teplota motora na fabii
Aktuálne témy
nerep
34 prispevkov
Spišský Hrhov
|
#1.
teplota motora na fabii
(25. január 2013, 06:04)
Chcem sa poradit ja mam fabku 1,4 a ta sa mi nahreje po troch km na 90°C a ked občas jazdim 1,2 tež fabkou tak tej to trva kratšie ale akjonahle idem z kopca že neni v zataži motor tak mi ochladne je to bežne a spravne? rok vyroby 2003 |
| robec_ic 1666 prispevkov Žilina-Bytčica |
#2. RE:
teplota motora na fabii
(25. január 2013, 18:05)
No myslim ze 1.4 a 1.2 je prave rozdiel v tom ako rychlo sa zohreje. A osobne si myslim ze klesanie teploty je normalna vec, hlavne teraz v zime. Tiez to iste robi mne no na inom aute. Akonahle nemam otacky pada teplota teraz v zme. A hlavne na dialnici ked idem a studeny vzduch prudi priamo na chladic. Alfa Romeo ... cuore sportivo ... |
| 1 prispevkov |
#3. RE:
teplota motora na fabii
(29. január 2013, 10:22)
Skus vymenit termostat ,teplota by nemala kolisat |
| Dominsk 4 prispevkov Medzilaborce |
#4. RE:
teplota motora na fabii
(31. január 2013, 09:57)
Teplota na 1,4 benzínovej nesmie kolísať. Súhlasím s výmenou termostatu.U 1,4TDI je to iné - ten toľko tepla nevyrába a preto v zime ak sa kúrením systém chladí, môže teplota kolísať. Mal som fabiu 1,4 na benzín ako mám aj možnosť sa na tom vozievať - teplota nekolíše ani v zime.TDI vlastním doteraz.Rada mechanika - vadný termostat u benzínovej 1,4 |
| 725 prispevkov |
#5. RE:
teplota motora na fabii
(31. január 2013, 19:45)
trojvalec produkuje viac tepla ako štvorvalec, je to logické. teplota by veľmi kolísať nemala |
nerep
34 prispevkov
Spišský Hrhov
|
#6. RE:
teplota motora na fabii
(1. február 2013, 05:49)
Chlapi tu išlo o 1,2 fabku že na nej koliše teplota nie na 1,4 ta si teplotu pekne drži a ako sa teraz oteplilo tak aj 1,2 si teplotu drži len mi to nedava logiku ked 1,2 sa v lete rychle prehrievaju |
#7. RE:
teplota motora na fabii
(1. február 2013, 12:57)
vymente si termostat - jednoducho sa to dá zistiť tak že auto zimné naštartujete a budete sledovať vzostup teploty a kontorlovať ohrev chladiča - ak sa začne ohrievať chladič predtým než teplota vystúpi na 80, termostat tým pádom otvára LOGICKY skoro a vodu púšťa do chladiča takže - blik no huráááá - termostat je v ťahu a načím ho vymeniť -boo zatiaľ tu mám taký pocit s toho že sa tu bavíme o ničom. trojvalec HTP je na benzin a hreje sa tiež normálne a rýchlo a nie to aby na nom teplota kolísala - to nieje TDIčko ktoré neprodukuje toľko tepla čo benziňáky. |
| 2 prispevkov |
#8. RE:
teplota motora na fabii
(4. február 2013, 14:54)
1,2 su vseobecne slabe motory, cize v lete pali v zime studi. Blok motora a steny medzichladica su tam naprd su tam velke uniky tepla cize motor ma problem stabilne udrziavat prevadzkovu teplotu. Moze to byt spominany termostat ale z jazdy na firmenej HTP viem ze ani pri dlhych ci rovnomernych cestach nebola teplota stabilna, Bohuzial vymenou termostatu sa tato zavada redukuje ale neodstrani, je to konstrukcna chyba a setrenie na materialoch a hmotnosti bloku motora maju za nasledok Vami spominany efekt ze v zime to nehreje nekuri a v lete po 5tich minutach sala horucava ako zo zavodnej 6litrovej V12. Proste je to 3valec od skody no. |
| 725 prispevkov |
#9. RE:
teplota motora na fabii
(5. február 2013, 18:07)
velke uniky tepla...
|
#10. RE:
teplota motora na fabii
(5. február 2013, 21:30)
|
nerep
34 prispevkov
Spišský Hrhov
|
#11. RE:
teplota motora na fabii
(6. február 2013, 05:17)
termostat otvara spravne je funkčny ale napriek tomu ak idem dole kopcom bez rychlosti tak schladne na 50 °C |
| 5 prispevkov |
#12. RE:
teplota motora na fabii
(7. február 2013, 15:01)
No ak ti otvára termostat to ešte neznamená že pracuje správne! Jeho úlohou je držať motor v správnej teplote za každých podmienok!!! Tj ak je motor studený tak uzavrie okruh aby sa čo najskôr zohrial! A naopak ak teplota motora klesne pod 80stup.+- tak by mal automaticky priškrcovať obeh aby sa znova zohrial a dosiahol prevádzkovú teplotu! Odporúčam vymeniť Termostat! |
| robec_ic 1666 prispevkov Žilina-Bytčica |
#13. RE:
teplota motora na fabii
(7. február 2013, 20:30)
ano teraz som prave aj ja menil termostat ... otvaral aj zatvaral, lenze pri 70 stupnoch a nie mojich predpisanych 88. Alfa Romeo ... cuore sportivo ... |
imro 21 - súhlasím.