Kúpa vozidla a následný predaj.Problém s kupujúcim.

Aktuálne témy
Moje fórum: Dnes je 26. apríl 2024, 23:25

Autor
Správa

2 prispevkov
#1. Kúpa vozidla a následný predaj.Problém s kupujúcim. (24. január 2013, 13:05)

Dobrý deň prajem.Potreboval by som od Vás radu, ohľadom môjho problému. Kúpil som auto (rok výroby 2009) v septembri roku 2012 a predal som ho po 6 týždňoch z dôvodu finančnej situácie rodiny, a preto, lebo máme ešte jedno auto.S autom som bol spokojný, nemal som s ním žiadny problém, za tú dobu môjho užívania som s ním najazdil cca 1000 km.Auto som dal na inzerát, predal som ho jednému pánovi, ktorý si ho prišiel pozrieť a hneď ho kúpil.Ja som vtedy nebol doma, bol som odcestovaný, predávala ho moja mama, ktorá ma zastúpila.Kupujúceho sme vôbec do ničoho netlačili, auto si vyskúšal, poobzeral a hneď ho aj vyplatil.Lebo sa mu páčilo a bol spokojný.Z ceny mu bolo spustené, bolo mu vysvetlené prečo sa predávalo, koľko sme ho užívali a že ho nemusí kupovať hneď.Ja som fyzická osoba, študent, predajom áut sa ani neživím a bolo to vôbec prvé auto ktoré som predal.Po 2 mesiacoch sa mi kupujúci ozval, že som mu zatajil, že auto bolo búrané, opravované.Ja som to počul prvý krát, ja som auto nebúral, ani som s ním vôbec nič nerobil.Dotyčný chcel odo mňa najskôr 1000 € späť.Ja som na to ďalej nereagoval, lebo to bolo cez Vianoce 2012.Poslal mi list, teraz v januári, že odstupuje od zmluvy:" dôvod: utajenie skutočného stavu mot. vozidla. Zmluva bude zrušená na základe Občianského zákoníka, predpis č.40/1964 Zb podľa § 596,597,598,599. Prosím Vás ako mám ďalej postupovať? On užíva auto už 3 mesiace a teraz chce odo mňa vrátiť peniaze, z uvedených dôvodov.Ďakujem veľmi pekne.

0 0
Nahlásiť

2 prispevkov
#2. RE: Kúpa vozidla a následný predaj.Problém s kupujúcim. (24. január 2013, 13:29)

Paragrafy na ktoré sa kupujúci odvoláva:

§ 596

Ak vec má vady, o ktorých predávajúci vie, je povinný kupujúceho pri dojednávaní kúpnej zmluvy na ne upozorniť.

§ 597

(1) Ak dodatočne vyjde najavo vada, na ktorú predávajúci kupujúceho neupozornil, má kupujúci právo na primeranú zľavu z dojednanej ceny zodpovedajúcu povahe a rozsahu vady; ak ide o vadu, ktorá robí vec neupotrebiteľnou, má tiež právo od zmluvy odstúpiť.

(2) Právo odstúpiť od zmluvy má kupujúci aj vtedy, ak ho predávajúci ubezpečil, že vec má určité vlastnosti, najmä vlastnosti vymienené kupujúcim, alebo že nemá žiadne vady, a toto ubezpečenie sa ukáže nepravdivým.

§ 598

Kupujúci má právo na úhradu nevyhnutných nákladov, ktoré mu vznikli v súvislosti s uplatnením práv zo zodpovednosti za vady.

§ 599

(1) Vady musí kupujúci uplatniť u predávajúceho bez zbytočného odkladu. Práva zo zodpovednosti za vady sa môže kupujúci domáhať na súde, len ak vady vytkol najneskôr do 24 mesiacov od prevzatia veci.

(2) Právo na náhradu nevyhnutných nákladov môže kupujúci uplatniť na súde, len ak náklady predávajúcemu oznámi v lehote uvedenej v odseku 1.

0 0
Nahlásiť

5 prispevkov
#3. RE: Kúpa vozidla a následný predaj.Problém s kupujúcim. (11. apríl 2015, 20:09)

nejakym zahadnym sposobom som sa dostal k tomuto blogu.. neviem ti poradit v tychto pravnych veciach..ty si kupoval jazdene auto a nevedel si co a ako a niekto to jazdene kupil..preto ja osobne by som nesiel do toho ze kupujem auto od niekoho koho nepoznam ..radsej cez bazar alebo znameho..ako si to doriesil vlastne?

0 0
Nahlásiť

7 prispevkov
#4. RE: Kúpa vozidla a následný predaj.Problém s kupujúcim. (11. apríl 2015, 20:48)

Narazil som na tento prispevok a trochu som sa aj rozculil....
Po 1 : ako mozes nechat predaj auta na mamu????
Po 2 : aj ja som natrafil uz 2 krat na ludi, ktori predavali auto a zatajili umyselne chyby, mal som stocene kilometre a podobne veci, ked som sa im spatne ozval, tak ma samozrejme odbili a ja som mohol do auta tlacit dalsie peniaze....takze asi tak s predajom a nakupom aut od cudzich ludi z inzeratov...

1 0
Nahlásiť

11 prispevkov
#5. RE: Kúpa vozidla a následný predaj.Problém s kupujúcim. (12. apríl 2015, 19:45)

ach to je tak ked niekto kupuje od nejakeho smelinara :)

0 0
Nahlásiť

4 prispevkov
#6. RE: Kúpa vozidla a následný predaj.Problém s kupujúcim. (12. apríl 2015, 21:07)

Ako smelinar nesmelinar..sicko je v pohodze len si treba dat pozor..ja som sa tiez raz napalil ked som kupil auto cez bazos..

0 0
Nahlásiť

7 prispevkov
#7. RE: Kúpa vozidla a následný predaj.Problém s kupujúcim. (12. apríl 2015, 21:13)

no debilkovia tam predavaju stocky dovezene od neviem kadial a historiu jedneho majitela si vymyslia

0 0
Nahlásiť

5 prispevkov
#8. RE: Kúpa vozidla a následný predaj.Problém s kupujúcim. (15. apríl 2015, 22:25)

stocene mas vsade aj ked ti "kamarat" dovezie auto z nemecka alebo rakuska

0 0
Nahlásiť
Prejsť na fórum:
Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Fórum / Predaj vozidla / Kúpa vozidla a následný predaj.Problém s kupujúcim.