skoda felicia 1,9D seka a dymi ciernym dymom

Aktuálne témy
Moje fórum: Dnes je 5. november 2025, 15:45

Autor
Správa

3 prispevkov
#1. skoda felicia 1,9D seka a dymi ciernym dymom (30. december 2012, 15:37)

Ahojte! felda diesel mi zacala predcasom pri zrychlovani sekat a vypustat vykon. to je potrebne prekonat vacsim stlacenim plynu, kedy nez sa zase dostane do vykonu, rozhlucni motor a zacne dymit cierny naftovy dym. potom zaberie a v tom momente zadymi najviac a potom ide normalne. mam podozrenie ze je to horsie pri zahriatom motore a pri co i len miernom stupani. menil som filtre a po vymene palivoveho to na chvilu ustalo ale potom to zacalo znomu. vymenil som zmovu palivovy filter (po cca 3000km) ale pomohlo to iba trochu. neviete o co by sa mohlo jednat? inak teplotu motora mi ukazuje mensiu ako je normalne, cidlo teplomera je zelene nie zlte. dakujem

0 0
Nahlásiť

304 prispevkov Malacky
#2. RE: skoda felicia 1,9D seka a dymi ciernym dymom (30. december 2012, 17:23)

Daj si skontrolovať vstreky. Niektorý asi dožil. Možno len špina.

2 0
Nahlásiť

robec_ic
1666 prispevkov Žilina-Bytčica
#3. RE: skoda felicia 1,9D seka a dymi ciernym dymom (30. december 2012, 19:01)

tiez by som to tipoval na tie vstreky, pripadne skus aj termostat dat skontrolovat ked sa nemoze dostat do teploty.

Alfa Romeo ... cuore sportivo ...
1 0
Nahlásiť
seliga.matej 696 prispevkov Žilina inzerátov #4. RE: skoda felicia 1,9D seka a dymi ciernym dymom (2. január 2013, 09:48)

tiez to tipujem na vstreky

Life is too short to remove USB safely
1 0
Nahlásiť

1 prispevkov
#5. RE: skoda felicia 1,9D seka a dymi ciernym dymom (3. január 2013, 01:33)

vstreky skontrolovat/vymenit

1 0
Nahlásiť

skero_stress
1 prispevkov Košice I - Staré Mesto
#6. RE: skoda felicia 1,9D seka a dymi ciernym dymom (3. január 2013, 17:45)

Dam ti najlepsiu radu, daj to auto do srotu, ved felicia je totalny vrak, proste kopa srotu.

1 14
Nahlásiť

1 prispevkov
#7. RE: skoda felicia 1,9D seka a dymi ciernym dymom (3. január 2013, 20:50)

Prispevok skero_stress nema ani zmysel komentovat. Rada 1.9d je motoricky uplne skvelaaa vec skoda je tej karoserie iba. Co sa tyka tvojhomproblemu su to trysky, je tam problem so vstrekovanim paliva, uz sa len modli aby to neboli vsetky :):) mam tento typ feldy, pochybujem ze to bude nieco inee. Gl

0 0
Nahlásiť
MeliskaPavol 1 prispevkov Bratislava - Lamač #8. RE: skoda felicia 1,9D seka a dymi ciernym dymom (4. január 2013, 07:16)

Nie je to celkom pravde čo tu radia. Ale najlepšie urobíš ak zájdeš do autorizovanej škodovky a dáš si urobiť diagnostiku.

0 0
Nahlásiť

3 prispevkov
#9. RE: skoda felicia 1,9D seka a dymi ciernym dymom (5. január 2013, 20:31)

vsimol som si tiez ze ked na volnobehu pripeciem na plyn tak sa tiez vyvali cierny oblak. a je uplne jedno ci za studena alebo za tepleho motora. sranda je ze po vymene palivoveho filtra sa sekanie a dymnost znizila ale nie hned ale po cca 1000km. teraz som kupil tu chemiu do nadrze na precistenie palivoveho systemu a trysiek tak som zvedavy ako sa to bude vyvijat. vdaka za nazory zatial. inak je to ako pise fromdown a potvrdil aj moj kamos. dobry motor taha nahovno kasnu :)

1 0
Nahlásiť

Billes
1 prispevkov Rakúsko
#10. RE: skoda felicia 1,9D seka a dymi ciernym dymom (7. január 2013, 13:55)

20 ročný motor - výborný naozaj, ved aj teraz sa montuje do najnovsich BMW :)

0 5
Nahlásiť

1 prispevkov
#11. RE: skoda felicia 1,9D seka a dymi ciernym dymom (11. január 2013, 01:33)

tesnenie na karburatori.... alebo netankoval si špinave palivo?

0 0
Nahlásiť

3 prispevkov
#12. RE: skoda felicia 1,9D seka a dymi ciernym dymom (11. január 2013, 10:07)

No praveze sa mi dostala do ruk nafta neznameho veku zo suda plechoveho. cca 50 litrov. je velka pravdepodobnost ze to ma suvis.

0 0
Nahlásiť

robec_ic
1666 prispevkov Žilina-Bytčica
#13. RE: skoda felicia 1,9D seka a dymi ciernym dymom (11. január 2013, 11:45)

puzil by som teda tu chemiu najskor ... mas to bez starosti. A uvidis. A urcite tankuj nieco normalne. Za tych par usetrenych euro to nestoji podla mna ked ovela viac das potom na opravy

Alfa Romeo ... cuore sportivo ...
0 0
Nahlásiť

304 prispevkov Malacky
#14. RE: skoda felicia 1,9D seka a dymi ciernym dymom (11. január 2013, 20:49)

Nediv sa ,že dymý, keď do toho leješ takú sračku. Najlepšie by bolo to vypustiť a naliať čistú naftu z nejakým dobrým aditivom. Ak totiž bolo v tom bordeli čo si tam nalial veľa vody, tak si priprav v najbližšej dobe peniaze na čerpadlo a dýzy. Ako ti napísal / robec_ic / . Naozaj nestojí tých pár eur ,ktoré ušetríš, za tú škodu ktorú narobíš.

0 0
Nahlásiť
Prejsť na fórum:
Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Fórum / Osobné a úžitkové autá / Škoda / skoda felicia 1,9D seka a dymi ciernym dymom