Motor do škody superb

Aktuálne témy
Moje fórum: Dnes je 5. november 2025, 19:38

Autor
Správa

1 prispevkov
#1. Motor do škody superb (26. december 2012, 17:51)

Zdravím všetkých!

Chcem sa spýtať jednu vec. Chystám sa kúpiť škodu superb 2 a neviem sa rozhodnúť s akým motorom. Bol som presvedčený, že najlepšpou variantou bude klasika 1.9 TDI 77kW, nakoľko má výbornú spotrebu a bezchybový chod. Ale vzhľadom nato, že auto plánujem využívať hlavne na dlhé trasy mám obavy, či bude výkon postačujúci, keďže to auto má okolo 1,5 tony. Premýšľal som aj nad 2.0 TDI PD 103 kW, ten si myslím, že by mal ideálny výkon k tomuto autu. Lenže tieto motory, že sú hodne kazivé.

Ak niekto jazdí alebo jazdil so superbom 2 s týmito motormi buedem povďačný za vaše rady a názory. Vďaka!

0 1
Nahlásiť
seliga.matej 696 prispevkov Žilina inzerátov #2. RE: Motor do škody superb (2. január 2013, 09:40)

ja si myslím, že lepšie bude keď si zaobstaráš klasický 1.9, mne sa zdajú tie 2.0 PD lenivejšie s vyššou spotrebou, plus 2.0 PD je náchylnejší na chyby

Life is too short to remove USB safely
1 0
Nahlásiť

725 prispevkov
#3. RE: Motor do škody superb (5. január 2013, 06:57)

musí to byť práve superb?

ak jazdíš veľa, pouvažuj nad tým, že si kúpiš benzín a do toho dáš plyn - oveľa lacnejšia prevádzka. S dvojlitrom budeš mať na dlhej trati spotrebu niečo 8-10 litrov plynu, čo je ekvivalent k 4-5 litrom nafty a tak veľké auto, ako je superb za toto jazdiť nebude, nehovoriac o tom, že v plyne odpadá strach o turbo, čerpadlo, vstreky, solenoidné ventily. Ja mám teraz aurisa, do ktorého som dal plyn a som vysmiaty. Keď to porovnám s predchádzajúcimi autami s dieslom, je to rozdiel.

rozhodne sa vyvaruj tomu nešťastnému dvojlitru

2 2
Nahlásiť

robec_ic
1666 prispevkov Žilina-Bytčica
#4. RE: Motor do škody superb (5. január 2013, 18:49)

tiez by som neriesil 2.0 PD ...

Alfa Romeo ... cuore sportivo ...
0 0
Nahlásiť

Kobylak.P
1 prispevkov Námestovo
#5. RE: Motor do škody superb (11. január 2013, 21:52)

Nadávam...

0 0
Nahlásiť

21 prispevkov Trebišov
#6. RE: Motor do škody superb (13. január 2013, 20:20)

Pozri ja ti tak poviem, do roku 2006 boli kazive a dosť, ale teraz su to nove motory , takže riziko je zasa menšie, Mne sa páči 2.0TDI a ak na dlhe trasy tak si myslim že v pohode no nie ? Ved keby boli take vadné tak by sa nevyrabali ani, a čo sa týka plynu, tak vždy tam bude velke riziko ak si ho dáš dorobiť do auta, ak plyn tak radšej original z vyroby kde je už namontovaný

1 1
Nahlásiť

725 prispevkov
#7. RE: Motor do škody superb (14. január 2013, 19:28)

vadné by sa nevyrábali... volkswagen riešil problém preskakujúcich rozvodových reťazí 10 rokov !!!!!!!!! koľko miliónov áut vyrobili? jednoducho, ak zákaznikovi rupol rozvod po záruke, mal smolu.

2.0 TDI-PD je motor s veľkými konštrukčnými chybami. Vo veľkom tam odchádzajú hlavy valcov kvôli vstrekovačom - tie nie sú vypodložené. Ďalšou chybou tohto motora je zlyhávajúci náhon olejového čerpadla. Jednoducho počas jazdy sa rozsvieti červená konrolka STOP - nízky tlak oleja. Chybou je vybitie mnohohranu na náhone čerpadla. Koľko motorov jazdí s týmto? Veľa. Takže sa takéto motory vyrábali a to nie jeden rok....

Aké je riziko u domontovaného plynu? Žiadne, pokiaľ to spraví profesionálna firma a použije pri tom kvalitné komponenty. Mal som niekoľko áut na LPG, žiadne problémy som v živote nemal.

2 2
Nahlásiť
saro3 3 prispevkov Galanta #8. RE: Motor do škody superb (14. december 2013, 21:31)

ale zavisi aky 2.0 tdi to je.podla kodu motora. nie vsetky su kazove.a nie vsetky maju olejove cerpadlo pohanane sesthranom.problem s cerpadlom mal motor s kodom BSS.a hlavy valcov odchadzali na motore BKD.
novy superb 2.0 tdi je jednovacka osemventil.servisujem taky ma najazdene 250tisic(taxik) a je uplne bezproblemov

2 1
Nahlásiť
matko101112 309 prispevkov Smolenice #9. RE: Motor do škody superb (15. december 2013, 11:19)

ahoj
ked sa auto dožije toľko km,nestačí to?
http://home.mobile.de/AUTOHAUSKREMBERG#des_185827550 - Skoda Superb 2.0 TDI / XENON EZ 06/ 2009 359.000 km Diesel103 kW (140 PS)
Skoda Superb 2.0 TDI 170 EZ 04/2009 507.705 km Diesel http://home.automobile. /INTERCARSCOLMAR#des_ 187908738
Skoda Superb Combi 2.0 TDI EZ 09/2011 301.000 km Diesel 103 kW (140 PS)http://home.mobile.de/DENNISAUTOMOBILECELLE#des_185671738
a ešte pod to napíšu že super stav. - koľko musí najazdiť auto aby bolo pre vás dobré? Haha melon?dva?

2 1
Nahlásiť

304 prispevkov Malacky
#10. RE: Motor do škody superb (15. december 2013, 15:29)

Ja by som asi tiež radšej zobral 1,9 TDi , 96 kW , alebo 1,9 TDi , 85 kW, A plyn do SUPERBA? Ja si myslím , že je určitý typ áut, do ktorých je plyn nevhodný. Buď máš SUPERB ako celok a nie iba obal zo SUPERBA. Je mi doplaču

1 1
Nahlásiť

725 prispevkov
#11. RE: Motor do škody superb (16. december 2013, 17:53)

plyn je ekologické a racionálne rozhodnutie

ten kto plyn nemal, píše žvasty. ja som mal niekoľko áut na plyne a iné ani nechcem. diesel? turbo - od 500 eúr hore, vstrekovače? od 250 eúr hore, čerpadlo? od 1000 eúr hore. solenoidy, regulátory?...

na plyne za 500 eúr mám kompletne nové vstrekovače, reduktor, splynovač, filtre a riadiacu jednotku. Teda celý predok, ak by sa mi nechcelo hľadať poruchu, ale rovno vymeniť celý systém za nový.

2 1
Nahlásiť

KozmerT
35 prispevkov Galanta
#12. RE: Motor do škody superb (16. december 2013, 21:55)

Neunavuje vás to ľudia? Stále dokola riešiť s tdi neaké ,,prky" ? buď turbá, či vstreky, či dvojhmoťáky alebo na tých spomínaných motoroch BSS-čerpadlá, BXE vyletené ojnice,BKD-hlavy valcov a samozrejme tie nešťastné filtre pevných častíc čo?! Nesúhlasim koľko ešte treba aby ste si uvedomili že tie ekonomické nafťáky koniec koncov ani nie sú až tak moc ekonomické!

5 2
Nahlásiť
Prejsť na fórum:
Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Fórum / Osobné a úžitkové autá / Škoda / Motor do škody superb