Predal som auto a chce mi ho vratit

Aktuálne témy
Moje fórum: Dnes je 23. apríl 2024, 08:10

    Strana 1 z 2:
  • 1
  • 2
Autor
Správa

4 prispevkov
#1. Predal som auto a chce mi ho vratit (27. január 2016, 19:16)

Dobry den,
chcel by som vas poziadat o radu.
Kupil som si auto, ktore som ale potom menej pouzival a uz som ho nepotreboval, zbytocne mi zralo peniaze, tak som sa ho rozhodol predat (nemal som ho ani rok). Bol to mozno trochu rozmar OK.

Priznam sa ze sa autam nerozumiem, tak sorry za moje neodborne popisanie situacie... ale celkom dost jazdim a pri predaji som vsetky veci co viem povedal narovinu. Jedna sa o stare 15-rocne auto. Ja som s nim nijaky zavazny problem nemal, nikdy ma nikde nenechalo, je na LPG (oficialne v papieroch).
No, kupca volal ze ma velky zaujem o auto, ze moze prist o tri dni, ci mu ho nerezervujem. Tak OK, stiahol som inzercie vsade a cakal nanho. Este som mu cez telefon nukal, nech mi da mail a poslem mu aj vsetky papiere od auta aby bol na istote. To odmietol lebo on vraj mail nepouziva.
Prisiel po auto, zavolal na miesto stretnutia aj svojho kamarata nejakeho automechanika (vobec sa nezmienil ze pride, ale neriesim, nemam co skryvat). Nechal som ich prezriet si auto. "Mechanik" povedal na motor ze nieco nie je dobre, lebo klepka, a este jedna vec sa mu nepozdavala (nepamatam), vraj sa to bude musiet vymenit. Povedal som OK, nevedel som a niesom si toho vedomi. Kupec i tak auto chcel, ze ak mu spustim tu sumu co bude potrebovat na opravu, bere ho. Tak ja naivne som povedal OK, minus tristo eur, ked to tak pan vypocital. Pan si obhliadol auto a previezol sa na nom. Vsetko som odpovedal a nic nezatajil. Kupec mal moznost popozerat vsetko, odpredu dozadu a uplne vsetko kontroloval.
Povedal ze ho bere, tak sme sli odpisat. Podpisali sme aj zmluvu, chcel ist overit notarom ale ked sme pred nim stali, usudil ze to asi budu zbytocne peniaze, tak sme len podpisali. (klasicka zmluva z netu, vypisali sme vady co sme videli). Ked sme odpisali auto a podpisali zmluvu, zrazu si vsimol papier z LPG, ze sa mu nieco nepozdavalo. Vravim, to je vsetko co mam, ked som auto kupil, povedali ze toto na kontrolu staci, atd atd... Zrazu zavahal a povedal ze si to overime na STK. Tak sme sli na STK v nasom okresnom/krajskom meste , kedze sa chcel uistit (ok chapem to), kde sa na vsetko popytal a kde pozreli na papier a vravia, samozrejme, v poriadku, toto by u nas preslo. Kupca bol spokojny ze vsetko OK.

---A kedze tu mozem dat len 3000 znakov tak musim pribeh rozdelit do prispevkov.---

0 0
Nahlásiť

4 prispevkov
#2. RE: Predal som auto a chce mi ho vratit (27. január 2016, 19:16)

Sadli sme do auta, a zrazu prestalo svietit svetielko, ktore ukazuje ci clovek jazdi na LPG ci benzine. Kupca otvoril kapotu a ze pozrie poistky. Jednu vytiahol a bola rozlomena, nebol si isty ci to spravil on alebo to skratovalo. Tak sme isli dalej do servisu, aby to pozreli (NIKDY sa mi to predtym nestalo!). Vzal nas mechanik, co robi v autorizovanom servise a predajni znacky vozidla, ktore som predaval. Nikdy som toho mechanika nevidel.
Pozrel na to, vymenil poistku, postlacal ostatne a naskocilo to, zas bolo vsetko v poriadku. Ked uz tam bol, pytali sme sa na tie veci co opisoval kamarat kupcu ze ma vyjdu do 300e, a mechanik skoro vsetko znegoval. Vravel ze "to je normalne na 15 rocne auto a ani by som nesiel do vymeny, to nie je nijaka vazna vada" alebo "tento povlak sa tvori pretoze blabla a zle by bolo iba ak by ...." - proste z toho vyslo ze tam vobec nie su problemy, ake navraval kupcov mechanik rano. Tak som ostal trochu zaskoceny. Nevadi. Auto uz bolo plne v poriadku, ja uz som mal nervy z celeho dna a som si povedal ze uz nikdy auto nekupujem ani nepredavam.... Vsetko fungovalo ako ma. Tak kupec samozrejme bral auto, vsetko fungovalo, v zmluve sme do vad zapisali len ten motor a este nejaka ta nedoliehavost atd. Toto s tym LPG co prestalo svietit sme nepisali, to sa stalo az po podpise zmluvy, ale zaroven sme to hned vyriesili v tom servise. Kupec odchadzal a auto bolo OK.
S kupcom som bol od 09:00 do 16:00 hodiny (!!) kedy sme sa teda rozlucili. Po vsetkych tych peripetiach mi to uz bolo jedno, aj napriek tomu ze druhy mechanik uplne znegoval jeho kamarata mechanika, uz si vravim, cert to ber, a keby aj nahodou potreboval tie opravy, nech ostane tych minus 300 eur.

Vecer ked prisiel domov, mi volal, ze chcel naplynit po cca 70km cesty (ja som mu naplynil len pol nadrze). Ja som vzdy chodil na Slovnaft ale vraj tam bol kamion tak ho poslali ze kdesi o par km je "nejaky plyn" - sukromny predajca ci co. Tak naplynili a ked chcel nastartovat, zas sa vypli tie LPG svetielka co oznamuju ze ci ide clovek na plyn/benzin, a zvysok cesty siel domov na benzin.

0 0
Nahlásiť

4 prispevkov
#3. RE: Predal som auto a chce mi ho vratit (27. január 2016, 19:16)

Na druhy den isiel dat auto pozriet ze co to je, ku chlapikom co sa venuju montazam LPG. Potom mi volal s tym, ze vraj prisli na to a pozerali, ze LPG zariadenie je stare. Ze tam bude "nejaka chyba", nic konkretne mi nepovedal, ale ze on to pojde dat zajtra este pozriet, aj s peciatkou. Lebo aj ten LPG ukazovak stale nesvieti a nefunguje, vraj bude treba proste cely plyn montaz nanovo atd....
Co su pre mna NOVE informacie o ktorych som nevedel a tiez som bol v tom, ze je vsetko v poriadku. Vsetky papiere som mu dal a mal moznost si vsetko v aute prehliadnut - aj s tym jeho povolanym clovekom.
No a v tom hovore co mi volal mi aj povedal ze on proste to auto nechce, ze chce odstupit od zmluvy. Tak som ho poziadal, nech mi napise na email tie veci (navela sa dal presvedcit kedze ho "nepouziva") co mi hovoril do telefonu, ze na co vlastne prisli. Aby som to mohol konzultovat s ludmi co sa rozumeju. Ze o co naozaj ide.

Konecne sa dostavam k otazke, ale chcel som vam celu situaciu detailne opisat.
Ja som povedal pred kupou co som vedel, vsetky veci mal k nahliadnutiu, boli sme dokonca na tom STK kde to kukli, mechanici to dvaja pozerali, a koniec koncov, z mojho mesta vyrazal na aute ktore nemalo problem - urcite nie taky, o ktorom by som vedel. Ani sa to mne nikdy nestalo. A so vsetkym ostatnym bol oboznameny, auto brat chcel.
Aj v tej zmluve je to tak napisane... Ze sa zo stavom vozidla riadne oboznamil jeho obhliadkou a skusobnou jazdou a kupuje ho v stave, v akom sa nachadza ku dnu podpisu tejto zmluvy.

Takze ako teraz postupovat?
Chcem jednat ferovo (co som aj pri celom predaji jednal a co si kupca ukazal tam sme sli a to sme riesili!!!) - pravdupovediac, fakt sa mi nechcu dalsie peripetie, brat auto nazad, ak aj nieco nie je v poriadku, ja som mu ho s tym nedaval, sam neviem co sa deje, co potom s autom, atd atd... A uz vobec, ak tam teraz ma svojich ludi, co sa mu v tom budu sparat.... ako mna to velmi mrzi, ale ja som daval auto uplne v poriadku, s cistym svedomym a vsetkymi informaciami!!

Zatial je to v stadiu riesenia, mail zatial neposlal, zajtra este len ma ist na tu dalsiu obhliadku kde mu teda ma spisat montaznik LPG konkretne v com je problem... ale naozaj neviem ake mam teraz moznosti, alebo aj potom, ked mi teda spisu tie problemove veci na papier - co ja s tym? Opakujem, nevedel som o tom, u mna vzdy vsetko fungovalo, nikdy som tieto veci neriesil ani mi ich nikto nevytykal.

Velmi pekne dakujem za vas cas.

0 0
Nahlásiť

KozmerT
35 prispevkov Galanta
#4. RE: Predal som auto a chce mi ho vratit (27. január 2016, 20:45)

Pravdu povediac je to dosť ošemetná záležitosť. Ja by som postupoval tak že pri obhliadke nech si dobre poprezerá vyskúša a pokaľ sa mu pozdáva nech sa podpíšu papiere vyplatí to a hotovo.Vôbec by som sa s ním nevláčil pól dňa hore dole na STK a pod. Jedná sa o 15 ročné auto tam sa stále čo to nájde s tým musel rátať.
Ak ti to vyplatil a máš podpísanú kúpno predajnú zmluvu čo asi ano tak mu odkaž že to si mal rozmyslieť počas toho dňa keď sa chodilo kade tade po servisoch. Teraz nech už nešpekuluje!

0 0
Nahlásiť

4 prispevkov
#5. RE: Predal som auto a chce mi ho vratit (27. január 2016, 20:50)

vsetko pozeral aj skusal, dokonca aj to plynove zariadenie a aj plynovu nadrz, vsetky poklopiky odmontoval a sam si prezeral. Drbkal som sa s nim 7(!!!) hodin.
vyplatil a ano, zmluvu mam, uplne klasicku www.autovia.sk/img/cms_documents/kupna_zmluva_fo_a_fo.doc s tym ze vady su tam vypisane tak ako som uviedol vyssie.
Este som mu predtym samozrejme auto dal umyt, vyluxovat, dokupil som olej, chladiacu kvapalinu, zmes do ostrekovacov.
Natankoval som mu stvrt nadrze benzinu a polovicu plynu.
Proste nech vsetko ma keby sa mu malilo.

Ako mna to fakt mrzi, nikomu to neprajem, ale NEVEDEL som o tom a poskytol som mu vsetky papiere, prezeral a skumal kazde slovo. Nenechal som si vobec nic z toho auta. Kvoli zabudlivosti ani privesok na klucoch (to ma mrzi najviac).

Neviem ani aky pravny narok teraz ma...? Ako to moze pokracovat?

0 0
Nahlásiť

725 prispevkov
#6. RE: Predal som auto a chce mi ho vratit (29. január 2016, 22:39)

pošli ho do kelu

0 0
Nahlásiť

3 prispevkov
#7. RE: Predal som auto a chce mi ho vratit (14. júl 2017, 08:22)

Zdravím, chcem sa podeliť s mojou skúsenosťou z predaja auta a zároveň upozorniť na podobných kupujúcich. Keďže máme nové auto staré som chcel predať. Na druhý deň po zverejnení inzerátu sa ozval záujemca. Prišli rómovia z Partizánskeho, auto pozreli, vyskúšali. Boli veľmi milý a na pohľad slušný. Auto s fleku brali s tým,že zajtra mi pošlú splnomocnenie a papiere na prepis. No je to cez mesiac a stále nič. Najskôr nevedel ktoré je moje číslo, lebo si ho neuložil čo s tým nemalo nič spoločné, lebo mal adresu. Takže mi to hneď posiela. Znova nič. Po ďalších dvoch týždňoch sa auto začalo záhadne kaziť. Údajne ho dal opraviť a mám mu uhradiť polovicu opravy. Takže to budem musieť riešiť cez políciu a asi aj súdnou cestou. Chcem upozorniť predajcov na podobných kupujúcich a spýtať sa či nemá niekto podobnú skúsenosť.

0 0
Nahlásiť

14 prispevkov Banská Bystrica
#8. RE: Predal som auto a chce mi ho vratit (17. júl 2017, 10:16)

tak to smrdi, evidenetne im ide o to aby z teba vytrieskali peniaze, a ked ti stale neposlali tie papiere tak si ho neodhlasil a stale platis poistku? to by som si nenechal len tak, treba ich stale nahanat nech sa to auto moze prehlasit a ziadnu polovicu za opravu im neplat, to by sme uz kde boli keby byvali majitel musel platit novemu polovicu opravy, to by sa niektori nedoplatili

0 0
Nahlásiť

10 prispevkov
#9. RE: Predal som auto a chce mi ho vratit (17. júl 2017, 11:57)

je mi zle z toho, čo už ľudia robia..

0 0
Nahlásiť

simovan
16 prispevkov Piešťany
#10. RE: Predal som auto a chce mi ho vratit (17. júl 2017, 14:55)

tak ak ti nedali splnomocnenie to znamená, že ho nemáš odhlásené a stále platíš poistku? to ti vôbec nevadí? oni keby s ním teraz niekde naparali tak to ide z poistky, ktorú platíš ty a nie oni

0 0
Nahlásiť

3 prispevkov
#11. RE: Predal som auto a chce mi ho vratit (17. júl 2017, 18:05)

to ma najviac zlostí, že ten kmín môže teraz prekračovať rýchlosť v každej obci a mňa budú obháňať. Poistku nemôžem tiež odhlásiť tak len čakám čo bude. Najnovšie už slúbil, že mi to pošle len už je zas týždeň preč nič. Ide ma rozdrapiť, že som sa takto nechal napáliť.

0 0
Nahlásiť

blow730
18 prispevkov Bratislava III - Nové Mesto
#12. RE: Predal som auto a chce mi ho vratit (18. júl 2017, 10:24)

Tak to si teda paradne obisiel. A ty jeho adresu nemas? Ze by si tam tiez siel sa presvedcit ci je fakt cely tyzden prec? Keby tam prides a nacapas ho tak uz sa nema na co vyhovorit. Uz by ti to splnomocnenie dat musel.

0 0
Nahlásiť

masslen
7 prispevkov Myjava
#13. RE: Predal som auto a chce mi ho vratit (19. júl 2017, 10:58)

už by som bol nastúpený uňho doma a pýtal od neho to splnomocnenie alebo nech vráti auto, keďže je ešte stále napísané na teba, nehovoriac o tom, že stále za to auto platíš poistku, to kde sme? v kocúrkove? rieš to čo najrýchlejšie kým ťa nezačnú obháňať policajti za niečo čo vyparátili oni

0 0
Nahlásiť

17 prispevkov
#14. RE: Predal som auto a chce mi ho vratit (19. júl 2017, 14:39)

toto nie je sranda, fakt ťa môžu ošklbať o peniaze, nedaj boh ťa aj tí policajti budú naháňať, treba to rýchlo riešiť.. ty jeho adresu nemáš?

0 0
Nahlásiť

dahel
14 prispevkov Trnava
#15. RE: Predal som auto a chce mi ho vratit (20. júl 2017, 13:30)

Teraz je strasne vela takychto pripadov co pocuvam, ako keby sa teraz nejaky gang taky rozmohol alebo co, ze uz aj poistovne zaznamenali vela takychto pripadov

0 0
Nahlásiť

21 prispevkov Šenkvice
#16. RE: Predal som auto a chce mi ho vratit (21. júl 2017, 10:22)

@dahel poisťovne na to ako prišli? veď oni nemajú ako vedieť, že on to auto už nemá keď poistku stále platí..

0 0
Nahlásiť

7 prispevkov Komárno
#17. RE: Predal som auto a chce mi ho vratit (25. júl 2017, 17:51)

tak pokial ste podpisali zmluvu tak musis mat aj ty jeho adresu takze ak to inak nejde tak budes musiet ist ty tam.. stoji to za to, kedze takto platis zbytocne poistku a plus mozes mat z toho problemy ak nieco vyvedu..

0 0
Nahlásiť

kamilllio
6 prispevkov Trenčín
#18. RE: Predal som auto a chce mi ho vratit (25. júl 2017, 21:45)

to je pravda, veď hádam si mu nepredal auto bez toho aby si mal jeho kontaktné údaje vrátane adresy

0 0
Nahlásiť

vladyyys
19 prispevkov Martin
#19. RE: Predal som auto a chce mi ho vratit (27. júl 2017, 10:37)

nechapem ako ste mali teda spisanu zmluvu, lebo ak som tomu pochopil, tak ty jeho adsesu nemas

0 0
Nahlásiť

hanzel
12 prispevkov Trnava
#20. RE: Predal som auto a chce mi ho vratit (27. júl 2017, 15:19)

na toto si treba dávať pozor, keď má on tvoju adresu tak ty musíš mať jeho, teraz nemôžeš v takýchto veciach veriť nikomu, ja by som to riešil aj s políciou keby sa dlho neozýval

0 0
Nahlásiť
Prejsť na fórum:
    Strana 1 z 2:
  • 1
  • 2
Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Fórum / Predaj vozidla / Predal som auto a chce mi ho vratit