Kupa jazdeného auta

Aktuálne témy
Moje fórum: Dnes je 5. november 2025, 20:32

Autor
Správa

2 prispevkov Prešov
#1. Kupa jazdeného auta (30. júl 2013, 12:15)

Zdravím. Chcel by som menšiu radu lepšie povedané pomôcť s výberom prípadne poradiť čo nie a čo áno. Potrebujem auto do prace. Kedže pracujem v zahraniči a jazdím domov každy mesiac chce to samozrejme silnejšie autíčko a keď už bolo jazdene aj aby niečo toho ešte vydržalo. Jazdím tak 1000 km kedy ako. Moj strop cenovy bude okolo 8000 € Najviac čo ma zaujalo je Alfa Romeo 159 Sportwagon 2.4 JTDM High. Len ako si čítam diskusie servis a tie veci niesu najlacnejšie + ojazdene autíčko ako alfa nemusím natrafiť na to správne a každy diel ma krátku životnosť. Inak u alf som čítam, že stočené kilometre su skoro na každej jednej. Potom druhé čo som uvažoval bol Peugeot 407. Len stým nemám žiadnu skúsenosť čo a ako. Prípadne moja voľby by padala na volkswagen passat alebo škoda Superb alebo renault laguna/megan. Beriem len Disel po benzíne ani nepozerám.Vedeli by ste mi stoho čo som tu vypísal, ktoré značky by som mal z môjho obrazu vyhodiť a obraciať sa po iných ? Respektíve poradiť možno niečo zaujímavejšíe ? Audi alebo BMW neviem či by som kúpil za takú cenu. Berte to tak že potrebujem auto s väčším kufrom kedže batožinu mi treba vždy niekde poskladať Fajn Dik za vaše názori a za pomoc Spokojnosť

1 0
Nahlásiť

robec_ic
1666 prispevkov Žilina-Bytčica
#2. RE: Kupa jazdeného auta (30. júl 2013, 20:30)

Ahoj ja mam Alfu 147 1.9 JTD. Tu co chces ty ma o jeden valec viac a teda 2.4 jtd. Pozor na to pretoze 2.4 jtd motor je kolos a znamena to obrovsku zataz na prednu napravu a samozrejme malo miesta pre technika v servise napriklad aj pri vymene remenov.

Motory 1.9 JTD su ozaj spolahlive a vyrdzia dost vela. Ja mam 85kW verziu a nezozerie ani kvapku oleja. Jazdim na nej svizne a dialnice pri rychlosti 120-140 km/h. Spotrebu viem drzat na 6.5 litra na 100km. Na motore odchadza termostat. Treba mat castejsie menene rozvody. Odporuca sa okolo 80tis km. Ceny nahradnych dielov su ozaj vysoke. A to 147 patri k lacnejsim na servis oproti 159. Ta je ozaj draha. Alfa sa ti odvdaci skvelymi jazdnymi vlastostami.

Ako si aj pisal. Vacsina Alf na slovensku su stocene vyzute jazdenky a casto aj zlepene buranice. Pozor na to. Take auta sa ti vedia nepekne vypomstit pri servise. Ja som ju kupil preto, lebo mam servisaka ozaj dlhorocneho odbornika na Alfa/Fiat ktory tie auta pozna ako vlastnu dlan. Ten mi ju skontroloval a povedal ze ok :-)

Co sa tyka 407, k tomu ti asi viac napise Matej :-)

VW passat by bola tiez pekna volba, ale podla mna si tie auta drzia dost umelo vysoko cenu oproti konkurencii. Pride mi kupna cena jazdenky dost vysoka. Podobne ako Superb. To je prezleceny Passat.

Audi a BMW? U nich by som sa mozno bal toho ze mi to niekdo ukradne. Auta su to pekne a podla mna BMW diesel su velmi vydarene motory.

Co ine poradit? Skusil by som si pozriet aj Mercedes. Su to auta ktore ozaj vydrzia. Pripadne pozriet Hondu Accord.

Alfa Romeo ... cuore sportivo ...
2 0
Nahlásiť

mesias4
178 prispevkov Piešťany
#3. RE: Kupa jazdeného auta (31. júl 2013, 00:54)

suhlasim takmer so vsetkym co napisal robec...a najviac s poslednou vetou...tiez by som sa pozeral tymto smerom...passat, ci ine koncernove auta by som vylucil pre mnoe veci, najviac vsak kvoli tomu, ze predpoklad ze v nom bude 2,0tdi PD je dost vysoky, a teda kupujes pruser..

dlhodobo su najspolahlivejsie japonske motory..je pravda, ze interier trosku zaostava za europanmi..ale ak opomenies tuto drobnost, vsetko ostatne bude hrat v prospech tychto aut..vratane obstaravacej ceny..

co sa tyka P407, je to velmi pekne auto, a dost spolahlive, servisujem tri, a aj som ich doviezol z vonku osobne, a majitelia su spokojni..ale treba vediet co pozerat...

Kazdopadne ak Alfu, tak s niekym, kto vie co pozerat...ja by som sa jej osobne bal..na SK urcite...je obrovska skoda, ze tak nadherne auta maju tolko much, ze v urcitom veku svietia ako vianocne stromceky...servis je z tych drahsich..ale co do krasy a vlastnosti, malo aut je lepsich...

1 0
Nahlásiť
seliga.matej 696 prispevkov Žilina inzerátov #4. RE: Kupa jazdeného auta (31. júl 2013, 13:33)

Pokial hladas velke priestranne auto tak by som premyslal Superb, 407SW alebo mercedes E-cko.

Superb urcite neukup PD, inak myslim ze celkom spolahlive priestranne auto. Ja mam 407 SW a co sa rozmerov tyka tak som uplne spokojny, casto to nakladam a vojde sa do neho fakt vela. Pozor pri nich existuje velmi vela kazovych vozidiel ale ked narazis na dobry kus tak dost spokojne vozenie, obzvlast ak zozenies verziu bez FAP filtra. Kazdy ma plne usta toh oze sa to kazi, mam ju uz druhy rok a okrem beznych oprav je to bezproblemove.

K inym autam by som este uvazoval Eckovy mercedes, ale tam mas drahu udrzbu, Passata by som sa nebal, ale urcite nie PD motor.

Odporucam skus sa odviezt na viacerych modeloch a uvidis sam, najlepsie sa sam rozhodnes.

Life is too short to remove USB safely
1 0
Nahlásiť

2 prispevkov Prešov
#5. RE: Kupa jazdeného auta (1. august 2013, 17:45)

Dik za názory .
K prvému príspevku by som dal, že teoreticky to audi BMW by problem nebol viac som v zahraniči ako doma a tu to ma skoro každy :) (nemecko) Ku tej alfe tam vždy pochybujem mám automechanika len nie zamerany práve na alfu ale možno by to zvládol. Skúsim popozerať ešte po tých mercedesoch myslel som si, že pôjdu drahšie ako sú tam ceny. Auto chcem lent ak na rok max 2 potom kúpiť niečo ešte lepšie. Neviem či by si mi oplatila investícia do nového auta kedže tam je hneď po kúpe rapídny pokles ceny vozidla. Ale dik za názory kebyže mate človeka čo niečo podobné predáva môžeta sa ozvať a viete že autíčko je v TOP stave a oplati sa nanho pozrieť môžete dať vedieť Súhlasim

1 0
Nahlásiť

725 prispevkov
#6. RE: Kupa jazdeného auta (2. august 2013, 23:34)

sadni do accorda, bude sa ti páčiť, ak máš rád komfort na dlhej ceste, tak ber volvo, neboj sa ani 2,4 benzín a do toho plyn, je to výborná kombinácia, motor má krásny zvuk pätvalca, točí dieslové otáčky a teda ani veľa nežere

mal som volvo sedemdesiatku, zatiaľ to bolo to najlepšie auto, aké som kedy vlastnil a do volva sa určite ešte vrátim, pohodlím sa mu vyrovná mercedes, ináč nikto. dobre sa jazdí aj lexus, mal v írsku párkrát požičaný lexus is250 a bolo to super auto

1 0
Nahlásiť

robec_ic
1666 prispevkov Žilina-Bytčica
#7. RE: Kupa jazdeného auta (3. august 2013, 01:31)

Fuuu tak Lexusa by som bral ... to je velmi pekne auticko, ale zalezi od modelu ... presne to IS sa mi paci

Alfa Romeo ... cuore sportivo ...
1 0
Nahlásiť

ferrari643
21 prispevkov Považská Bystrica
#8. RE: Kupa jazdeného auta (30. september 2013, 19:18)

a pri kúpe sa vyhýbaj aaa auto alebo tam choď z právnikom a automechanikom lebo ťa ošklbú ani nebudeš vedieť ako sú to zlodeji

3 0
Nahlásiť
matko101112 309 prispevkov Smolenice #9. RE: Kupa jazdeného auta (2. október 2013, 20:43)

ahoj
ked si v nemecku tak si tam kup auto,sú tam lepšie ceny a autá sú servisované.
superb za 6000 Súhlasim
http://home.mobile.de/RAHIMI#des_183361209
bmw3 kombi - 6900 Že aha
http://home.mobile.de/AUTOMOBILEEG#des_182284606
mb - 7000 Je mi doplaču
http://home.mobile.de/ADAMAUTOMOBILETROSSINGEN#des_181245986
peugeot - 6500 Fajn
http://home.mobile.de/SABAN#des_178808843
je tam toho ako ,,maku,, Haha

1 1
Nahlásiť

368 prispevkov Spišská Nová Ves
#10. RE: Kupa jazdeného auta (28. január 2014, 17:06)

Matko101112 - prepac ten palec dolu, je odomna omylom, mam dotykovu klavesnicu a ako napotvoru som trafil tak nesikovne-malo to byt palcom hore. Dik. Som smutný

1 0
Nahlásiť

17 prispevkov
#11. RE: Kupa jazdeného auta (4. jún 2014, 03:00)

sedma - A8 - esko všetko long ... pustíš masáž výhrev chladenie dokopy a telo si bude myslieť že levituje po 1000 km

0 0
Nahlásiť
Prejsť na fórum:
Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Fórum / Osobné a úžitkové autá / Všeobecná diskusia / Kupa jazdeného auta