Repasované náhradné diely - dľžka záruky

Aktuálne témy
Moje fórum: Dnes je 5. november 2025, 20:49

Autor
Správa

1 prispevkov
#1. Repasované náhradné diely - dľžka záruky (17. máj 2012, 21:52)

Dal som si v súkromnom autoservise opraviť vstrekovacie čerpadlo Lucas v mojom Renaulte Clio. V servise mi povedali, že to musia poslať do Čiech firme, ktorá tieto čerpadlá opravuje. Za opravu som zaplatil 1400 Euro, ale po čase sa porucha na čerpadle prejavila znovu. Znovu som navštívil ten istý servis a keďže ešte neuplynul rok od opravy, chcel som si uplatniť bezplatnú opravu v rámci reklamácie, s čím majiteľ servisu súhlasil. No dnes mi oznámil, že česká firma na opravované diely dáva iba 6 mesačnú záruku, a teda ak by som súhlasil s opravou čerpadla, musel by som zaplatiť okolo 30000 korún českých. S tým som samozrejme nesúhlasil, veď cena za dve opravy by bola cca 2500 Eur a za to sa dnes dá kúpiť ojazdené desťročné Clio. Chcel by som vedieť ako je to s dľžkou záruky, je naozaj iba 6 mesačná, alebo tu ide o špekulácie servisnej firmy.
Ďakujem za kvalifikovanú odpoveď.

1 0
Nahlásiť
seliga.matej 696 prispevkov Žilina inzerátov #2. RE: Repasované náhradné diely - dľžka záruky (21. máj 2012, 09:04)

No záleží len na tom, akú záruku poskytujú na repasované diela a aký majú reklamačný poriadok. Zo zákona neviem o nejakej minimálnej záručnej dobe. Treba si to zistiť a ak uvádzajú záručnu dobu 6 mesiacov a zákon im to neukladá inak, potom už s tým ťažko niečo robiť

Life is too short to remove USB safely
0 0
Nahlásiť
Prejsť na fórum:
Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Fórum / Osobné a úžitkové autá / Všeobecná diskusia / Repasované náhradné diely - dľžka záruky