LAND ROVER DISCOVERY 2.0I benzin

Aktuálne témy
Moje fórum: Dnes je 20. apríl 2024, 06:20

Autor
Správa

petervarin
5 prispevkov Varín
#1. LAND ROVER DISCOVERY 2.0I benzin (25. november 2012, 14:59)

Zdravím, nevie mi niekto poradiť . Aké to je auto , či to neni slabé do terénu a či neni problém s nahradními dielmi. Všeobecne info. Ďakujem.

0 0
Nahlásiť
seliga.matej 696 prispevkov Žilina inzerátov #2. RE: LAND ROVER DISCOVERY 2.0I benzin (26. november 2012, 07:39)

a ktorý ročník to je? a nie, nemyslím si že to bude slabé, dvojliter musí byť dostatočný aj do terénu


Life is too short to remove USB safely
0 0
Nahlásiť

petervarin
5 prispevkov Varín
#3. RE: LAND ROVER DISCOVERY 2.0I benzin (27. november 2012, 02:18)

Je to 1995. Bojím sa toho. Čo som pozeral,takých motorov je málo.Či nebude problém na to Zohnať dielo.

0 0
Nahlásiť
seliga.matej 696 prispevkov Žilina inzerátov #4. RE: LAND ROVER DISCOVERY 2.0I benzin (27. november 2012, 12:44)

no tak je pravda ze takychto dielov uz nie je oficialne bohvie kolko, najlepsie je kupit take iste napr. bez motora alebo burane a preberat veci z toho :) poznam vela ludi co si kupi takehoto starsieho milacika a len prehadzuje veci ked sa pokazia, pripadne pobehat vrakoviska a najdes co potrebujes


Life is too short to remove USB safely
0 0
Nahlásiť

jihhad
1 prispevkov Liptovský Mikuláš
#5. RE: LAND ROVER DISCOVERY 2.0I benzin (30. november 2012, 10:29)

Cau.mal som ho,a je to super auto. pokial nenaburas netreba ziadne diely .Dnes uz vies ale rychlo zohnat cokolvek za male love.

0 0
Nahlásiť

petervarin
5 prispevkov Varín
#6. RE: LAND ROVER DISCOVERY 2.0I benzin (1. december 2012, 08:50)

Koľko to malo asi spotrebu. Neni to slabé v teréne.

0 0
Nahlásiť

64 prispevkov
#7. RE: LAND ROVER DISCOVERY 2.0I benzin (11. december 2012, 13:16)

No neviem... Mal som ten voz s motorom 2,5 diesel, 115k, potom s motorom 3,5 V8 benzín. Ten diesel bol na tú váhu slabý už na ceste, v teréne som s tým nebol...
S dvojlitrom benzínom si to neviem moc predstaviť

0 0
Nahlásiť

725 prispevkov
#8. RE: LAND ROVER DISCOVERY 2.0I benzin (14. december 2012, 18:01)

do terénu to stačí, terén nie je o motore, ale o zručnostiach, aj suzuki samurai s motorom 1.0 je v teréne dostatočné, ak to vieš jazdiť.

ja osobne na land rover objednávam veci z anglicka, poštou to príde do týždňa.

2 1
Nahlásiť

725 prispevkov
#9. RE: LAND ROVER DISCOVERY 2.0I benzin (16. december 2012, 08:18)

chcrš landrover, tak sa musíš zmieriť s tým, súčiastky môžu byť ťažšie zohnateľné.

spotreba sa v teréne nepočíta, nikto Ti nepovie, koľko to žerie, lebo to závisí len a len od vodičových zručností.

pokiaľ chceš offroad. ktorý finančne utiahneš a nie sú problémy so súčiastkami, obzri sa po suzuki vitare s motorom 2.0 - žerie to isté ako 1.6 a je silnejší

2 2
Nahlásiť

2 prispevkov
#10. RE: LAND ROVER DISCOVERY 2.0I benzin (16. december 2012, 11:07)

Nadávam... Milujem to

0 0
Nahlásiť

64 prispevkov
#11. RE: LAND ROVER DISCOVERY 2.0I benzin (18. december 2012, 15:13)

Jasne, v teréne nie je výkon motora podstatný, však v teréne vlastne ani auto nemôže nikdy ísť do kopca. Preto majú všetky terénne autá také slabé motory Smiech Suzuki Samurai a podobné kraviny sú autá pre deti, alebo pre rybára, aby vedel prejsť 100 metrov po rovnej lúke, a nie auto do terénu... Aký to má krútiaci moment? Moja motorka má 114Nm, moje neterénne auto má 440Nm. Koľko má ten superterénny Samurai? Či do terénu netreba ani krútiaci moment, nie len výkon? Aaaale toto je zbytočná debata... Nesúhlasim

3 0
Nahlásiť

725 prispevkov
#12. RE: LAND ROVER DISCOVERY 2.0I benzin (19. december 2012, 07:06)

milý Teodominik, nezahlcuj fórum nepravdivými informáciami. V živote si nesedel v samurai, ani vo vitare, ba ani v lade nive a nejazdil so terén.

Zato ja áno a často. Každé auto je také dobré, aký dobrý je jeho šofér. Terénne auta sa od osobného auta líšia už od samotného základu . Podovozok je rámovej konštrukcie, má pohon 4x4, majú prídavnú prevodovku - redukčnú a uzávierku diferenciálu.

Keby si niekedy sedel napríklad hoc v obyčajnej vitare a vyskúšal by si si jednú trať na viacerých režimoch, ktoré sa dajú skombinovať - tak by si zistil, že v režime 2WD pri obyčajných pneumatikách je to takmer osobné auto. Pri režime 2WD na offroadových pneumatikách je o lepšie. V blate je režim 4WD už riadne cítiť, a v ťažšom teréne pri redukcii je to úplne iné kafe aj so slabým motorom.

Netušíš, že samurai bude mať v ťažkom blatistom teréne jednu obrovskú výhodu pred napríklad toyotou landcruiser V8, ktorá váži 3x toľko ako samurai. SAMURAI je ľahučký.

Na youtube je kopec nahratých súborov, čo všetko stvárajú ľudia so samurajom. Je to jednoduché a vďačné auto.

1 1
Nahlásiť

2 prispevkov
#13. RE: LAND ROVER DISCOVERY 2.0I benzin (19. december 2012, 22:19)

Imro2t: si uplne off-topic, dostatocny vykon motora + krutiaci moment v kombinacii s hmotnostou offroadu su zakladnymi predpokladmi pre dobry offroad, ci uz redukciu mas alebo nie. To je prva vec, dalsou je ta, ze uzavierka diferencialu nie je vobec podmienkou, existuje XY dobrych offroadov, ktore uzavierku vobec nemaju, tzn. pretacaju sa odlahcene kolesa. Dalsi blud, ktory vo svojom "slohu" uvadzas su "offroadove" gumy, to su ake, prosimta? Ak sa nemylim, su rozne typy pneumatik, pre rozne povrchy (blato, sneh, piesok, strk, etc.) zatial som nepocul o nejakej univerzalnej "off-road" pneu. Jazdim offroad vela a v tazkom terene, presiel som mnohymi autami vo velmi tazkych terenoch a mozem potvrdit, ze vyssie zmienene parametre su potrebne pre pouzitelny offroad. Pre samurai, niva a podobne krabicky, nemusim nic hovorit, ked chodis s tymi autami do lesa, posluzia, nemyl si vsak dojem s pojmom. Nevravim, ze tie auta su zle, to nie, ale za skutocny offroad by som ich nepovazoval urcite, veci sa daju stvarat aj s kosackou, otazne vsak je, kolko toho ta krabica s 1 litrovym motorom vydrzi. Nechcem ti nic vycitat, ale nerob zo seba O/R pretekara, ked nepoznas zakladne oznacenia ako 2H, 4H, 4L, ziadne WD a blato sa nerovna teren, blato je blato.Mam velmi vela a vela dobrych skusenosti s Mitsubishi Pajero 2.5TDi, heavy duty verzia vaziaca 2800kg a dve sedacky. To je OFFROAD! Jedina vec, s ktorou suhlasim je, ze vodic offroadu musi vediet s tym autom jazdit, nie je to Suzuki Swift, ale to, ze dobry vodic vyjde na Nanga parbat s furikom, to je, prosim pekne, holy nezmysel... ;)

3 2
Nahlásiť

2 prispevkov
#14. RE: LAND ROVER DISCOVERY 2.0I benzin (19. december 2012, 22:28)

...a ak tvrdis, ze spotreba v terene zavisi od vodica, tak si, prepac za vyraz, statocny kus vola....spotreba, podla mna zavisi od zataze motora a povrchu. Neviem, v terene mam bezne spotrebu 21-24 litrov nafty na 4L pri 2,5TDi, som asi napi-u sofer Je mi doplaču (resp. ti nie je zatial celkom jasne, co slovo "teren" alebo "offroad" znamena....)

2 2
Nahlásiť

725 prispevkov
#15. RE: LAND ROVER DISCOVERY 2.0I benzin (20. december 2012, 07:15)

veľmi dobre poznám 2H, 4H, 4L, veď som o tom písal, ale v inom slova zmysle a podstatne jednoduchšie, pretože pochybujem, že keď si niekto ide kúpiť prvé offroada, tak tomu bude rozumieť. Samozrejme, že viem, že je niekoľko typov pneumatík, ale to pre autora témy nebolo podstatné, len som chcel naznačiť, že výber pneu spraví takisto veľa. Mám aj pneuservis, takže pneumatík mi prejde rukami statočné množstvo. Neorbím zo seba žiadneho pretekára, preťože ním nie som, som koncový užívateľ auta, ktorý do lesa ide píliť drevo, prípadne ide na poľovačku, narozdiel od iných, ktorí sa preháňajú od rána do večera.

Spotreba prudko závisí od vodiča a jeho schopností. Že ty máš spotrebu, akú máš, je len a len Tvoja šikovnosť a prax, ale poznám ľudí, ktorí na rovnakých autách pohybujúcich sa takmer rovnakými úsekmi, majú úplne iné spotreby, jeden chodí na nádrž o 4 dni dlhšie.

Takisto nikde netvrdím, že uzávierka je podmienkou.

Samurai je plnohodnotný offroad. Že máš na to, aby si mal drahšie a silnejšie auto, je to len Tvoja šikovnosť, alebo šikovnosť Tvopjich rodičov, to neviem, lebo Ťa nepoznám.

Takže nabudúce nikoho neoznačuj za vola, pokiaľ nevieš poriadne prečítať text a pochopiť ho, nakoľko to toto sa učia žiaci na základnej škole.

8 2
Nahlásiť
Prejsť na fórum:
Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Fórum / Osobné a úžitkové autá / Land Rover / LAND ROVER DISCOVERY 2.0I benzin