Plasti Dip na karosériu auta

Aktuálne témy
Moje fórum: Dnes je 4. november 2025, 22:06

Strana 1 z 2:
  • 1
  • 2
Autor
Správa

4 prispevkov
#1. Plasti Dip na karosériu auta (4. február 2013, 17:08)

Ahojte,
má tu niekto z Vás skúsenosti s tekutou gumou Plasti Dip?

Pre tých, čo to nepoznajú prikladám video:

v skratke: je to tekutá guma, ktorá sa strieka sprejom alebo pištoľou a vytvára matný pogumovaný povrch a potom sa to dá stiahnúť z karosérie ako fólia.

Vyzerá to všetko fajn, ale trošku sa bojím či mi to nepoškodí lak a ďalšia vec koľko to vydrží.

Pre začiatok som si objednal len 750 ml balenie http://plasti-shop.sk/6-farby-plasti-dip na skúšku. Ak sa mi to zapáči, tak fuknem s tým celé auto.

Bol by som rád, ak by do diskusie prispel niekto kto sa s tým už stretol.

1 0
Nahlásiť

robec_ic
1666 prispevkov Žilina-Bytčica
#2. RE: Plasti Dip na karosériu auta (4. február 2013, 22:50)

Fiha, tak toto som este nevidel. Zaujimava vec. Daj potom echo ze ako si s tym spokojny

Alfa Romeo ... cuore sportivo ...
0 0
Nahlásiť

4 prispevkov
#3. RE: Plasti Dip na karosériu auta (5. február 2013, 15:29)

Objednal som si to len včera čosi po pol piatej a dnes predpoludním mi volal kuriér. Nečakal som, že to tu budem mať tak skoro Fajn . Takže dnes po práci zbehnem za známym pre pištoľ, vykúrim garáž a idem laborovať, dám vedieť ako som dopadol.

0 0
Nahlásiť

robec_ic
#4. RE: Plasti Dip na karosériu auta (5. február 2013, 21:19)

Super, tesim sa. Ak sa podari aj nejake video alebo foto bolo by este lepsie Súhlasim

0 0
Nahlásiť
seliga.matej 696 prispevkov Žilina inzerátov #5. RE: Plasti Dip na karosériu auta (6. február 2013, 07:41)

presne, fotky potesia Súhlasim

Life is too short to remove USB safely
0 0
Nahlásiť
RICIS 2 prispevkov Bratislava - Petržalka #6. RE: Plasti Dip na karosériu auta (7. február 2013, 14:52)

Ahojte, ja osobne som sa stým stretol a vyskúšal aplikovať na tmavom laku iste Díp.
Po pretrasení ( je potrebné to robiť dosť často) som aplikoval zhruba 30-40 cm. na karosériu kde je potrebné rovnomerne tento díp nanášať hlavne v priestore kde samo nefúka vietor prípadne nie je prievan samozrejme pokiaľ si to budete robiť niekde v uzavretej miestnosti dbajte na to, že je to spray (odporúčam respirátor) po zhruba 15-20 minútach sa urobí rovnomerný nazvem to filc - povrch, ktorý je potrebné aby poriadne vyschol (zbadáte podľa tmavosti - bledosti a samozrejme vlhkosti nestriekaného množstva) aplikácia je jednoduchá ako bežný sprey zvládne to bárs kto:-D len je potrebné v prvom rade danú plochu poriadne odmastiť a zbaviť bordelu čo je prirodzené.
Po zaschnutí som urobil skúšku ako a ako ľahko to ide dole, priznám sa je to jednoducho efektívna tenká vrstva - guma :-)), ktorú veľmi lahúčko viete dať dole, odstrániť prípadne doplniť opätovným na striekaním. Je potrebné a dôležité rovnomerne nanášať na odrastenú plochu pričom zaceliť - ukončiť správne nanášanie aby sa samotná "guma" pomocou kamienkoch postupne neodstraňovala.
Aplikoval som si to na prednú kapotu vozidla na zimu (zabránenie poškrabaniu laku od kamienkov) neskor na čerpacku - umývačku a dostala sa tam voda mierne pod samotnú "gumu" a lak, pričom sa ta časť pomaličky začala odlúpať ako keď sa v letnom počasí začnete šúpať, aplikoval som ho na dané poškodené miesto a povrch bol opať ako po prvom aplikovaní v poriadku.
Chcem vyskúšať karbónovú fóliu poďľa mňa bude odolnejšia ako "guma".

1 0
Nahlásiť

5 prispevkov
#7. RE: Plasti Dip na karosériu auta (7. február 2013, 15:40)

Pre RICIS: Chcem iba podotknúť, že podľa mojich info existujú dva typy nanášania Plasti Dipu (dočasný, trvalý). Pri trvalom - predtým ako sa nastrieka celé vozidlo sa najprv nastrieka Plasti Dip Primer (podkladový náter)
http://www.fusion.sk/magazin/52158/

Použitie WAP-ky:

a tu je video - odolnosť Plasti Dipu (autoumývarka):

1 1
Nahlásiť

emberaly
1 prispevkov Nižná (TS)
#8. RE: Plasti Dip na karosériu auta (13. február 2013, 10:10)

Mohlo by to fungovať aj ako ochrana pred koroziou trebárs u zadných lemov blatníkov na felicii :D neskúšal to niekto?

0 1
Nahlásiť

1 prispevkov
#9. RE: Plasti Dip na karosériu auta (19. február 2013, 17:13)

nastriekal som si tesne po vianociach Plastidipom celu oktavku, nakolko auto parkujem stale vonku /ma 3 roky/ a ma dobry lak, tak som to chcel ochranit. Auto som iba odmastnil, okna zamaskoval. Na cele cierne auto som minul 4kg plastidip zmiesane s rovnakym mnozstvom riedidla, cize 8 kg hmoty. Striekal som to orig. elektrickou pystolou. Stacilo to na 3 vrstvy - nakolko slo cierne auto na cierny plastidip. Vyzera to dobre z dvoch metrov ,zblizka je vidno struktura povrchu. Urcite to bola zmena k lepsiemu - drzi to dobre aj ked mi brat z gulou cuvol do zadneho narazniku, poskodil sa iba plastidip, lak auta pod nim je OK, rovnako som tam nasiel iba jednu bodku od kamienka na kapote ktora prerazila plastidip na ploche 3 x 3 mm ale lak pod tym je ok. Dalsia vyhoda je ze ked zametam auto od snehu nebojim sa ze doskrabem lak. Rovnako to chcem nechat na aute aj v lete, nakolko sa mi lak nevytaha od slnka a vobec mam z toho dorby pocit. http://www.ulozisko.sk/591962/oktavkaplastidip.jpg

2 0
Nahlásiť

robec_ic
#10. RE: Plasti Dip na karosériu auta (19. február 2013, 21:48)

no krasne vyzera ta tvoja octavka v tom plastidipe:
www.www.uloz ... isko.sk

Si mi dal chrobaka do hlavy Fajn ja mam ciernu Alfu Romeo ... tie jej krivky by v matnej krasne vynikli

0 0
Nahlásiť

7milo
1 prispevkov Šaľa
#11. RE: Plasti Dip na karosériu auta (29. marec 2013, 14:59)

cawko chel by som sa opitat ked si dam cele auto tim to plasti dipom uplne na inu farbu musim si ist dat prepisat farbu TP???kolko to stoji neviete my poradit??

0 0
Nahlásiť

robec_ic
#12. RE: Plasti Dip na karosériu auta (29. marec 2013, 19:07)

no to prave neviem, tiez by som si asi myslel ze musis to po spravnosti mat asi nejako uvedene ... ved mas cierne auto zrazu ...

0 0
Nahlásiť

2 prispevkov
#13. RE: Plasti Dip na karosériu auta (15. apríl 2013, 03:57)

Ahoj

Tu (http://www.facebook.com/pages/Pogumujsk-Plasti-DIP/164367463720302?fref=ts) nájdete spoločnosť z TN, ktorá robí s Plasti DIP.

Tu (http://www.telecom.gov.sk/index/index.php?ids=101769) je info ohľadom zmeny farby a zápisu do TP

Súhlasim

0 0
Nahlásiť

robec_ic
#14. RE: Plasti Dip na karosériu auta (15. apríl 2013, 19:56)

Na a je to ... cize plasti dip treba mat zapisany v technicaku pokial nie je auto original cierne

0 0
Nahlásiť

2 prispevkov
#15. RE: Plasti Dip na karosériu auta (17. apríl 2013, 09:41)

Tak KO a zápis do TP=+60eur

0 0
Nahlásiť

1 prispevkov
#16. RE: Plasti Dip na karosériu auta (4. máj 2013, 14:39)

Ja na tom nevidim nic poburujuce, ze to treba zapisat ako zmenu farby do TP, ved to by sa malo robit aj pri foliach a hoc aj ked si auto premalujes temperkami alebo fukacimi fixkami. Farba je ina, bez ohladu na sposob a navratnost zmeny. Otazne je uz potom, ci kazdy kto si dava plasti dip/foliu, ci to aj robi. Ja by som sral na to.

Inac s dipom skusenost mam, mal som ho na kapote a narazniku cez zimu (clear) a som s nim na 1000% spokojny, keby som ho nemal tak teraz mozem lakovat aj naraznik aj kapotu. Plasti dip ochranil 95% kamienkovych utokov, len zopar ich preslo az k laku a taktiez ma ochranil pred blondskou v auparku (lak si to neodniesol, nastastie), ktora nevedela pouzivat spataky. Pri tel prilezitosti som ho aj stiahol dole.

Teraz ale rozmyslam, ci dat na mojho golfa IV na letne 17ky blaze yellow alebo blaze green - http://plasti-shop.sk/spreje-plasti-dip/33-plasti-dip-blaze.html co vy na to? do ktorej farby by ste sli?

blaze yellow:
www.i1084.phot ... obucket.com

blaze green
www.www.bimm ... erboost.com

0 1
Nahlásiť

robec_ic
#17. RE: Plasti Dip na karosériu auta (5. máj 2013, 23:34)

no paci sa mi aj ta zlta aj zelena ... zlta osobne mi pride krajsia i ked ovela viacej krici ako ta zelena ... ale asi by som siel do zltej

0 1
Nahlásiť

1 prispevkov
#18. RE: Plasti Dip na karosériu auta (19. marec 2015, 16:05)

Rad by som to tu trosku ozivil Blééé lepsi produkt je racerdip. Lepsie kryje, ma lepsiu prilnavost a po aplikacii je krasne hladky Fajn zatial je stranka rozrobena http://racerdipzv.webnode.sk/

0 1
Nahlásiť

1 prispevkov
#19. RE: Plasti Dip na karosériu auta (29. jún 2017, 02:45)

Zdravím,
aj ja by som chcel ozivit trochu tuto temu, bo plastidip sa vyrabal uz v 70 rokoch minuleho storocia , ale tunning aut sa robí poslednych 7 rokov s plastidipom.
Dnes uz je plastidip dalej v predu, mozte pozriet ako a ako pracujeme s plastidipom v Senici .
alebo kliknite na http://tekutefolie.sk/
alebo nas novy kanal na:
https://www.youtube.com/channel/UCUT7v8X0m06vkvk-KUUYLYQ
s pozdravom Team tekute folie

0 0
Nahlásiť

strako515
89 prispevkov Bratislava V - Petržalka
#20. RE: Plasti Dip na karosériu auta (29. jún 2017, 07:56)

neviem osobne mám z plastidipu dosť zmiešané pocity :)

0 0
Nahlásiť
Prejsť na fórum:
    Strana 1 z 2:
  • 1
  • 2
Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Fórum / Osobné a úžitkové autá / Všeobecná diskusia / Plasti Dip na karosériu auta