Toyota Yaris HYBRID

Aktuálne témy
Moje fórum: Dnes je 29. marec 2024, 00:04

Autor
Správa

Huli0401
10 prispevkov Žilina
#1. Toyota Yaris HYBRID (11. máj 2012, 17:58)

Ahojte, dnes som sa zacal rozhodovat o nove auto ale tak nemam konkretnu predstavu, chcel by som nieco s malou spotrebou. teraz jazdim na peugeot 206 (7l v meste). Rozmyslal som zase na peugeotom ale tak ma odhovaraju. Kamarat mi poradil Toyota Yaris hybrid. Ake to ma vobec vyhody oproti spotrebe? Ma niekto hybrid? moc to teda na cestach nevidim. Taketo auto uz laka aj zlodejov si myslim. To aby som do garaze ukryl a to su dalsie peniaze za prenajom. Nadávam...

Aka je zivotnost vozidla?
Moze sa stat ze sa vybije uplne? Co v pripade poruchy baterie?
Da sa bateria nabijat aj inym externym zdrojom el. energie?
Aky je dojazd na nabitu bateriu? A aky bude dojazd aj s plnou nadrzou?

http://www.toyota.sk/cars/coming_soon/yaris_hybrid/index.tmex


Toyota Yaris HSD Style, Senso
3 0
Nahlásiť

robec_ic
1666 prispevkov Žilina-Bytčica
#2. RE: Toyota Yaris HYBRID (13. máj 2012, 22:47)

Tak moj nazor ja takýto:

Toyota robí hybrid už pekne dlhú dobu. Toho by som sa u nich nebál. Samozrejme že je to stále novinka tento systém na našom trhu a s tým musíš rátať aj pri servise. Toyota nemá najlacnejší servis a to už vôbec nie pri nových technológiach. Ale zase ideš kupovať nové auto, ktoré bude mať záruku. Určite rátaj pri novom aute s tým, že budeš platiť aj havarijku okrem zákonného poistenia s asistenčnými službami. 14tis Euro je pomerne veľká cena a musíš si sám v hlave jednoduchou matematikou prepočítať, či ti za tú dobu čo auto budeš mať tá úspora na palive vráti tvoje financie. Osobne si myslím, že ak si auto necháš 4 roky tak možno sa ti to vyrovná ...

Ja napríklad by som nešiel do hybrida ešte. Je to stále nová technológia ktorá sa bude stále zdokonaľovať a pôjde s cenou len a len dole. Neviem či nie je ešte priskoro kupovať takéto auto.

Asi by som išiel do lacnejšieho auta s malým benzínovým motorom. A možno by som kúpil 2 ročnú jazdenku s málo nabehanými km, aby som na tom neprerobil veľa peňazí ak ti teda nezáleží výhradne na tom že chceš iba nové auto.


Alfa Romeo ... cuore sportivo ...
1 2
Nahlásiť
seliga.matej 696 prispevkov Žilina inzerátov #3. RE: Toyota Yaris HYBRID (14. máj 2012, 10:17)

ahoj, zdielam nazor s robec_ic, trh hybridnych motorov je este v plienkach, tiez by som siel radsej do 2 rocnej jazdenky a pokukoval po uspornych motoroch, s novymi dieselami mozes jazdit pod 5 litrov, co podla mna nie je zle.

Co sa tyka zivotnosti, tak to podla mna nie je este casom overene, kedze sa nerobia tak dlho.
Co sa baterii tyka, tak tam uz technika dlhe roky stagnuje, neviem presne ake tyky akumulatorov pouzivaju ale aj z inych typov akumulatorov vies, ze vydrz ako aj zivotnost nie su z dlhodobeho hladiska nicim ohromujucim.
Co myslis pod externym zdrojom? myslim ze pri takom prikone pomoze jedine zasuvka alebo urceny typ zdroja.
Dojazd musi udat vyrobca, aj ked by som bral uvadzane hodnoty s rezervnou, ako vsetky udaje od vyrobcu Fajn


Life is too short to remove USB safely
0 2
Nahlásiť

9 prispevkov Baláže inzerátov
#4. RE: Toyota Yaris HYBRID (15. máj 2012, 07:41)

2 cele dni som si to studoval. Technologia HSD co vyuziva toyota vobec nieje v plienkach, jej zaciatky su pred 20 rokmi. Na slovensku je to v plienkach. Taxikari v japonsku na tych autach jazdia furt a daju 500 000km len tak, a stale ide v pohode, na normalnom aute 500 000 sa takmer ani neda dat. Co sa tyka udrzby, elektronicka cast je uplne bezudrzbova. Co sa tyka akumulatorov tak je to NiMh, 144V, 73kwh a testovana zivotnost 30 rokov - potom klasika zacnu stracat kapacitu. Dojazd na plnu nadrz je 2300km (nadrz ma 25l).

Takze ak zratam skusenosti ktore niesu zo SR, vysledky testov a dalsie veci (vratane kritiky a negativ) dost sa to oplati. Aj ked si zoberiem ze zivotnost auta moze byt tak 20 rokov tak to skor pojdem do dochodku ako uvidim ze to auto moze ist do srotu (pokial ho skor nebuchnem) Haha

13 1
Nahlásiť

robec_ic
1666 prispevkov Žilina-Bytčica
#5. RE: Toyota Yaris HYBRID (15. máj 2012, 08:11)

som zvedavy ci si auto dokazes nechat 20 rokov ... ratam max 5 rokov a predas Fajn


Alfa Romeo ... cuore sportivo ...
0 5
Nahlásiť
trud 4 prispevkov Púchov #6. RE: Toyota Yaris HYBRID (17. máj 2012, 17:59)

Technologia nie je vobec v plienkach.len slovensko je v plienkach,.,overena technolgia,,podla Tuv report prius najspolahlivejsie auto vobec..odpoéorucam pouzit google..a skusenosti pouzivatelov hlavne z ciech tam beha viac priusov a aurisov hsd..auto sa kradne? no nebviem..skus statistiku na sme.sk..myslim ze yaris ukradli za 10 rokov 1! slovom jeden...auta sa kradnu na suciastky...a ked sa auto nekazi..tak ne je potreba suciastok :),,ak ti daco ukradnu tak oktavku alebo fabiu...a cena? 14200? vela? v nemecku zacina na 16995...takze neporovnavaj auto z reklamy za 8999...naklikaj si tam vybavu co ma yaris hsd..a zistit ze to auto je neuveritelne lacne....uvedom si ze dostavas pekne vybavene auticko z uzasnou spotrebou..hlavne v meste...chod do toyoty a daj si skusobnu na aurise hsd..yaris este nemaju..ked pojdes domov zabudnes na prvej krizovatke preradit ).)..to auto je technologicky uplne inde ako daky pežotik.

28 0
Nahlásiť
Prejsť na fórum:
Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Fórum / Alternatívne pohony / Toyota Yaris HYBRID