Sedan s hatchbackovymi dverami??

Aktuálne témy
Moje fórum: Dnes je 5. november 2025, 07:48

Autor
Správa

8 prispevkov
#1. Sedan s hatchbackovymi dverami?? (23. august 2013, 08:58)

Ahojte,
doteraz fungujem na 7r Fabii hatchback, a idem si konecne kupit svoje auto. Postupne sa dostavam do problematiky, musim pochopit co potrebujem.. Idem sa spytat zrejme uplnu haluz - existuje auto co ma tvar sedanu a pritom sa otvara vzadu ako hatchback - teda dvere s oknom? Chcem strednej kategoriu. Alebo je proste svet len liftback vs hatchback, a co sa pytam je cisty konstrukcny nezmysel?

Ak nie, aka znacka ma typicky najvacsi hatchback, kde by som vedel supnut aj 2 bicykle pri zlozenom zadnom sedadle??
Kombiky ma desia, pripadal by som si ako taky CZ-SK kutil co v kuse ma potrebu nieco prevazat. Proste i ked sedan a kombi su konstrukcne typicky rovnako dlhe, ten velky zadok nie je pre mna. :-D .. Posledna moznost bude SUV, ktore sa pri gro nepremiovych znackach mi javia v priemere aj kratsie ako Octavia sedan, alebo max. tak.

Vdaka.

0 0
Nahlásiť

robec_ic
1666 prispevkov Žilina-Bytčica
#2. RE: Sedan s hatchbackovymi dverami?? (23. august 2013, 20:13)

No ja neviem ci som uplne presne pochopil ale podla mna napriklad taka Skoda Rapid je asi typ auta co hladas. Vyzera to skoro ako sedan ale pritom sa kufor otvara so sklom ... A kufor je tam ozaj velkorysy.

A ake auto mas v plane? Chces kupovat nove alebo jazdenku? Aky je cenovy strop? Co od auta ocakavas? Ake trate budes jazdit dlhe, ako casto a kde? Mesto, dialnice?

Alfa Romeo ... cuore sportivo ...
0 0
Nahlásiť

8 prispevkov
#3. RE: Sedan s hatchbackovymi dverami?? (27. august 2013, 10:24)

Nazdar chlape,
podla poctu prispevkov pri tvojom nicku si tu spravne a rozhodne si hned pochopil co hladam Súhlasim . Dik za prvy tip, zda sa ze aj starsia Octavia to ma, co som videl na parkovisku v sobotu, mozno aj nova.. potrebujem toho dost poklikat a oboznamit sa s moznostami aj techniky, lebo som to jakziv cely zivot neriesil a jazdil som vsetko co mi prislo pod ruky od inych.

Takze v skratke:
1) Chcem prejst od Fabie do strednej triedy.
2) Chcem sedan na sposob hatbachku, liftback prakticky vobec..a vynimocne podla rozmerov dam sancu kombiku.
3) Chcem bud jazdene auto do 20000e,. max 2r., 60000km - na mobile.de ich je dost, zvazujem dovoz.. alebo vynimocne nove. To mi ukazuje zlahka na Toyotu Avensis, alebo mozno aj Auris Kombi. Len ten Avensis je okolo 24000, co maju teraz dobre zlavy.. nejak by som to musel prekusnut, ale ak zoberu otcovu Corrollu k., 5r na protihodnotu cca 3500, bol by to solidny kseft. Tiez este musim poklikat, ci tato "nova" Avensis nie je uz aj 2r na trhu, ako som si vsimol u Passatov ze vB7 su od roku 2011, a ak ano, tiez by som bo za jazdene.
4) Nech to ma do 150 koni, teda okolo 100KW.. zavisi od auta, ktoremu sa co hodi podla vahy.. proste mix faktorov, musim sa z toho vysomarit..
5) Na vybavu si fakt nepotrpim, doslova ma Fabka naucila "Sparte". Kedze to ma byt perspektivne auto uz do rodiny, priatelka by rada automat, tak sa nebranim ani automatu. Proste zaklad v podobe stmievaneho stred. spataku, 2z klima, vyhrievane spataky, mozno aj sedadla, zadny stierac!, nevyhnutna multimedia a sound, ziadne navigacie.
6) A motor asi len benzin, kedze byvam v BA, v meste ani autom moc nejazdim, na vikend do 10km za rodicmi, a raz za cas padam von na dovcu, a na dialniciach chodim do 130/kmh.. Bude to najskor 1,8.. vynimocne 2l benzin.

Takze tak nejak.. a to som este nenabehol do bazaru ci salonov, kde sa mi pocity mozu uplne premiesat.. :(

0 0
Nahlásiť

3 prispevkov Banská Bystrica
#4. RE: Sedan s hatchbackovymi dverami?? (27. august 2013, 12:43)

Asi ťa sklamem, ale to čo hľadáš sa volá LIFTBACK. Neviem, čo si pod týmto pojmom predstavuješ, ale jedná sa o auto, kt. vyzerá ako sedan, ale piate dvere sa otvárajú aj som sklom. Čiže Rapid je liftback, Octavia je liftback, plus ďalších XY áut strednej triedy sa robí v prevedení sedan aj liftback, napr. Mondeo, Insignia atď. Čiže možno zaujímavou voľbou pre teba by mohol byť Superb, kt. má otváranie kufra aj na spôsob sedanu, aj na spôsob liftbacku. Ide o systém twindoor, kde sa vlastne kufor primárne otvára ako sedan, ale tlačidlom si vieš prepnúť, aby sa to otvorilo aj som sklom. Čo som pozeral na mobile.de, tak 1.8 TSI DSG by si s tvojim limitom mal zohnať.

0 0
Nahlásiť
Milan.B 6 prispevkov Rožňava #5. RE: Sedan s hatchbackovymi dverami?? (27. august 2013, 12:56)

tiez si myslim ze hladas liftback Fajn alebo si kup daku zafiru a mozes nosit co len chces vzadu Haha

0 0
Nahlásiť

robec_ic
1666 prispevkov Žilina-Bytčica
#6. RE: Sedan s hatchbackovymi dverami?? (27. august 2013, 23:13)

No kedze uz viem viac informacii tak ako pisu nado mnou, skor asi hladas nieco ako liftback. Osobne si myslim ze na jazdu po BA je 2.0 liter benzin asi len zrut PHM. Ta 1.8 znie lepsie pre mna, mozno aj 1.6 by stacila bohato s dobrou prevodovkou, lepsie povedane dobre sprevodovane.

Pri cenovom rozpocte aky si dal by som urcite uvazoval len nad novym autom. Mas na to zaruku, a nove je proste nove. Ak si vies vybavit odpocet starsieho auta vyskusaj ci sa oplati. Mozno sa stare oplati predat a peniaze prilozit na nove. Nie je to vzdy az taka financna vyhra.

A este spominana Auriska kombik je podla mna skvela volba pre teba. A bral by som asi 1.6 na tvojom mieste.

Alfa Romeo ... cuore sportivo ...
0 0
Nahlásiť

8 prispevkov
#7. RE: Sedan s hatchbackovymi dverami?? (28. august 2013, 09:41)

Caute vsetci,
dik za vase komenty - a sme doma. Ak to je prave tak ako pisete, ano ano, hladam liftback... kua fix, ale si pozrite zopar inzeratov na tejto stranke, tusim aj na mobile.de, a tam pomerne casto pisu presne tuto kombinaciu slov "sedan/liftback". Tak som si to tak predbezne zafixoval, ze skutocne dviham len male zadne veko. Teraz som to uz konecne hodil do wikipedie, a liftback je co vravite.. Ale nemam velke vedomie o tom, ze by tieto "sedanove" auta mohli robit ako vo verzii sedan, tak aj liftback. Ci este nieco take existuje? AK nie, tak povedzme Octavia je bud kombi, alebo liftback - je tak?

Kombiku sa snazim stale vyhnut, proste nemam prenho citenie, Superb som pocul aj hned videl, ze to je taka haluska. Skoda, mne sa dost pacila Jetta 1,4TSI, okolo 90 KW. Super auto v tomto smere. Toz ale, blby sedan to je rovnako ako Passat. Tiez som pochopil, ze ten benzin bude pre mna fakt najlepsi... i ked v Nemecku to je dost o dieseloch, nakolko sa lepsie vyuziju ako tu (ludia cestuju dalej za pracou). Uz sa do tohto matrixu postupne dostavam... do 3,5m hadam budem mat uplne jasno co chcem.

Co je ale rozhodujuci fakt, ze konstrukcne su sedany/lfitbacky na dlzku v strednej triede uz prakticky rovnake medzi znackami, takze tu nebudem mat co velmi spekulovat.

0 0
Nahlásiť

3 prispevkov Banská Bystrica
#8. RE: Sedan s hatchbackovymi dverami?? (28. august 2013, 11:37)

Ahoj,
čiže, ak chceš primárne liftback, tak výber sa ti podstatne zúži. Liftbacky v strednej triede sú podľa mňa len tieto: Mondeo, Insignia, Superb, Laguna a minulá generácia Mazdy 6, potom v nižšej strednej triede Octavia a ešte nižšie Rapid/Toledo. Mondeo a Insignia sa robia v troch karosársky verziách sedan, liftback, kombi, čiže sú aj také autá, ktoré sa robia aj liftback aj sedan, ale momentálne na trhu s novými autami sú to len tieto dva modely a potom ešte Superb, ale to je dva v jednom. Tak snáď sa ti podarí z toho vysomáriť, ak nie, rád pomôžem.

0 0
Nahlásiť

8 prispevkov
#9. RE: Sedan s hatchbackovymi dverami?? (28. august 2013, 22:09)

Servus,

dik za potvrdenie co som tusil, ze tych znaciek co robia viacere verzie, je menej nez safranu... No, pokukam Ford, ale co som dnes kukol namatkovo Insigniu, co si prave Ty naznacil predtym - takmer ideal. Nehovoriac o tych ponukach na mobile.de, az som nechapal ze aj rocne auto za aku cenu mozem ziskat.. Umm, nechcem prekecnut, ale stava sa z nej velky favorit. Rozhodne tiez oslovim Toyotu, za kolko by ponukli novy kombik a budem klikat jazdene Passaty kombiky, ci ma nakoniec nezlomi nejaka super ponuka.

Ale ta 1-2r Insignia je asi ten priestory ideal, ktory je na dosah. Nahodne sa iny chalan na nu pyta, som mu poskytol tuto linku :
http://www.autozor.sk/recenzie.html?page_id=190 ... kde ludia hodnotia len diesel 2,0. Ako ta kukam, o motore nic a zrejme sa rizika tykaju aj benzinu. Uz to zacat vyhodnocovat do hlbky, a konecne okukat live.

0 0
Nahlásiť

1 prispevkov
#10. RE: Sedan s hatchbackovymi dverami?? (29. august 2013, 13:46)

- Insigniu som mal, treba vyskusat. Ked mas okolo 180 cm a viac moze to byt tesne (bude). Nastav si pre seba sedadlo vpredu a sadni si dozadu. Priestorovo nic moc, zvonka by clovek cakal ze bude viac. Stredny panel tlaci na koleno pravej nohy zo strany a po dlhsej jazde alebo ak vela jazdis v meste na nerovnostiach, alebo velakrat prekladas nohu z plynu na brzdu a spat to uz aj pobolieva po niekolkych dnoch, kedze to schytava stale ten isty bod na nohe a do inej pozicie sa neda neda ulozit noha. Riesit sa to da drevenou nohou alebo nalepenim spongie na umyvanie riadu s obojstrannou lepiacou paskou na stredny panel. Bolo to jedine auto pri ktorom som mal dlhodobo modrinu na kolene pravej nohy a to som zacinal na S120 kedysi..

- sedadla vzadu sa hodia len pre deti, dospely tam sedi ako na rybach, takmer len na riti, lebo kolena musis mat tak vysoko aby si sa zmestil, ze stehna mas takmer vo vzduchu, nepodopiera ich sedadlo, co nie je prave pohodlne. plus hlava sa ti nebude opierat o opierku ale o strechu ked mas cez 175-178 cm...

- centralny displej nie je dotykovy ako si kazdy mysli ze je. na okruhly ovladac vsetkeho pod rychlostnou pakou som si nikdy nezvykol. odkladacich miest je malo a aj tie su male. do dveri das len reflexnu vestu a pokrcene smeti, ani pollitrova flasa tam nevojde.

- liftback vyzera prakticky kym nepotrebujes pravidelne vyberat veci z druhej strany z kufra. V zime, v dazdi, alebo ak nemas stale ciste auto sa to bez pospinenia nohavic takmer neda, ked nevozis so sebou k tomuto ucelu hrable alebo deku, ktorou prikryjes zadnu cast. Ak nechodis vzdy a vsade v monterkach tiez to moze trosku vadit. Ale toto plati pre vsetky liftbacky.

To ze to stoji tolko kolko stoji nie je nahoda. Prave kvoli podarenemu dizajnu ludia pravom ocakavaju od Insignie viac nez v skutocnosti ponuka. Ak si toto niekto na zaciatku uvedomi, moze s nou byt dlho stastny.

0 0
Nahlásiť

8 prispevkov
#11. RE: Sedan s hatchbackovymi dverami?? (29. august 2013, 15:05)

Ahoj,

vdaka za nazor a vlastnu osobnu skusenost... s tym pravym kolenom som sa obaval, lebo som to uz cital pri inych autach, ze moze byt problem, tie plasty vraj vrzgaju, a ta interierova velkost.. no to musim vidiet. Co som jazdil parkrat na poslednej generacii Vectry ta bola mne dostacujuca, aj sedadla vzadu... Jeden fakt je ale zaujimavy. Insignia je uz v 5rocnej lehote modelu (okrem OPC co prisiel neskor?), co je pomerne dost a tento rok uz ma byt predstaveny facelift, ktory vyzera zas len lepsie.. Ale hm, novy zas cca 30000E a z principu za auto tolko nikdy nedam (ani nemam urcite ~3500E plat co by som videl idealny pre kupu sukromneho vozidla tejto urovne). LENZE - za tych 5 rokov by som povedzme auto z min. roka mohol mat s vylepsenymi komponentami, je tak?

Vcera som pisal dealerovi co ponuka uzasnu cervenu Insigniu z 5/2012 a za 16500e, takmer 30000km.. vyborna vybava, ze ci by nahodou nemal v talone zlavu na rychle jednanie.. uvidim. Este mam jednu tmavomodru, tiez 2012, menej km cena tusim rovnaka.. dost teda zavazi, ked si do nej niekde tu v bazare sadnem. Kombiky su pre mna druhorade, ci novy Avensis, alebo aktualny PAssat, ktory tu je od 2011.. Este som len 2 tyzdne v oboznamovani sa s "matrixom". Fajn

0 0
Nahlásiť
matko101112 309 prispevkov Smolenice #12. RE: Sedan s hatchbackovymi dverami?? (3. september 2013, 13:07)

ahoj.
ak skutočne niekto chce dať,, 20000eur,,za auto tak pozerá určite nové autá.ak chce jazdené tak pozerá bud čo najvyššiu triedu,alebo športové autá a ak ide do strednej triedy tak sa snaží pozerať čo najnovšie auto .
insignia skoro ako nová za nec.15tis,http://home.mobile.de/TEINER#des_182718762 a takých aut v DE je plno,aké chceš motory a výbavu
a týchto tu máš tiež plno...http://home.mobile.de/STRENGCOKFZHANDELGMBH#des_182666621
.za dvacku máš na sk nového tiguána priamo od dealera a riadnou výbavou,alebo golf7 za 18.tis.
ak má niekto limit do 10tis.,tak to je na ,,debatu,,nie je to málo a nie je to veľa,kupujúci chce maximum za pomerne ,,málo,,é a tu sa zíde každá ,,rada dobrá,,ale pri 20tis.jednoznačne nové alebo ísť do úplne inej kategorie vozidla aj ked jazdenky. Haha tak nech sa ti podarí nájsť čo hľadáš. Súhlasim

1 0
Nahlásiť
Prejsť na fórum:
Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Fórum / Kúpa vozidla / Sedan s hatchbackovymi dverami??