Auto do mesta a na rozbite cesty

Aktuálne témy
Moje fórum: Dnes je 18. apríl 2024, 13:59

    Strana 1 z 3:
  • 1
  • 2
  • 3
Autor
Správa

9 prispevkov
#1. Auto do mesta a na rozbite cesty (16. január 2013, 10:03)

Dochadzam denne 40 km do mesta a spat za pracou z toho cca 20 km po nie velmi udrziavanych cestach a hladam auto co nieco vydrzi ma nema velku spotrebu je bezpecne (vozim v nom svoje deti) a zive takze ziadna 1,2. A nahradne dielny na neho nestoja moj rocny prijem. (Asi chcem vela Pýrim sa ) Moze niekto poradit?

0 1
Nahlásiť
seliga.matej 696 prispevkov Žilina inzerátov #2. RE: Auto do mesta a na rozbite cesty (17. január 2013, 15:24)

ak sa nechces vozit v SUV-cku tak by som odporucil nejaku Fabiu, ak nemas vysoky podvozok a terennejsie auto tak na zlych cestach rozbijes vsetko.

Fabia je jedno z najpredavanejsich aut, dobra spotreba (zalezi od motora - odporucam 1.9 SDI / TDI).

Sice ju na zlych cestach roztrepes ale nahradne diely mas za babku.


Life is too short to remove USB safely
0 2
Nahlásiť

robec_ic
1666 prispevkov Žilina-Bytčica
#3. RE: Auto do mesta a na rozbite cesty (17. január 2013, 17:11)

tiez som asi podobneho nazoru ... jedine potom SUV-cko a vnich ti neviem poradit, nepoznam ich.


Alfa Romeo ... cuore sportivo ...
0 0
Nahlásiť

trs2040
5 prispevkov Košice - Sever
#4. RE: Auto do mesta a na rozbite cesty (18. január 2013, 11:39)

odporucam ti kupit si daciu sandero nie je to drahe auto a podvozok na rozbite cesty nieco vydrzi,sice kvalita nieje na vysokej urovni ale je to pre teba najlepsie riesenie...len neviem kolko si ochotna do kupi investovat...

0 0
Nahlásiť

sonyss1
1 prispevkov Sliač
#5. RE: Auto do mesta a na rozbite cesty (19. január 2013, 00:14)

Kup si nissan terrano, ides na tom ako na lodi nerovnosti necitis a je bezpecne a priestranné, síce zožerie 9L ale nemusíš kupovať do toho diely na nápravy atď. tie auta si aj po zlom terrene vedia odkrutit...

0 0
Nahlásiť

9 prispevkov
#6. RE: Auto do mesta a na rozbite cesty (19. január 2013, 12:59)

dakujem za rady, auto budem kupovat ojazdene max 5000€ a na Fabie mam averziu, mame sluzobne a viac v oprave ako na ceste, v predchadzajucom zamestnani podobne. Co sa tyka Dacie tak nestretla som sa velmi pozitivnymi recenziami, tekze asi ani to nebude to prave. Svojho casu mam Ford fiestu som v podstate spokojna, len je dost mala a tiez uz ma svoje za sebou je rocnik 1998, navyse mi vbehol v 70-tke do cesty pes velkosti telata takze mam predok na mraky a musim riesit nahradu. Suv-cka su moc nakladne to by som financne neutiahla, mate este nejaky tip ?

0 0
Nahlásiť

robec_ic
1666 prispevkov Žilina-Bytčica
#7. RE: Auto do mesta a na rozbite cesty (19. január 2013, 16:02)

Tu sa neda co velmi poradit. Kup si lacnejsie auto s lacnym servisom a musis brat do uvahy to ze ho na hrbolcoch rozklepes. Ideal by bola ta fabia ako som pisal, pripadne polo, ibiza. Alebo VW Golf.

A este jeden taky postreh, ked si kupis auto s velkym tazkym motorom tak podvozok dostane este viac na frak.

Ale ked chces nieco bezpecne, co tak Volvo? Pipadne si myslim ze ani ten Ford nie je zla volba a kludne by som pozeral Focusa. Pripadne Ford Fusion patri podla hodnoteni k top najmenej kazovych aut. Je aj vyssi a aj priestranny. S 1.4 motorom ponuka slusnu spotrebu, malu vahu a vykon si myslim ze je normalny. Pokial ho nenalozis velmi tak sa stym da aj celkom normalne jazdit. Plne nalozeny uz citit pokles sil.


Alfa Romeo ... cuore sportivo ...
0 0
Nahlásiť

1 prispevkov
#8. RE: Auto do mesta a na rozbite cesty (19. január 2013, 23:52)

Ja mam Toyotu RAV4 II.generaciu a som spokojny.Sice mi teraz trocha stupla spotreba na 8,0 litrov,ale ked nemas tazku nohu tak uhras aj predpisanu 7,4l.Je to 1,8 benzin,ale len predny nahon.

0 0
Nahlásiť

1 prispevkov
#9. RE: Auto do mesta a na rozbite cesty (20. január 2013, 01:19)

Myslim si, ze tato diskusia je vcelku o nicom, lebo ti neposkytne odborny nazor, ale len kazdeho subjektivny pohlad. V konecnom dosledku sa teda aj tak rozhodnes skor pocitovo nez racionalne, ale OK, skusme sa na to pozriet takto...

Pozname uz aspon tvoj financny limit a predosle auto, a kedze vacsinou si ludia vytvoria urcity vztah k danej znacke, myslim si ze vyssie spominany Focus alebo Fusion by nemusel byt zla volba, Fordy maju kvalitne podvozky, ktore by mali nieco vydrzat a oboje by sa od urciteho rocniku mali zmestit do tvojho limitu. Zaroven urcite poskytnu viac miesta ako Fiesta.

Co sa tyka bezpecnosti, tak podla mna ovela dolezitejsie nez znacka je skor vek a bezpecnostna vybava (ktora sa odvija aj od veku), teda novsie auto ludovej znacky moze byt kludne bezpecnejsie nez stara premiovka. Preto je mysilm zbytocne hovorit o tom, ci je bezpecnejsie Volvo alebo Toyota, lebo v danej cene budu starsie a horsie vybavene ako napr. Skoda.

Z pohladu servisnych nakladov a nahradnych dielov taktiez (bohuzial) asi Skodovku nic neprekona a aj ked sam tu znacku nemam rad, treba uznat ze taka Octavia (v ktorejkolvek generacii) bola na svoju dobu vcelku podarene auto, priestorovo velmi velkoryse a myslim ze aj v ramci moznosti kvalitne a spolahlive. Zaroven ich je v ponuke na mraky, takze keby som chcel co najlepsie vybavene auto za danu sumu, asi by som sa poobzeral tu.

Zaroven co sa tyka mojej osobnej preferencie, tak su to jednoznacne auta s pohonom 4x4 (nie vsak SUV), je to za kazdych podmienok bezpecnejsie a v zime uplne na nezaplatenie, ked sa clovek nemusi bat ze nevyjde z parkoviska alebo zapadne na ceste v zaveji ked sa vyhyba odbocujucemu autu, a pod. Preto by u mna v danej cenovej kategorii zvitazila asi prave Octavia, ktora sa s pohonom 4x4 vyrabala tusim uz od 1. generacie, ako jedno z mala vo svojej dobe, takze je z coho vyberat a zavisi uz len ci preferujes nizsi vek alebo lepsiu vybavu.

1 0
Nahlásiť

9 prispevkov
#10. RE: Auto do mesta a na rozbite cesty (20. január 2013, 06:47)

Mirrro17 dakujem za skvely rozbor a mas pravdu mam slabost pre znacku Ford zrejme sa asi pozriem po Fusion aj ked zistila som ze tieto vozy sa uz nevyrabaju netusim preco. Co sa tyka nahradnych dielov na Octavie nie som si ista ich nenakladovostou a nizkou cenou znamy par krat riesil opravu a teda boli to slusne polozky.

0 0
Nahlásiť

6 prispevkov
#11. RE: Auto do mesta a na rozbite cesty (20. január 2013, 18:23)

Megane :) odporučam :)

0 0
Nahlásiť

alexanderml
1 prispevkov
#12. RE: Auto do mesta a na rozbite cesty (20. január 2013, 18:57)

po skúsenostiach s takmer dvadsiatkou vlastných a firemných áut v posledných 20 rokoch by som na Tvoje účely odporučil Daciu Logan - ten podvozok vydrží keždodennú jazdu po poľných cestách aj po výtlkoch v BA, je to priestranné auto, benzín 6 l/100 km, diesel Logan MCV iba 5 litrov, autá nie sú poruchové a ak niečo treba meniť po plánovanom čase, ceny náhradných dielov sú zanedbateľné v porovnaní s čímkoľvek - tieto autá nemajú kvalitu materiálov v interiéri, tiež množstvo (často aj zbytočnej) elektroniky (ktorá odstaví auto už pri zaprášenom vzduchovom filtri a pod.) a nemajú pozitívny imidž - ale porovnanie nadobúdacej ceny, odolnosti a služby, ktorú auto urobí, je to asi optimálne riešenie
aj Ford Fusion je dobré riešenie, aj keď je menej priestranný ale s Fiestou je na tom o kúsoček lepšie, hlavne má vyšší podvozok, - práve toho sa drž pri výbere - vyslovené Off Roady sú nákladné na zaobstaranie, prevádzku a niekedy aj servisovanie a hlavne tie špeciálne vlastnosti na bežné vozenie do práce nevyužiješ, výšku podvozku určite vyber aspoň 15 cm - Škodovky už nie sú "naše" autá, cena aj servis sú takmer na úrovni VW
auto je len služobník, nosič batožiny a odvozca ľudí, bezporuchové, včasné a lacné dovezenie sa do cieľa a tým končia kritériá na auto

3 1
Nahlásiť

2 prispevkov Bratislava - okolie
#13. RE: Auto do mesta a na rozbite cesty (21. január 2013, 15:27)

ja odporucam hondu CRV 1g, rok vyroby 98-2001, netreba sa toho bat, kludne moze mat 200-250 tis. km najazdene... vela ich je aj s automatom... auto je pohodlne, jamy nevadia, celkom slusny vykon poda aj v terene, na ceste sa chova ako osobak... podvozok je postaveny na baze civica z toho obdobia, akurat vyssie zdvihy tlmicov a 4x4 navyse, na napravach vsetko menitelne samostatne a za normalne peniaze... tlmice vydrzia min. 300tis., motor prevodovka a zadny diff su neznicitelne, poznam vozy so 400 tis.km a viac a jazdia... je to jedine suv (snad este okrem toyoty RAV) ktore ma naklady na prevadzku rovnake ako bezny lacny osobak :) jedina nevyhoda je nemoznost vyberu motora, ten 2.0l zerie v priemere od 7 do 11, s automatom trochu viac...avsak pri cenach tychto aut ktore sa momentalne hybu +- 3000 eur, este stale zostava 2000 na palivo alebo montaz lpg, ktore v crv nezaberie miesto, pretoze sa lpg nadrz da dat do hlucheho priestoru v dne kufra... rozhodne by som sa vyhol nemeckym kramom, to ake mate skusenosti s fabiou nie je nic ojedinele, skor naopak nespolahlivost je typicka pre vw group a vobec nemecke auta vr. fordu... to uz spolahlivejsie su peugeoty a renaulty... ak chcete len jazdit a neriesit, tak jednoznacne japonca, avsak kupovat s niekym kto sa rozumie a nie je to servisak zamerany na vw ;)

3 1
Nahlásiť

9 prispevkov
#14. RE: Auto do mesta a na rozbite cesty (22. január 2013, 10:32)

hm co prispevok to iny pohlad na znacku. Motor 2,0l zas vysoke naklady aj poistky aj palivo, viem ze hladam takmer nemozne ale rada by som sa vosla do spotreby priemerka 7l/100km a motor 1,6 by mi bohate stacil, automat neriesim akosi nemam k tomu kladny vztah.

0 0
Nahlásiť

robec_ic
1666 prispevkov Žilina-Bytčica
#15. RE: Auto do mesta a na rozbite cesty (22. január 2013, 17:28)

Ako vravim, asi by som pozrel Ford Fusion 1.4 benzin. Poistka sa da. Jazdi to za 6.5 l/100km. Da sa zohnat za slusnu cenu. Je to pomerne velke auto zvnutra. Myslim ze aj pohladne. Servis ok. A v testoch sa drzi na vysokych prieckach najmenej kazovych aut.


Alfa Romeo ... cuore sportivo ...
1 0
Nahlásiť

9 prispevkov
#16. RE: Auto do mesta a na rozbite cesty (22. január 2013, 20:12)

asi tym smerom sa pustim slusny pomer ceny-prevadzkovych nakladov-vykonu. SUVecko by nebolo od veci zial mimo moje financne moznosti. Dakujem vsetkym za postrehy a nazory

0 0
Nahlásiť

peres1
3 prispevkov Nitra
#17. RE: Auto do mesta a na rozbite cesty (23. január 2013, 01:30)

Ja by som Ti poradil Suzuki SX4. Sikovne,stvorkolka,benzin 1,6 a nemusis sa bat ze chytis olejovu vanu na tych nasich cestach Že aha

3 0
Nahlásiť

9 prispevkov
#18. RE: Auto do mesta a na rozbite cesty (23. január 2013, 08:42)

hm zaujimavy tip Výborne idem pozriet recenzie na toto vozitko
vdaka

0 0
Nahlásiť
Gustavson 1 prispevkov Banská Bystrica #19. RE: Auto do mesta a na rozbite cesty (23. január 2013, 12:21)

Takisto ti odporúčam SX 4, alebo Yetiho, tiež má 4x4, z iného súdka možno aj Ladu, sú to ruské autá na ruské cesty (pomaly sa k nim približujeme), ale v podstate aj tak ide o to, že po rozbitých cestách sa jazdí do 5 km/h, tak sa autu nič nestane a treba si nechať od auta pred sebou odstup a sledovať tak výtlky. Súhlasim

1 0
Nahlásiť

9 prispevkov
#20. RE: Auto do mesta a na rozbite cesty (24. január 2013, 08:17)

no Ladu som mala a nikdy viac, kupovala som novu a slapala cca 5 rokov a potom zacal problem na problem ked som ju po 5-tich rokoch predavala tak som za nu dostala sumu co mi stacila akurat tak na jednu veceru v priemernej restauracii.

2 0
Nahlásiť
Prejsť na fórum:
    Strana 1 z 3:
  • 1
  • 2
  • 3
Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Fórum / Rady pre ženy / Auto do mesta a na rozbite cesty