Vhodné auto pre mňa

Aktuálne témy
Moje fórum: Dnes je 5. november 2025, 21:24

Strana 1 z 3:
  • 1
  • 2
  • 3
Autor
Správa

21 prispevkov
#1. Vhodné auto pre mňa (3. november 2014, 19:06)

Zdravím všetkých. Chcel by som sa s vami poradiť. Mám 23 rokov, zháňam nejaké auto, no neviem si vybrať. Auto by malo stáť do 6 000€ (to je už môj najväčši max. rozpočet), malo by to byť spolahlivé auto, výkonné auto. Keďže mám rodičov v BB a ja bývam v BA tak za mesiac najazdím dákych 800km (možno viac). Za rady vopred všetkým ďakujem :)

0 1
Nahlásiť

368 prispevkov Spišská Nová Ves
#2. RE: Vhodné auto pre mňa (3. november 2014, 20:41)

Chlape, môžeš si podať ruku s Corto007. A teda aj prijať tú istú radu. Auto ti bude viac stáť ako jazdiť a už vidím, ako si sám robíš poctivú údržbu - to chce odolného japonca. Moja skúsenosť - bez pripravy som šupol 15 ročnú čerstvo kúpenú Corollu na STK a prešla v norme - aj so zaondiatymi filtrami a olejom akurát pred výmenou. Spotreba podľa TP, olej minimálne uniká, žiadne trable či hodiny strávené v garáži..koniec trápeniu so škodovkami atď....ani plyn neuvažujem - tiež mám malinký najazd km na nej. A k šiestim tisíckam pri kúpe som sa ani nepriblížil. Spokojnosť

0 0
Nahlásiť

robec_ic
1666 prispevkov Žilina-Bytčica
#3. RE: Vhodné auto pre mňa (5. november 2014, 22:11)

Ja ti odporucim tak vseobecnejsie. Ked chces dat do auta 6tis, kup si auto za 5tis, 1tis si nechaj po kupe na prvu generalku. Ked auto kupis, daj si vymenit rozvody, pumou, oleje a filtre urcite, kup pneu nove ak su tie co su tam uz zodrate a vymen co je potrebne ak je uz zodrate .. napr brzdy, baterka ...

Po kupe mas takto pekne nachystane auticko, ktore ti bude dlhu dobu po kupe robit radost a bude spolahlive.

Ak budes jazdit dlshie trasy zober si kludne aj naftak, i ked ja osobne si myslim ze to velmi uspora voci benzinu nie je pokial nekupujes nove ale jazdene. Taka 1.6 benzin ta vyjde v jazdenke rovnako ako 1.9 diesel na naklady prevadzkove.

A mas nejake auta ktore sa ti pacia, po ktorych sa obzeras?

Alfa Romeo ... cuore sportivo ...
0 0
Nahlásiť

#4. RE: Vhodné auto pre mňa (5. november 2014, 23:21)

Zhrňme si to - ročne cca 6000km, študent /š-k-r-t-á-m/, Bratislava - na krádeže vozidiel vysoko riziková oblasť, vodič bez garáže a dostatočných možností a skúseností....jednoduchá rovnica. A kupovať auto za 5 tácov so zodratými komponentmi s tisickou v rezerve je podľa mňa pekná hlúposť. Takto mi radili svojho času, keď som začínal, istí mechanici a za chrbtom si mädlili ruky. Slovenský trh je plný lákavých autíčok no pritom často pred dákou tou generálkou (predaj na bomba kšeft). Nie je však iba mýtus kúpiť jazdené auto tak, aby sa nemuselo od prvého dňa do neho vrážať a bolo v dobrom stave.

0 0
Nahlásiť

21 prispevkov
#5. RE: Vhodné auto pre mňa (6. november 2014, 20:07)

Ja niesom študemt - ja už plno makám v kancelárii v teplúčku za dobrý peniaz ;)

0 0
Nahlásiť

21 prispevkov
#6. RE: Vhodné auto pre mňa (6. november 2014, 20:07)

Tak páčia sa mi Passaty, Mondeá, Octavie :)

0 0
Nahlásiť

21 prispevkov
#7. RE: Vhodné auto pre mňa (6. november 2014, 20:11)

Hoši počujte ma sem - jeden vynikajúci macher servisák z fordu mi poradil ford focus 2,0TDCi 100kw, super spotreba, výkon. Je to v dobrom stave, 155 000km, cena 4 000€ takže tých 1 00€ by som tam kľudne mohol vložiť, možno aj viac. Všetko menené na aute, tiež vo forde. Chcete link?

0 0
Nahlásiť

robec_ic
1666 prispevkov Žilina-Bytčica
#8. RE: Vhodné auto pre mňa (7. november 2014, 00:58)

No je to lakave ale servis u Fordu TDCI sa ti moze pekne vypomstit. Ja som ho nemal, ale bratranec moj mal Ford Mondeo Ghia TDCI tu najsilnejsiu verziu a zozralo mu to neskutocne vela penazi na servise ... po nom co ho mal rok si kupil 1.4 16V hladky benzin so 6 kvaltom a ma ho uz niekolky rok v plnej spokojnosti ... a rocne ma najazd 60tis km ...

Z tych aut co si spominal by som si vyberal bud 1.9 TDI od VW group ... je vela dielov a su za pomerne slusny peniaz. Mondeo je super len to TDCI sa ti moze nepekne vypomstit na servise ... co tu spocital hvezdarik tak spominal najazd 6000 km rocne co je sakra malo, to je ideal na benzin podla mna ...

Ja na tvojom mieste by som si vzal BMW 318 benzin ... alebo Passat 1.8 benzin, pripadne 1.9 TDI

Alfa Romeo ... cuore sportivo ...
0 0
Nahlásiť

21 prispevkov
#9. RE: Vhodné auto pre mňa (7. november 2014, 17:48)

Ďakujem robec_ic. Aj ja som uvažoval o benzíne, aj focusa benzín 1.6 16v som kukal. No ešte sa rozhodnem :D

0 0
Nahlásiť

#10. RE: Vhodné auto pre mňa (7. november 2014, 18:35)

..no, ukaž link....neni dvojliter ako dvojliter.
A s tým študovaním - sorry, som to splietol, pomýlilo ma to BA-BB. Je mi doplaču

0 0
Nahlásiť

21 prispevkov
#11. RE: Vhodné auto pre mňa (8. november 2014, 15:57)

Však nevadí ;) http://ford-focus-combi.autobazar.eu/20-tdci-ghia-id5369510.html nech sa ľúbi :)

0 0
Nahlásiť

21 prispevkov
#12. RE: Vhodné auto pre mňa (8. november 2014, 15:58)

A ešte rozmýšľal som o ford mondeo 2009 2,0tdci 103kw za 7500€ (trošku nad, ale môže byť reálne) :)

0 0
Nahlásiť

#13. RE: Vhodné auto pre mňa (8. november 2014, 16:37)

Mondeo - 8600€ + výmena PZ svetla (a vraj 100% stav Nesúhlasim )... navyše z Talianska - čo som počul a čítal tak asi najviac áut s úpravou km. Inak, Michalovce nie sú ti kúsok od cesty?
K focusu (NR) - to samé. Super všetko porobené vraj, ale predsa má niekoľko poškodení.....čelné s vyhrievaním by som práve pre tie trable nechcel...a ten ''trik'' s cenou do 1.11. - ach jó....

0 0
Nahlásiť

21 prispevkov
#14. RE: Vhodné auto pre mňa (10. november 2014, 09:41)

Prosim ta ... O akom Mondeu vravis?

0 0
Nahlásiť

#15. RE: Vhodné auto pre mňa (11. november 2014, 00:19)

No mal by si dať link ty....ja len čo sa našlo na autobazar.eu, keď si už spomenul tento portál.

0 0
Nahlásiť
HTML 139 prispevkov Zahraničie - ostatné #16. RE: Vhodné auto pre mňa (11. november 2014, 09:57)

Zas raz "odborné rady" od hvezdarika Haha vysvetli prosím ťa aké trable má mať vyhrievanie predného okna. Je to náhodou super vecička a ak by sa pokazila tak by proste nešla a bodka.

0 0
Nahlásiť

#17. RE: Vhodné auto pre mňa (11. november 2014, 12:11)

Treba si pozrieť fordklub (cz alebo aj sk) prislušné témy a ostatnej verejnosti okrem html bude viac jasno, o čom sa tu píše. Komentovať prekrúcača mojich názorov mi nestojí za to..

0 0
Nahlásiť

21 prispevkov
#18. RE: Vhodné auto pre mňa (11. november 2014, 13:28)

Mondeo 2009 150 000km zimne gumy, titanium 7650€

0 0
Nahlásiť
HTML 139 prispevkov Zahraničie - ostatné #19. RE: Vhodné auto pre mňa (12. november 2014, 14:27)

Aký prekrúcač ? Povedal si, že by si Focusa s vyhrievaním predného okna pre tie TRABLE nechcel...ja sa pýtam aké trable ? Ten kto prekrúca si skôr ty, alebo skôr ten čo jeden deň povie jedno a na druhý deň sa už robí, že to nepovedal ;o

0 0
Nahlásiť

#20. RE: Vhodné auto pre mňa (12. november 2014, 17:23)

Trable robí podľa mňa predajca. Čo je za tým - neviem presne, ale práve z tohto dôvodu by som sa vyhol tomuto focusu. Korektný predajca poopravuje všetko pred predajom, ak má tú možnosť - a on ju, predpokladám, má a nečiní tak. Na stranke klubu je pár komentov aj o vymenách čelneho skla. Ty - mudry- mi tu stale furt niečo podsuvaš inak, myslim že aj úmyselne. Nikde sa nezmieňujem o tom, že vyhrievane č. sklo je funkčne problematické, len tak ako to ponuka predajca by som nechcel. Ostatne, ani nevieme, aké je poškodenie skla. Apropó-dá sa opraviť aj vyhrievané sklo?

0 0
Nahlásiť
Prejsť na fórum:
    Strana 1 z 3:
  • 1
  • 2
  • 3
Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Fórum / Osobné a úžitkové autá / Všeobecná diskusia / Vhodné auto pre mňa