Prosím o radu s kúpou auta :-)

Aktuálne témy
Moje fórum: Dnes je 6. november 2025, 11:40

Strana 1 z 2:
  • 1
  • 2
Autor
Správa

4 prispevkov
#1. Prosím o radu s kúpou auta :-) (27. november 2012, 15:44)

Dobrý deň,

mám záujem o kúpu osobného automobilu. Auto budem používať prevažne v meste no malo by vydržať bez problémov aj dlhé trasy, často cestujem napr. do Viedne.
Na značke auta nezáleží najlepšie Škoda, VW, Audi, Ford. Malo by byť spoľahlivé, bez nejakých veľkých vád ale malé financovanie do auta je často nutné. Ročník 1999 a novšie. Najlepšie Diesel 1,9, kľudne aj benzín 1,6. Šetrnejšie aby to nežralo aj trávu okolo cesty :D
Môj rozpočet je do tých 2500 € ale ak ma auto zaujme, som ochotný dať aj viac :-)

Za rady vopred Ďakujem :-)

0 0
Nahlásiť

robec_ic
1666 prispevkov Žilina-Bytčica
#2. RE: Prosím o radu s kúpou auta :-) (27. november 2012, 21:52)

tazko poradit takto ... ale tak ak sa mam drzat tvojich indicii tak pokial ti nejde o priestor velky siel by som do VW Polo alebo Skoda Fabia 1.9. Ak ti nejde velmi o vykon tak by som kludne zobral aj 1.9 SDI. Nahradne diely v pohode. Mesto krasne zvlada (parkovanie v pohode). Dlhsiu trasu vydrzis. I ked Povazska Bystrica a Vieden je celkom slusna vzdialenost. Ale asi by som ked tak investoval troska viacej do tohoto auta pretoze za tu cenu co urcujes zozenies uz kusok s velmi vela km ...
Okrem toho ani benzin nie je zla volba u tychto modelov. Myslim ze ta 1.4 50kW nebola na zahodenie ...

Z tych vacsich modelov by sa dal celkom v pohode Focus zohnat. U Golfa a Octavky by to asi skoncilo na benzine 1.6, ktora vydrzi vela ale spotreba je trocha vyssia ...

Ked to tak zhrniem tak najvacsi limit ti robi cena. Uz by som asi hladal Skoda Fabia, VW Polo, Ford Focus, Ford Fiesta, VW Golf, VW Bora, Skoda Octavia a porovnaval si inzeraty medzi sebou ... zalezi uz potom asi fakt od konkretneho auta a kusu ako bolo o neho starane, ako je zodrate a podobne. Auto si chod pozerat s nejakym odbornikom co do toho aspon trocha vidi, on ti urcite hned dobre poradi ci vziat alebo nie konkretne auto ...

Do audi by som asi nesiel. Za tu cenu co chces dat a pouzivat ju v meste ... nvm ... asi to za to nestoji. Rataj s tym ze Audi je vyssia trieda a samozrejme ma aj vyssie ceny nahradnych dielov. A pri 12 - 13 rocnej Audi za 2500 Eur musis uz ratat aj so servisom ...

Alfa Romeo ... cuore sportivo ...
1 0
Nahlásiť
seliga.matej 696 prispevkov Žilina inzerátov #3. RE: Prosím o radu s kúpou auta :-) (28. november 2012, 12:11)

presne, ja by som ti odporucil Skoda Fabia 1.9 SDi, ak nehladas raketu tak ti to bude vyhovovat potrebam, spotreba krasna, motor vydrzi aj nemozne.. Obdobny model je aj VW Polo, čo už možno vyzera trosku lepsie a tiez sa robi 1.9 SDI alebo ešte možno lepšie riešenie VW Polo 1.4 TDI, ten ide trosku drahsie. Je to trojvalec ale aj vykon ma lepsi a aj spotrebu.

Life is too short to remove USB safely
0 0
Nahlásiť

1 prispevkov
#4. RE: Prosím o radu s kúpou auta :-) (28. november 2012, 16:22)

xoxrn di nejaku slusnu zachovalu mitsubishi carismu neznicitelne spolahlive auto 1.6 benzin a s dieslom nemusis vobec spekulovat

0 0
Nahlásiť

1 prispevkov
#5. RE: Prosím o radu s kúpou auta :-) (29. november 2012, 14:06)

Ja by sko neodporučal sdi boli tam vadne prevodovky respektívne rozvodovka v prevodovke a daju sa ťažko zohnať pítaju za staršie 500euro
motor je dobrý odporučal by som 1,9tdi 66kw nenaročný motor a slušna spotreba do 5 litrov napriklad golf ibiza fabia cordoba audi A3 octavia1 a nalepšie dovoz nemecko belgicko a nemusiš sa bať ked budu mať najazdene aj 250000km a viac

0 0
Nahlásiť

robec_ic
#6. RE: Prosím o radu s kúpou auta :-) (29. november 2012, 16:13)

Tak tak urcite ak dovoz tak nemecko, belgicko, svajciarkso pripadne aj rakusko bude vidiet na podvozku. Auto ktore bude mat 200 tis ako keby na SR malo 100 tis.

0 0
Nahlásiť

64 prispevkov
#7. RE: Prosím o radu s kúpou auta :-) (30. november 2012, 11:48)

Práveže na značke záleží zo všetkého najviac... Tie prvé tri čo si vymenovala môžeš kľudne vynechať, ak sa nechceš zblázniť. Ešte jedna vec je dôležitá, STAV konkrétneho auta.
Za 2500 eur ale žiadny zázrak nečakaj.......

0 0
Nahlásiť
seliga.matej 696 prispevkov Žilina inzerátov #8. RE: Prosím o radu s kúpou auta :-) (30. november 2012, 14:15)

preto som písal, že si pozri niečo ako Fabia 1.9SDi alebo Polo 1.4Tdi, za tu cenu zoženieš a sú to aj vzhľadom na starší rok výroby celkom zachovalé motory. A čo sa karosérie týka tak to už záleží na konkrétnom kúsku aký zoženieš

0 0
Nahlásiť

2 prispevkov
#9. RE: Prosím o radu s kúpou auta :-) (6. december 2012, 22:25)

---fabia 1.4 tdi combi......

0 0
Nahlásiť
seliga.matej 696 prispevkov Žilina inzerátov #10. RE: Prosím o radu s kúpou auta :-) (7. december 2012, 09:46)

pripadne aj tu, ja osobne si myslim ze toto je pre dievca najlepsia volba, nepotrebuje zavodit, ale odviezt sa pohodlne a lacno

0 0
Nahlásiť

Macajf
1 prispevkov Púchov
#11. RE: Prosím o radu s kúpou auta :-) (10. december 2012, 10:06)

mitsubishi space star, auto bez problémov, Ja som mával spotrebu cca 5,2 l/100 km okrem servisných prehliadok, žiadna závada, teraz mám ASX - obdobne, bez problémov

0 0
Nahlásiť

725 prispevkov
#12. RE: Prosím o radu s kúpou auta :-) (14. december 2012, 15:30)

poskytla si málo informácií, aby sa dalo poradiť ku kúpe auta. ak to bude prevažne jazdené v meste a trate do 10 až 15 km, tak sa dieslu vyhni a kúp si benzínové auto, prípadne benzín-plyn.

nevýhoda diesla - v zime potrebuje 5-8 kilometrov, aby začal kúriť a aby mal spotrebu, ináč to žerie naftu pomaly ako benzín. ďalšou nevýhodou diesla vzhľadom na cenu, koľko do toho dáš je stav auta a motora - diesel v takomto veku si bude pýtať investície a nie malé.

ak chceš staršie auto, kúp si japonca, napríklad toyotu corollu, toyotu yaris, alebo hondu civic, či nissan almeru alebo nissan micru. spotrebou Ťa nezožerú a najmä sú spoľahlivé. ja mám teraz toyotu auris, dal som do nej plyn a som veľmi spokojný. Je to moja tretia toyota.

0 0
Nahlásiť

4 prispevkov
#13. RE: Prosím o radu s kúpou auta :-) (15. december 2012, 11:16)

imro 2t............

píšeš dosť rozumne, poraď mne : mám 70 rokov a potrebijem auto so ženou k lekárovi, so sebou, ísť do obchodu, ale je tu jedno malé ale.
1. rozpočet do 2 200 €
2.rovesníci si pokúpili auta počas šrotovania aut Ficom
3. nezostať v hanbe a mať aby to aspoň ako tak vyzeralo.
4. krátke v zdialenosti, 10 15 km

môžeš aj na zbraslav6@zoznam.sk

Vedel by si poradiť ?
Ďakujem

1 0
Nahlásiť

robec_ic
#14. RE: Prosím o radu s kúpou auta :-) (16. december 2012, 18:44)

Tak podla mojho nazoru na taketo jazdenie by som bral urcite mensi benzin.

A vyberat podla stavu konkretneho auta. Mozete natrafit na vyjazdenu dobitu Toyotu ale naopak aj na krasne zachovaly napriklad Renault. Ale aj naopak.

Co by som osobne ja pozeral na Vašom mieste:
Toyota Corolla
Honda Civic
Nissan Almera

ale podla mna by neboli na zahodenie ani Clio, Ibiza, Fabia, Polo ...

Urcite by som pozeral hlavne na stav konkretneho auta.

0 0
Nahlásiť

4 prispevkov
#15. RE: Prosím o radu s kúpou auta :-) (16. december 2012, 20:32)

Vybrala som si niečo takéto, pekné, športové, dobrý motor.1,9 jtd aj na dlhšie trasy do Videne a podobne. Čo vy nato?

http://fiat-stilo.autobazar.eu/19-jtd-dynamic-id3486815.html

2 0
Nahlásiť

robec_ic
#16. RE: Prosím o radu s kúpou auta :-) (16. december 2012, 23:24)

no tak ja mam ten isty motor len v inom kabate :-) mam AR 147

Spotreba krasna, servis v pohode, v meste ti to bude viacej zrat hlavne teraz v zime. Daj si pozor na prednu napravu. Ten motor je dost tazky na predok. Tankuj zasadne lepsiu naftu. Daj si pozor na elektriku. Predpokladam ze bude svietit kontrolka airbagu ked na to pojdes pozriet. Motor na dialnici je dobre drzat na 5tke pri rychlosti 120km/h. Vtedy sa odvdaci aj spotreba. V meste nevies co mas dat ... ci 3 alebo 4. Odporucam vsak radsej jazdit na 3 v trocha vyssich otackach. Tieto motory dost trpeli na zotrvacnik. Turbo nevytacaj pokial je motor studeny. Najskor pomaly s lachkou nohou a ked ma teplotu a rozhybe sa mozes mu kludne nalozit Haha

Inak co sa tyka Stila tak najlepsia motorizacia v nom bola prave tato 1.9 JTD ale aj 1.4. Skus pozriet aj na tu. Motor jednoduchy, spotreba krasna a ovela lachsi ako JTD ...

pozri napriklad na toto:
http://www.autobazar.sk/4229782/fiat-stilo-1-4-16v-active
To vyzera vyborne, vsetko vymenene a aj komplet kola. A uz len interier vyzera ze sa o to auto fakt niekto dobre staral.

Inak to co si poslala je ozaj cukrikove !!!

0 0
Nahlásiť

4 prispevkov
#17. RE: Prosím o radu s kúpou auta :-) (19. december 2012, 15:04)

Ďakujem veľmi pekne za rady. Zajtra ho idem obzrieť, tak dúfam že bude v poriadku lebo vypadá parádne :-)

Ešte raz Ďakujem :-)

0 0
Nahlásiť

2 prispevkov
#18. RE: Prosím o radu s kúpou auta :-) (20. december 2012, 08:27)

http://www.autobazar.sk/4313262/peugeot-206-1-4-pohoda/?i9=32103c3d8272

0 0
Nahlásiť

1 prispevkov
#19. RE: Prosím o radu s kúpou auta :-) (22. december 2012, 17:18)

Výborne

0 1
Nahlásiť

scooter68
3 prispevkov Svit
#20. RE: Prosím o radu s kúpou auta :-) (23. december 2012, 11:17)

Ja by som na tvojom mieste išiel radšej do benzínového auta,lebo pokial ti na dieseli "odídu" vstreky,tak sa nedoplatíš.Zo systémom comonrail jeden vstrek vyjde aj 500 eur,a potrebuješ štyri kusy....Dvojhmotovy zotrvačník cca 900 eur..Moja rada,kludne aj dvojliter benzín,ale bez turba...

1 0
Nahlásiť
Prejsť na fórum:
    Strana 1 z 2:
  • 1
  • 2
Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Fórum / Kúpa vozidla / Prosím o radu s kúpou auta :-)