problem s preradením, octavia

Aktuálne témy
Moje fórum: Dnes je 7. november 2025, 08:51

Autor
Správa

3 prispevkov
#1. problem s preradením, octavia (9. november 2012, 09:35)

Zdravím všetkých,
chcel by som poradit s problémom s octavia tour II ,1.6mpi, r.v. 2010, tach.: 52000 km...
mám problém s radením prvého prevodového stupňa. 1 nezapadá ľahko treba buď dostatočne nadvihnúť spojku aby zapadla, alebo tlačiť silou, čo by som nerád robieval. Alebo radiť na dva až tri krát. To isté je pri radení spiatočky. Žiadne neprijené zvuky ani šklubnutia alebo pod.
Ostaté stupne zapadajú bez problémou. problém bol od kúpy auta ale v sučasnosti sa to stupnuje.
Chcem podotknúť ze pri ostatných škodovkách sa mi to nestávalo.
A ak mi niekto vie poradit či pri návšteve servisu by to mohlo byť považované za výrobnú chybu alebo si mám začat šetrit..
ďakujem.

0 0
Nahlásiť

robec_ic
1666 prispevkov Žilina-Bytčica
#2. RE: problem s preradením, octavia (9. november 2012, 15:23)

Tazko povedat ci ti to uznaju este ... urcite pojde o chybu pri vyrobe. Skusal si jednotku radit cez trojku? Das spojku, trojku, z trojky do jednotky? Malo by to citelne lahsie. Spiatocku zase cez 5tku.

Problem moze byt v zlych synchronoch v prevodovke. Pripadne zosuchana spojka alebo povolene silenbloky na motorovej casti.

Alfa Romeo ... cuore sportivo ...
0 1
Nahlásiť
KRAJCIR.PAVOL 31 prispevkov Topoľčany #3. RE: problem s preradením, octavia (10. november 2012, 12:34)

chod za niekym sikovnym a nech ti to nactavy na lankach,na octavii 1 sa to da.

0 1
Nahlásiť

robec_ic
1666 prispevkov Žilina-Bytčica
#4. RE: problem s preradením, octavia (10. november 2012, 21:23)

Ano da sa to aj dostelovat na lankach. Auto musi byt ale hore zdvihnute. Cize nejaky servis ideal.

Alfa Romeo ... cuore sportivo ...
0 1
Nahlásiť

10 prispevkov Liptovský Mikuláš
#5. RE: problem s preradením, octavia (12. november 2012, 15:27)

Na vacsine (aj modernych) aut nie su jednotka a spiatocka synchronizovane, takze preto sa ti moze zdat, ze to ide tazsie ako ostatne stupne. Mam starsi golf a tam ked idem na dvojke a chcem podradit do jednotky (rychlost cca 15 -20 km/h) tam to ide strasne tazko, s medziplynom to ide podstatne lahsie. Ked radis spiatocku, tak s autom zastan, nechaj chvilku v neutrali a tak hod spiatocku, pojde lahsie.

0 1
Nahlásiť

1 prispevkov
#6. RE: problem s preradením, octavia (15. november 2012, 12:32)

Stačí ak sa auto o máličko pohne vpred, alebo vzad a zaradíš jednotku v pohode. Mne robí to isté. 2010, 1.6mpi a 64tis km

0 0
Nahlásiť

7 prispevkov
#7. RE: problem s preradením, octavia (15. november 2012, 20:39)

presne ako vravi silver-ke ale da sa to vyriesit otackami daj si ich o 100 hore dole idealne je 900otacok pri 1,6

0 5
Nahlásiť

2 prispevkov
#8. RE: problem s preradením, octavia (16. február 2014, 19:05)

mam octavku 2-ku 2l tdi,a problem tiez z radenim,pomaha medziplyn,inak na silu ju tam nedam,spiatocku ani jednotku,spojka menema nova,robilo to aj predtym,niekedy spojka vyslapnuta,a auto zabera,celkom iny zvuk motora.ide ma uz s toho jebnut.poradte,cvo to je....

2 0
Nahlásiť
Prejsť na fórum:
Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Fórum / Osobné a úžitkové autá / Škoda / problem s preradením, octavia