alebo nefunguje a koniec špekuláciám. To isté ako snímač abs.

na druhej strane, môže sa zaniesť sajrajtom, alebo môže byť zlý kontakt na konektore.

Pokiaľ diagnostika vyhodila snímač kľukového hriadeľa, najprv je namieste overiť, či je fyzicky v poriadku, či nie je zanesený bordeľom, či ozubené koleso nie je zanesené bordelom, či sú všetky zuby OK a či aj vedenie a konektor sú v poriadku - preskúšanie multimetrom alebo osciloskopom.

2 1
Nahlásiť

20 prispevkov
#7. RE: Škoda Fabia Combi (15. apríl 2013, 22:17)

To je pravda , ale keď mi to spraví raz za 2 jazdy po dialnici a už a vôbec mi nevypisuje chybu ani žiadna kontrolka iba proste sem tam to spraví aj tak to je treba vymeniť ?

0 0
Nahlásiť

4 prispevkov
#8. RE: Škoda Fabia Combi (17. apríl 2013, 11:57)

nič nemeň, ono sa to prejaví, keď ťa budú ťahať domov.

2 0
Nahlásiť
buco76 42 prispevkov Prievidza #9. RE: Škoda Fabia Combi (17. apríl 2013, 13:35)

áno,na aute treba sem tam niečo vymeniť.... Je mi doplaču

0 0
Nahlásiť

1 prispevkov
#10. RE: Škoda Fabia Combi (19. apríl 2013, 07:05)

Byt na tvojom mieste to vymenim a mam pokoj naco okolo toho spekulovat? Výborne

0 0
Nahlásiť

20 prispevkov
#11. RE: Škoda Fabia Combi (19. apríl 2013, 20:11)

Dám na vaše slová a Ďakujem :)

0 0
Nahlásiť

ivank
2 prispevkov Bratislava
#12. RE: Škoda Fabia Combi (22. apríl 2013, 10:46)

imro, akože nič v zlom, ale absolútne nesúhlasím.
Osobne mám skúsenosť, kde mi ako sa (občas) zohrial motor, proste skapal, vypol a ani ťuk
až sa vychladil a potom zase išiel v pohode. Podotýkam, že to bolo fungl nové kúpené auto. Diagnostika nič neukázala, menili postupne všetko v elektronike a stále to robilo. Nebudem to naťahovať ale chodil som do servisu ako na klavír až jedného staršieho technika napadlo vymeniť snímač otáčok motora, ktorý ako sa zohrial na "určitú teplotu" prestal "snímať", aké jednoduché a hlavne lacné riešenie "opravy".

2 0
Nahlásiť

725 prispevkov
#13. RE: Škoda Fabia Combi (23. apríl 2013, 06:24)

bol si jeden prípad z milióna.

používal servis osciloskop? pretože málokto ho vie používať a práve pri takýchto prípadoch pomôže a nemôže sa stať, že zákazníkovi vymením dobrú súčiastku a vyťahujem ho z peňazí.

takéto problémy sú veľmi náročné na diagnostiku, nie je to o vyčítaní pamäti závad, ale meraní, meraní a ešte raz meraní.

0 1
Nahlásiť

304 prispevkov Malacky
#14. RE: Škoda Fabia Combi (23. apríl 2013, 15:29)

Aj ja viem o jednom prípade, keď bol vadný snímač a nerobilo to stále. Bolo to síce na FIATE ale problém bol ten istý. Že by už druhý z milióna?

1 0
Nahlásiť
Prejsť na fórum:
Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Fórum / Osobné a úžitkové autá / Škoda / Škoda Fabia Combi