kupa auta...diesel ci benzin? (alebo LPG)..poradte!!
Aktuálne témy| 6 prispevkov |
#1.
(30. marec 2013, 11:04)
Zdravim,
|
|
|
#2. RE:
(4. apríl 2013, 09:44)
no v tom pripade najazdis celkom dost, z ekonomickych dovodov by som volil diesel, ale stale viac sa dostavaju do popredia benzinove motory s nizkou kubaturou, skusil by som VW motory 1.4 / 1.6 TSi ak by si chcel benzinak, spotreba nie je tak vysoka a na nakladoch na prevadzku sa to vrati Life is too short to remove USB safely |
| 6 prispevkov |
#3. RE:
(4. apríl 2013, 11:19)
TSi nebrať ,hlavne nie do tej ceny,radšej diesel ale nie 1,4TDi od VW to je strašná 3 valcová blbosť a ani spotreba nie je boh vie aká |
| Z1p0 1 prispevkov Partizánske |
#4. RE:
(5. apríl 2013, 16:02)
ja mám už tretie auto na lpg a som spokojny keby riešim dalšie tak tiež lpg alebo by som zvažoval aj cng ročne spravím 15-20 tis pri týchto cenách phm som za tých 5 rokov čo jazdím ušetril celkom slušný balík odhadom tak 4tis e |
| patik987 3 prispevkov |
#5. RE:
(5. apríl 2013, 17:57)
ja bi som ti poradil asi diesel 1.9 tdi bud škodu alebo ww . Ja som mal octaviu 1.9 tdi a spotrebu v meste som mal 5,5 litra |
| 1 prispevkov |
#6. RE:
(5. apríl 2013, 18:01)
odporucam LPG ale nie motory s turbom do 2000cm3, spotreba cca 9l lpg, ja mam forman na LPG a som spokojny ked jazdit iba na plyn, sam uvidis, ze je to cca o 40% vyhodnejsie. Prajem dobru kupu |
| robec_ic 1666 prispevkov Žilina-Bytčica |
#7. RE:
(5. apríl 2013, 19:01)
No ja si myslim ze je to celkom slusny nabeh. Zalezi ako chodis velmi zatazeny. Ak normalna rodinka tak 1.5 diesel v pohodicke s prehladom. Ak chodis zatazeny tak by som bral 2.0 diesel. Najazdis celkom dost. A na 60-70 km useky tie male kludne uz diesel plus tam mas 90km a k tomu sem tam 300km. Ten sa aj zohreje a ide efektivne. Na kratke brnkanice lepsi benzin. Alfa Romeo ... cuore sportivo ... |
| 725 prispevkov |
#8. RE:
(7. apríl 2013, 10:40)
najlacnejšie vozenie budeš mať na LPG. ja mám aurisa 1.6 a dal som do neho plyn. berie mi to 7,5 litra plynu na 100 km. Motor je výborný, točí veľmi dobre vo vysokých otáčkach, radosť s ním predbiehať.
|
#9. RE:
(7. apríl 2013, 14:07)
len co to LPG na 300km useku po dialnici v 130tke ... neberie viac ako 7,5? Prave kvoli tej dialnici by som uvazoval o silenjsom diesli. AK sa uspokojis so 110km/h na dialnici kvoli spotrebe tak kludne 1.5 diesel alebo LPG. Alfa Romeo ... cuore sportivo ... |
| 5 prispevkov |
#10. RE:
(7. apríl 2013, 17:01)
No ked rátam 90km krát priemerných 21 prac.dní to je cca 1890 km k tomu pri frekvencii 1-2krát za mesiac cesta domou cca 900-1200km je väčšina odcestovaného v zápchach a pri 60-70km/h stačil by dáky benzín s LPG napr. tu vyssie spomínaná AURISka či niečo podobné.Ešte nevieme či na tom aute bude chodiť sám prípadne s dákym stopárom alebo nabalený s rodinkou/lebo tých smiešnych 300km aj pri 130ke s 1-2pasažiermi zvládne v pohode1.5 diesel alebo LPG/ .No a ked má za auto dať spomínanú sumu bolo by sa zamyslieť aj zhruba aké sa mu páči a aj podľa toho zohladniť či je ten model lepší z dieselom či s benzínom a pod.Silnejší diesel je super vec ale myslím že až na väčšie vzdialenosti a na iné cesty ako sú na svk napr. trasa SVK-DE cez AT kde sa dá nastaviť tempomat na 130 a pohodička pohoda a v DE aj viac |
#11. RE:
(7. apríl 2013, 20:18)
tak to mas pravdu Alfa Romeo ... cuore sportivo ... |
| 4 prispevkov |
#12. RE:
(8. apríl 2013, 07:56)
LPG je LPG, ak najdes nieco lepsie tak to musi byt od NASA!!! |
| 725 prispevkov |
#13. RE:
(8. apríl 2013, 20:31)
pri 130 km/h mám spotrebu niekde okolo 9 -10 litrov plynu, čo je ekvivalent k 5 litrom nafty.
|
#14. RE:
(8. apríl 2013, 21:14)
Dobre vediet. Moj diesel 1.9 JTD berie pri 130tke tak 7 litrov priemerne. Tak potom to LPG je ozaj vyhodnejsie. Rozmlyslam veru nad nejakym vacsim benzinom (cez 2.0 litra) a supnut LPG. Alfa Romeo ... cuore sportivo ... |
Odin-16
19 prispevkov
Poprad
|
#15. RE:
(14. apríl 2013, 00:49)
LPG mensi vykon, spaluje sa pri vysokych teplotach, dochadza ku slabemu premazavaniu kedze pri spalovani LPG vo vysokych teplotach hori aj mazaci olej, zanasa sa spalinami motor - ma vela vyhod ale aj nevyhod vraj vyhody prevysuju jeho nevyhody ja osobne by som na LPG nejazdil a len sa smejem sockarom co si kupia X5 alebo Escalade a prerobia si ho na LPG lebo nevedia ho uzivit |
| 77 prispevkov |
#16. RE:
(14. apríl 2013, 14:05)
musím sa pridať k Odinu podarilo sa my nájsť inzerát na ford mustang ak si dobre pamätám nejakých 5.2 l približne 400 koní a s LPG musím povedať že takto som sa dlho nenasmial škoda že som si ten inzerát neuložil |
| 725 prispevkov |
#17. RE:
(15. apríl 2013, 19:08)
odin, z dôvou neznalosti píšeš bludy.
|
| 6 prispevkov |
#18. RE:
(15. apríl 2013, 22:09)
dakujem za rady...
|
#19. RE:
(15. apríl 2013, 22:39)
No co sa tyka Fiatu Grande Punto tak by som sa vobec nebal. A vybral si si to naj. Motor 1.4 8v je rokmi prevereny agregat ktory je spolahlivy. Staci klasicka udrzba a motor sa odvdaci. Olej Selenia, vymienat rozvody a filtre a je to ok.
Alfa Romeo ... cuore sportivo ... |
| 1 prispevkov |
#20. RE:
(16. apríl 2013, 11:26)
Môj osobný názor - je ten že plyn patrí do pece a kotlov a nie do áut. Videl som už veľa áut ktoré boli na plyn a ich majitelia sa vychvaľovali ako ušetria, no keď prišlo k hotovému tak auto nechcelo ísť. Oprava vyšla natoľko ako nové auto pomaly. A hlavne kto tu píše že z výkonu to neuberie tak nevie čo píše asi |

Diesel pri poruche servis drahy, ja osobne by som ti oporucal nejaky benzin 1,4 pripadne 1,6