teplota motora na fabii

Aktuálne témy
Moje fórum: Dnes je 5. november 2025, 19:02

Autor
Správa
nerep 34 prispevkov Spišský Hrhov #1. teplota motora na fabii (25. január 2013, 06:04)

Chcem sa poradit ja mam fabku 1,4 a ta sa mi nahreje po troch km na 90°C a ked občas jazdim 1,2 tež fabkou tak tej to trva kratšie ale akjonahle idem z kopca že neni v zataži motor tak mi ochladne je to bežne a spravne? rok vyroby 2003

1 0
Nahlásiť

robec_ic
1666 prispevkov Žilina-Bytčica
#2. RE: teplota motora na fabii (25. január 2013, 18:05)

No myslim ze 1.4 a 1.2 je prave rozdiel v tom ako rychlo sa zohreje. A osobne si myslim ze klesanie teploty je normalna vec, hlavne teraz v zime. Tiez to iste robi mne no na inom aute. Akonahle nemam otacky pada teplota teraz v zme. A hlavne na dialnici ked idem a studeny vzduch prudi priamo na chladic.

Alfa Romeo ... cuore sportivo ...
0 1
Nahlásiť

1 prispevkov
#3. RE: teplota motora na fabii (29. január 2013, 10:22)

Skus vymenit termostat ,teplota by nemala kolisat

2 0
Nahlásiť

Dominsk
4 prispevkov Medzilaborce
#4. RE: teplota motora na fabii (31. január 2013, 09:57)

Teplota na 1,4 benzínovej nesmie kolísať. Súhlasím s výmenou termostatu.U 1,4TDI je to iné - ten toľko tepla nevyrába a preto v zime ak sa kúrením systém chladí, môže teplota kolísať. Mal som fabiu 1,4 na benzín ako mám aj možnosť sa na tom vozievať - teplota nekolíše ani v zime.TDI vlastním doteraz.Rada mechanika - vadný termostat u benzínovej 1,4

1 0
Nahlásiť

725 prispevkov
#5. RE: teplota motora na fabii (31. január 2013, 19:45)

trojvalec produkuje viac tepla ako štvorvalec, je to logické. teplota by veľmi kolísať nemala

0 0
Nahlásiť
nerep 34 prispevkov Spišský Hrhov #6. RE: teplota motora na fabii (1. február 2013, 05:49)

Chlapi tu išlo o 1,2 fabku že na nej koliše teplota nie na 1,4 ta si teplotu pekne drži a ako sa teraz oteplilo tak aj 1,2 si teplotu drži len mi to nedava logiku ked 1,2 sa v lete rychle prehrievaju

0 0
Nahlásiť

Dominsk
#7. RE: teplota motora na fabii (1. február 2013, 12:57)

vymente si termostat - jednoducho sa to dá zistiť tak že auto zimné naštartujete a budete sledovať vzostup teploty a kontorlovať ohrev chladiča - ak sa začne ohrievať chladič predtým než teplota vystúpi na 80, termostat tým pádom otvára LOGICKY skoro a vodu púšťa do chladiča takže - blik no huráááá - termostat je v ťahu a načím ho vymeniť -boo zatiaľ tu mám taký pocit s toho že sa tu bavíme o ničom. trojvalec HTP je na benzin a hreje sa tiež normálne a rýchlo a nie to aby na nom teplota kolísala - to nieje TDIčko ktoré neprodukuje toľko tepla čo benziňáky.

1 0
Nahlásiť

2 prispevkov
#8. RE: teplota motora na fabii (4. február 2013, 14:54)

1,2 su vseobecne slabe motory, cize v lete pali v zime studi. Blok motora a steny medzichladica su tam naprd su tam velke uniky tepla cize motor ma problem stabilne udrziavat prevadzkovu teplotu. Moze to byt spominany termostat ale z jazdy na firmenej HTP viem ze ani pri dlhych ci rovnomernych cestach nebola teplota stabilna, Bohuzial vymenou termostatu sa tato zavada redukuje ale neodstrani, je to konstrukcna chyba a setrenie na materialoch a hmotnosti bloku motora maju za nasledok Vami spominany efekt ze v zime to nehreje nekuri a v lete po 5tich minutach sala horucava ako zo zavodnej 6litrovej V12. Proste je to 3valec od skody no.

0 0
Nahlásiť

725 prispevkov
#9. RE: teplota motora na fabii (5. február 2013, 18:07)

velke uniky tepla...

HTP nemá s udržiavaním žiadne teploty, pokiaľ je funkčný termostat.. Veľké úniky tepla? S čím si to porovnával? S tvorbou odpadného tepla? Alebo s čím? S akými údajmi a ktorými autami.

Konštrukčne a z hľadisky fyziky zobraté, trojvalec produkuje viac tepla ako štvorvalec. Motor teplotu neudržiava. Teplotu udržiava termostat. Ak by termostat ostal zavretý, tak sa motor prehreje. Ak by ostal ostal otvorený, tak sa motor aj tak zohreje aj teraz v zime. Mal som viac Htp.

1 0
Nahlásiť

Dominsk
#10. RE: teplota motora na fabii (5. február 2013, 21:30)

Súhlasim imro 21 - súhlasím.

0 0
Nahlásiť
nerep 34 prispevkov Spišský Hrhov #11. RE: teplota motora na fabii (6. február 2013, 05:17)

termostat otvara spravne je funkčny ale napriek tomu ak idem dole kopcom bez rychlosti tak schladne na 50 °C

0 1
Nahlásiť

5 prispevkov
#12. RE: teplota motora na fabii (7. február 2013, 15:01)

No ak ti otvára termostat to ešte neznamená že pracuje správne! Jeho úlohou je držať motor v správnej teplote za každých podmienok!!! Tj ak je motor studený tak uzavrie okruh aby sa čo najskôr zohrial! A naopak ak teplota motora klesne pod 80stup.+- tak by mal automaticky priškrcovať obeh aby sa znova zohrial a dosiahol prevádzkovú teplotu! Odporúčam vymeniť Termostat!

1 0
Nahlásiť

robec_ic
1666 prispevkov Žilina-Bytčica
#13. RE: teplota motora na fabii (7. február 2013, 20:30)

ano teraz som prave aj ja menil termostat ... otvaral aj zatvaral, lenze pri 70 stupnoch a nie mojich predpisanych 88.

Alfa Romeo ... cuore sportivo ...
1 0
Nahlásiť
Prejsť na fórum:
Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Fórum / Osobné a úžitkové autá / Všeobecná diskusia / teplota motora na fabii