Akýkoľvek názor na Škodu Octavia 1,6 elegance 75KW

Aktuálne témy
Moje fórum: Dnes je 6. november 2025, 11:19

Autor
Správa
majo1212211 4 prispevkov Nitra #1. Akýkoľvek názor na Škodu Octavia 1,6 elegance 75KW (19. november 2014, 15:45)

Dobrý deň Vyhliadol som si Škodu octavia 1,6 75KW Elegance jedná sa o ročník 2002 modelový rok 2003 je to jednotková Octavia facelift . Chcem počuť váš názor na tento motor koľko vydrží poprípade aké sú náklady na prevádzku, spotreba, opravy. Ďakujem za vaše názory postrehy.

0 0
Nahlásiť

48 prispevkov
#2. RE: Akýkoľvek názor na Škodu Octavia 1,6 elegance 75KW (19. november 2014, 15:47)

A ročník?

1 0
Nahlásiť

robec_ic
1666 prispevkov Žilina-Bytčica
#3. RE: Akýkoľvek názor na Škodu Octavia 1,6 elegance 75KW (20. november 2014, 19:51)

Ja si myslim ze je to dobra volba. 1.6 Octavka modelovy rok 2003 bude rozumna kupa. Trosku vyssia spotreba v porovnani s dnesnymi autami s benzinakmi ale inak servis nie je nic tazkeho.

Alfa Romeo ... cuore sportivo ...
2 0
Nahlásiť
HTML 139 prispevkov Zahraničie - ostatné #4. RE: Akýkoľvek názor na Škodu Octavia 1,6 elegance 75KW (21. november 2014, 10:10)

Presne tak, na servise ťa to auto nezožerie, dokonca originál diely (samozrejme cez net) sú za super peniaze

1 0
Nahlásiť

368 prispevkov Spišská Nová Ves
#5. RE: Akýkoľvek názor na Škodu Octavia 1,6 elegance 75KW (23. november 2014, 16:29)

To auto by malo ísť tichúčko, pohodlne, výkon je doladený zo 74 na 75 kW. Nepíšeš nič o doterajšom stave vytipovaného vozidla. V tom čase boli viac obľúbené tedéíčka, na druhej strane jazdené benzínové vozidlá zvyknú byť menej zodraté, garážované, u puntíčkara ako z bavlnky vybraté. Taká octávia má cenu. Do vyčerpanej budeš, aj napriek internetovým cenám, sústavne vrážať eurá, alebo technický stav bude postupne ale zjavne upadať. Octavia sa oplatí, ak potrebuješ priestor a plánuješ voziť viac v kufri. No zaťažovať 1.6ku na max nosnosť by som nerobil moc často. Veľmi pálčivý je stav km. Motor octavie prežije karosériu, vraj, ale s akým max výkonom (ťahom)? K servisu som sa už niekde vyjadril - takpovediac za babku sa dá a netreba ani za každú cenu netovať. ČR a SR je priam zasýtená škodovicami. To skôr ja, čo som si zadovážil corollu, musím podumať čo odkiaľ a za koľko.

0 0
Nahlásiť
HTML 139 prispevkov Zahraničie - ostatné #6. RE: Akýkoľvek názor na Škodu Octavia 1,6 elegance 75KW (24. november 2014, 08:45)

"Taká octávia má cenu. Do vyčerpanej budeš, aj napriek internetovým cenám, sústavne vrážať eurá, alebo technický stav bude postupne ale zjavne upadať."

Také sú všetky jazdené autá, preto sa im hovorí jazdené Fajn a povedzme si pravdu nebude to inak ani u japonca, ani u volva a ani u iného auta a ak niekto tvrdí opak tak len preto lebo ročne najazdí málo km. To presne ako jeden kolega z práce mi hovorí, že on je so svojou toyotou sopkojní, že sa mu nekazí a že je to vynikajúce auto, aj som mu začal veriť kým mi nepovedal, že ročne spraví okolo 13 000km Haha

0 0
Nahlásiť

#7. RE: Akýkoľvek názor na Škodu Octavia 1,6 elegance 75KW (28. november 2014, 16:28)

Jazdené a ojazdené je rozdiel. Vyjadril som sa jasne. Bohužiaľ, fanúšikovia koncernu neradi počúvajú túto pesničku - pokles kvality a spoľahlivosti, keby len ten ''dvojhmoťák'' robil šarapaty. Do r.2004 boli octávky celkom super, lepšie ako tie následné. Teraz by som bral len takú čo má do 50000km, lebo o životnosti do nejakých 400-500-600 tisíc už nemožno s určitosťou počítať.
Japonci vyrábajú motory oveľa spoľahlivejšie, tam nepozerám či má najazdene 150 alebo 250 tisíc, a o volve možno tiež povedať že zatiaľ úplne ešte nepodľahlo trendu euroautomobilek.

0 0
Nahlásiť
HTML 139 prispevkov Zahraničie - ostatné #8. RE: Akýkoľvek názor na Škodu Octavia 1,6 elegance 75KW (28. november 2014, 23:40)

To, že mám koncernové auto neznamená, že som jeho fanúšik Blééé . Ja si myslím, že aj dnešné octavky v pohode dajú aj 600 000 samozrejme sa o ne treba starať a takisto je to aj s japoncami a inými značkami, ak sa o to staráš a vieš ako na tom jazdiť tak ti vydrží dlho, ak nie tak ti dlho nevydrží. Japonec môže vyrobiť dobrý motor, ale ak sa oň nebudeš starať jeho životnosť bude určite menšia ako auto z koncernu o ktoré sa jeho majiteľ poctivo stará.Všetko je to o majiteľoch áut a ich prístupu k nemu. Niektoré autá majú nabehané 150 000 a sú v hroznom stave, iné zas majú aj cez 200 a sú ako cukrík. Jedine vtedy to čo popisuješ hvezdarik je viditeľné ak si kupuješ úplne nové auto.

0 0
Nahlásiť

#9. RE: Akýkoľvek názor na Škodu Octavia 1,6 elegance 75KW (29. november 2014, 05:27)

..tá narážka o fanúšikoch nebola vyslovene o tebe, lebo ja neviem, či si alebo nie, ....vidíš, ako si sám domýšľavý, radšej sa predom opýtaj, ako som to (všeobecne) myslel, už keď.
Ale taktiež, je už nie raz potvrdené, že i napriek poctivej starostlivosti vozidlá istých značiek akosi rýchlo ''končia'' (bavíme sa o motoroch). A taktiež už sa i stalo, že napr. sa ''zabudlo'' dať prevodový olej do corolly 1.3 1996 a jej majitelka si spokojne jazdila ďalších 15000km (keď nie viac)bez poruchy. Úsmevné, nebudem to skúšať, ale vypovedá to dosť... a nepopieram, fandím dlhe roky(odmalička) Toyote a od istého času i Volvu.

0 0
Nahlásiť
HTML 139 prispevkov Zahraničie - ostatné #10. RE: Akýkoľvek názor na Škodu Octavia 1,6 elegance 75KW (29. november 2014, 10:39)

Vyznelo to tak, že si myslel mňa, nevadí...Prevodovka bez prevodového oleja šla 15 000 km ? Áno a vianočné darčeky nosí santa claus, nie ? Haha

Tak vidíš, si fanúšik toyoty a aj volva, takže tak úplne objektívny nie si, pretože napríklad tej rozprávke o prevodovke bez oleja by si neveril Fajn

0 0
Nahlásiť

#11. RE: Akýkoľvek názor na Škodu Octavia 1,6 elegance 75KW (29. november 2014, 15:37)

Zase ma súdiš Blééé ...www.autorecenze.cars.cz , toyota corolla XLI 16V 1996, autor recenzie Adéla (2006). Prvýkrát som to čítal už dávnejšie, takže doplním - prevodovku nakoniec asi zadrelo, no tie ročné kilometre tam museli byť. A pár známych som sa na tento prípad i opýtal - nemám dôvod tomu neveriť.
No otipni, koľko by zvládol tvoj golfík, keby si ho kupoval tak ako tá mladá vodička, a bez oleja? A kľudne si prejdi i ostatné recenzie, alebo vidíš, je i klub na nete - zoznám sa s nimi. Radi ''porozprávkuju''.

0 4
Nahlásiť
HTML 139 prispevkov Zahraničie - ostatné #12. RE: Akýkoľvek názor na Škodu Octavia 1,6 elegance 75KW (1. december 2014, 12:00)

OMG, pretože to niekto na nete napísal tak je to hneď pravda ? Ty si jak malý chlapec, ktorý tiež verí všetkému čo sa mu natára...si myslím, že každý človek, ktorý je aspoň trošku technický typ a vie ako tieto veci fungujú ťa s takými rozprávkami niekam pošle, ale len tu ďalej ľudí presviedčaj a kľudne aj o tom, že na vianoce nosí darčeky ježiško Haha

0 0
Nahlásiť

32 prispevkov Zvolen
#13. RE: Akýkoľvek názor na Škodu Octavia 1,6 elegance 75KW (20. december 2014, 14:05)

nechcem ukazovať prstom, ale niektorí diskutujúci buď majú horúčku, alebo blúznia bez diagnózy! Je mi doplaču
koľko motor vydrží, stačí si pozrieť na nemeckom online bazáriku, koľko najviac majú natočené tieto benzínové bez toho aby mali napísané unfallfrei.... ke´dže si nevieš o aute nič samostatne nájsť, lebo na internete určite nie je ani jedna téma, v ktorej by sa dalo čítať, ťažko sa ti bude radiť, pretože si nedokázal napísať ani to, na čo všetko to auto chceš využívať...
ak ťa zaujíma spotreba, nerozumiem prečo riešiš najdrahšiu alternatívu a to benzín? prečo neriešiš LPG alebo rotačku diesel, ktorý bol etalón kvality a 90 koňová verzia jazdila snáď za polovičnú priemernú spotrebu ako 1.6i???? Je mi doplaču
ak by som silou mocou chcel Octaviu 1... tak jedine 1.9 TDi 90 koní najlacnejšia možná prevádzka, nehovoriac o tom, že bude fičať aj na olej

1 1
Nahlásiť

725 prispevkov
#14. RE: Akýkoľvek názor na Škodu Octavia 1,6 elegance 75KW (28. december 2014, 17:20)

ak octaviu benzín, tak 1.8 T :) ide to dobre a splynom si rozumie tiež dobre.

0 0
Nahlásiť

KozmerT
35 prispevkov Galanta
#15. RE: Akýkoľvek názor na Škodu Octavia 1,6 elegance 75KW (6. január 2015, 00:51)

Jasné jedine 1,9TDI Haha a len tak potichu tam sypať bubáky sem tam vstrek či turbo, ale nevadí hlavne, že málo žerie!
Pri 12 ročnej Octávke naftu nerieš tie motory majú státisíce km. Ten benzín ťa nezoderie na servise a spotreba tiež nieje taká astronomická. Vybral si si dobre nenechaj sa odhovoriť! Súhlasim

1 0
Nahlásiť
Prejsť na fórum:
Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Fórum / Osobné a úžitkové autá / Všeobecná diskusia / Akýkoľvek názor na Škodu Octavia 1,6 elegance 75KW