škoda octavia lpg

Aktuálne témy
Moje fórum: Dnes je 5. november 2025, 15:46

Autor
Správa

29mato10
4 prispevkov Prešov
#1. škoda octavia lpg (27. september 2012, 11:44)

mam problem,polubny pocitac my vypisuje emisie... do dilni!!! je to octavia 1.6 ,LPG, start z studena problemovy,lamda sonda bola menena aj napriek tomu to vypisuje chybu,kto my vie poradit co treba este vymenit, ako nahle prepne na plyn tak trochu poklepkava,

0 0
Nahlásiť

robec_ic
1666 prispevkov Žilina-Bytčica
#2. RE: škoda octavia lpg (27. september 2012, 13:08)

A skusal si uz chybu vymazat? Myslim ze nestaci vymenit pokazenu vec, ale aj nasledne odstranit chyby z pamate RJ. Mozno uz nenaskoci potom ...

Alfa Romeo ... cuore sportivo ...
0 0
Nahlásiť
seliga.matej 696 prispevkov Žilina inzerátov #3. RE: škoda octavia lpg (28. september 2012, 10:21)

skus napisať viac o aute, ktora octavia a ktory rocnik?

Life is too short to remove USB safely
0 0
Nahlásiť

29mato10
4 prispevkov Prešov
#4. RE: škoda octavia lpg (28. september 2012, 16:16)

octavia 1,1.6 75kW, r.v. 2002,km 202000,pri štartovani normalne natoči ale potom spadnu otačky a vypne motor -za studena ,ak je nahriaty tak bez problemov,to poklepkavanie je to v splynovaci vraj nejake el. cievky spinaju a to poklepkava pri zopnuti tichto cievok,lamda sonda vymenena a aj vymazana po case zase naskocila chyba,svieti my tam aj nejaka kontrolka asi cerpadlo alebo nejaky ventil ,neviem aka to je kontrolka,

0 0
Nahlásiť

robec_ic
1666 prispevkov Žilina-Bytčica
#5. RE: škoda octavia lpg (28. september 2012, 18:53)

No tu moze byt este nejaky problem ... ked vravis ze ma problemy s teplotami tak moze byt aj termostat KO. Pripadne je aj mozne, ze lambdu co ti vymenil, tak bola chybna, alebo ina ako mala byt a robi to problem. Aj ta ti moze dusit motor ... tu je tazko hadat co to moze byt presne.

Alfa Romeo ... cuore sportivo ...
1 1
Nahlásiť

1 prispevkov
#6. RE: škoda octavia lpg (30. september 2012, 20:02)

Pockaj si na najblizsie srotovne a daj to zosrotovat Súhlasim

0 2
Nahlásiť
seliga.matej 696 prispevkov Žilina inzerátov #7. RE: škoda octavia lpg (2. október 2012, 07:13)

no a kedy prepinas LPG? zohrejes poriadne auto na benzine a potom prepinas na LPG? a ked pises o zlom starte, tak to bude mozno koli startu na LPG, ktory sa neodporuca.

Pri pouzivani LPG sa odporuca castejsie menit sviecky, pripadne ich vycistit

Life is too short to remove USB safely
0 0
Nahlásiť

2 prispevkov
#8. RE: škoda octavia lpg (3. október 2012, 07:56)

Ja som mal podobný problém na Dacia Logan, kolísavé otáčky motora, potom to aj zdochýňalo na volnobehu, a pod. Na diagnostike nič nevihodilo, bola to škrtiaca klapka, bola vhodná celá na výmenu-mal som najazdené tiež okolo 190 000 až 200 000km., aj sa dala prečisťiť celá a nič nepomohlo, potom v servise Renault, mi povedali ,že celú treba dať novú a výmena diel ako celok viac ako 350 eur,+ montáž. Potom zas ide ako nové. Ale aj občas častejšie si treba meniť zapalovacie sviečky robilo to ,že kolísali otáčky za studena, potom po výmene prestalo. Na LPG je vhodné meniť častejšie alebo dať sviečky kvalitnejšie na 30 000km. ,obvikle lacné na LPG majú životnosť 15 000km. Teraz na posledy už nepomáhalo ani nové sviečky, ale celá výmena škriacej klapky.

0 0
Nahlásiť

2 prispevkov
#9. RE: škoda octavia lpg (3. október 2012, 08:13)

Ešte k tomu LPG, na prepínanie to sa prepínalo automaticky samo po zohriatí motora a trocha zvýšene otáčky ak som z autom stál na mieste, ináč za jazdy to preplo samo (mal som tam len dotikový ovládač na vypnutie a zapnutie + dioda na signalizáciu behu na benzín a LPG.) a stav nádrže plynu ak bola prázdna nádrž, tak samo preplo do benzínu. Po natankovaní zas samo išlo do LPG za podmienom teplota motora + otáčky. Bolo to sekvenčné LPG.
Nedávno som Logan predal a kúpil Octaviu II, 1.6 mpi rok 2007, 75kw., august 2012 som ho dal na prestavbu na LPG, a ide super. No ale dal som teraz len lacné nové sviečky Bosch- na 15 000km., (kôli financiam), potom zase dám drahšie na 30 000-45 000km. Stoja 12eur /ks.

0 0
Nahlásiť

725 prispevkov
#10. RE: škoda octavia lpg (6. október 2012, 16:43)

keď motor zdochýňa po naštartovaní, keď je studený a ako teplý to nerobí, tak zjavne bude problém v obvode čidla teploty - skontrolovať.

pre plyn je mimoriadne dôležitá tesnosť výfukovej sústavy, čistý sací trakt a elektrika v 100 % stave.

takisto je vhodné zčasu načas prečistiť membránu, odparovač - ak tankuješ menej kvalitný plyn, tak to bude zanesené. kvalitný plyn má tomegaz, slovnaft, ešte flavia

2 0
Nahlásiť
Prejsť na fórum:
Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Fórum / Osobné a úžitkové autá / Škoda / škoda octavia lpg