STK - traktory a vlečky

Aktuálne témy
Moje fórum: Dnes je 26. apríl 2024, 04:29

Autor
Správa

7 prispevkov
#1. STK - traktory a vlečky (7. september 2012, 11:39)

chcel by som poznať názory vás, vlastníkov traktorov, na situácie, ktoré vznikli v súvislosti so zavedením STK+EK na traktory a ako som sa dozvedel od 1.1.2013 aj na vlečky a prívesy ťahané traktormi.
Utvrdil som sa v tom, že spod rúk našich zakonodarcov vychádzajú blbé, byrokratické a nezmyselné zákony. Bežnému človeku na dedine je traktor potrebný. Doviezť drevo, zorať a obrobiť nejaký kus pozemku a niečo si dopestovať. No problém dnes vyjsť s traktorom na cestu. Ľudia si zakupili kto akú možnosť mal staršie stroje, poopravovali si ich tak sa na toto malo pri zákonoch pamätať. Je nemysliteľné vyžadovať a stavať do roviny nové stroje a starých deduškov. Ved to nie je možné, čo všetko sa vyžaduje pri absolvovaní STK a EK. je nemysliteľné absolvovať STK tak, že s traktorom ideš po vlastnej osí 45 km tam, 45 km späť!!!!!!!!!!!!! Prečo nie je väčšia hustota STK ked už sa toto vyžaduje?
Každý sa odvoláva len na EU. V EU je napríklad Česko prečo tam môže byť platnosť STK a EK 4 no u nás len 2 roky dokonca i toto sa zdá veľa? Naviac sú tam oveľa miernejšie podmienky za akých sa absolvuje STK.
V EU je Poľsko, prídeš do Poľska a vidíš na ceste konský povoz, staré traktory, motorku ťahajúcu voz zo senom. Len na SK je byrokrácia a buzerácia. Jeden nemenovaný poslanec mi povedal, ta oni požiadali o výnimky. Pýtam sa: Kde do Boha sme boli my? My o výnimky nevieme požiadať? A že sociálna vláda.

Na čísla majú byť postavené od nového roku aj dvojkolesové vlečky bežne ťahané za traktormi. Ľudia si ich zmontovali svojpomocne, doma, no kto takú vlečku otypuje? Konečný výsledok? Máš traktor dokonca aj s papiermi, STK, EK a nevyjdí s ním na cestu. Je toto možné?

Aký je váš názor, schvaľujete toto?
Traktorista z východu

157 10
Nahlásiť

1 prispevkov
#2. RE: STK - traktory a vlečky (9. marec 2013, 18:04)

Súhlasím, toto nie je vláda pre ľudí. My sme pre nich len pokusné králiky EU. Naší páni už nevedia ako ľudí odrať. O sociálnej vláde tu nemôže, byť ani reč. Ja mám malotraktor TK 14, továrenská výroba. S týmto traktorom som ani doposiaľ nemohol výjsť na cestu 2. triedy, jedine po dedine. Teraz by som musel na STK a EK ho odviezť a doviezť. Za tieto úkony sú nemalé poplatky + prepravné. Nechcem sa o tom rozpisovať. Zakúpil som si ho pre vlastnú potrebu, na záhradkárčenie, pričom obrábam políčka 2-3 árové, ktoré starší ľudia nevládzu obrobiť a poľnohospodárské spolky s ich technikou sa na nich ani neobrátia. . No ak takto chcú podporovať záhradkárov naší poslanci, tak ďakujem pekne. Nech záhradky zarastajú. Moje rozhodnutie je, že s tým končím aj ja. Však únia na čele s Poliakmi nám potraviny dodajú?!

57 0
Nahlásiť

7 prispevkov
#3. RE: STK - traktory a vlečky (10. marec 2013, 06:57)

Hovoríte mi z duše. Nechať to je pekné ale na dedine? Veď už len to drevo si potrebuješ zabezpečiť ak ostatné opomeniem. A len tak nechať je človeku ľuto. Traktor sme kúpili s papiermi, vláda nám nedala ani korunu považujeme
to za naše súkromné vlastníctvo ale vláda ťa núti doslova odhlásiť ho. Už nehovorím o tom koľko práce dalo aby bol v takom stave akom je.
Preto som uvítal ked ma vyhľadal známy redaktor z TV Markíza s tým, že chce spraviť reportáž na túto tému. Vecí by sa pohli vpred ale malo by sa ozvať viac ľudí, nebať sa ved tu ide o nás.

77 0
Nahlásiť

2 prispevkov
#4. RE: STK - traktory a vlečky (5. apríl 2013, 21:44)

je to pravda,clovek na dedine traktor potrebuje,cestu 2 a 3 triedy pouziva tak asi 10 km do roka na prejazd do pola,je to buzeracia ludi,ak by som to drevo alebo seno niesol na chrbte tak urcite policajt by sa ani neobzrel.ale na traktory,to by bola pokuta,to by chcelo asi zmenu,ak by sa niekto nasiel na nejakke zorganizovanie peticie na tento ucel tak ho podporim

32 0
Nahlásiť

2 prispevkov
#5. RE: STK - traktory a vlečky (5. apríl 2013, 21:47)

ondrej1106@.sk

6 0
Nahlásiť

7 prispevkov
#6. RE: STK - traktory a vlečky (6. apríl 2013, 22:14)

vecí by sa pohli dopredu len nesmieme vravieť končím s tým. Treba petície, treba sa ozývať v mediách.

27 0
Nahlásiť

3 prispevkov
#7. RE: STK - traktory a vlečky (7. apríl 2013, 19:48)

nesmie sa jazdit s vleckou ani po dedine je to debilny zakon pre ludi s dedin ktory si tak pomahaju treba to davat aj na socialne siete aby to davaly v televiziach ale podla mna je to zbitocne lebo to tak oni chcely . Nadávam...

16 1
Nahlásiť

1 prispevkov
#8. RE: STK - traktory a vlečky (9. apríl 2013, 22:49)

konečne som našiel niekoho, kto v tomto štáte aj používa mozog. Ak by niekto prišiel s petíciou proti tým bludom tak som presvedčený že by s toho mohlo byť im, až horúco. Veď nie je možné , aby ľudia v 21. storočí, boli len stále ticho a tlačení k tomu aby po dedinách ťahali káry, alebo si kupovali kone a pod.

21 0
Nahlásiť

1 prispevkov
#9. RE: STK - traktory a vlečky (13. apríl 2013, 21:23)

Som zaľúbený Som zaľúbený OMG! Je mi doplaču Milujem to Som nahnevaný

15 0
Nahlásiť

7 prispevkov
#10. RE: STK - traktory a vlečky (20. apríl 2013, 17:17)

všetko sú to pekné slová čo píšete lenže okrem mňa sa nenašiel nikto kto by otvoril ústa a povedal čo si o tom myslí verejne v televízii Markíza, resp. v novinách. A z toho som smutný a sklamaný. Za pravdu sa bojíte otvoriť ústa?
Verím, že si minister vnútra pán Kaliňák dostojí slová a že s vlečkami sa to porieší tak ako mi napísal. Je jediný z pléady
tých politikov čo som oslovil čo sa chlapský postavil k nastolenému problému. Zvyšní odpovedali ústami svojich hovorcov, poradcov, snažili sa vec zľahčovať, navrávať mi že je to len môj subjektívny názor alebo rovno povedali aby som ich takými hlúpymi vecami neotravoval - že nemenovaná páni europoslankyňa Beňová.

15 0
Nahlásiť

1 prispevkov
#11. RE: STK - traktory a vlečky (23. apríl 2013, 16:06)

Padol tento zakon o vleckach alebo nie??? Lebo niekde som pocul ze ano tak sa chcem o tom informovat.

2 0
Nahlásiť

1 prispevkov
#12. RE: STK - traktory a vlečky (24. apríl 2013, 17:38)

ja som kupil traktor z japonska ale bez papierov , neviem ci sa to bude dat prihlasit. vie niekto poradyt ako pokracovat.

1 0
Nahlásiť

1 prispevkov
#13. RE: STK - traktory a vlečky (2. máj 2013, 22:23)

Otvorený list poslancom
Vážení páni poslanci,
volám sa Michal Vlastním malotraktor japonskej výroby.
Boli ste to vy čo prijali zákon o podnikaní a malotraktory, kt. predávajú legálne nemajú povinnosť ich predávať homologizované, tak aby mohli jazdiť po cestách s EVČ, keď si ich pokúpili maloroľníci a dôchodcovia, tak ste prijali zákon o zaevidovaní a nosiť EVČ. Určite by si ich mnohí vybavili, ale bohužiaľ je to nemožné, resp.1600eur nie je 1600SKK, s priemerným dôchodkom na Slovensku. Neviem kto si to môže dovoliť, alebo si vziať pôžičku nebankovky?
Toto mi pripomína 50r. minulého storočia vtedy ľudom zobrali aj polia, dobytok a málo strojov čo bolo medzi ľudmi a nanešťastie aj pozatvárali občanov tohto štátu. Po revolúcii sa ako tak ľudia zmohli a pozrime sa nezobrali ale zakázali chodiť po cestách. Čo na tom, že leží pôda ľadom a ľudia sú bezmocní. V Markíze mladý hovorca socialista 23/3/2013 hovorca min.vnútra s úsmevom sa vyjadril, kto bude jazdiť bez EVČ hrozí mu pokuta od 60-300eur, druhý krát prichytení odobratie vodičského preukazu. A tretí krát väzenie? Aký je rozdiel 50 roky a teraz? Podľa mňa žiadny, lebo bežný občan bol aj vtedy aj teraz bezmocný. Podľa mňa je tento zákon retroaktívny, lebo aj malotraktory vyrábané v ČSR, ale aj iné nemuseli byť zaevidované, takže občan v tejto situácii je absolútne bezmocný.
Som aj chcem byť Europan ale neviem prečo Slovák musí trpieť, Rakúšan, Poliak, Čech, Maďar si plnými dúškami užíva malotraktor bez EVČ, to nie sú Európania?
Akú haváriu spôsobí malotraktor, ktorý dosahuje rýchlosť 15km/hod. a na ceste sa zdrží max. 10-20 min. pri prejazde na pole. Ja viem, od obyčajného občana, ktorý sa nevie a nechce brániť, lebo nemá na to ani svedomie sa napĺňa štátna pokladňa, a od gaunera, kt. dolapíte sa vyvlečie bez fin. ujmy čo zaplatí štát.
Písal som aj na MV SR 2x, ani jeden krát mi neprišla odpoveď!!!!! Mohli mi aspoň napísať NEVYPISUJ ale PLAŤ. Ja neviem kto sedí v Bratislave, či nevie čo je vidiek, alebo sa mýlim, nie je to o tom policajtom povedať: Vyberať, vyberať, vyberať......
S úctou
Bezmocný občan(-ia)
Ďakujem MIchal
Na vedomie SMER SD,KDH, SDKÚ, MOST-HÍD, SAS,OĽANO Markíza
Už rok bojujem za malotraktory, písal som x-krát na inštitúcie, nikto mi nedal odpoveď. Podľa mňa oni zistili, že na malotraktoroch sa chodia vykrádať banky a bankomaty a preto nás takto potrestali. Ich vôbec nezaujíma,že vidiek sa bez týchto strojov nepohne a ľudia si s tým pomáhajú, a vedia, že sme bezmocní, veď si len to zoberte, lekári a učitelia ako masovo štrajkovali a nič nedosiahli a mi jednoduchí ľudia sa v pokutách naskladáme na ich radovánky.

21 0
Nahlásiť

1 prispevkov
#14. RE: STK - traktory a vlečky (12. máj 2013, 10:45)

PRIPAJAM SA K VASMU NAZORU ZE NASI ZAKONODARCOVIA ROZPRAVAJU AKA JE NEZAMESTNANOST NA SLOVENSKU LEN NIKTO SA NEZAMYSLA AKO NEODRADIT ESTE TYCH LUDI KTORI MAJU ESTE AKU TAKU CHUT SI NIECO DOPRACOVAT NA POLIACH A ABY TIE VSETKY POLIA NEOSTALI LEN TAK NEOBRABANE A RASTLO NA NICH KADE CO.TOTO JE REPUTACIA SLOVENSKEJ REPUBLIKY?A TERAZ ZACALI SLIAPAT NA TO ZE TRAKTORY A VLECKY MUSIA MAT STK.JA MAM TRAKTOR TOVARENSKEJ VYROBY MAM NA NOM AJ SPZ A CHODIM TAKTIEZ NA STK.VLECKU MAM TIEZ TOVARENSKY VYROBENU BSS 9T.KTORU SOM KUPIL OD FIRMY PRED 20 ROKMI JE PLNE FUNKCNA ALE JE BEZ SPZ A BOJIM SA VYJST NA HLAVNU CESTU ABY SOM NEPLATIL ZA KAZDY VYJAZD POKUTY A PRITOM TO VYUZIVAM LEN PRE VLASTNU POTREBU A DALEJ AKO OKRUH 20KM SA NEPOHYBUJEM.BOL BY SOM RAD KEBY p.MINISTER KALINAK ZVAZIL TU VYNIMKU O KTOREJ ROZPRAVAL V TV.MARKIZA.S TYM CESKOM SA S VAMI ZHODUJEM A O POLSKO TO SA NEDA HOVORIT ZE SU V EU PRE NICH NEPLATI NIC.KED NEMENOVANY POSLANEC POVEDAL ZE ONI POZIADALI O VYNIMKU TAK PRECO NEPOZ IADALO AJ SLOVENSKO?TO ZNAMENA ZE NEPAMATALI NA SLOVENSKY NAROD.VED POLIACI NAM DAJU VSETKO LEN NETREBA ROBIT Z TOHO AFERU PRED LUDMI.PAN MINISTER KALINAK JE CHLAP PRETO ZE NA TO ABY POVEDAL SVOJ NAZOR NEPOTREBUJE HOVORCOV LEBO OSTATNY SA ZA NICH LEN SKRYVAJU,LEN DUFAM ZE SA VECI DOTIAHNU DO KONCA ABY POLNOHOSPODARI NECHODILI SO STRACHOM NA SVOJE POLE.PROSIM VAS ZAMYSLITE SA NAD TYM,TO SLOVACI NEVEDIA DOPESTOVAT A JEST VLASTNE VYROBKY?

15 0
Nahlásiť

3 prispevkov
#15. RE: STK - traktory a vlečky (14. máj 2013, 18:18)

Mas pravdu ale co uz Som smutný Nerozumiem tomu Nerozumiem tomu Nerozumiem tomu

6 0
Nahlásiť
Prejsť na fórum:
Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Fórum / Traktory a stroje / Zetor a iné traktory / STK - traktory a vlečky