Poškodené autosklo

Aktuálne témy
Moje fórum: Dnes je 28. marec 2024, 10:00

Autor
Správa

1 prispevkov
#1. Poškodené autosklo (8. jún 2012, 15:04)

Mali ste niekedy skúsenosti s riešením prasklinky na skle, v mojom prípade mám skutočne len bodečku na skle vpravo hore. Nemal som to šťastie zistiť, kto to bol asi aj väčšina tak dopadne, ale čo teraz mám ho dať Nerozumiem tomu vymeniť?

1 0
Nahlásiť

robec_ic
1666 prispevkov Žilina-Bytčica
#2. RE: Poškodené autosklo (8. jún 2012, 21:09)

Ak ti to neprekaza nechal by som to asi zatial tak. Pripadne by som sa spytal v servise na autoskla ci sa to da nejako zalepit alebo spevnit. Vymena celeho skla kvoli malej bodke by bola asi dost draha.


Alfa Romeo ... cuore sportivo ...
1 0
Nahlásiť
seliga.matej 696 prispevkov Žilina inzerátov #3. RE: Poškodené autosklo (11. jún 2012, 10:33)

ahoj, určite si to choď dať pozrieť a opraviť, ak ide len o malú prasklinu tak ju dokážu zataviť tak, aby sa nezväčšovala, čo sa bez zásahu určite bude, tak si ju daj zataviť Že aha


Life is too short to remove USB safely
0 1
Nahlásiť

durijuri1
32 prispevkov Nitra
#4. RE: Poškodené autosklo (19. október 2016, 15:27)

..viete mi povedat ci je potrebne sklo len vymenit alebo ci je nutne ho vymenit? ako to zistim? podla toho aka velka je prasklina? alebo podla coho si mam zvazit, co by som mal riesit? Nadávam...

0 0
Nahlásiť

gumiak
46 prispevkov Komárno
#5. RE: Poškodené autosklo (20. október 2016, 11:15)

asi si mal na mysli ci je potrebne ho len opravit alebo uz aj vymenit nie? spravne tomu rozumiem? tak jednoznacne podla velkosti a umiestnenia praskliny. Napisal som umiestnenia aby si si vedel lepsie predstavit co tym mam na mysli, ale je mi jasne ze najradsej by si ju nemal umiestnenu nikde :-D ale myslel som to tak ze ani nebola pri okraji alebo tak ;)

0 0
Nahlásiť

kubo778
126 prispevkov Košice IV - Juh
#6. RE: Poškodené autosklo (24. október 2016, 07:42)

Pokiaľ viem, tak autosklá opravujú čelné sklo, len do veľkosti asi dvojeurovej mince. Takže keď je už prasklina väčšia, alebo že by to nedajbože bola pavučina, tak to ti nikto nikde neopraví. Jedine nejaký kamarát doma na kolene a to sranda nie je. Pretože nevieš či sa nemôže znovu prasklina objaviť a podobne, určite je potrebné aby sa pozrel na prasknuté sklo servis alebo teda autosklo, oni najlepšie vedia, či vymeniť či opraviť

0 0
Nahlásiť

durijuri1
32 prispevkov Nitra
#7. RE: Poškodené autosklo (26. október 2016, 16:12)

..ano to som myslel len jedno som myslel ine som napisal ale aspon ze sme sa pochopili.. jasne rozumiem co mi tym chcete povedat, ale keby som mal prasklinu do velkosti dvojeurovej mince a mal by som ju niekde pri okraji skla, tak to by mi tiez urobili? alebo to potom je uz zase o tom ze kde je umiestnena?

0 0
Nahlásiť

gumiak
46 prispevkov Komárno
#8. RE: Poškodené autosklo (27. október 2016, 09:28)

tak ked je na okraji niekde tak to je uz potom o tom, ze to neopravia pretoze sa moze stat ze by ta oprava nejako nepomohla. Opravuju sa vacsinou len praskliny ktore su ak sa mi dobre vidi minimalne 6cm od okraja. Takze to skor sa dozvies ci menit ci opravovat niekde v servise, autoskle, kde to das robit

0 0
Nahlásiť

86 prispevkov Zázrivá
#9. RE: Poškodené autosklo (2. november 2016, 13:00)

Je to aj o tom ako je umiestnená, aj či je v zornom poli. Je tam viac faktorov ktoré ovplyvňujú to, či opravia sklo alebo vymenia. Ja som bol dať meniť asi dva mesiace dozadu a vymenil som a nemám problém nejako ani dodnes. Mal som problém že boli také náhle zmeny teplôt, že cez deň teplo a v noci zima a z malej prasklinky o ktorej som poriadne ani nevedel vznikla veľká pavučina a z pohľadu toho, že teraz tie teploty klesajú tak nerieš či vymeniť či opraviť ale rieš to čo najskôr v autoskle

0 0
Nahlásiť

kubo778
126 prispevkov Košice IV - Juh
#10. RE: Poškodené autosklo (3. november 2016, 09:41)

Súhlasím, netreba otáľať s výmenou alebo teda s opravou. Je mi jasné že lepšie by bolo keby ťa čakala len oprava, keďže je to lacnejšie riešenie, ibaže nie vždy je to možné Čože?

0 0
Nahlásiť

725 prispevkov
#11. RE: Poškodené autosklo (4. november 2016, 08:37)

v pohode sa to dá opraviť. Opravoval som už aj prasklinu dlhú 8 cm :)

pozri ako krásne sa to dá opraviť - hľadaj autosklo, ktoré má technológiu PS

https://www.youtube.com/watch?v=LSaFlY_CA_M

dá sa opraviť aj pavúk ,aj oko...

0 0
Nahlásiť

durijuri1
32 prispevkov Nitra
#12. RE: Poškodené autosklo (4. november 2016, 10:03)

technologiu ps? vies mi nejako priblizit co je to za technologiu? to je to co si mi poslal to video?
Ze ono to sklo akoby dako zceli? rozpusti alebo akoby som to nazval? to maju len niektore autoskla alebo jak to je??? :-)

0 0
Nahlásiť

725 prispevkov
#13. RE: Poškodené autosklo (4. november 2016, 18:17)

majú to len niektoré autosklá.

princíp spočíva vo vysatí vzduchu a vtlačení gélu, ktorý pod uv žiarením zatuhne. tie čierne prasklinky kompletne zmiznú. jediné čo ostane je priehľadný fliačik akokeby zaschnutej kvapky vody o veľkosti cca 5 mm, voľným okom je neviditeľné

0 0
Nahlásiť

86 prispevkov Zázrivá
#14. RE: Poškodené autosklo (7. november 2016, 11:49)

imro lenže ono je to aj nejako tak, že autosklá majú svoje podmienky kedy za akých okolností môžu ešte opravovať a kedy už radšej vymeniť nie?
Lebo napríklad som sa s kamarátom rozprával a ten hovoril, že viackrát mal sklo opravované, potom mal tiež zas nejakú dierku, čo by stačilo opraviť ale vzhľadom na počet opráv na tom čelnom skle by to už nebolo možné.

0 0
Nahlásiť

lmarosl
69 prispevkov Banská Bystrica
#15. RE: Poškodené autosklo (8. november 2016, 13:39)

Ahoj - ano maju svoje podmienky. Aj co sa tyka velkosti prasklin aj co sa tyka poctu oprav. Je nebezpecne viackrat opravovat prasklinu na skle, pretoze to opravovanie v konecnom doslednu to sklo akoby oslabovalo, je ine neposkodene vymenen sklo, ako sklo viackrat opravovane

0 0
Nahlásiť

725 prispevkov
#16. RE: Poškodené autosklo (8. november 2016, 21:08)

je to blud, že existuje limit, ako často opravovať sklo.

je to len a len na zákazníkovi, koľko chce do toho vrážať. mne v servise je to jedno, či tam je opravovaná 1 dierka alebo 5 dierok. Systém PS je tak kvalitný, že prasklinu OPRAVÍ a teda už sa ďalej nebude rozširovať. Žiadne oslabovanie skla sa nekoná. Navyše, sklo má minimálne 2 vrstvy a medzi nimi je fólia. Žiadne nebezpečenstvo nehrozí.

0 0
Nahlásiť

lmarosl
69 prispevkov Banská Bystrica
#17. RE: Poškodené autosklo (9. november 2016, 14:14)

Ako povies, to je tvoj nazor. Ja som len povedal ako to je z mojej skusenosti, co som sa dozvedel ked som riesil tento problem. Neviem ci je rozdiel v servise, ci v autoskle ci v com, ale pustal by si sa do dajme tomu 7 opravy jedneho celneho skla? nie je to vobec ziadne riziko z tvojho pohladu?

0 0
Nahlásiť

725 prispevkov
#18. RE: Poškodené autosklo (10. november 2016, 18:39)

to sú moje skúsenosti. technológia opráv skiel sa zmenila. niekedy sa do skla vŕtalo a tlačila sa živica a po oprave to bolo okamžite viditeľné - pri modernom systéme dochádza k vysávaniu vzduchu a tlačeniu živice naraz - pri jednej operácii - pokrok obrovský jak z estetickej stránky, tak z prakticek stránky. Oprava týmto systémom je tak kvalitná, že ju uznáva aj BMW pri svojich head-up displekoch - v mieste opravy nedochádza k rozbitiu vysvetlených lúčov.

prečo si nedáš vymeniť sklo pri prvej oprave? pretože oprava je lacnejšia. tak prečo si nedať opraviť aj piaty kamienok, keď oprava je lacnejšia ako výmena skla? logika je tá istá.

Ak už mám opravovať naraz 3 kamienky, tak to už na zvážanie, či nové sklo nebude cenovo niekde podobne

0 0
Nahlásiť

86 prispevkov Zázrivá
#19. RE: Poškodené autosklo (11. november 2016, 08:48)

Prečo si nedá človek vymeniť pri prvej oprave? To podľa mňa dosť záleží od toho, čo človeku v autoskle odporučia. Ja som opravovať nedával vôbec, ja som hneď menil, lebo som mal veľkú pavučinu a povedali mi, že by bolo vhodné to vymeniť, lebo že je to rozmerovo väčšie ako bežne opravujú.

0 0
Nahlásiť

kubo778
126 prispevkov Košice IV - Juh
#20. RE: Poškodené autosklo (14. november 2016, 13:06)

Jasné, veď človek keď ide do autoskla s tým že má prasknuté sklo, tak si dá urobiť to čo mu poradia. A myslím, že oni tiež k tomu pristupujú tak, že radšej oprava ako výmena, keďže to je nákladnejšie, ale nedá sa vždy svietiť, ale tak zrejme nie je servis ako servis alebo autosklo ako autosklo.

0 0
Nahlásiť
Prejsť na fórum:
Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Fórum / Technické problémy / Poškodené autosklo