Prosím o radu

Aktuálne témy
Moje fórum: Dnes je 5. november 2025, 00:00

Autor
Správa
majo1212211 4 prispevkov Nitra #1. Prosím o radu (1. jún 2014, 10:52)

Dobrý deň chcel by som sa s vami poradiť o kúpe osobného automobilu do sumy 3000€ a neviem čo by bolo to najlepšie rozhodnutie rozmýšľal som o Octavii alebo Golfe možno aj Opel astra alebo niečo úplne idé poradte čo je podla vás to najspolahlivejšie ?? A kto má skúsenosti s LPG rozmýšľal som aj nad takouto alternatívou že LPG by bolo možno najlepšie :D

Ďakujem za vaše postrehy a rady.

0 0
Nahlásiť

22 prispevkov
#2. RE: Prosím o radu (1. jún 2014, 12:35)

Ahoj.

Skus pozriet v poradni kupa vozidla. Je tam viac prispevkov, myslim ze aj s tvojim rozpoctom 3000 eur. Potom este zvaz dve veci: kde bude auto jazdit a kolko kilometrov, no a kolko ludi v nom bude jazdit pripadne co budes v nom prevazat. To ti zuzi vyber akobenzin, diesel, LPG, 3-dverove, 5-dverove alebo coupe pripadne combi atd.

1 0
Nahlásiť

robec_ic
1666 prispevkov Žilina-Bytčica
#3. RE: Prosím o radu (1. jún 2014, 23:05)

Ahoj no 3000 je podla mna slusny rozpocet na bezne auto ktore ma sluzit. Osobne za mna by som ti poradil takto:
1. Najdi si polahliveho cloveka co sa rozumie do aut a tvoje vybrane auta pojde s tebou obhliadnut a povie ti ktore je v dobrom stave
2. Kup auto za 2500-2700 Euro a 300-500 Euro si odloz
3. Po kupe zbehni za mechanikom a 300-500 Euro investuj do prvotneho servisu, nech vymeni vsetky naplne, oleje a filtre. Nech ti pozrie brzdy, vymeni oblozenie brzdove a dobre by bolo vymenit aj rozvody s vodnou pumpou hned
4. Mas po kupe auta na dlhsiu dobu pokoj. Samozrejme ak mas zimne a letne pneumatiky a s dobrym dezenom.

Kvoli udrzbe by som si vybral benzinak.. Klasicka atmosfera kde potrebujes mat "len" dobru baterku, dobre sviecky so zaplaovacimi cievkami, olej benzin a fungujes. Servis u benzinu je o podstatny kus lacnejsi ako servis u diesla,
Ak chces do auta casom domontovat LPG (to je tak 1000 Euro) tak by som sa nebal si zobrat aj benzinak s vyssim objemom. Kludne 1.8 alebo aj 2.0 liter. Len musis pocitat s obmedzeniami ktore prinasa LPG pri parkovani v Obchodnych centrach a samozrejme vyssi objem znamena vacsiu zakonnu poistku.

Co sa tyka vykonu, bral by som auto aspon s 80 konovym motorm.

Alfa Romeo ... cuore sportivo ...
1 0
Nahlásiť
matko101112 309 prispevkov Smolenice #4. RE: Prosím o radu (2. jún 2014, 09:29)

priamo tu na autobazáre ich je plno,len musíš vedieť čo vlastne chceš Som smutný
http://osobne-auta.autobazar.sk/?p[param1][to]=3000&p[param6][from]=2007&p[order]=23&p[page]=9
ročník ako ,,lusk,, Súhlasim http://www.autobazar.sk/5040511/skoda-octavia-1-4-tour-sedan-p-m5/
http://www.autobazar.sk/5001975/opel-astra-1-4/
hlavne pri tvojom ,,budgete,,nekupuj 10 a viac ročné autá. Som záludný

1 0
Nahlásiť

17 prispevkov
#5. RE: Prosím o radu (4. jún 2014, 02:01)

ahoj, predovšetkým čítaj o autách, ak sa nechceš sklamať a kúpiť model, ktorý bude za skvelú cenu, ale počase ťa omrzí, pretože zistíš, že v ponuke bola aj lepšia verzia, tak napr. čo tu tá pani radí Octaviu 1.4L dovolím si oponovať, -Je to úplne chorá kombinácia, ked si kúpiš dvojliter budeš chodiť za to isté, rozdiel bude ale v dynamike, ked už auto bez dynamiky tak kludne SDI , aspon to nebude žrat tolko čo ta 1.4i - to isté platí aj pre 1.6i.- a napr. väčší motor neznamená automaticky vyššiu spotrebu. Malý motor je VŽDY ÚPLNE KOMICKY ODPREVODOVANÝ, proste preto lebo nemá ani silu ani točivý moment a preto keď chceš napríklad jazdiť na dialnici, tak pre 130km/h na 1.4i potrebuješ cirka 4000 rpm a na 2.0i ti stači 2800rpm - s čím súvisí aj opotrebovanie, námaha motora atď. ďalej by som si dobre rozmyslel, na čo auto budem potrebovať, ročný nájazd a tak ďalej, nechcem ti rozkazovať že sa máš vzdať svojho výberu, ale skús pouvažovať nad tým, že si vytvoríš vlastný dopyt na auto s LPG, tým pádom cena pri dopyte ako pri ponuke bude výrazne iná, z čoho môžeš ťažiť, v prvom rade sa ale neunáhli, ak auto bezodkladne ihneď nepotrebuješ, ja osobne by som za 3000 eur kúpil v tvojom prípade, auto s dobrou protikoróznou ochranou, jednoduchým riešením opráv a dostupnou cenou náhradných dielov, ale samozrejme aby ťa kúpa aj tešila a nebolo to len auto ale predmet ku ktorému sa dá vypestovať citový vzťah, pretože ako sa o auto staráš tak sa ti aj odpláca, vždy má čo povedať medzikus medzi pedálmi a volantom... asi si odpustím to radiť ti auto ktoré chcem ja pretože je to len zbytočné a zavádzajúce, ale predsa ... do tej ceny máš aj zaujímavé kúsky v ponuke napr. v ZV sa predáva celkom pekné VOLVO S80 2.0 T5, nebudem ti radiť ani A8 ani 7 ani S ani nič podobné za ktorým by som išiel ja, myslím že tento kompromis čo dáva volvo je asi najlepšie čo môže byť, mal by si bezpečnejšie, pohodlnejšie, zaujímavejšie, vo vyššej výbave, pokles ceny určite nižší, pri predbiehaní resp. ťahání povedzme niečo nebudeš mať nijaký problém, taktiež volvo má dobré "plechy", s tempomatom, ktorý je podľa mňa perfektná vec a tak ďalej a tak ďalej, rozhodne odporúčam vyskúšať, ench máš predstavu a škálu áut ktoré môžeš mať ... Veľa šťastia pri výbere. Súhlasim

2 1
Nahlásiť
majo1212211 4 prispevkov Nitra #6. RE: Prosím o radu (4. jún 2014, 16:28)

Ďakujem vám za rady určite ste mi pomohli a budem nad tým rozmýšľať. Poriadne si rozmyslím čo kúpim robec_ic výborná rada a tak isto aj sorel.julien diki :D

0 0
Nahlásiť
Prejsť na fórum:
Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Fórum / Osobné a úžitkové autá / Všeobecná diskusia / Prosím o radu