Co ak neprihlasim dovezene auto?

Aktuálne témy
Moje fórum: Dnes je 5. november 2025, 11:20

Autor
Správa

lv2610
3 prispevkov Jelšava
#1. Co ak neprihlasim dovezene auto? (4. marec 2013, 09:24)

Zdravim,
mam vyhliadnute jedno auto v ČR, lenze problem je ze ono je so znackami a ja ho potrebujem na ND. Co by sa mi mohlo stat ak by som ho po dovoze neprihlasil ?

1 0
Nahlásiť

robec_ic
1666 prispevkov Žilina-Bytčica
#2. RE: Co ak neprihlasim dovezene auto? (4. marec 2013, 11:56)

Ja si myslim ze by to malo byt ok ... ale nie som si isty. Malo by to byt ze ti ho predajca odhlasi v CR a idealne by bolo ho viest na voziku na SR. Potom ti staci iba kupna zmluva podla vsetkeho ak nepojdes "po svojich" s autom.

Ked auto nie je na ceste a nejde po svojich nemusis mat ani poistku na tom ani nic, len doklad o tom ze je tvoje.

Alfa Romeo ... cuore sportivo ...
1 0
Nahlásiť
seliga.matej 696 prispevkov Žilina inzerátov #3. RE: Co ak neprihlasim dovezene auto? (5. marec 2013, 08:43)

dolezite je len to, kedy urobis KO, od nej musis prihlasit auto myslim do mesiaca. Povinnost je prihlasit auto do 14 dní, po lehote 14 dní do 30. s udaním dôvodu (udelia ti nejaku výstražnú pokutu) a po lehote 30. dní musíš ísť znova na KO.

Tento postup platí aj pri kúpení auta v SR. Pokiaľ autá dovezieš a neprihlásiš, môžeš ho nechať koľko chceš. Platí, že vždy sa robí pohromade KO, STK, EK potom ti vydaju technicak, PZP a ECV. Ak nezačneš tento proces podľa mňa nie je stanovená lehota kedy to musíš urobiť.

Life is too short to remove USB safely
0 0
Nahlásiť

lv2610
3 prispevkov Jelšava
#4. RE: Co ak neprihlasim dovezene auto? (5. marec 2013, 20:36)

Nevie mi niekto povedat ci v SR bude u policajtov nejaky zaznam o tom ze ho povodny majitel odhlasil na mna?

0 0
Nahlásiť

robec_ic
1666 prispevkov Žilina-Bytčica
#5. RE: Co ak neprihlasim dovezene auto? (6. marec 2013, 00:19)

Nie som si isty, netusim. Podla mna kebyze zavolas na dopravny inspektorat alebo tam zajdes sa spytat tak ti asi najlepsie poradia. Su tam predsa pre nas nie?

A rad by som bol kebyze nam sem hodis na co si prisiel.

Alfa Romeo ... cuore sportivo ...
0 1
Nahlásiť

4 prispevkov
#6. RE: Co ak neprihlasim dovezene auto? (6. marec 2013, 14:01)

Ľudia nevypisujte mu tu sprostosti!!!
.
IV2610 jasne deklaruje, že je to dovoz na NÁHRADNÉ DIELY!!!
.
Robec_iv bol najbližšie k pravde....
.
1. Kúpnopredajnú zmluvu v každom prípade!!!... nemusí byť potvrdená u notára, ale je dobré, ak tam dáš ešte dvoch svedkov... Zober si dákeho kamoša so sebou a druhý svedok môže byť z jeho strany...
.
2. Ak dovezieš auto na vozíku, nie je čo riešiť, dovezieš auto bez tabuliek a teba, v podstate, nezaujíma či ho má občan ČR odhlásené, či nie... Samozrejme ti dáko musí dokladovať, že ti predáva svoje auto a nie dáku lopatu, aby si nelietal v prúsere skôr ako prejdeš hranice. Doklad o vyradení z DI, alebo pri nevyradenom vozidle TP.....
.
3. Môžeš teda prísť aj autom, ale musí byť ešte ba tabuľkách. Tabuľky , malý techničák,....mu pošeš dákym spôsobom späť. On môže vozidlo odhlásiť aj potom. Česká legislatíva nie je taká tupá ako slovenská, takže ak im on dá čestné prehlásenie, že si z neho urobil kurín, nemusí dokladať, že bolo ekologicky zlikvidované vo vybranom podniku..

7 0
Nahlásiť

lv2610
3 prispevkov Jelšava
#7. RE: Co ak neprihlasim dovezene auto? (6. marec 2013, 20:16)

Cynik, dakujem za radu, presne to som potreboval vediet :)

2 0
Nahlásiť

juro1980
10 prispevkov Štúrovo
#8. RE: Co ak neprihlasim dovezene auto? (15. marec 2013, 18:46)

nic sa nestane co by sa stalo...pokial sa rozobere na nahradne diely Že aha

0 0
Nahlásiť

2 prispevkov
#9. RE: Co ak neprihlasim dovezene auto? (17. marec 2013, 23:07)

Páni, auto ktore je v CZ riadne prihlasene sa NEDA doviest bez tabuliek,, v cechach a ako aj na slovensku pri vyvoze sa musi auto odhlasit na noveho majitela a riadne sa vydaju ceske prevozne znacky , ktore su obmedzene platnostou ceskej STK , a auto musi mat riadnu poistku,, jediny problem pri to ked to privezies na SK je ako zrusit poistku lebo sa s problemom da vybavit poistka na dobu urcitú, ak sa rozoberie na diely alebo neprihlasi v tom problem nieje. doporucujem vybavit poistku na mesiac, auto tam kupit, prepisat na seba a kludne na nom mozes prist po vlastnej osi, netreba ho vozit,

0 0
Nahlásiť

2 prispevkov
#10. RE: Co ak neprihlasim dovezene auto? (17. marec 2013, 23:09)

co som ja zistoval SK policia nema zaznam o tom ci bolo auto v CZ odhlasene na obcana SK,

0 0
Nahlásiť

4 prispevkov
#11. RE: Co ak neprihlasim dovezene auto? (19. marec 2013, 09:09)

RE Juro 1980
Dovoz na NÁHRADNÉ DIELY je "terminus technikus", čiže "tomu sa tak hovorí"...
.
Píšeš:"nic sa nestane co by sa stalo...pokial sa rozobere na nahradne diely"
.
Ak ho aj nerozoberieš na ND, prehodíš si tabulky a prerazíš, prevaríš číslo, tak sa nič nedeje, lebo je to tvoje riziko...

2 0
Nahlásiť
Prejsť na fórum:
Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Fórum / Osobné a úžitkové autá / Všeobecná diskusia / Co ak neprihlasim dovezene auto?