Ford Mondeo & Toyota Avensis

Aktuálne témy
Moje fórum: Dnes je 6. november 2025, 15:57

Autor
Správa

7 prispevkov
#1. Ford Mondeo & Toyota Avensis (21. apríl 2013, 23:26)

Ahoj motoristi.Potreboval by som poradiť v kúpe auta.Nove auto vysoka obstaravacia cena nepripada do uvahu.
Uvazujeme o kupe ojazdenky Mondea 2 TDCi {103/140-120/163} alebo Avensisu 2.0 D-4D {91/124}. U AVENSISU iba kombicko/pri MONDEU kombicko alebo 5 dverac. Pod pojmom ojazdené si predstavujem max. 3ročné auto. Cenová hranica je cca do 10000€ pri avensise o nieco viac. V kilometroch nemam predstavu je to na vazkach bud do 80000km tu asi budu stacane kilometre alebo 150000km.
Pocet cestujucich 4osoby.Raz -dva razy do roka dlhe trasy do 2000-3000km a bezne medzimestke trasy do 150km vecsinou budu prekonavane v 90km/h.Auto by malo sluzit cc10rokov ak neurobim totalku.Ide mi o udrzbu a spotrebu SERVISU sa nevihnem japonec bude drahsi .Za každú radu a nazor budem vďačný.

0 0
Nahlásiť

robec_ic
1666 prispevkov Žilina-Bytčica
#2. RE: Ford Mondeo & Toyota Avensis (21. apríl 2013, 23:58)

Myslim si osobne ze obe auta su dobry vyber. Kupit si vsak auto za 10tis Euro jazdene a nechat si ho 10 rokov nie je podla mna vhodne. Auto jazdene alebo aj nove by som odporucal po 3 rokoch vymenit, inak tie peniaze co si do toho dal uplne stratis. Mondeo 120/163 je podla mna drahe uz len na poistenie ...

Pozor na to co tankujes, odporucam tam tankovat "lepsiu" naftu. Napriklad v jednom cisle Autobildu bol test vzoriek PHM z jednotlivych cerpaciek. TDCI je motor ako kazdy iny common rail citlivy na naftu. Po kupe, pokial to nemas vydokladovane by som vymenil rozvody a vsetky filtre, skontroloval stav brzd, podvozku a podobne. Takze rataj aj s touto ciastkou hned po kupe. Radsej to dat do novo kupeneho auta hned a potom si ho iba uzivat.

Osobne sa mne viac pozdava to Mondeo, cize keby sa ja rozhodujem vezmem si Mondeo a tu verziu 103/140 aj ked poistka bude velmi zaujimava polozka ...

Alfa Romeo ... cuore sportivo ...
0 0
Nahlásiť

7 prispevkov
#3. RE: Ford Mondeo & Toyota Avensis (22. apríl 2013, 00:06)

Samozrejme ze zalezi od poistky na tu som zabudol .Skusim to cez beznehodovy priebech poistovne .A po 3 rokoch auto predat to asi tazko zene vysvetlim ze chcem kupovat dalsie auto jej predstava je mat pokoj s autom na dlhu predlhu dobu a 10 rokov je pre nu akcepptovatelne mozno sa mi podari zmenit jej nazor..

0 0
Nahlásiť

robec_ic
#4. RE: Ford Mondeo & Toyota Avensis (22. apríl 2013, 07:59)

Treba dat rozumne argumenty ... ukaz jej graf vyvoja cien konkretneho modelu v zavislosti od rokov Výborne

Tu mas konkretne:
http://www.autobazar.sk/cena/toyota-avensis/?p%5Bdata%5D%5Bbrand1%5D=1305&p%5Bdata%5D%5Bmodel1%5D=101447&p%5Bdata%5D%5Byears1%5D=2010&p%5Bdata%5D%5Bbrand2%5D=1091&p%5Bdata%5D%5Bmodel2%5D=100396&p%5Bdata%5D%5Byears2%5D=2010

Napriklad Mondeo ked sa to zoberie hystereznou krivkou tak za 3 roky spadol dole z cca 22tis na 13tis ... a ta Avensiska z povedzme z 20tis na 14tis a predpokladany priebeh je teraz dole a dole po dobu 7 rokov, potom sa to zvycajne vie ustalit a neklesa az tak no ked chces 10 rokov, tak to je potom 13 rocne auto a pozri si co stoji 13 rocne mondeo .... okolo 3800 Euro

To len tak keby si chcel nahodou vysvetlovat a presviedcat Súhlasim

1 0
Nahlásiť

7 prispevkov
#5. RE: Ford Mondeo & Toyota Avensis (22. apríl 2013, 12:03)

Strata ceny je jasna po desiatich rokoch .Ide o to aby sme nemuseli kazde tri roky menit auto co je aj zbytocne ak sa nebude kazit.A udrzba je na kazdom aute ci je nove alebo stare to starsie ma castejsiu udrzbu.Rozmyslame ze to bude dlhodoba investicia.Alebo: napadlo ma este :Na auto salonoch sa daju dojednat ceny predvadzanych vozidiel ma niekto skusenosti s takymto nakupom kolko je cena takeho predvadzajuceho vozidla .Neberem do uvahy XY ludi ktori sa donho posadili chytili popripadne poskriabali to su detaili ktore neriesim "SEDACKA SA DA VEMENIT "z vysedenia... Haha co by si povedal na takyto nakup mohol by byt vyhodny: auto ma malo najazdene bude v zaruke bude " nove "!!!! mohlo by sa dostat na hodnotu 3 rocneho auta ?? Som smutný

0 0
Nahlásiť

robec_ic
#6. RE: Ford Mondeo & Toyota Avensis (22. apríl 2013, 17:32)

Znamy si kupil predvazdacie vozidlo. Velkou vyhodou bolo pri kupe prave to, ze dostal taku vybavu v aute, ktora sa za prve neda podla cennikov ani zostrojit a za druhe ho vysla za cenu zakladneho modelu. Cenovy rozdiel tam teda nebol velky, pretoze musis ratat s tym ze vystavovat nebudu auto v zaklade ale auto s vybavou takou, ktora presvedci zakaznikov o kupe lebo tam maju vela hraciciek. A tieto auta su drahe. Teda vyhoda je to ze dostanes vybavu navyse.

Nemozes teda pocitat ze ked stoji auto povedzme od 10990 Euro ze ti ho daju za 8 tis za to ze je predvazacka. Pretoze to predvadzacie ma realnu hodnotu povedzme 15 990 Euro.

1 0
Nahlásiť

7 prispevkov
#7. RE: Ford Mondeo & Toyota Avensis (22. apríl 2013, 23:20)

Ked bude v Nitre vystava pojdem kuknut a dam ti vediet ako som pochodil ! Dik za info pomohlo mi.

1 0
Nahlásiť

7 prispevkov
#8. RE: Ford Mondeo & Toyota Avensis (22. apríl 2013, 23:23)

Výborne Súhlasim

0 0
Nahlásiť

robec_ic
#9. RE: Ford Mondeo & Toyota Avensis (24. apríl 2013, 22:39)

Fajne, drzim palce aby to vyslo podla tvojich predstav

0 0
Nahlásiť

2 prispevkov
#10. RE: Ford Mondeo & Toyota Avensis (8. máj 2013, 14:49)

s tou kvalitou nafty je to pravda,takisto ceny náhradných dielov majú niektorí Japončíci vysoké,(nie európske Suzuki)ale ani náhradné diely Fordu,Oplu nepatria k ľudovým,takže rozhodni sa podľa toho čo sa ti páči viac,lebo aký dobrý budeš mať vzťah k autu,taká bude jeho trvanlivosť.....je to živý organizmus-veď sa hýbe,čo sa týka spoľahlivosti bola Toyota veľmi vysoko hodnotená,no trochu si pošramotila povesť snahou byť číslom jedna v množstve vo svete,viď Amerika a jej problémy s tlačidlami start stop a plynovými pedálmi,ford má spoľahlivé podvozky a malá Fiesta sa tiež neumiestnila zle v prieskumoch poruchovosti,dieslové dvojlitre ,1,4TDCI a 1,6TDCI sú odvodené od PSA,až teraz najnovší prírastok 1,5 TDCI je vraj ich vlastná tvorba,tieto diesle nie sú zlé,dá sa s nimi zajazdiť dobrá spotreba,až sa dá vyhni sa vozu s FAP filtrom,zbytočné náklady navyše v údržbe aj spotrebe za to že pevné častice nevypustí motor hned ale až za mestom ,ked ho dobre prebehneš pridá do FAp aditívum a znovuspaľuje sadze

0 0
Nahlásiť

368 prispevkov Spišská Nová Ves
#11. RE: Ford Mondeo & Toyota Avensis (28. január 2014, 20:28)

Robolenka,
Ja som si takto zohnal v KE volvo. Nelutujem. Treba si pozriet interier , ako bol osetrovany. Ten svoj som osetril antibakterialne. Z vonku je vhodne pozriet, ci slo pod kefy alebo sa cistilo rucne...a kolko. Zodraty lak je velke minus. A potom km. Do 3000 - malickost. Ak sa voz pouzival aj sluzobne, a ma cojaviem aj 50 000km, tak tu by som uvazoval, ci je to vhodna kupa za tie peniaze. Niekedy, ked to porovnam, tak na zapade zozenieme v lepsom stave taku garazovu ulozenku ako je v meste obehana akciovka dilera.

0 0
Nahlásiť
matko101112 309 prispevkov Smolenice #12. RE: Ford Mondeo & Toyota Avensis (31. január 2014, 15:54)

nechcem sa opakovať
http://forum.autobazar.sk/2262/ake-auto-kupit/?p[page]=1
avenzis 2,2td som tiež skúšala ,ale tam bola dosť veľká spotreba. Je mi doplaču

0 0
Nahlásiť
Prejsť na fórum:
Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Fórum / Osobné a úžitkové autá / Všeobecná diskusia / Ford Mondeo & Toyota Avensis