Kúpa auta 1100-1200€

Aktuálne témy
Moje fórum: Dnes je 25. apríl 2024, 13:53

Autor
Správa

4 prispevkov
#1. Kúpa auta 1100-1200€ (22. apríl 2014, 15:24)

Ahoj
Chcem si kúpiť nejaké ojazdené približovadlo,som začiatočník s "horúcim" VP vo vrecku.Nakoľko sa v autách skoro vôbec nevyznám,prosil by som Vás starých harcovníkov o rady a tipy pred kúpou.Jeden známy mi radí,kúp si filcku(felíciu) to ti bude stačiť a servis+náhradné diely máš skoro zadarmo.Nuž auto nevyzerá zle,ale,nakoľko nemám garáž a o felíciach je obecne známe že každá druhá kvitne ako jarná lúka,tak sa toho dosť obávam Som smutný .Budete určite namietať že čo by som chcel za tých "pár" šupiek,ale pre mňa nebola sranda našetriť si aj tých cca 1000€.Mne osobne sa dosť páči Fiat Punto(1.2 8-16V),ale tie zas často trpia hnijúcim podvozkom a prahmi.
Auto potrebujem na cestu do práce,samozrejme aj z práce(cca 20km) a keby mi vydržalo +-100.000km,bol by som rád.
Poradíte mi?,Ďakujem

edit: Som z bratislavského kraja(to len pre info) keby ste mi náhodou chceli poradiť kúpu auta.Cestovať niekde na Východ a potom zistiť že je to šrot,to by ma tá sranda vyšla dosť draho

0 0
Nahlásiť

368 prispevkov Spišská Nová Ves
#2. RE: Kúpa auta 1100-1200€ (22. apríl 2014, 19:47)

Myslim, ze okrem dobreho stavu starsieho auta by som pozeral aj na to, po akych cestach a ako casto a s akymi nakladmi sa bude robit udrzba. To znamena, ze co si priebezne budes moct dovolit a akym sposobom sa dostanes k ND, gumam,atd...pretoze na tom vazi existencia vozidla - kupis a neudrziavas=aj garazovane bude takto kvitnut.
Celopozinkovane karoserie najdes na autach uz tazko, skorej mercedes, volvo...Hrdzi sa da predchadzat kazdosezonnou udrzbou, zimnym umyvanim v rucnej!! autoumyvarke. Za 1200€ som v januari a februari robil kalkulacie, a nakoniec som bol nuteny prejst do vyssej cenovej hladiny. Cize si nedovolim ani davat nejake tipy, nemal by som moc ciste svedomie. Radsej by som este trosku setril, a od novembra do februara su ceny aut povolnejsie....

3 0
Nahlásiť

robec_ic
1666 prispevkov Žilina-Bytčica
#3. RE: Kúpa auta 1100-1200€ (24. apríl 2014, 00:04)

Ahoj, mal som Fiat Punto 1 verziu 3dverovu s motorom 1.1 ED (Economical Drive) rocnik 1995. To auto skoro nic nezralo. Po meste uplne super, ako talian vyborne sprevodovane do takych 80km. Krasne svizne pokial si ho nenalozil. Karoseria sa trocha kruti do zakrut. Velka vyhoda tohto auta bol jeho servis. Predal som ho a doteraz ho stretavam jazdit.

S tou hrdzou mas pravdu. Podvozok a prahy vedeli chytat hrdzu. Ale tak auto uz ma svoj vek. Musel som menit napravnicu, pretoze uz mala dieru v sebe. Vsetko vsak opravis za par susnov. Napravnicu som menil za 50 Euro. Kupil som cez inzerat od cloveka co rozpredaval Puntasa, vybrusil doma v garazi, strekol Body sprejom a ako nove :-) ... inak hrdzavie aj vyfuk. ten sa vsak da novy kupit cely odpredu dozadu okrem katalyzatora za 100 Euro.

Takze v podsate Punto odporucam. Felicia je tiez fajn, ale ako pises, hrdzavie na viditelnom mieste (veko kufra) ale zase je ovela vacsie a priestrannejsie. Servis tipujem rovnako drahy, teda skor lacny :-)

Nemozes ocakavat ze za 1000 Euro kupis auto na 100tis km. Kupis za to auto, ktore sa ti oplati dodrat. Setrit peniaze potom na dalsie a toto auto zodrat a zosrotovat.

A este ma napadlo co tak Daewoo Lanos?


Alfa Romeo ... cuore sportivo ...
1 0
Nahlásiť

368 prispevkov Spišská Nová Ves
#4. RE: Kúpa auta 1100-1200€ (24. apríl 2014, 08:20)

Hej, robec_ic to vystihol presnejsie - taketo auta su na existencny dojazd a bez komfortu. Zalezi, aky typ vodica-drzitela si. Stale tu uvadzam svoj osobny priklad: zohnal som corollu '99 liftback, lepsie ako fabia, stala ma viac ako tvoje max, ale na jednu nadrz (50L) robim skoro 800km (66%mesto, 34% kopce) a to ma v TP priemernu spotrebu pisanu 6.9L/100km, inde nejazdim ha-ha, motor je tichucky, lahko toci do otacok, do motorovej casti prakticky nemusim ani zasahovat, co som cital jednu cesku recenziu tak jedna vodicka ako 2majitelka jazdila na takej istej toyote bez prevodoveho oleja do svojej prvej kontroly (cca pri 120 000km) bez nasledkov, Výborne , hrdzu nemam skoro ziadnu, jedine som vyvazoval kolesa, a sa smejem, ze na 15 rocne auto si taku skodovku ci fiatik neviem ani predstavit. Mnohi pisu, ze toyota tiez chyta vela hrdze. Uz som sa k tomu ale vyjadril. Hlupy pristup=vzdy vela starosti.

0 0
Nahlásiť

368 prispevkov Spišská Nová Ves
#5. RE: Kúpa auta 1100-1200€ (24. apríl 2014, 09:23)

Tip (ale neovereny,prave som to len objavil): na bazos°sk cislo inzeratu 36929904 (NR). Auto som nevidel, mozno je prestriekane, ale vzhladom na vek nic odstrasujuce, a ak je papierovo OK, a urcite nie po havarii s 20% z karoserie a viac damaged, odporucam. Cena je prekvapivo prijatelna, takze treba vozidlo fakt dokladne prezriet!
Vela zdaru!
PS:ak nelicuju plechy, dvere pojdu tazko....a predavajuci bude mlcat o nehode alebo to z neho pojde ako z chlpatej deky alebo to bude zahovarat ci bagatelizovat - nekupit!! Plati vseobecne pre kazde vozilo v predaji. Auto po nehode aj ked je pekne opravene, tak ovela rychlejsie odchadza prehrdzavenim. Samozrejme, ak sa menil jeden blatnik ci prestriekavali jedny dvere, to sa da tolerovat (cca 20%)...

0 0
Nahlásiť

exo777
132 prispevkov Banská Bystrica
#6. RE: Kúpa auta 1100-1200€ (24. apríl 2014, 09:44)

ak ti nebude vadiť kombík pozri túto:
http://www.autobazar.sk/fotogaleria/21194318/honda-civic-aerodeck-1-4-limited-edition-kombi-p-m5#cc6 Mám už vyše roka takú istú len 1,5ku a čo sa týka spomínanej hrdze tak na jej vek 14r iba drobné fliačky ked to porovnám s vyššie spomínanými autami tak nebo a dudy.O civicoch sa hovorilo že hrdzavejú zadné lemy ale na mojej ani na iných čo som videl hrdzavé neboli asi to bola skôr bolesť japonských verzíí ale toto je anglán a niekde som čítal že tie boli pozinkované a aj by som to mu veril kedže som odkrúcal skrutky na zadnej náprave a šli ľahko a vnútri v diere závitu niečo ako zinok tj žiadna hrdza.Na okresky super zvezenie a ani diaľničných predpisových GPS 135kmh nieje dlhodobo problém ísť.Tiež som sa tak zamýšľal že nekúpim žiadnu hrdzavinu aby som musel niekoho zháňať čo mi to vyvarí a slušne nastrieka a to je robota na dlhšiu dobu a aj tak to po vyváraní nebude to pravé orechové čo sa týka trvanlivosti.Teda radšej dobrú kasňu a skôr si doma zreparujem napr.vybúchanú nápravu kde vymaním pár čapov prípadne tlmiče za jeden víkend a hotovo.Ešte dodám ked som ju kupoval švagor ma odrádzal že na japonca sú drahé súčiastky ale nieje to pravda a na tento typ kombíka je na nete kopa áut na súčiastky a ani nové niesú drahšie ako povedzme na fábiu a ako mi sám jeden kolega po zvezení na mojej cca 2000km DE a späť sám povedal že jeho fabia je oproti môjmu taký trasák...No končím idem si na nej práve meniť predné brzdové platničky...
ešte pre info ak by ťa to auto zaujalo http://www.autorubik.sk/kupujem-ojazdene-auto/honda/honda-civic-6-generacia/

0 1
Nahlásiť
HTML 139 prispevkov Zahraničie - ostatné #7. RE: Kúpa auta 1100-1200€ (24. apríl 2014, 13:32)

Tak prvá otázka či sa ti vôbec oplatí chodiť do práce autom ak to tam aj naspäť máš 20 km. Jazda do práce autom je pohodlnejšia, rýchlejšia, ale aj finančne nákladnejšia. V prvom rade si zváž toto. Čo sa týka paliva auta, jednoznačne auto prerobené na LPG, s tým budeš mať naozaj lacné vozenie, treba si však dávať pozor na vek plynovej nádrže, nemôže byť staršia ako 10 rokov ináč neprejdeš cez STK. Auto nekupuj za všetky peniaze čo máš nechaj si rezervu minimálne 400 eur na rozvody, filtre +olej, poprípade ešte niečo iné ak ti bude treba. Filtre s olejom si vymeň doma sám ! Nedávaj nikomu za toto peniaze, máš internet tak si nájdi návod ako sa to robí, na YouTube nájdeš aj nejedno video, je to naozaj jednoduché, ostatné filtre ako sa menia tiež nájdeš na internete, kde sú sa dozvieš na fórach, kde ti poradia skúsenejší. Ja som tiež prvýkrát na moje prvé auto dal meniť olej a filtre do servisu a pýtali si za to 80 eur, keď som si neskôr našiel návody ako sa to všetko robí, tak som povedal, že už nikdy v živote nedám filtre a olej meniť do servisu, na to auto som potom kupoval olej aj s filtrami za polovičnú cenu, dával som si tam kvalitné filtre a nie šmejdy čo mi dali v servise detto olej, 40 eur mi ostalo vo vrecku a robota na max hodinku, žiadne špeciálne drahé náradie na to netreba. Čo sa auta týka tak naozaj by pre teba ako začiatočníka bola najlepšia nejaká felícia, poprípade trojkový golf, alebo nejaké to daewoo, pri všetkých troch budeš mať lacné diely a veľa vecí si budeš vedieť opraviť sám, netreba sa ničoho báť, všetko je na nete Súhlasim. Nepíšeš ani na ako dlho to auto chceš, ale menované autá ak sa k ním budeš správať dobre, tak ti ešte pár rokov vydržia. No a posledná rada, keďže sa do auta nevyznáš, tak si so sebou zober niekoho kto sa vyzná, žiadne auto za tieto peniaze nebude tip top, každý kto ti bude hovoriť aké dobré je jeho auto ti bude klamať, predsa nikto nebude predávať dobré, nekazivé auto Fajn, ale niekto kto sa do toho rozumie ti aspoň povie, že toto sa za tie peniaze vyplatí, alebo nie, ak sa rozhodneš pre LPG, tak pozor na tú nádrž

1 0
Nahlásiť

9 prispevkov
#8. RE: Kúpa auta 1100-1200€ (25. apríl 2014, 01:03)

HTLM..preber sa....auto do 1100 e , s LPG?...jedine felicia so zastaraným systémom LPG,čo mu každú chvílu nebude štartovat.A dalši problem STK...výdavky navyše. Kúp obyčajnú feliciu za 600-800 eury a jazdi!

0 2
Nahlásiť

368 prispevkov Spišská Nová Ves
#9. RE: Kúpa auta 1100-1200€ (25. apríl 2014, 16:48)

Splynovac vyzaduje kazdorocnu kontrolu EK, zabera miesto a znizuje uzitocnu nosnost vozidla, dokonca znizuje sa aj pocet prepravovanych osob o jednu v TP (pri mensich urcite) . S tym treba ratat. Taktiez treba davat pozor na maziva, nemozno liat do motora hociaky olej, treba vediet s tym jazdit starty a dojazdy, davat pozor na prehriatie motora.....Niekto kalkuluje len rozdiel cien PHM, mne vychadza len malinkata uspora financii ale s mnohymi starostami navyse. A nakoniec, motor auta je konstrukcne postaveny na spalovanie benzinu, plyn je len chytrou avsak limitnou alternativou.

0 1
Nahlásiť

725 prispevkov
#10. RE: Kúpa auta 1100-1200€ (26. apríl 2014, 06:44)

zase demagógia od niekoho, kto nemá reálne skúsenosti a znalosti:

1) už niekoľko rokov neplatí, že auto na LPG musí chodiť každý rok na kontrolu a STK
- auto musí raz za dva roky absolovovať STK a EK, plynári odporúčajú raz za rok kontrolu a výmenu filtrov, čo stojí 15 - 20 €

2) sviečky sa používajú presne také isté ako na benzínový motor, nie je dôvod kupovať špeciálne sviečky LPG

3) olej sa používa presne taký istý, aký sa používal, pri prevádzke auta na LPG je olej čistejší!, nakoľko LPG má dokonalejšie horenie ako benzín (propán a bután majú podstatne menej uhlíkov ako benzín vo svojom štruktúrnom vzorci), osobne mením na svojich autách olej každých 10 000 km a vypúšťam to, čo som tam nalial, motory mám v špičkovom stave, napriek nalietaným km

4) znižovanie počtu miest sa nedej vždy - zväčša sa znižuje užitočná hmotnosť, o takýchto veciach montážne pracovisko informuje majiteľa auta a v drvivej väčšine sa dohodne, že sa radšej namontuje menšia nádrž, len aby auto ostalo 5 miestne.

5) vedieť jazdiť - jazdí sa s tým ako s hociktorým iným benzínovým autom, plyn prepína automatika

6) prehriatie motora - prehreje sa rovnako benzín, diesel aj LPG,

7) plyn je ekonomickou alernatívnou k benzínu a nafte. medzi plynom a benzínom nie je v mojom aute cítiť žiadny rozdiel, ani v akcelerácii a ani v dojazde na nádrž (40 l benzínu vs. 45 l plynu = 600 km)

mal som niekoľko áut na LPG, predposledná toyota auris a teraz jazdím corollu verso na LPG

2 1
Nahlásiť

368 prispevkov Spišská Nová Ves
#11. RE: Kúpa auta 1100-1200€ (26. apríl 2014, 08:03)

Imro,imro -reagoval som na predchadzajuce - LPG v starsej skodovke, resp v malom starsom aute - taka je tema. Pan miromiro od Ba nema na auto kategorie toyota verso, kde tak ako uvadzas nie su problemy. Ja som jazdil pred casom na plyne v rapidke a potom vo felicii i fabii, v dnesnej dobe jazdim dieslove volvo a toyotu corollu bez plynu, takze ak tu niekto demagoguje, ja to urcite nie som, aj ked par detajlov som uviedol asi uz neaktualne, ale na podstate to nemeni - pre cloveka s nizsim prijmom neprichadza do uvahy vysoky rocny kilometrovy nabeh a teda uspora centikov v lacnom starsom aute sa nebude konat - ad A, ak ma namontovat novy splynovac, stoji to celkovo dalsie nemale eura, a adB, ojazdene auto kategorieA kupene aj so splynovacom narobi s velkou pravdepodobnostou presne tie problemy na ktore upozornujeme. Zaver: splynovac sa nehodi do kazdeho auta a ani pre kazdeho vodica. Kto to popiera, je u mna demagog. Dufam, ze ostaneme nadalej vdobrom. Pekny den prajem.

0 0
Nahlásiť
HTML 139 prispevkov Zahraničie - ostatné #12. RE: Kúpa auta 1100-1200€ (26. apríl 2014, 18:45)

Súhlasím s Imrom zas tu neikto mudruje o niečom na čom ešte nikdy nejazdil, všetko čo už napísal Imro je pravda, k tomu nemám čo dodať, akurát ešte dodám, že prepínať nemusí automaticky, ale na starších autách bývajú aj manuálne prepínače,počet miest na sedenie ostáva rovnaký ! To len na starých stodvaciatkách sa počet miest znížil o jedno. rpete preber sa ty, na nete ti nájdem niekoľko áut za tú cenu aj s LPG, STK by mala byť prečo drahšia ? Je rovnaká ako aj pre benzín bez LPG. Nechápem prečo by mu to aj štartovať ešte nemalo, veď auto štartuje vždy na benzín a až keď sa motor zahreje na určitú teplotu, až potom sa prepína do pohonu na LPG, tak ešte aké bludy mi tu chceš natárať pán múdry, ktorý auto na LPG videl akurát tak na obrázku ? Auto na LPG je pre mladého človeka, ktorý nechce dávať majland za benzín najideálnejšie riešenie, nehovoriac o tom, že cena LPG nie je závislá na cene ropy ako u benzínu a nafty. A ešte niečo hvezdárik, práve ten starý typ splynovača, hovorím o podtlakovom ako som mal ja, je bezporuchový, tam sa ti ani nemá čo pokaziť, ako na aute so sekvenčným splynovačom kde už sú aj vstrekovače, riadiaca jednotka a neviem čo ešte.

1 1
Nahlásiť

368 prispevkov Spišská Nová Ves
#13. RE: Kúpa auta 1100-1200€ (27. apríl 2014, 10:32)

Som mozno skepticky naladeny vdaka nemilym skusenostiam, mozno som technicky zaspal dobu (a mozno som s nim jazdil az prilis vela) ale matematicky mi stale vychadza, ze na 10000km rocne a menej vobec nepotrebujem splynovac. Mam suseda, co mesacne robi na favorite tak asi 300km, lebo viac nepotrebuje a financne tiez moc nevyskakuje, auto drzi viac v domovej garazi- tiez mu doporucite splynovac? Alebo uz splynovace maju mensiu spotrebu a nie su rizikove??? To by som rad vedel. Mne to vzdy bralo minimalne o liter viac ako benzin, stiahlo mi to vykon o nieco dolu, co pri mensej kubature tiez neni vyhra. A tiez sa chcem opytat - to uz neplati, ze sa ma jazdit pomerom benzin/plyn minimalne 1/1, vhodnejsie 3/2? Ci to tiez je uz len mytus, alebo uz neaktualne? Co naozaj neviem, tak to je CNG.
Nechcem byt ustipacny, ale v istom obdobi vodici zacali presedlavat na naftu, a ti najsetrnejsi na to doplacali, pretoze ich program jazd bol malicky, tak narazali na starosti podobne ako predtym s plynom, po zavedeni filtra pevnych castic ani nehovorim.

0 2
Nahlásiť
HTML 139 prispevkov Zahraničie - ostatné #14. RE: Kúpa auta 1100-1200€ (27. apríl 2014, 10:55)

Nič v zlom ale asi si teda naozaj zaspal dobu Som záludný splynovac nejazdi za menej no plyn je o polovicu lacnejší ako benzín, tak nech zozerie o liter plynu viac ako benzínu, stále bude jazdiť skoro za polovicu. Výkon tiež nestahuje resp nie tak aby to bolo citeľne ak niekto cíti menší výkon tak ma zrejme zle naladenu bohatost zmesi. Tak isto neplatí že by sa malo jazdiť benzín plyn v nejakom pomere ako si napísal.

2 1
Nahlásiť

368 prispevkov Spišská Nová Ves
#15. RE: Kúpa auta 1100-1200€ (27. apríl 2014, 11:29)

Cize nastartujem, prepne sa a frcim uz len na plyne a som vpohode? Fakt? Pri kazdom aute s hociakym benz-motorom a s hociakym splynovacom? Po kazdych 30000och pozrem ventily a bude vsetko OK? Hm, ja som to subezne porovnaval s rovnakou znackou vozidla bez plynu a urobil som si o tom vlastny nazor. Je totiz nemyslitelne, ze ak vodic dokaze setrit jedno auto, ze nici (postupne) druhe vlastnou vinou. A porovnaval som si celkove naklady na rok a km zvlast. A posledny bod - viac mechanikov mi dalo doporucenie jazdit radsej bez splynovaca. Taktiez v kazdom takomto vozidle som mal brozurku s navodom na prevadzku a bezpecnostne pravidla. V kazdom bolo rovnako uvedene - nizsi vykon, limity pomeru, povinnost odbornych prehliadok, obmedzenia - jo, uz netreba mat hasiaci pristroj s platnou reviziou? Aj ked bude legislativa najliberalnejsia, ja si to nedovolim podcenovat tak ako jazdit bez plnohodnotnej rezervy po Slovensku.

0 1
Nahlásiť

368 prispevkov Spišská Nová Ves
#16. RE: Kúpa auta 1100-1200€ (27. apríl 2014, 12:35)

Budem konkretny, aby sa nepovedalo:
www.autolpg.sk/kalkulacka - dal som cena benzinu1,44, cena plynu u nas je 0.71, spotrebu benzinu mam 6,3 , plynu 7,5 (uplne presne sa asi neda urcit) mesacne najazdim do 600km a navratnost za montaz mi vyslo najskorej za 52 mesiacov a to mi neodbitne posvojom tato ''kalkulacka'' pocita spotrebu plynu vraj 6,3(??). Pri najazde 15000km rocne tj 1250km mesacne to uz troska vyzeralo by lepsie, lebo navratnost by bola po dvoch rokoch ( v idealnom pripade). V reale podla uctovnej dokumentacie sme navratnost dosiahli vo firme na fabii po roku a pol, na vlastnej felicii po 3 rokoch , co sa hodnotilo ako bez efektu a v rapidke som mal stratu miesto uspory. No a zmes som mal nastavovanu, no a rozdiel vykonu na skodovke sam nedokazem porovnavat, no testom bolo vzdy pokles z 50kW na 44-45kW, resp. z 47 na 42.
Ze je to ekologickejsie -OK, ze nekarbonizuje - OK, ze sa postupne rusia iste zakazy - no, co uz - lobbing, ale naozaj otazka znie - musim na to vynakladat financie? Kalkulacka nespomina naklady na revizne kontroly a desatrocny cyklus vymeny nadrze. A za 4,5 roka uz asi budem mat aj ine auto. No a moj sused by mal navratnost za 102 mesiacov (8,5r.)!!!!!! Sorry, vravme si vsetky pravdy, nie len ''plusky''. Samozrejme, pocital som aj na ford mondeu combi pre rodinu (nasa ekonomka ho ma) - tak to uz je uplne otocene garde - u nich je navratnost behom roka, pretoze bez auta sa ani nepohnu, miesta je dost, tah to tiez ma a manzel je servisak :-) . Tuto temu som tymto ukoncil. V minulosti som sa nezmienoval k tomu, ale v danom pripade si myslim, ze stoji za uvahu sa zamysliet nad tym, ako zaobchadzat s peniazmi v case krizy a vojnovych konfliktov.

1 0
Nahlásiť

5 prispevkov Chym
#17. RE: Kúpa auta 1100-1200€ (27. apríl 2014, 14:35)

Ja mam inu matematiku. Kupil som feliciu kombi, dal tam splynovac a mesacne som dal 100 evra za 1500 kilometrov. Predal som ju, kupil hondu civic bez plynu a teraz dam 95 evra za tie iste kilometre. Ta k**t nesom aby som za somarinu placil.

0 0
Nahlásiť
HTML 139 prispevkov Zahraničie - ostatné #18. RE: Kúpa auta 1100-1200€ (27. apríl 2014, 16:15)

Chlapi chlapi, jeden melie väčšie somariny ako druhý a hlavne zavádza ľudí, ktorí si to tu čítajú a uvažujú o kúpe auta, alebo len jednoducho nerozumejú týmto veciam...
Hvezdarik - Áno naštartuješ auto, to sa ti zohreje na určitú teplotu, väčšinou to býva nastavené na tuším 35 stupňov, alebo o pár viac a auto ti samo prepne na plyn (teraz hvoríme o nových typoch splynovačov, kde si to riadi elektronika). Čo sa týka ventilov a čerpadla tie sa pri pohone na LPG odpájajú, aby nešli naprázdno. Možno pred 20 rokmi to fungovalo ináč neviem. Hvezdarik sorry, ale podľa mňa si len vymýšľaš, chceš mi snáď povedať, že si mal dve rovnaké autá s rovnakým motorom s rovnakými kilometrami, ale jedno bolo s LPG a druhé nie, áno ? Nevravím, že to možné nie je, ale ak by bolo tak by si tu nepísal takéto somariny, že si mal vyššie náklady na prevádzku auta s LPG. A podľa toho čo píšeš mi to príde tak, že si s autom na LPG jazdil niekedy pred 20 rokmi, lenže odvtedy sa toho veľa zmenilo, žiadny úbytok výkonu nie je reálne cítiť, ak aj tam nejaký malý úbytok je tak to je nepoznateľné a nesnaž sa ma presviedčať o opaku, pretože som auto na LPG mal, neviem ani o akých limitoch pomeru hovoríš, zrejme máš na mysli ten pomer benzínu a LPG v akom sa má jazdiť, ale to je tiež somarina, možno pred 20 rokmi to tak fungovalo, no dnes nie ! Chodí dnes po svete veľa áut, ktorých systém už riadi riadiaca jednotka LPG a tá keď raz prepne do plynu, tak ho do benzínu neprepne iba ak by došiel plyn. Robia to tak všetci výrobcovia, dokonca to je tak aj v autách, ktoré majú LPG už od výroby,myslíš si, že keby to autu škodilo, že by to tam výrobcovia dávali ??? NO asi nie. Aká povinnosť odborných prehliadok ? S autom na LPG sa chodí tak ako aj s každým iným autom raz za dva roky na STK a EK, časy kedy boli potrebné každoročné kontroly sú už dávno preč a bola to iba zbytočná byrokracia, pretože ak niečo nie je vporiadku tak na STK na to prídu. A obmedzenia ? Okrem toho, že nemôžeš parkovať v podzemných garážach žiadne obmedzenia neexistujú a nie netreba mať ani hasiaci prístroj ! Zamysli sa trošku nad sebou a prestaň tu písať somariny, ktoré možno platili ešte za komunistov, pre niekoho kto sa do toho vyzná a má auto na LPG je toto čo tu píšeš hrozne smiešne Haha

3 2
Nahlásiť
HTML 139 prispevkov Zahraničie - ostatné #19. RE: Kúpa auta 1100-1200€ (27. apríl 2014, 16:17)

Prosím ťa a prečo stále píšeš o tom kedy sa ti vráti investícia do auta ? Chalanovi nikto neradil, aby si dal do starého auta namontovať nový splynovač, ale aby už kúpil auto, ktoré je na LPG prestavané a v tej cenovej kategórii je ich na internete docela dosť a to, že sa to nevyplatí tebe, lebo najazdíš mesačne či ročne málo kilometrov, no tak si ho montovať nedaj, nikto ťa do toho nenúti, ale úspora tam je a tú poprieť nemôžeš, čísla nepustia. Takže ešte raz aké revízne kontroly od tej kalkulačky chceš ??? Žiadne nie sú potrebné chodí sa iba raz za dva roky na STK a EK ako s klasickým autom na len benzín, alebo na naftu a výmena nádrže po 10 rokoch ? STojí to celé aj s robotou 250 eur a robí sa to až po tých 10 rokoch, čo je zanedbateľná položka oproti tomu čo ušetríš za tých 10 rokov na benzíne . A ak teda budeš mať za 4 a pol roka iné auto tak čo tu splietaš o výmene nádrže po 10 rokoch ? Nehnevaj sa, ale fakt toto čo píšeš sa nedá čítať, si na smiech s týmito tvojími "pravdami" Blééé

0 0
Nahlásiť
HTML 139 prispevkov Zahraničie - ostatné #20. RE: Kúpa auta 1100-1200€ (27. apríl 2014, 16:22)

No a k brzde Smiech tvoj nick ťa vystihuje :D pretože zabiť, že tá tvoja hinda civic žerie po prepočte 4,3 litra benzínu môže naozaj iba brzda Haha

Trošku som sa rozpísal, ale nedalo mi keď som si prečítal tie somariny čo tu píšete Som záludný Haha

0 0
Nahlásiť
Prejsť na fórum:
Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Fórum / Kúpa vozidla / Kúpa auta 1100-1200€