Auto na kazdodenne dochadzanie

Aktuálne témy
Moje fórum: Dnes je 29. marec 2024, 05:48

Autor
Správa

dlhychlap
1 prispevkov Košice - Západ
#1. Auto na kazdodenne dochadzanie (7. január 2016, 15:11)

Zdravim vas (damy a) pani,

Hladam auto, ktore by mi mohlo vyhovovat a zaroven by nezralo vela penazi z mojej penazenky. K dispozicii mam cca 7000 € - na kupu a pripadne opravy pre kazdodenne jazdenie.

Denne dochadzam z Kosic do Presova, cca 7 km po meste, nasledne cca 25 km po dialnici a dalsich 8 km po meste. Poobede presne naopak. Obcas sa vyskytne aj obdobie ked nejazdim tyzden, pripadne aj obdobie, kedy dam v podstate na otocku Bratislavu.

Oplati sa mi podla vas viac naftak alebo benzinak? Hladam auto ako napriklad Honda Civic (len tych je na slovensku malo a k tomu su skoro vsetky v AAA - samo o sebe problem), ci Opel Astra alebo Kia Cee'd. Tie auta sa mi pacia vzhladom, ale samozrejme ide prvorade o funkcnost, preto sa chcem poradit s vami.

Dik vopred za vase prispevky.

0 0
Nahlásiť

robec_ic
1666 prispevkov Žilina-Bytčica
#2. RE: Auto na kazdodenne dochadzanie (7. január 2016, 23:12)

Cauko, ak najazdis ovela viacej ako 20tis km rocne zober si diesel. Ak je to menej neoplati sa to. To je take prve jednoduche pravidlo.

Na tvoju jazdu 7km mesto,25km dialnica a 8km mesto je to tak ze ten diesel sa akurat zohreje a par km ide v prevadzkovej teplote. Na nejaku regeneraciu nema cas, je to mala trasa. Mozno by som rozmyslal skor nad starsim dieslom bez DPF a podobnych cisticiek, alebo benzinak. Ak prejdes aspon raz za pol roka dlhsiu trasu po dialnici tak sa dokaze cistit aj ten s DPF.

Spominal si Hondu Civic, to je podla mna auto, ktore je ovela lepsie, zivsie a menej servisne narocne prave v benzinovej verzii. Tu by som sa vobec nebal ist, naopak by som vyhladal prave verziu 1.8 benzin. Ta je velmi vychvalovana novinarmi.

Astra by mohla byt aj v diesli a Ceed by som si asi tiez bral benzina. Oni maju slusne tie CVVT motory.

Keby si mam ja vybrat z tych co pises, siel by som asi do Kie Ceed, ten modernizovany model a benzinaka CVVT.


Alfa Romeo ... cuore sportivo ...
0 0
Nahlásiť

exo777
132 prispevkov Banská Bystrica
#3. RE: Auto na kazdodenne dochadzanie (9. január 2016, 17:59)

Zober ten civic prípadne ceed daj to na LPG a pri tvojom nájazde sa ti to za 2-2.5 roka vráti. Potom jazdíš vysmiaty s tým že netrápiš studenými jazdami diesel,neupcháva sa ti DPF filter a nerozosievaš okolo seba rakovinu a smrad v prípade žeby si kúpil diesel bez DPF alebo ho dal vykuchať...A to ešte budeš vyškerený pri tankovaní ako ryža lebo sa budeš voziť za porovnateľné prachy ako na dieseli.
Orientačne si čas návratnosti vieš vyrátať napr.tu: http://www.mpgas.sk/index.php/vypoet-navratnosti-prestavby. Sám mám civica aj ked ročník 98 1,5vtec a bez problémov som na ňom nabehal vyše 80000 a to po diaľniciach svk-DE kde svk 135 GPS a väčšínou DE 150GPS takže ho nerozmaznávam. Hovorí sa síce že azijské motory majú problémy s ventilmi pri lpg ale dá sa to v prípade potreby riešiť primazávaním tuším na ceed to dávali automaticky.Ja na civicu nemám a ked raz za 20 000 kontrolujem ventily rozdiel bol 0,05 a to môže byť aj tým že nemám čas čakať kým motor totálne vychladne. A je to robota na hodku ked to robí človek u viac krát a vie čo ako...Pri tvojom nájazde to vychádza raz za rok.Bývalý kolega to má v ceedke a tiež je spokojný on to tak už doviezol z DE tak ako ja moje.

0 0
Nahlásiť

exo777
132 prispevkov Banská Bystrica
#4. RE: Auto na kazdodenne dochadzanie (9. január 2016, 18:23)

Tu je jedna pekná a z dovozu takže by nemala mať vymordované nápravy z našich tankodromov. Len je kúsok drahšia ako je tvoj limit ale je už s LPG takže o starosť s výberom montážnej dielne a administrativou menej.Akurát bude treba zaplatiť prihlásenie.Bude len na tebe ako by si sa dojednal s predávajúciem a nieje to z AAA auto.:) http://honda-civic.autobazar.eu/18-vtec-executive-lpg-id8246575.html

0 0
Nahlásiť

4 prispevkov
#5. RE: Auto na kazdodenne dochadzanie (10. november 2016, 10:51)

aj plyn moze byt ok volba ale zasa skor by som isiel asi do diesla to uz ma trosku iny odpich a ak mas aspon 30 000 rocne neni o com ale tak je pravda ze menej stoji ten plyn takze by sa ti to mohlo oplatit...ale uz je to starsia tema tak myslim ze uz to aj mas :-) ako si sa rozhodol? :-)

0 0
Nahlásiť

krossik
63 prispevkov Jelšava
#6. RE: Auto na kazdodenne dochadzanie (16. november 2016, 10:38)

Do auta by som dal mensiu cast ani nie 6000 lebo servis spapa viac ako tisicku ked sa bavime ze by si si tie peniaze odlozil aj na neskorsi servis.Jednorazovo na zaciatku ani neminies celu tisicku mozno ale postupne ked uvidis co odchadza a co treba mozno bude treba. Tak porozmyslaj ja nad takouto variantou

0 0
Nahlásiť

kubo778
126 prispevkov Košice IV - Juh
#7. RE: Auto na kazdodenne dochadzanie (18. november 2016, 11:05)

Veď toto je to, že ono postupne sa tie ceny, za ten servis nazbierajú. Kamoška nedávno kupovala auto nechala si rezervu dvojku, že keby náhodou niečo a už ju aj vrazila do tho auta, lebo nové gumy, novú baterku a furt dačo.

0 0
Nahlásiť

treloni
102 prispevkov Drietoma
#8. RE: Auto na kazdodenne dochadzanie (21. november 2016, 14:00)

A to by som povedal ze dvojka je aj celkom dost ze kde to minula :-D ale ked hovoris aj gumy baterka a tak tak to je jasne

0 0
Nahlásiť

lmarosl
69 prispevkov Banská Bystrica
#9. RE: Auto na kazdodenne dochadzanie (22. november 2016, 17:25)

Ale ved co akoze cakate? ze kupite auto a v zivote do neho nebudete musiet dat ani cent? si robite srandu?

0 0
Nahlásiť

44 prispevkov Horné Obdokovce
#10. RE: Auto na kazdodenne dochadzanie (23. november 2016, 09:24)

do auta vzdy treba dat nejake peniaze ci uz na zaciatku alebo casom a to je jedno ci ide o cisto nove auto alebo o pouzivane, ja som sa uz stretol s tym ze auto prislo priamo nove od vyroby a malo chyby

0 0
Nahlásiť

5 prispevkov
#11. RE: Auto na kazdodenne dochadzanie (28. november 2016, 11:42)

To vazne uplne nove? to sa mi ani nechce verit....

0 0
Nahlásiť
Prejsť na fórum:
Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Fórum / Osobné a úžitkové autá / Všeobecná diskusia / Auto na kazdodenne dochadzanie