Škoda Octavia II - motor, elektrika

Aktuálne témy
Moje fórum: Dnes je 5. november 2025, 20:32

Autor
Správa

marosio
6 prispevkov Lučenec
#1. Škoda Octavia II - motor, elektrika (2. apríl 2013, 19:53)

Mám problém s teplým štartom, poradte čo s tým, Ďakujem!

0 0
Nahlásiť

marosio
6 prispevkov Lučenec
#2. RE: Škoda Octavia II - motor, elektrika (3. apríl 2013, 23:11)

Motor 1,9TDi

0 0
Nahlásiť
seliga.matej 696 prispevkov Žilina inzerátov #3. RE: Škoda Octavia II - motor, elektrika (4. apríl 2013, 09:50)

casto byva problem s cerpadlom, ale mozu to byt aj zle nastavene rozvody, nemenil si ich v poslednom case? pripadne nastavit predstrek na viac.. toto by trebalo pozriet na diagnostike na TDI grafe vo Vagu - ale to uz je asi dovod navstivit svojho mechanika

Life is too short to remove USB safely
0 1
Nahlásiť

6 prispevkov
#4. RE: Škoda Octavia II - motor, elektrika (4. apríl 2013, 11:23)

neprehrial sa ti motor? ak nechce za tepla štartovať dízel nemáš tlaky,prehriaty motor ,popraskané krúžky
najlepšie skočiť za mechanikom

0 1
Nahlásiť

6 prispevkov
#5. RE: Škoda Octavia II - motor, elektrika (4. apríl 2013, 11:23)

joj 2x odoslalo

0 1
Nahlásiť

16 prispevkov Žilina
#6. RE: Škoda Octavia II - motor, elektrika (4. apríl 2013, 18:44)

Tisic pricin.Jednou z nich moze byt aj to,ze motor uz ma nejake tie kilometre,nie najlepsiu kondiciu..... a ked ma viac ako hmmm,zeby 75stupnov,ale niesom si isty, tak sa nespustia zhavice,na druhej strane motor nieje dost teply na to,aby nastartoval.
Aby sa slo od najlacnejsich a najjednoduchsich moznosti, skus odpojit snimac teploty a so zhavenim nastartzovat.

0 2
Nahlásiť

marosio
6 prispevkov Lučenec
#7. RE: Škoda Octavia II - motor, elektrika (5. apríl 2013, 07:50)

Ďakujem za príspevky, motor ako že ide celkom dobre, len po dlhej jazde a vypnutí motora a opätovnom naštartovaní je treba dlhšie než obvikle točiť a po naštertovaní štrašnš najprv zaklepe a potom už ide. Inak vlani na jesen mi menil rozvody vrátane napínacej kladky a vodnej pumpy a asi odvteda mi to robí....

1 1
Nahlásiť

1 prispevkov
#8. RE: Škoda Octavia II - motor, elektrika (5. apríl 2013, 22:32)

treba druhy starter a pripadne zvysit startovaciu davku

1 1
Nahlásiť

CakurdovaV
1 prispevkov Trenčín
#9. RE: Škoda Octavia II - motor, elektrika (6. apríl 2013, 23:54)

my sme mali tiez takyto problem a nakoniec to bol snimac vackoveho hriadela.ale moze to byt aj snimac klukoveho hriadela.

1 0
Nahlásiť

robec_ic
1666 prispevkov Žilina-Bytčica
#10. RE: Škoda Octavia II - motor, elektrika (7. apríl 2013, 01:36)

No ja si myslim ze to moze byt ten snimac vackoveho alebo klukoveho. To mi pride ako najpravdepodobnejsi problem.

Alfa Romeo ... cuore sportivo ...
0 0
Nahlásiť

725 prispevkov
#11. RE: Škoda Octavia II - motor, elektrika (7. apríl 2013, 09:40)

netreba druhý štartér a ani meniť štartovaciu dávku (menenie štartovacej dávky je to isté, ako zobrať tabletku od bolesti zubov namiesto toho, aby som išiel k zubárovi)

Pokiaľ Ti to robí odvtedy, ako si si dal spraviť rozvody, tak problém je práve v zlej synchronizácii rozvodov. Nemáš aj vyššiu spotrebu?

Totižto, po výmene rozvodov sa u PD motora musí doladiť synchronizácia vačky a kľuky. Tu je perfektné video v slovenčine, ako sa to robí. Konkrétne je to na ford galaxy 1.9 TDI 85 kw. No princíp je rovnaký pre všetky TDI-PD motory.

https://www.youtube.com/watch?v=qhNGt3XOm5I&list=UU0jRGOWyviD03g7VR86tA4A&index=7

veľa mechanikov toto nevie spraviť, alebo ani len netuší, že toto sa musí urobiť.

Treba skočiť k niekomu, kto sa vyzná v diagnostike (nie vyčítanie pamäti závad - ale kto rozumie live data) a skontrolovať časovanie. Musí byť 0 alebo čo najbližšie k 0.

2 1
Nahlásiť

2 prispevkov
#12. RE: Škoda Octavia II - motor, elektrika (7. apríl 2013, 18:32)

ked nestartuje teply tak startuj studeny,take jednoduche a ty to nevies? Haha

1 0
Nahlásiť

4 prispevkov
#13. RE: Škoda Octavia II - motor, elektrika (17. apríl 2013, 12:29)

IMRO 21
so záujmom som pozrel, tvoje nastavovanie predvstriku na danom aute a zistil som, že môžeš byť dobrý teoretik, ale zlý mechanik.

Nebudem tu opisovať tvoj laický prístup k nastavovaniu ( mnohý čo pozerali sa museli zasmiať ), len jeden JE hanbou ak niekto uťahuje skrutku trhavým spôsobom, veď nemáš cit, skrutka sa uťahuje ešte raz UŤAHUJE, to znamená netrhá o ostatnom taktne pomlčím.
17.4.2013 zbraslav6@zoznam.sk

0 0
Nahlásiť

725 prispevkov
#14. RE: Škoda Octavia II - motor, elektrika (18. apríl 2013, 06:02)

juraj, na videu nie som ja a ani môj servis, takže keď si ma verejne očiernil, tak sa mi verejne ospravedlň.

video som našiel na youtube a pre marosia - zakladateľa témy som ho sem linkoval, aby mal aspoň pojem, že čo je to synchronizácia vačky a čo to približne obnáša.

sú vidá aj v anglickom jazyku, ale neviem, či marosio ovláda anglický jazyk, aby dostatočne porozumel tomu, čo sa robí.

sme na fóre pre laikov, nie pre profesionálov, na to slúži platené fcd.

mimochodom, keď si dobrý mechanik, prečo si neporadil marosiovi?

0 1
Nahlásiť

marosio
6 prispevkov Lučenec
#15. RE: Škoda Octavia II - motor, elektrika (18. apríl 2013, 11:52)

Dobre chlapi veď sa nevadme, ale ten kto vie nech poradí, Video som si pozrel, pre mňa ako teoretikovi poučné no treba mať k tomu aj patričné náradie a tiež zručnosti, preto by som privítal názor, prípadne pomoc odborníka, ktorý by prípadne poradil kde a kto by tento problém vedel fyzicky skontrolovať, prípadne odstrániť... Ďakujem!!!

0 0
Nahlásiť

ivank
2 prispevkov Bratislava
#16. RE: Škoda Octavia II - motor, elektrika (22. apríl 2013, 10:15)

aj mne to robilo a zase aj robí aj keď v menšej miere keďže sa vonku oteplilo a stačilo jednoducho vymeniť palivový filter.
Idem za chvíľku na garančku (po 240tis) , takže verím, že to zas pomôže.

0 0
Nahlásiť

3 prispevkov
#17. RE: Škoda Octavia II - motor, elektrika (8. júl 2013, 10:22)

prosim o radu mam 2 octaviu 2.0 tdi na djalnici po 20 minutach ket som dosahoval 160 auto smomalilo a nevladalo stahlo ma na 90 kil v hodine tlacil som na plin a este vjac spomalilo musel som jemne udrzovat plin. co bi to malo sposobovat dakujem cakam na odpovet

0 0
Nahlásiť

robec_ic
1666 prispevkov Žilina-Bytčica
#18. RE: Škoda Octavia II - motor, elektrika (9. júl 2013, 08:07)

V takomto pripade skus na chvilu vypnut motor a nahodit znova. Ak sa chyba nebude prejavovat znamena to ze sa ti auto dostava do nudzoveho rezimu. Cize je niekde chyba ktora to sposobuje, Jednoznacne treba na diagnostiku a vypisat to.

Alfa Romeo ... cuore sportivo ...
0 0
Nahlásiť

3 prispevkov
#19. RE: Škoda Octavia II - motor, elektrika (9. júl 2013, 09:43)

diki moj kamos pracuje v belgicku v autoservise opravuje kamioni on mi poradil kupit ces ebay liqui moly pridat to do nafti ze mi to vsetko precisti skusim to net to nebude fungovat tak pojdem na diagnostiku .

0 0
Nahlásiť

3 prispevkov
#20. RE: Škoda Octavia II - motor, elektrika (17. júl 2013, 10:05)

ahoj vsetci mal som problem s autom ne mal tah kamos mi poradil kupit ces ebay liqui moly a nalial som to do nadrzi z 35 lit, nafti a velmi mi to pomohlo motor ozivel.

0 0
Nahlásiť
Prejsť na fórum:
Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Fórum / Osobné a úžitkové autá / Škoda / Škoda Octavia II - motor, elektrika