Kúpa auta 1100-1200€

Aktuálne témy
Moje fórum: Dnes je 28. marec 2024, 13:23

Autor
Správa

368 prispevkov Spišská Nová Ves
#21. Kúpa auta 1100-1200€ (27. apríl 2014, 18:54)

Ano, splynovace v omv poznam asi z osemrocnej praxe, aj pred 15 rokmi bol princip rovnaky ako aj neskor, ,, skoncil som s nimi a presiel na cisty diesel a benzin. V prvom pripade to skoncilo demontazou, co sa ukazalo pre vozidlo prospesnejsie, do straty som teda zaratal aj opravy a tym to slo defacto do straty. Dalsie dva mi ukazali, ze kazda ''dobra'' vec ma hacik aj ked funguje bezchybne. Renomovanejsie znacky uvazuju o hybridoch co ma vacsiu buducnost, CNG montuje VW a Opel, Fiat LPG i CNG, Dacia LPG a vynechajuc daciu treba si vsimnut do akych aut sa montuju - myslim ze to je najrelevantnejsi ukazovatel, kam patri splynovac a na co. V svojej buducnosti uvazujem o bud dokonalejsich stvorvalcoch od sp.Volvo alebo hybridny pohon - najskor od Toyoty, uvidime o par rockov.S plynom v kazdom pripade nepocitam, ale tym, ktorym vyhovuje nech si na nom jazdia, ja len viem, ze ak mam pocas jazdy v svojej blizkosti nieco s LPG ci CNG, tak radsej nemat s nim kontakt, aj ked sa pise o bezpecnostnych prvkoch. V Cechach len aby podporili predaj splynovacov zrusili zakaz garazovania v podzemnych podlaziach. Aby vodicov upokojili, vyrobcovia prestali doporucovat hasiace pristroje vo vybave - ja som ho svojho casu musel mat. Vykon sami vyrobcovia pisu 5-10% mensi, u CNG uvadzaju dokonca vyssi oproti benzinovej verzii pri rovnakom krutiacom momente a za nizsiu nakupnu cenu o niekolko tisicok eur ( VW Caddy) - az je to podozrive.

0 0
Nahlásiť

exo777
132 prispevkov Banská Bystrica
#22. RE: Kúpa auta 1100-1200€ (27. apríl 2014, 19:52)

Hvezdárik doteraz som mal pred tvojimi príspevkami na tunajšom fore rešpekt ale teraz fakt nechápem a zíram.
miromiro síce zadal denný nájazd 20km ale celkovú výdrž auta požaduje 100000 km a pri takom nájazde už bude mať aj prestavba na LPG návratnosť cca 4900e.aj keby len 4000e aj tak by sa z toho uhradila prestavba na LPG ešte by ostalo aj pár stovák evríkov.... Čo sa týka kombinovanej prevádzky LPG-benzín tak niečo na tom pri nových autách s priamym vstrekom je lebo vraj pri sústavnom dlhodobom jazdení na LPG by sa zalepili vstrekovače benzínu tak to riešia tak že každý Xtý vstrek je benzínom a ostatné LPG.Pri sekvenčnom type LPG.Vid príklad:
http://www.lpgcars.sk/index.php/lpg-systemy
Ak by ten 100000 nájazd stihol urobiť do 10rokov tak nemusí zaplatiť ani výmenu nádrže a za 10 rokov najazdiť tých 100000tisíc nebude popri jeho cestách do práce 20kmx21dní x12mesiacov=50400 a tých 49600 do 100000 sa bežne popri cestách do práce a víkendových výletoch ľahko navŕka.Sám viem že dať za výlet do Budapešti kde ma cesta pre celú rodinu vyjde16e na LPG je ľahšie ako dať 27ea tak sa aj človek ľahšie dostane k navŕkaniu tých km navyše.

1 0
Nahlásiť

exo777
132 prispevkov Banská Bystrica
#23. RE: Kúpa auta 1100-1200€ (27. apríl 2014, 20:09)

Čo sa týka toho poklesu výkonu je tam, to je jasné viem to podľa seba lebo mám LPG v tej mojej spomínanej honde ale nieje to zas nič tragické a ani po dialniciach v DE nie som brzdou premávky.Jedine kde je ten pokles zbadať je pri dlhších stúpaniach ked mám auto nabalené na mesačný pracovný výjazd ale je napratané tak že sa mi smejú že na žena vyhodila z domu aj zo všetkými pakšamentmi.A vtedy ak potrebujem dostať z motora plný výkon pri predbiehaní niečoho čo sa vlečie predomnou stačí prepnúť na benzín a po vyjdení na kopec zas prepnúť späť na LPG.A to sa mi na trase dlhej cca 1000km stane 1-2krát a aj to nie na každej ceste.Kedže nie vždy sa v stúpaní predomnou rozhodnú sa predbiehať kamiony alebo dobehnem dákeho rumuna čo ťahá domov auto na prívesnom vozíku na kšeft...

0 0
Nahlásiť

exo777
132 prispevkov Banská Bystrica
#24. RE: Kúpa auta 1100-1200€ (27. apríl 2014, 20:23)

"Dalsie dva mi ukazali, ze kazda ''dobra'' vec ma hacik aj ked funguje bezchybne."aký háčik???
"aj pred 15 rokmi bol princip rovnaky ako aj neskor,"to už pred 15 rokmi tu bol systém sekvenčného LPG taký rozšírený že si mal s ním také skúsenosti?"
Cechach len aby podporili predaj splynovacov zrusili zakaz garazovania v podzemnych podlaziach."To je overené info alebo len domnienka?Lebo podľa mňa má to zrušenie zákazu fakt opodstatnenie v dnešnej dobe pri súčastnom stave LPG technologie ked porovnám že pred 15 rokmi som občas zacítil v kamarátovom starom favorite závan plynu takže občasné drobné úniky tam boli ale na mojom sekvenčnom nie.

0 0
Nahlásiť
HTML 139 prispevkov Zahraničie - ostatné #25. RE: Kúpa auta 1100-1200€ (27. apríl 2014, 20:42)

Hvezdarik LPG dáva do áut už od výroby aj Škodovka, pamätám sa že na LPG bolo od výroby aj nejaké Subaru, robí, alebo robil to aj renault a iné značky ako aj fiat, opel, aj spomínaná dacia, všetko sa dá pekne nájsť na nete a splynoavč je tam od výroby

exo s človekom ako je hvezdarik sa nevyhádaš, vždy bude mať "pravdu" aj keď o danej téme nemá ani šajnu, o tom svedčí predošlá strana

0 1
Nahlásiť

9 prispevkov
#26. RE: Kúpa auta 1100-1200€ (27. apríl 2014, 22:03)

miromiro zhána auto okolo 1000 e...v autách sa nevyzná,ročne chce najzdit okolo 6 tisíc kilometrov a aby vydržalo okolo 100 tisíc kilometrov. V takej cene dostane iba 12-15 ročné auto (alebo vrak), ktoré určite nevydrží dalších 10 rokov.Sám na tom nespravý ani menšiu opravu. Takže podla mňa by zbytočne kupoval auto s LPG. Ano LPG je výhodné pri novšých autách pri najazdení nad 15000km ročne (aj to ale sekvenčné). Ked ste taký znalci nájdite mu spolahlivé auto s LPG okolo 1000 e ktoré mu vydrží 10 rokov. Haha

1 0
Nahlásiť

368 prispevkov Spišská Nová Ves
#27. RE: Kúpa auta 1100-1200€ (27. apríl 2014, 23:11)

Neviem, co s vami. Musim si stat za svojim. Uviedol som strucne niektore priklady, do akych novych modelov aut sa dava plyn a dostanem za to ze neuvediem vsetko a aj skodovku. Odhadnem spravne poziciu miramira, ze v jeho moznostiach ho caka kupa (ak s LPG) starej felicie - najpravdepodobnejsi pripad, kuknem v inzercii ponuku a hotova katastrofa, prvu slusnu feldu az za 1500 , fabia detto. Po Slovensku a aj Cesku dodnes jazdia skodovly so starymi splynovacmi , aj bez zapisu, takze si na ne logicky davam baacha pocas jazdy, v Cechach zrusili limit garazovania v zemi, ale neplati to len pre nove ale aj pre tie stare, pre vsetky - aj nelegalne lebo neexistuje ziaden postih, nerozlisuje sa ci unika alebo neunika plyn z agregatu, co je dejure lobisticky ustupok a nie uprava legislativy pre technicky pokrok, ako uvadza propaganda predajcov splynovacov, ,u nas bude asi coskoro to iste - mozno, ale tu autovym plynarom to nedochadza, o com pisem. Miromiro pise, ze je neskuseny a zaciatocnik. No krasny priklad inzeratu 5243486 tu v autobazare, kde majitel otvorene popisuje celkovy stav - 4 roky namontovane nove Lovato a pred rokom, asi tak, vybrus hlavy, atd...ukazka bezudrzboveho uzivania, co robia skoro vsetci co potrebuju setrit, len to takto otvorene nepriznavaju, ale voz predavaju za par supov, co v prepocte po odratani ceny splynovaca -prakticky za cenu papietov. Napisem jasne, ze prepocitavam naklady a vychadza mi to na vacsie a silnejsie auta - kombiky pre dennodenne jazdenie, ale tu chlapik ma vysmeje, ze iba vypisujem blbosti. Miromiro chce auto, do ktoreho nebude musiet do 100000km vyrazne vrazat. Obavam sa, ze pri starsom aute so splynovacom sa mu to nepodari.S dobrym autom a novym splynovacom - a novo montovanym by nemal problem. Problem je vsak nakupna cena. Z praxe viem, ze vozy so spotrebou 7L benzinu tahaju aj 9L plynu, ze sa neda jazdit iba na plyne, ale spusta nedisciplinovanych vodicov to porusuje a shape na plyne full, preto sa pri novsich riesil sekvencny system s dostrekom benzinoveho paliva a s automatickym zapinanim bez zasahu vodica, teoria ventilov v klude pre felcky nie vzdy plati - keby drblo jeden, ale vsetky 4. Pri cistom benzine sa mi to nikdy nestalo a na nahody pri poruchach neverim. Som skor za hybridny pohon, co je na tom zle?? Plyn nema primarne uplatnenie v automobilovom priemysle a co som netestoval tak CNG - mozno sa niekedy k tomu dostanem.

0 1
Nahlásiť

exo777
132 prispevkov Banská Bystrica
#28. RE: Kúpa auta 1100-1200€ (28. apríl 2014, 00:42)

" 4 roky namontovane nove Lovato a pred rokom, asi tak, vybrus hlavy, atd...ukazka bezudrzboveho uzivania,"- " pred rokom tesnenie hlavy valcov, s brusenim hlavy,"možno mu prdlo tesnenie a ked už mal hlavu dolu tak je logické že ak bola kúsok krivá že ju dal zrovnať alebo dal aj zabrúsiť ventily prípadne vymenil aj simeringy ventilov.A to že mu prdlo tesnenie sa stáva aj na autách bez LPG.Ono to auto má písané 130000km ale kľudne to môže mať aj viac takže takemu prípadu s tesnením sa niet čo čudovať a tiež nevieme ako často ak vôbec na ňom boli nastavované ventily.
"a nie uprava legislativy pre technicky pokrok, ako uvadza propaganda predajcov splynovacov,"môžeš prosím uviesť príklad tej propagandy tj citáciu aj link?
"preto sa pri novsich riesil sekvencny system s dostrekom benzinoveho paliva a s automatickym zapinanim bez zasahu vodica,"zaujímavé o tomto som nevedel vieš mi dať link kde a o tom píše?
"Som skor za hybridny pohon, co je na tom zle??"nič na tom nieje zlé je to super ale zatial pre miramira a väčšinu tu prispievajúcich len vzdialený sen.
"Odhadnem spravne poziciu miramira, ze v jeho moznostiach ho caka kupa (ak s LPG) starej felicie"súhlasím ale každopádne to bude staré auto len isto ked bude bez LPG v porovnatelnej cene je šanca že bude v lepšom tech. stave.Takže pri jeho finančnom strope a technických zručnostiach/tj nevie si na tom skoro nič sám opraviť/ sa treba popozerať po dákom maloobjemovom benzíne napr.z autíčok čo mu už boli poradené.

0 0
Nahlásiť

368 prispevkov Spišská Nová Ves
#29. RE: Kúpa auta 1100-1200€ (28. apríl 2014, 02:19)

1, po namontovani splynovaca do felicie som mal s halvou valcov 2xvazne starosti asi tak ako menovany priklad
2, zmienka o ceskej legislative je na vsetkych cz strankach a staci si u nich tiez pozriet aktualne ponuky vozov so splynovacmi a pridete na to sami, ake stare technologie jazdia este dnes.
3, kto z vas jazdil na prvych splynovacoch a karburatorom? Asi malokto. Propaganda hlasala presne to iste co dnes - uspora, uspora a zase uspora....realita - motory s karburatorom absolutne nevhodne, prve generacie skodoviek priameho vstrekovania so splynovacmi 1 generacie - furt starosti- a tak sa po tom islo - automatika prepinania miesto manualneho rele, vstrekovanie pri vstrekovani, to som dostal odbornu prednasku s dovetkom, ze novinka je dvojnasobne drahsia a to este platilo, ze kontroly su kazdorocne, tak sme to po porade postupne stopli a zadovazili sa nove auta bez plynu. Spomeniem este fakt, ze sme museli zhanat do najmu vhodne garaze, lebo nasa domova dvojgaraz nevyhovuje, to som tiez pripocital, tak aby to bolo komplexnejsie s tymi pre a proti....
4, poznamka o hybridoch je pre pochopenie, comu davam prednost pred plynom, jasne ze si to nedovoli skoro nik z nas, ale aj to raz pride.
5,jasne ze vozidlo rovnakej kategorie bez plynu by malo byt v lepsom stave, no trhove ceny sa pri starych autach neprehladne krizia. Preto aj moja pozn z 22.4. ze nemam odvahu davat tip...
A na zaver - za vsetkym co som tu v tejto diskusii napisal si stojim. Pochopitelne-co stratilo platnost to akceptujem, Imro jasne poukazal na aktualnu najnovsiu prax, ale diskutoval som v medziach temy lacnych aut a pri nich je drviva vacsina dinosauria montaz ak nie bez zapisu v TP, preto tie moje poznamky. Ze to niekto nevie prijat je uz jeho problem. A urcite si nedovolim zaciatocnikovi radit, nech si robi udrzbu sam podla navodu z webu. Realna ukazka a dohlad naprvykrat je dost dolezita a bezpecnejsia. Skusenejsi harcovnici si mozu dovolit samoprax. Taktiez, ked ste si mohli vsimnut, doteraz som nikdy ziadnemu nenavrhoval zakupit vozidlo s LPG, co hovori samo za seba o mojej fazone.

0 1
Nahlásiť
HTML 139 prispevkov Zahraničie - ostatné #30. RE: Kúpa auta 1100-1200€ (28. apríl 2014, 09:10)

Zas len prázdne reči a úplne odveci od "zanlcov" LPG, idem postupne Som záludný

Tak v prvom rade nevidím dôvod prečo by mu aj staršie auto nevydržalo ešte ďalších 10 rokov ak sa oň bude starať, nesúhlasím s tým, že si na aute nespraví nič sám, pred pár rokmi som bol tiež čerstvý majiteľ môjho prvého auta a nemal som absolútne žiadne znalosti čo sa týka nejakých opráv, alebo celkovo áut, nechápem tiež tvrdenie prečo by malo byť práve auto so starým splynovačom poruchové, ako som už písal podtlak je bezporuchový a nemá sa na ňom čo pokaziť, jediná údržba spočíva vo výmene filtra a raz za 60 000 km prečistenie, alebo výmena membrány v splynovači. Áut s namontovaným LPG je do 1000 eur dosť, stačí si otvoriť bazoš a budeš čumieť, v pohode ho kúpi aj do 700 eur a zbytok si nechá na nejaký úvodný servis.

Hvezdarik kde to prosím ťa hľadáš, že si našiel felíciu za 1500 eur ? Ja si otvorím bazoš dám si do vyhľadávača lpg, cenové rozpätie a nájde mi tam nejedno auto ktoré má legálne namontované LPG zapísané v TP do tej sumy, za akú chce chalan kúpiť auto a tých áut je tam na výber, nie sú tam len felície. A ak niekto povie, že našiel slušnú feliciu za 1500 eur tak je to na zaplakanie, taký človek podľa mňa o autách menej ako nič, pretože dať za feliciu 1500 eur, alebo povedať, že je slušná za tie peniaze je ozaj mimo normálneho rozmýšľania... Sme na SLOVENSKU a nie v čechách, tu sa zákaz parkovania v podzemných garážach ešte nezrušil tak nebalamúť nikomu hlavu a nikto ani nepovedal, že má kúpiť auto kde je mnontovaný plyn bez zápisu v TP. Hvezdarik uveď prosím ťa dôvod prečo by kvôli LPG musel zbrusovať tú hlavu, alebo či sa to nedeje aj na iných autách bez LPG Fajn .

"Miromiro chce auto, do ktoreho nebude musiet do 100000km vyrazne vrazat. Obavam sa, ze pri starsom aute so splynovacom sa mu to nepodari" a so starým autom bez splynovača sa mu to podarí ? Pre Boha veď to čo píšeš sa ani nedá čítať, ja som toto fórum doteraz nesledoval, nemáš tu uvedený vek, ale podľa toho čo píšeš mi prídeš ako nejaké decko, ktoré s autami nemá žiadnu skúsenosť a len vypisuje to čo niekde inde počul, alebo čítal... Pri starom aute v tej cenovej kategórii bude musieť vrážať peniaze do auta aj keď tam splynovač nebude, však údržba splynovača nie je nijak extra drahá a ak sa auto raz kazí, tak to nie je pre lpg, ale preto lebo je to staré auto ! Ty si naozaj "expert" existuje auto, ktoré si ty nemal samozrejme s plynom ? Haha Ja som vyskúšal jazdu aj na starom formane kde bolo podtlakové LPG, jazdil som na tom chvíľu. Jazda to bola trošku iná, resp ani nie jazda ale prepínanie z benzínu na LPG, prepínač bol trojpolohový a fungovalo to tak, že ak si chcel prepnúť do plynu musel si dať najprv strednú polohu "0" kedy sa spaľoval benzín ktorý ešte v karburátore zostal a po nejakej chvíľke sa mohlo prepnúť do plynu, opačne to isté...

0 0
Nahlásiť
HTML 139 prispevkov Zahraničie - ostatné #31. RE: Kúpa auta 1100-1200€ (28. apríl 2014, 09:22)

Tu je krásne vidieť ako o autách na plyn nevieš absolútne NIČ, prvé splynovače boli podtlakové ! Žiadne priame vstrekovanie, plyn sa nasával cez sanie !
A ešte raz opakujem otvor si bazoš a nájdeš tam dosť veľa áut so zapísaným LPG v TP do 100 eur a nie len felicie.

Nikomu nemusiš radiť, aby si robil nejaké menšie opravy doma, každý normálny chlap, zvlášť taký ktorý veľa nezarába si uvedomí, že menšie, či možno aj väčšie veci si urobí dnes doma sám. Na internete je návodov kopa, dokonca aj s videami, tak neviem prečo by to doma skúsiť nemohol. Ja som sa tak učil tiež a dosť veľa vecí som si doma spravil práve kvôli internetu, len veci na ktoré som doma nemal náradie som dal robiť do servisu. Bude mať staré auto a na takom sa najlepšie učí čo a ako, tak tu už prosím ťa nikoho nezavádzaj, ako hovorím pre niekoho kto auto na LPG má, alebo mal si akurát tak na smiech s týmito tvojími tvrdeniami Haha Som záludný Blééé

0 0
Nahlásiť
HTML 139 prispevkov Zahraničie - ostatné #32. RE: Kúpa auta 1100-1200€ (28. apríl 2014, 10:43)

* do 1000 eur

0 0
Nahlásiť

725 prispevkov
#33. RE: Kúpa auta 1100-1200€ (28. apríl 2014, 20:44)

hvezdarik, ak si mal problém s hlavou valcov, alebo ak niekto iný má problém s hlavou valcov po montáži LPG, tak ma mal nesprávne urobenú montáž alebo nesprávne vyladený systém - nesprávny stechiometrický pomer LPG : vzduch

pri správne namontovanom a zoradenom sekvenčnom vstrekovaní plynu auto so spotrebou 7 l benzínu bude brať okolo 8 litrov plynu.

na aurise som mal spotrebu benzínu 6,6 litra benzínu a plynu mi to bralo 7,4 litra (1.6 dual VVTI)

na corolle verso som mal spotrebu 6,4 litra benzínu a plynu mi to žerie 7,2 litra (1.6 VVTI)

pravdou je, že na benzíne som jazdil úspornejšie ako na plyne, na plyne motor lieta od voľnobehu po obmedzovač, ak je to potrebné

2 0
Nahlásiť

9 prispevkov
#34. RE: Kúpa auta 1100-1200€ (28. apríl 2014, 21:51)

...stále melete dokola to LPG ....pôvodný dotaz bolo niečo iné....Imro už tu každý vie že máš tretiu toyotu a lepšie auto ani neexistuje Haha

1 2
Nahlásiť

exo777
132 prispevkov Banská Bystrica
#35. RE: Kúpa auta 1100-1200€ (29. apríl 2014, 07:24)

žial ako pozerám zadávateľ pôvodného dotazu dalej už tu akosi nekomunikuje...

0 0
Nahlásiť
HTML 139 prispevkov Zahraničie - ostatné #36. RE: Kúpa auta 1100-1200€ (29. apríl 2014, 09:37)

Áno stále meleme o tom LPG pretože je to najlepšie riešenie čo sa týka nákladov na PHM a ani údržba LPG nie je nijak drahá čo je pre človeka, ktorý nechce dávať veľa peňazí za palivá najlepšie riešenie a s témou to súvisí.

A musím sa zastať Imra, čo je na tom, že má tretiu Toyotu ? Je s tou značkou spokojný tak ju obhajuje a zrejme aj má prečo, na tomto fóre je asi jediný, ktorý vie čo píše, ako som si prečítal tak vlastní autoservis, takže do áut sa rozumie a okrem neho som tu ešte nečítal človeka, ktorý by vedel tak dobre poradiť a netrepal by somariny ako ty a hvezdarik a vám podobní experti na autá Haha

0 0
Nahlásiť

9 prispevkov
#37. RE: Kúpa auta 1100-1200€ (29. apríl 2014, 14:51)

Haha další supermechanik,čo sa učil autá opravovať na nete....všetko vie,všetko pozná a je najmúdrejší. Haha

0 2
Nahlásiť

368 prispevkov Spišská Nová Ves
#38. RE: Kúpa auta 1100-1200€ (29. apríl 2014, 21:05)

Nechaj ho. HTML si nazory a vyroky druhych vyklada posvojom (hlavne tie moje) a prezentuje tie svoje akoze za vsetkych. Takto sa spravaju este nevyspeli jedinci. Ja som urobil chybu, ze som vobec na neho reagoval.
Pozrel som si znovu uvodny prispevok zadavatela - dotazujuceho. Nech uz si zvoli akekolvek lacne posuvadlo, najrozumnejsie je mat take, ktore je charakteristicke svojou jednoduchostou a trvacnostou. A to skodovka je aj nie je. Nie je nou, lebo kvalita vyroby je taka aka je, na druhej strane je trvacna vdaka dostupnosti servisu, jednoduchej a lacnej udrzbe. Vdaka tomu budeme este nejaky cas tento model vidiet na cestach. Dobra Felicia hachback uz porobena a s STK , EK sa da zohnat do jednej tisicky, len treba trpezlivo hladat. S financiami je unosnejsie urobit pri kupe mensiu investiciu a odkladat urcitu pravidelnu ciastku na prevadzkovanie vozidla ( nie len na ''opravy'').Po par mesiacoch sa na to pride, kolko obnasa drzanie vozidla.

0 1
Nahlásiť
HTML 139 prispevkov Zahraničie - ostatné #39. RE: Kúpa auta 1100-1200€ (29. apríl 2014, 23:02)

Na vás dvoch je už aj škoda reagovať Haha názor si spraví každý sám Som záludný

0 0
Nahlásiť

driveuinsane
52 prispevkov Austrália
#40. RE: Kúpa auta 1100-1200€ (30. apríl 2014, 14:22)

kup si japonca s klasickym atmosferickym benzinovym motorom (napr. prvy yaris/corolla, mazda 323, honda civic, mitsubishi colt, nissan almera..)....ojazdene auto sa nekupuje podla krasy...dolezite je, aby sa ti potencionalne co najmenej kazilo... aj ked za 1,200 bude uz asi vsetko co kupis ruleta .. drzim palce Súhlasim

3 0
Nahlásiť
Prejsť na fórum:
Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Fórum / Kúpa vozidla / Kúpa auta 1100-1200€