Motor prestal tahat do kopca - co to moze byt?

Aktuálne témy
Moje fórum: Dnes je 5. november 2025, 09:20

Strana 1 z 2:
  • 1
  • 2
Autor
Správa

Colorko
4 prispevkov Banská Bystrica
#1. Motor prestal tahat do kopca - co to moze byt? (21. júl 2013, 21:14)

Zdravim,

vcera som isiel par sto metrov do dost prudkych kopcov - bolo nutne ist na jednotke. Zrazu v strede jedneho kopca auto prestalo tahat. Isli sme par metrov rychlostou asi 0.5km/h len nas tak cukalo potom som radsej zastal skusil vypnut a zapnut motor ale nic. potom som radsej vycuval a isiel inou cestou. Ked nas tak cukalo, auto malo nizke otazky, zaradena jednotka, plyn uz bol uplne na zemi a neslo to rozbehnut. Ako keby to proste nevladalo vynst. Kvapalina nebola prehriata - podla ukazovatela bola v idealnej teplote, v strede. Od vtedy som presiel dalsich 800km a bez problemu.
Co to mohlo byt? Preco zrazu prestalo tahat? Mam to nejak riesit?

Islo o Ford Fiesta, kupovany pred pol rokom, 1.25 benzin.

0 4
Nahlásiť

77 prispevkov
#2. RE: Motor prestal tahat do kopca - co to moze byt? (22. júl 2013, 17:56)

nie som mechanik ale laicky ma napadá či sa nemohla nejaká kvapalina preliať alebo niečo také ?

0 1
Nahlásiť
seliga.matej 696 prispevkov Žilina inzerátov #3. RE: Motor prestal tahat do kopca - co to moze byt? (23. júl 2013, 14:29)

potom uz slo v poriadku? Ak si siel dlhsi cas do kopca mohol si ho uvarit a auto sa ti predlo do nudzoveho rezimu. Auto sa vyskyte problemu prepne do takehoto rezimu kedy sa rapidne obmedzi vykon auta. Nestupla ti teplota? Pripadne napis ake mas auto

Life is too short to remove USB safely
0 0
Nahlásiť

Colorko
#4. RE: Motor prestal tahat do kopca - co to moze byt? (23. júl 2013, 15:22)

ano potom uz islo v poriadku a aj ide. Teplota prave tiez nestupla, ako som pisal, podla ukazovatela na pristrojovke bola uplne v norme, ani len trochu zvysena nebola. Nesvietila ani ziadna kontrolka ani nic. V tom kopci ked mi to skapalo skusil som znovu nastartovat a v pohode motor isiel, ked som sa vsak chcel pohnut neslo to, resp. to zas len tak sekalo na strasne nizkych otackach. Neviem o je nudzovy rezim, ale asi by vtedy svietila daka kontrolka, nie?
Auto to je Ford Fiesta, pol roka stare, motor 1.25 benzinovy.

0 1
Nahlásiť
seliga.matej 696 prispevkov Žilina inzerátov #5. RE: Motor prestal tahat do kopca - co to moze byt? (23. júl 2013, 16:26)

moze byt ze sa preplo do nudzoveho rezimu, mne to tiez hodi auto do nudzoveho rezimu, ale len ked je pod velkou zatazou ked prejdem na 1x viac ako 1000 km, proste ak je neumerne zatazene vykonu a ak dusis na jednotke auto s 1.25 benzinom, ktory nie je "primarne" stavany do kopca tak je dost mozne ze slo do nudzoveho rezimu

Life is too short to remove USB safely
0 0
Nahlásiť

Colorko
#6. RE: Motor prestal tahat do kopca - co to moze byt? (23. júl 2013, 19:02)

a mozes mi prosim vysvetlit co je to ten nudzovy rezim? ako sa prejavuje? ako z neho vynst atd?

0 0
Nahlásiť

725 prispevkov
#7. RE: Motor prestal tahat do kopca - co to moze byt? (23. júl 2013, 21:54)

koľko si mal benzínu v nádrži? Ak menej ako štvrť nádrže, tak to mohlo byť aj tým... podsávalo vzduch

4 0
Nahlásiť

Colorko
#8. RE: Motor prestal tahat do kopca - co to moze byt? (26. júl 2013, 13:55)

nadrz bola do polovice plna, menej ako stvrt tam urcite nebolo

0 0
Nahlásiť

10 prispevkov
#9. RE: Motor prestal tahat do kopca - co to moze byt? (26. júl 2013, 23:15)

nevedel som, že auto okrem normalnej jazdy a poruchy má aj nejaky ,,nudzový režim,, čo na to automechanici???

0 0
Nahlásiť

robec_ic
1666 prispevkov Žilina-Bytčica
#10. RE: Motor prestal tahat do kopca - co to moze byt? (27. júl 2013, 18:10)

Tiez som to najskor tipoval na malo benzinu ktory sa v takychto malych autach a malych nadrziach vie pekne preliat. Ale tak pri pol nadrzi by to nemalo byt ono.

"Nudzovy rezim" je rezim kedy si auto samo znizi vykon tak aby nedoslo k poskodeniu motora. Chyba sa da nasledne vytiahnut z diagnostiky. V takomto pripade zvacsa pomoze vypnut auto a nechat chvilu v klude. Vtedy vie naskocit znova do normalneho rezimu ale samozrejme chybu to neriesi a treba to dat pozriet.

Alfa Romeo ... cuore sportivo ...
0 0
Nahlásiť

mesias4
178 prispevkov Piešťany
#11. RE: Motor prestal tahat do kopca - co to moze byt? (28. júl 2013, 10:59)

ale ale vazeni...trosku pletiete hrusky s jablkami..ak mal v aute pol nadrze benzinu, nie je mozne aby mu odlialo benzin..ani keby tam mal 5 litrov, to nie je mozne..nadrze su na to usposobene..

Nudzovy rezim je stav vozidla, kedy si riadiaca jednotka vyhodnoti podla parametrov, ze nieco nie je v poriadku, a hrozi poskodenie vozidla, a vtedy nabehne "nudzovy rezim"..zvacsa sa da resetnut po odpojeni baterie, alebo teda aj vypnutim a zapnutim klucika..ao je popisane nado mnou..

K danemu problemu odporucam skor nieco ine..skontroloval by som v prvom rade komplet sanie, mozno vaha vzduchu, pripadne map senzor, ci knock senzor..podla vsetkeho to bude robit nieco v elektronike, co nedovoli ist motoru do otaciek..Zrovna riesime podobny problem..Fordy nepoznam, neviem co vsetko z vyssie menovaneho sa v tomto motori nechadza, ale kazdopadne by som sil od najlacnejsieho k drahsiemu..Navyse dnes uz mechanici zvacsa nemaju problem riesit veci tak, aby to klienta stalo co najmenej..len teda to su mechanici, nie "menici dielov"..

1 1
Nahlásiť

725 prispevkov
#12. RE: Motor prestal tahat do kopca - co to moze byt? (28. júl 2013, 15:41)

mesias, neviem, či už si niekedy videl vytiahnutú nádrž z auta a samozrejme otvorenú. osobné auto nie je uspôsobené na jazdu po takom kopci, ktorý sa sa dá vyliezť iba na jednotke.

u fiesty 5 litrov paliva v znamená asi 1,5 cm vrstvu benzínu, pritom čerpadlo sa nenachádza v strede nádrže, ale vpredu a na kraji vpravo. Takže už pri prudšej jazde v zákrutách sa benzín prelieva zo strany na stranu a čerpadlo vtedy reálne podsáva naprázdno. Vzhľadom na to, že je to otvorená sústava, krátkodobé zavzdušnenie pri dobrom čerpadle vodič absolútne nepocíti. Rovnako sú na tom nádrže aj iných výrobcov. Keď teraz v katalógu pozerám na fotku nádrže u tejto fiesty, tak pri prudkom stúpaku aj pol nádrže môže spôsobiť problém.

K meničom dielov úplne súhlasím - mám teraz v garáži auto, na ktorom chce každý meniť snímač kľukového hriadeľa (1 si už zákazník sám vymenil a nepomohlo, heh), ale aj tak auto nechce štartovať a diagnostika vyhadzuje snímač kľukového hriadeľa.... Osciloskopom som zistil, že keď motor beží, signál je v poriadku, ale keď sa štartuje, signál je zatienený, jednoducho RJ nedostála informáciu .... vadný štartér.

2 0
Nahlásiť

mesias4
178 prispevkov Piešťany
#13. RE: Motor prestal tahat do kopca - co to moze byt? (29. júl 2013, 00:17)

imro ver, ze som tych nadrzi nieco vytiahol z aut...

ale tiez mam pri sebe kopec, ktory auto prejde len na jednotke, a zospovedne mozem prehlasit, ze vacsina vinohrasnikov tam chodi autami mnohokrat bez ECV, a priznam sa ze si nemyslim ze do nich tankuju pol nadrze....viem kolko tankuje znamy do 5 renaulta...vzdy tam naleje tak liter, dva..a ide do vinohradu..kopec je dlhy cca 1 km, a stupanie na niektorych miestach 16%..

Teraz riesime tiez auto, ktore ma nejaky problem, a nevieme nan prist...zatial...uvidime co to povie po osciloskope, a tiez sme este neskusali diagnostiku, kedze sa jedna o auto ktorych je menej..

0 0
Nahlásiť

725 prispevkov
#14. RE: Motor prestal tahat do kopca - co to moze byt? (29. júl 2013, 16:41)

verím, ale dnešný motormanažment je veľmi prísny a akákoľvek hodnota mimo očakávanú hodnotu je problém a šup do núdzového režimu,

spomínam si na volvo 850 s vw motorom 2,5 TDI, ktoré namiesto váhy vzduchu používalo jednoduchú L klapku. to bolo fantastické auto a motor nesmrteľný

1 0
Nahlásiť

mesias4
178 prispevkov Piešťany
#15. RE: Motor prestal tahat do kopca - co to moze byt? (29. júl 2013, 20:56)

ale to bol este 5-valec

0 0
Nahlásiť

10 prispevkov
#16. RE: Motor prestal tahat do kopca - co to moze byt? (1. august 2013, 07:51)

vráťme sa k danej téme,,,tlak vybuchujucej zmesi na piest vo valci je menší ako je potrebne na stlačenie piestu, to znamená jednoduch slaby motor na prkonanie privelkeho stupania,,bola by potrebná redukcia ale to by už bolo iné auto,,,,to je podobné ako ked by simson ťahal na lane nakladak do kopca - zadusilo by ho,darmo je pedal na podlahe ked nie je schopnosť udržať otáčky, to je preťaženie motora - nie???

1 0
Nahlásiť

725 prispevkov
#17. RE: Motor prestal tahat do kopca - co to moze byt? (2. august 2013, 23:36)

ak by motor nevládal, tak by zdochol, ale motor išiel a zrazu prestal ťahať, to znamená, že nemal šťavu

1 0
Nahlásiť

3 prispevkov
#18. RE: Motor prestal tahat do kopca - co to moze byt? (8. august 2013, 15:20)

tam nebol benzin a chytilo vzduch nic ineho lebo ak by ho prehrial tak by mal problem ho nastartovat a verim ze by aj chladiaca zmes sa stratila ale ked auto bolo uz dole a ide bez problemou tak ak pojdes znova do toho kopca daj si skorej plnu nadrz a potom verim ze ho prejdes istotne nehladaj za vsetkym hned zavadu v motore je to len klasika auto ide potom poskakuje a zhasne a potom znova ide normalne ak by bola zavada ktora ty zhasne motor tak pochybujem ze by si ho znova nastartoval ale tebe ide dalej bez problemou

2 1
Nahlásiť

368 prispevkov Spišská Nová Ves
#19. RE: Motor prestal tahat do kopca - co to moze byt? (28. január 2014, 15:00)

Trosku pre zaciatocnikov
Vozidlo, ktore stupa prudko do kopca a ma nadrz vzadu, motor vpredu, moze mat lahko problem so sytenim paliva do valcov. Ak ma vozidlo rucny sytic, je to dobra pomocka v takejto situacii. Ak by sa to stalo so starou skodovkou 105-130, hold, moze byt skorej, ze uz nie je dobre tesnenie hlavy valcov.
Pri F Fiesta 1.25 sa riesi asi oboje, lebo sa ti to nestalo hned v prvom kopci, ak dobre rozumiem, a predsa zatazovat mensi motor na JEDNOTKE ukaze slabiny raz-dva. Urcite tonebol 'nudzovy rezim'.

0 0
Nahlásiť

368 prispevkov Spišská Nová Ves
#20. RE: Motor prestal tahat do kopca - co to moze byt? (28. január 2014, 15:33)

Čože?

0 0
Nahlásiť
Prejsť na fórum:
    Strana 1 z 2:
  • 1
  • 2
Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Fórum / Osobné a úžitkové autá / Všeobecná diskusia / Motor prestal tahat do kopca - co to moze byt?