Škoda Fabia-motor ide stale akoby na tri valce na volnobeh zhasina

Aktuálne témy
Moje fórum: Dnes je 5. november 2025, 11:47

Autor
Správa

1 prispevkov
#1. Škoda Fabia-motor ide stale akoby na tri valce na volnobeh zhasina (23. august 2012, 18:20)

Fabia 1,4 combi mi zacala blbnut.Aj na teplom motere ide ako na tri vace ma nepravidelny chod na benzin aj LPG.Davam pricinu podpaleny ventil.Prosim skuste poradit 10 rokov=170000km isla dez problemov udrzba je 100%

0 0
Nahlásiť
seliga.matej 696 prispevkov Žilina inzerátov #2. RE: Škoda Fabia-motor ide stale akoby na tri valce na volnobeh zhasina (24. august 2012, 06:50)

sviecky, fajky a rozdelovac sú v poriadku?

Life is too short to remove USB safely
0 1
Nahlásiť
KRAJCIR.PAVOL 31 prispevkov Topoľčany #3. RE: Škoda Fabia-motor ide stale akoby na tri valce na volnobeh zhasina (27. august 2012, 08:38)

a co tlaky vo valcoch?

2 0
Nahlásiť

robec_ic
1666 prispevkov Žilina-Bytčica
#4. RE: Škoda Fabia-motor ide stale akoby na tri valce na volnobeh zhasina (27. august 2012, 13:11)

Skus najskor od poslednych clenov .... pozri sviecky, kable a cievky

Potom sa pozri na ten ventil

Alfa Romeo ... cuore sportivo ...
1 1
Nahlásiť
gaboris 1 prispevkov Košice - Sever #5. RE: Škoda Fabia-motor ide stale akoby na tri valce na volnobeh zhasina (27. august 2012, 20:00)

pozry vstrekovaci ventil

0 1
Nahlásiť
KRAJCIR.PAVOL 31 prispevkov Topoľčany #6. RE: Škoda Fabia-motor ide stale akoby na tri valce na volnobeh zhasina (27. august 2012, 21:31)

ak niesu tlaky jeto ventyl,ak su tlaky tak co je vonku moze bit co pisali kolegovci,moc stastia.

0 0
Nahlásiť

1 prispevkov
#7. RE: Škoda Fabia-motor ide stale akoby na tri valce na volnobeh zhasina (28. august 2012, 17:27)

No a čo tak namiesto hádania zbehnúť na diagnostiku?? A budeš to vedieť hneď.

2 0
Nahlásiť
andel4 4 prispevkov Nemecko #8. RE: Škoda Fabia-motor ide stale akoby na tri valce na volnobeh zhasina (28. august 2012, 19:36)

diagnostika neni sprostosť podla mojho odhadu je to lamda sonda ko ale zišlo by sa to dať na pc fakt bo to je len hadanie

1 0
Nahlásiť
KRAJCIR.PAVOL 31 prispevkov Topoľčany #9. RE: Škoda Fabia-motor ide stale akoby na tri valce na volnobeh zhasina (29. august 2012, 09:07)

ak je motor poriadku,potom ano treba diadnostiku a isto budeme mudrejsi.

1 0
Nahlásiť
tilak1 1 prispevkov Nitra #10. RE: Škoda Fabia-motor ide stale akoby na tri valce na volnobeh zhasina (30. august 2012, 11:23)

som si takmer istý,že je to cievka zapalovania,je to taká trošku choroba tohoto motoru ,dáš dolu vzduchový filter a vyskúšaš ktorá to je ,potom vymeníš.Ak som sa trafil,mám u teba pivo,čo ho teda určite mám. Fajn

3 6
Nahlásiť

1 prispevkov
#11. RE: Škoda Fabia-motor ide stale akoby na tri valce na volnobeh zhasina (2. september 2012, 01:05)

skúsenosti s Feliciou 1.3 MPi s LPG : 1. nedržala voľnobeh ...vymenená vstrekovacia rampa aj s tryskami - problém odstránený (vtedy sa menili aj membrány na splynovači - vnútro vyčistené)
2. auto zle odpaľovalo (rozbilo vzduchový filter ,vyrazilo víko oleja ,lietali plamene zo škrtiacej klapky) ...vymenená zapaľovacia rampa (príspevok vyššie) a vymenené staré sviečky za DENSO (tie po pár rokoch popukali) teraz lietam na BRISK-y ktoré sú určené pre LPG.

Dúfam ,že sa Ti podarí nájsť chybu. Prajem veľa šťastia a pevných nervov.

0 0
Nahlásiť

1 prispevkov
#12. RE: Škoda Fabia-motor ide stale akoby na tri valce na volnobeh zhasina (30. september 2012, 10:25)

nazdar...príspevky č.2, 4, 10 neber do úvahy-píše o úplne iných motoroch. 1,4MPi nemá žiadne VN káble ani rozdeľovač a zapaľovaciu cievku (vlastne je to zapaľovacia lišta je len jedna pre všetky štyri valce. práve tá môže byť problém že ti nehádže iskru na ten valec čo ti nepáli- sviečka je vtedy mokrá od benzínu a oleja. tak isto môže byť problém v tom-ktorom vstrekovači alebo podpálené ventily-pozri sviečky či sú také do hneda - tá ktorá je úplne suchá nemá benzín. zmeraj kompresné tlaky vo valcoch...ak budú dobré (0,75 MPa a viac) je chyba v spomínanej lište alebo vstreku prípadne riadiacej jednotke. Ak je vadná lambda sonda motor stále beží na štyri valce ale nemá potrebný výkon.

8 1
Nahlásiť
Prejsť na fórum:
Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Fórum / Osobné a úžitkové autá / Škoda / Škoda Fabia-motor ide stale akoby na tri valce na volnobeh zhasina